אז אחריי שהסגל הושלם החלטתי להשוות בין הסגל של אשתקד לעכשוי
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
אז אחריי שהסגל הושלם החלטתי להשוות בין הסגל של אשתקד לעכשוי
אז אחריי שהסגל שלנו למעשה הושלם (בתקווה שבינואר נחזק את החלק ההתקפי) בואו נעשה השוואה לסגל של אשתקד ונראה איפה התחזקנו ואיפה נחלשנו:
שוערים:
אג'ידה-אג'ידה
רובי לבקוביץ' > שלומי בן חמו (תסכימו איתי ששלומי בן חמו לא התאים לנו ושרובי לבקוביץ' זה שדרוג רציני)
רז רחמים - רז רחמים
סיכום עמדת השוער: שדרוג לדעתי האישית, רובי לבקוביץ' הוא שוער טוב יותר מבן חמו והיה בזמנו חלק מהנבחרות הצעירות.
הגנה:
בן ביטון - בן ביטון
אביתר אילוז - אביתר אילוז
סוארס - סוארס
פאיוביץ' - פאיוביץ'
אסקלינג > אלגרבלי (אסקלינג אולי חידה אבל הוא בוודאי לא ירעד מול מכבי אם יקרא לדגל)
דוידזאדה - דוידזאדה
דודי טוויטו > בן תורג'מן (יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי האישית דודי טוויטו כשחקן בית יהיה טוב מבן תורג'מן)
סיכום עמדת ההגנה: לדעתי האישית השתדרגנו קלות, אם כי היינו צריכים להשאיר את אלגרבלי כדיי להשאיר עומק גדול יותר, מה שכן לדעתי האישית לא היינו צריכים מעולם חיזוק בהגנה וכל מה שהיינו צריכים זה לתת צ'אנס אמיתי לבן ביטון שבנתיים לוקח אותו בענק, ורק שימשיך ככה.
קישור:
בוזגלו - בוזגלו
מלול > תומר סוויסה (הסיבה היחידה שאני משווה בינו לבין סוויסה זה שהוא כנראה גם יהיה בקישור כמו סוויסה אבל הוא הרבה יותר קשר מסוויסה והוא גם יכול לשחק כחלוץ אבל גם כמגן ימני מה שאומר שיש פה שדרוג)
מליקסון > פלצ'וק (אין צורך להסביר למה זה שדרוג)
נסאר - נסאר
הובאן > הובר (הובאן הרבה יותר תורם להתקפה וזה בשני משחקים שבעצם ראינו את כל ההבדלים בין הובר האנמי לנוכחות המדהימה של הובאן)
אוגו > דג'אני (אומנם עוד מוקדם לדעת, אבל אוגו הוא דג'אני משודרג ולו בשל העובדה שהוא פיזי ממנו ולא היה נותן לשחק של עכו לברוח לו כמו שדג'אני האנמי נתן.
אראל - אראל
גורדנה < ז'ינו (לדעתי האישית ז'ינו היה שחקן שלם יותר ועם פיזיות הרבה יותר טובה, הוא היה שחקן שיכל לשחק גם בקישור באמצע עם שני קשרים בלבד וגם באגף וגם כקשר התקפי)
סיכום עמדת הקישור: השתדרגנו בהחלט בשחקנים כמו הובאן, אוגו, ובמליקסון הנהדר, מה שאומר שנסאר שהיה אשתקד בין השחקנים הפותחים הפך למחליף לגיטימי ומלול הוא הרבה יותר קשר ממה שסוויסה יהיה כל חייו.
התקפה:
ברדה - ברדה
ארבייטמן < פלט (עוד מוקדם לדעת אבל פלט יכל להסתדר גם בסגל הנוכחי שלנו)
אבולאבן > יוני אוזן
דובב גבאי - דובב גבאי
סיכום ההתקפה: כאמור אומנם השוויתי בין סוויסה לבין מלול, אבל דיי ברור שמלול לא יכבוש שערים ולכן אומנם הקישור שלנו השתדרג אבל נחלשנו בהתקפה, מה שאומר שברדה יצטרך לתת יותר מעצמו בפאן הסטטיסטי וארבייטמן יצטרך להוכיח לנו שהוא לא פחות טוב מפלט.
סיכום כללי: יש לנו בהרכב הרבה יותר שחקנים שיכולים לתת לפס לגול מה שאולי ייתן לדובב גבאי שהוא ישחק כחלוץ לפרוח, וייתן לארבייטמן לההכניס גולים בסופו של דבר, אבל התחושה שלי זה שאם היינו עושים עוד מאמץ קטן ומביאים את אלירן עטר היה לנו סגל מושלם, ועדיין השתדרגנו, הקישור שלנו היה לוקה בחסר והשנה השתדרגנו בו בשתי רמות, גם הקישור המרכזי השתדרג ואם אראל וגורדנה היו אשתקד שחקני הרכב בקבוצות שלהם השנה הם יהיו מחליפים לגיטימיים וזכינו ב3 שחקני נבחרות פוטנציאליים (אחד מהם שייך לנבחרת שלו = הובאן).
באמת שלא זכור לי סיטואציה שבסגל שלנו היו לא פחות מ8 שחקנים פוטנציאליים להיות שחקני נבחרת = אוגו, מליקסון, בוזגלו, ברדה, הובאן, אג'ידה, דוידזאדה וארבייטמן.
בקיצור לאלישע לא יהיו תירוצים והוא יצטרך לספק את הסחורה עם סגל כזה ולשחק יותר משחק מסירות ופחות שליחת כדורים, בינואר שינסו להביא חלוץ ישראלי ויאללה באר שבע!
שוערים:
אג'ידה-אג'ידה
רובי לבקוביץ' > שלומי בן חמו (תסכימו איתי ששלומי בן חמו לא התאים לנו ושרובי לבקוביץ' זה שדרוג רציני)
רז רחמים - רז רחמים
סיכום עמדת השוער: שדרוג לדעתי האישית, רובי לבקוביץ' הוא שוער טוב יותר מבן חמו והיה בזמנו חלק מהנבחרות הצעירות.
הגנה:
בן ביטון - בן ביטון
אביתר אילוז - אביתר אילוז
סוארס - סוארס
פאיוביץ' - פאיוביץ'
אסקלינג > אלגרבלי (אסקלינג אולי חידה אבל הוא בוודאי לא ירעד מול מכבי אם יקרא לדגל)
דוידזאדה - דוידזאדה
דודי טוויטו > בן תורג'מן (יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי האישית דודי טוויטו כשחקן בית יהיה טוב מבן תורג'מן)
סיכום עמדת ההגנה: לדעתי האישית השתדרגנו קלות, אם כי היינו צריכים להשאיר את אלגרבלי כדיי להשאיר עומק גדול יותר, מה שכן לדעתי האישית לא היינו צריכים מעולם חיזוק בהגנה וכל מה שהיינו צריכים זה לתת צ'אנס אמיתי לבן ביטון שבנתיים לוקח אותו בענק, ורק שימשיך ככה.
קישור:
בוזגלו - בוזגלו
מלול > תומר סוויסה (הסיבה היחידה שאני משווה בינו לבין סוויסה זה שהוא כנראה גם יהיה בקישור כמו סוויסה אבל הוא הרבה יותר קשר מסוויסה והוא גם יכול לשחק כחלוץ אבל גם כמגן ימני מה שאומר שיש פה שדרוג)
מליקסון > פלצ'וק (אין צורך להסביר למה זה שדרוג)
נסאר - נסאר
הובאן > הובר (הובאן הרבה יותר תורם להתקפה וזה בשני משחקים שבעצם ראינו את כל ההבדלים בין הובר האנמי לנוכחות המדהימה של הובאן)
אוגו > דג'אני (אומנם עוד מוקדם לדעת, אבל אוגו הוא דג'אני משודרג ולו בשל העובדה שהוא פיזי ממנו ולא היה נותן לשחק של עכו לברוח לו כמו שדג'אני האנמי נתן.
אראל - אראל
גורדנה < ז'ינו (לדעתי האישית ז'ינו היה שחקן שלם יותר ועם פיזיות הרבה יותר טובה, הוא היה שחקן שיכל לשחק גם בקישור באמצע עם שני קשרים בלבד וגם באגף וגם כקשר התקפי)
סיכום עמדת הקישור: השתדרגנו בהחלט בשחקנים כמו הובאן, אוגו, ובמליקסון הנהדר, מה שאומר שנסאר שהיה אשתקד בין השחקנים הפותחים הפך למחליף לגיטימי ומלול הוא הרבה יותר קשר ממה שסוויסה יהיה כל חייו.
התקפה:
ברדה - ברדה
ארבייטמן < פלט (עוד מוקדם לדעת אבל פלט יכל להסתדר גם בסגל הנוכחי שלנו)
אבולאבן > יוני אוזן
דובב גבאי - דובב גבאי
סיכום ההתקפה: כאמור אומנם השוויתי בין סוויסה לבין מלול, אבל דיי ברור שמלול לא יכבוש שערים ולכן אומנם הקישור שלנו השתדרג אבל נחלשנו בהתקפה, מה שאומר שברדה יצטרך לתת יותר מעצמו בפאן הסטטיסטי וארבייטמן יצטרך להוכיח לנו שהוא לא פחות טוב מפלט.
סיכום כללי: יש לנו בהרכב הרבה יותר שחקנים שיכולים לתת לפס לגול מה שאולי ייתן לדובב גבאי שהוא ישחק כחלוץ לפרוח, וייתן לארבייטמן לההכניס גולים בסופו של דבר, אבל התחושה שלי זה שאם היינו עושים עוד מאמץ קטן ומביאים את אלירן עטר היה לנו סגל מושלם, ועדיין השתדרגנו, הקישור שלנו היה לוקה בחסר והשנה השתדרגנו בו בשתי רמות, גם הקישור המרכזי השתדרג ואם אראל וגורדנה היו אשתקד שחקני הרכב בקבוצות שלהם השנה הם יהיו מחליפים לגיטימיים וזכינו ב3 שחקני נבחרות פוטנציאליים (אחד מהם שייך לנבחרת שלו = הובאן).
באמת שלא זכור לי סיטואציה שבסגל שלנו היו לא פחות מ8 שחקנים פוטנציאליים להיות שחקני נבחרת = אוגו, מליקסון, בוזגלו, ברדה, הובאן, אג'ידה, דוידזאדה וארבייטמן.
בקיצור לאלישע לא יהיו תירוצים והוא יצטרך לספק את הסחורה עם סגל כזה ולשחק יותר משחק מסירות ופחות שליחת כדורים, בינואר שינסו להביא חלוץ ישראלי ויאללה באר שבע!
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
Re: אז אחריי שהסגל הושלם החלטתי להשוות בין הסגל של אשתקד לעכשוי
חחח ״זינו שחקן יותר״.. פה הפסקתי לקרוא.
ואני לא מזלזל בזינו, אפשר להגיד עליו הרבה, אבל הוא אחד השחקנים הכי חד גוניים שיצא לי לראות.
משחק לרוחב ומתקל.
אני אתן לו 40 שנה ולא יצא ממנו פס לגול כמו של רועי לברדה.
גם אם גורדנה לא מרשים לעת עתה, יש לו בארגז הכלים הרבה יותר מלזינו
ואני לא מזלזל בזינו, אפשר להגיד עליו הרבה, אבל הוא אחד השחקנים הכי חד גוניים שיצא לי לראות.
משחק לרוחב ומתקל.
אני אתן לו 40 שנה ולא יצא ממנו פס לגול כמו של רועי לברדה.
גם אם גורדנה לא מרשים לעת עתה, יש לו בארגז הכלים הרבה יותר מלזינו
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
- המשוגע האדום
גורדנה יותר כשרוני מז'ינו בקטע של המסירה והדיוק כמו שטוטי ציין,אבל לז'ינו יש כושר בהרבה יותר טוב משל גורדנה.וגם העובדה שהוא שחקן בית נותנת לו נקודות זכות
ולנושא הכללי אין ספק שיש שדרוג מהעונה שעברה בכל עמדה כמעט.רק העזיבה של פלט באה לא טוב אבל לדעתי שלומי ארבייטמן ייכנס לנעליים שלו בקלות ואולי יבקיע יותר ממנו.ולחשוב ששתיהם היו אמורים להיות בסגל ביחד.. מפחיד
ולנושא הכללי אין ספק שיש שדרוג מהעונה שעברה בכל עמדה כמעט.רק העזיבה של פלט באה לא טוב אבל לדעתי שלומי ארבייטמן ייכנס לנעליים שלו בקלות ואולי יבקיע יותר ממנו.ולחשוב ששתיהם היו אמורים להיות בסגל ביחד.. מפחיד
אתה צודק שהשחקנים שהבאנו יותר טובים מהשחקנים שעזבו אבל אתה לא מתייחס ליכולת נוכחית של שחקנים שנשארו... אג'ידה(שלצד הצלות מדהימות עושה טעויות שכל שוער נורמלי עושה רק שאג'ידה של עונה שעברה היה הרבה יותר מ"כל שוער נורמלי") סוארס (שמשחק טוב אבל גרם כבר לשני פנדלים לעומת 1 בכל העונה שעברה) ובטח שדוידזאדה עוד לא מתקרבים ליכולת שלהם משנה שעברה...
ברגע שהם יחזרו ליכולת שלהם אז ההשוואה שלך תהיה יותר נכונה
זינו בעונה שלמה בהרכב בישל גול אחד ולא כבש, גורדנה ב3 משחקים כבר עם בישול וגול.
זינו מלבד זה שהוא אחד משלנו באר שבעי אמיתי, ממש לא יותר טוב מגורדנה.
זינו מלבד זה שהוא אחד משלנו באר שבעי אמיתי, ממש לא יותר טוב מגורדנה.
ז'ינו שחקן טוב ושלם מגורדנה והכי חשוב, יש לו כושר ליותר מ55 דקות.
++++1amichai כתב:אתה צודק שהשחקנים שהבאנו יותר טובים מהשחקנים שעזבו אבל אתה לא מתייחס ליכולת נוכחית של שחקנים שנשארו... אג'ידה(שלצד הצלות מדהימות עושה טעויות שכל שוער נורמלי עושה רק שאג'ידה של עונה שעברה היה הרבה יותר מ"כל שוער נורמלי") סוארס (שמשחק טוב אבל גרם כבר לשני פנדלים לעומת 1 בכל העונה שעברה) ובטח שדוידזאדה עוד לא מתקרבים ליכולת שלהם משנה שעברה...
הוא מסתכל רק על הנייר וזה משפיע על השיקולים
אני חושב שבהגנה נשארנו פחות או יותר אותו דבר למרות היכולת של דוידזאדה, בקישור המרכזי והאחורי השתפרנו ממש אבל עוד מוקדם לקבוע זאת, ובחוד קשה להגיד אם נחלשנו (ארביטמן עוד לא התחיל את זמנו, וגם ברדה שאותו היינו מפסידים ככקשר, הרווחנו שוב כחלוץ כמו בסיבוב ה1 של שנה שעברה)
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"
זינו יותר שלם מגורדנה? אוי למי שכתב את זה, זה מראה עד כמה אתם לא מבינים/לא אובייקטיביים. לוטם שחקן רך נקודה וכלום לא מעבר. גורדנה יותר אגרסיבי, יותר טכני, עם יותר ראיית משחק ויותר משחק לעומק. הדבר היחידי שזינו עדיף על גורדנה זה כושר גופני
גורדנה יותר אגרסיבי מלוטם?חחחחחחחחח..גורדנה לא ייחשב לאגרסיבי גם בכדורגל נשים.
ראיתם את גורדנה רק מספר משחקים בודדים. סבלנות. נגד מכבי כבר ראינו ניצוצות איך הבחור לא חוזר להגנה בגלל כושר גופני לקוי.
בינתיים לוטם עבר לליגה השוויצרית(ונפצע לרוע מזלו) ומגורדנה ניסו להיפטר בכל דרך אפשרית בהפועל ת"א.
ואני האחרון שיגיד משהו טוב על שחקן רק כי הוא שחקן בית. זה לא מעניין אותי. בעניין לוטם-גורדנה, אני בטוח שלוטם ז'ינו שחקן טוב יותר כבר עכשיו ועם פוטנציאל גדול פי כמה וכמה.
ראיתם את גורדנה רק מספר משחקים בודדים. סבלנות. נגד מכבי כבר ראינו ניצוצות איך הבחור לא חוזר להגנה בגלל כושר גופני לקוי.
בינתיים לוטם עבר לליגה השוויצרית(ונפצע לרוע מזלו) ומגורדנה ניסו להיפטר בכל דרך אפשרית בהפועל ת"א.
ואני האחרון שיגיד משהו טוב על שחקן רק כי הוא שחקן בית. זה לא מעניין אותי. בעניין לוטם-גורדנה, אני בטוח שלוטם ז'ינו שחקן טוב יותר כבר עכשיו ועם פוטנציאל גדול פי כמה וכמה.
זינו יותר מהיר, יותר אגרסיבי, מגן הגנה אזורית טוב יותר ומתקל חזק יותר, משחק ראש טוב משל גורדונה וסיבולת וכושר גופני טובה בהרבה משל גורדנהdor69 כתב:זינו יותר שלם מגורדנה? אוי למי שכתב את זה, זה מראה עד כמה אתם לא מבינים/לא אובייקטיביים. לוטם שחקן רך נקודה וכלום לא מעבר. גורדנה יותר אגרסיבי, יותר טכני, עם יותר ראיית משחק ויותר משחק לעומק. הדבר היחידי שזינו עדיף על גורדנה זה כושר גופני
גורדונה לעומת זאת עם יכולת מסירה טובה יותר, יכולת כדרור והשתחררות מלחץ טובה יותר, קור רוח טוב יותר(לפני הפריצה שהובילה לבישול לברדה בגול הראשון היה רגע של שקט בו הוא קיבל את הכדור על הגב, הסתכל בקור רוח ואז החליט לפרוץ) גורדנה בא מהפועל ויש בו עוקץ, כמו הגול ההוא מול פת מחצי מצב ואחרי 3 משחקים עם שער ובישול. אישית אני מאוד אהבתי במשחק מול פת כשהייתי אחרי הגול שלנו היו דקות טובות של פת וגורדנה פשוט צרח על ההגנה ועודד את כולם והיה בו טירוף לנצח-קנה אותי
לעיתים הוא שקט אך הוא לאט לאט מתברג בהרכב כבורג משמעותי ואף יהיה טוב יותר מז'ינו. הוא צריך לעבוד על ההגנה שלו,על הכושר הגופני, ושישתף את דוידזאדה יותר טוב בהתקפה, רוב ההתקפות שלנו באות מימן
- דר אדום בנשמה
גורדנה מוכשר יותר מזינו אבל זינו באמת שלם יותר מגורדנה וזינ עוד צעיר ויכול לשפר את האספקטים של מסירה ובעיטה.
עם לגורדנה היה כושר נורמלי ואם הוא היה יודע לכדרר הוא היה שחקן טוב יותר מזינו...
בקיצור מי רוצה להמציא מכונה שתשלב בין שניהם ואז ייצא השחקן המושלם לנו ולנבחרת? חחח
עם לגורדנה היה כושר נורמלי ואם הוא היה יודע לכדרר הוא היה שחקן טוב יותר מזינו...
בקיצור מי רוצה להמציא מכונה שתשלב בין שניהם ואז ייצא השחקן המושלם לנו ולנבחרת? חחח

- דר אדום בנשמה
אג'ידה מאז המשחק מול בית"ר במגמת שיפור מתחילת העונה והשער שהוא ספג מטב"ח והשער שלא אושר מהספק נבדל של מיכה היה בגלל פציעה שהוא עבר במשחק מול בית"ר (או מול פתח תקווה?) להאשים אותו בחוסר יכולת יהיה מוגזם כי לדעתי האישית הוא הציל אותנו ממצבים מביכים מאוד גם מול בית"ר וגם מול פתח תקווה, כנ"ל אותו דבר על סוארס שהסיבה שהוספתי אותו בפינה הפסימית הייתה שפעם שנייה שהוא גורם לפנדל בוסרמיל אבל עדיין הוא שומר על אותה יכולת, אתה לא יכול להגיד שבגלל סוארס איבדנו לבית"ר נקודות כי אם לא בפנדל בסוף היינו סופגים מולם, ואת מכבי ניצחנו שזה הכי חשוב...amichai כתב:אתה צודק שהשחקנים שהבאנו יותר טובים מהשחקנים שעזבו אבל אתה לא מתייחס ליכולת נוכחית של שחקנים שנשארו... אג'ידה(שלצד הצלות מדהימות עושה טעויות שכל שוער נורמלי עושה רק שאג'ידה של עונה שעברה היה הרבה יותר מ"כל שוער נורמלי") סוארס (שמשחק טוב אבל גרם כבר לשני פנדלים לעומת 1 בכל העונה שעברה) ובטח שדוידזאדה עוד לא מתקרבים ליכולת שלהם משנה שעברה...
סוארס ואג'ידה נתנו משחקים טובים ודוידזאדה היחידי מאשתקד שחייב להשתפר דרמטית...
אבל דוידזאדה ולכולכם זה ברור הוא יותר טוב מבן תורג'מן...
אני מקווה שהוא יחזור לעצמו כמה שיותר מהר...
אתם לא יכולים לטעון שזינו יותר שלם אם גורדנה בשלושה מחזורים הספיק לעבור את כל התרומה של זינו שנה שעברה. הם משחקים באותו תפקיד ושנה שעברה האמצע היה כמו גלידה בשמש וזאת עובדה!
לגבי אג׳ידה, השוער הטוב בליגה בלי ויכוח
- דר אדום בנשמה
תעשה לי טובה, עם מי זינו שיחק (דג'אני האנמי, הובר האנמי התקפית ואראל שרוב האוהדים שלנו אוהבים לשנוא), שים את ז'ינו יחד עם הובאן ועם אוגו ואני מבטיח לך שהיית רואה גם ממנו מספרים.dor69 כתב:אתם לא יכולים לטעון שזינו יותר שלם אם גורדנה בשלושה מחזורים הספיק לעבור את כל התרומה של זינו שנה שעברה. הם משחקים באותו תפקיד ושנה שעברה האמצע היה כמו גלידה בשמש וזאת עובדה!
את אותה עובדה אתה יכול להגיד על כל שחקן שלא הצליח פהדר אדום בנשמה כתב:תעשה לי טובה, עם מי זינו שיחק (דג'אני האנמי, הובר האנמי התקפית ואראל שרוב האוהדים שלנו אוהבים לשנוא), שים את ז'ינו יחד עם הובאן ועם אוגו ואני מבטיח לך שהיית רואה גם ממנו מספרים.
בסופו של יום ז'ינו הוא בעמדת מפתח, בו הוא צריך ליצור לעצמו ולאחרים מצבים. כל העונה שעברה בה הוא פתח לא ראיתי אותו מאיים לשער למעט משקוף אחד בדמי הליגה. לא ראיתי ממנו מספיק הכנסות כדורי עומק אלא רק משחק שבלוני לרוחב והוא זכור רק על 2 משחקים מול סכנין בפלייאוף(2-0, 4-0) שבהם בסה"כ היה רשום על בישול. ואל תגידו שהוא לא קיבל קרדיט כי פתח בכמות סיטונאית עד שהובר הגיע ואילולא היה טוב היה ממשיך לקבל קרדיט/לא היו מביאים קשר על חשבונו
למי שאומר שלז'ינו יש פוטנציאל גדול יותר לא מבין כ"כ, השחקן שאמור להצטייר כאגרסיבי ונלחם, נפצע פציעה מזעזעת שאני לא מאחל לאף אחד, יהיה לו קשה מאוד לחזור ממנה פיזית ונפשית בעיקר(פחד מלהיכנס למאבקים פיזים) ויצטרך שוב הרבה עבודה כדי לחזור לדרך הישר, אז פוטנציאל ? כן, היכולת? ירדה בהרבה ואפילו יכולה להדרדר עוד יותר ממה שהיה וגורדנה הרבה אבל הרבה יותר טוב ממנו כרגע וגם אז אצלנו-אני מקווה שהוא יתעשת ויצליח באירופה ולבסוף יחזור לקדנציה סטייל ברדה אצלנו.