סיכום הסיבוב הראשון של ב"ש ב"נבדל"
נשלח: 23 דצמבר 2014, 21:40
מועדון האוהדים הפועל באר-שבע
https://crazyred.co.il/
לא עם המערכים קשה לנו להתמודד אלא עם אופי המשחק. הפועל חיפה לדוגמא עלתה עם 3 בלמים ו2 קשרים אחוריים, התוצאה הייתה שתוך 19 דקות הובלנו 2-0 קלdardasmiley כתב:טור מעולה, מחכים מאוד.
קצת קשה להתייחס למספרים ככשכמעט רבע מהמשחקים לא נספרו (3/13), אבל גם ככה הנתונים מעניינים מאוד.
הייתי רוצה לראות את ההצלחה שלנו במסירות ובעיטות לשער מול מערכים שונים של היריבות. מול איזה מערך הכי קל לנו לשחק ומול איזה הכי קשה.
4-3-3 הוא מערך שמאוד קשה לנו להתמודד איתו, ו4-4-2 הוא מהקלים לנו, לפי הזכרון שליdor69 כתב: לא עם המערכים קשה לנו להתמודד אלא עם אופי המשחק. הפועל חיפה לדוגמא עלתה עם 3 בלמים ו2 קשרים אחוריים, התוצאה הייתה שתוך 19 דקות הובלנו 2-0 קל
שוב אחי, זה לא המערך אלא אופי שחקני היריבה, אופי המאמן וסגנון המשחק שבו הם משחקים. יוסי מזרחי למשל הוא מאמן שאוהב התקפה ביחס לאחרים בליגה ובהתאם לכך נתניה נבנתה התקפית (עזבו את זה שנבנתה רע) ואין לה הגנה שיודעת להתמודד עם מסה של שחקני התקפה ברמה שלנו. מנגד ניצבים מאמנים כמו קורצקי שהם הגנתיים מאוד מטבעם ובדוגמת קורצקי הוא בנה את בית״ר כך וזה קורן החוצה מהקבוצהshovalb9 כתב:
4-3-3 הוא מערך שמאוד קשה לנו להתמודד איתו, ו4-4-2 הוא מהקלים לנו, לפי הזכרון שלי
הצרה שבעמדת החלוץ לרוב אין לו שטחים כאלו ורק מעמדת הקשר אגף יש לו שטחים לשחק ככה, בגלל שרוב הקבוצות מצופפות נגדנו עדיף אולי באמת להזיז את ברדה לאגף ולשחק עם מליקסון באמצע.dor69 כתב:כשברדה יעשה את הפעולות שלו ב2-3 נגיעות גג כמו בבעיטה שלו לקורה הוא יהיה שווה לפחות 10 שערים בעונה. באחריות!
חלוץ? אחי ברדה משחק קשר התקפי פה, מתחת לחלוץ. ושתדע שהקטע ב2-3 נגיעות זה שלשחקנים יריבים אין זמן לצאת אליו עד שהוא בועט/מוסרדר אדום בנשמה כתב:הצרה שבעמדת החלוץ לרוב אין לו שטחים כאלו ורק מעמדת הקשר אגף יש לו שטחים לשחק ככה, בגלל שרוב הקבוצות מצופפות נגדנו עדיף אולי באמת להזיז את ברדה לאגף ולשחק עם מליקסון באמצע.
קודם כל משחק שאופי המשחק הוא משפיע, אבל כדי שאופי המשחק יעבוד הוא צריך להתאים לשיטת המשחק- וכמו שאמרת, אצל ראובן ההתקפה תוכננה נוראי(לצד ההגנה שבאופן מפתיע גם קרסה, אצל ביתר אין הנעת כדור,אצל נתניה אין הגנה) ובגלל זה המאמנים צריכים להתאים מערך שיתאים לכך, שינצל את היתרונות ויחפה על הכישלונות, ורוב המאמנים מלבד מעטים- לא עושים זאתdor69 כתב: חלוץ? אחי ברדה משחק קשר התקפי פה, מתחת לחלוץ. ושתדע שהקטע ב2-3 נגיעות זה שלשחקנים יריבים אין זמן לצאת אליו עד שהוא בועט/מוסר
גם אני חושב שניסיון כזה יכול לעשות רק טוב אבל לא מסכים עם הקביעה שברדה לא מסוגל לשחק בנגיעות בודדות. הוא שחקן מספיק חכם ומהיר מחשבה (ויש לו סיבוב פנטסטי על המקום) בשביל לעשות את זה נכון.shovalb9 כתב:
קודם כל משחק שאופי המשחק הוא משפיע, אבל כדי שאופי המשחק יעבוד הוא צריך להתאים לשיטת המשחק- וכמו שאמרת, אצל ראובן ההתקפה תוכננה נוראי(לצד ההגנה שבאופן מפתיע גם קרסה, אצל ביתר אין הנעת כדור,אצל נתניה אין הגנה) ובגלל זה המאמנים צריכים להתאים מערך שיתאים לכך, שינצל את היתרונות ויחפה על הכישלונות, ורוב המאמנים מלבד מעטים- לא עושים זאת
קודם כל ברדה הקשר התקפי/חלוץ 2 מונח יותר רלוונטי, משחק בהרבה מאוד נגיעות. הבעיה היא שבמרכז אין לו את השטח שזה יעבוד לו(כחלוץ 9 בתחילת עונה שעברה זה עבד לו כי קיבל הרבה את הכדור עם הגב, וגם הסתמך על המשחק ראש הנפלא שלו) אבל עכשיו כשיש חלוץ מטרה בקבוצה, ברדה צריך להסתמך על הזריזות מחשבה שלו, פיזיות והטכניקה והשליטה בכדור שלו-באגף כל זה מתבטא וראו את זה מצוין גם מול ביתר. אם גם תרצה להתייחס לאיומים הרצינים של ברדה:הקורה מול ביתר,הפצצה במחצית הראשונה מול קש-כל אלו נעשו ב2 נגיעות, עצר ובעט- מאוד לא אופייני לאליניב וזה לא יחזיק לאורך זמן לפי האופי שלו, לכן באגף הוא יתבטא מצויין וטוב יותר, גם בשבילו וגם בשביל הקבוצה.
מה גם ברדה מקריב מלא וסוגר הגנתית מצוין כמו ילד מהנוער. אצל מליקסון דווקא האפקט עובד הפוך, הוא לא צריך הרבה שטחים כי הוא מייצר לעצמו אותם עם התנועה/יכולת למסור/דריבל בנגיעה אחת. גם במרכז למליקסון יהיה הכי הרבה אפשרויות מסירה וגיוון בשבילו, וכפליימייקר של הקבוצה- הוא יתבטא שם הכי טוב.
למה ללכת ראש בקיר? זה שהוא בכושר טוב בשבועות האחרונים לא פותר אותו מהיכולת האחרונה, וצריך לעזור לו..dor69 כתב: גם אני חושב שניסיון כזה יכול לעשות רק טוב אבל לא מסכים עם הקביעה שברדה לא מסוגל לשחק בנגיעות בודדות. הוא שחקן מספיק חכם ומהיר מחשבה (ויש לו סיבוב פנטסטי על המקום) בשביל לעשות את זה נכון.
זה דרך אגב ההבדל בין ברדה של תחילת 13/14 לברדה של החצי השני שלה ושל השבועות האחרונים- המהירות של הפעולות וכמות הנגיעות במהלך