עוד ארוכה הדרך אל האושר, רצופה היא מכשולים רבים

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

עוד ארוכה הדרך אל האושר, רצופה היא מכשולים רבים

שליחה על ידי yedidel »

https://www.youtube.com/watch?v=u7ijZzsV86k" onclick="window.open(this.href);return false;

אז אחרי שנרגענו...
המשחק האחרון היווה עבור רובנו נקודת מפנה מאחר והוא הרחיק אותנו משמעותית מהמקום הראשון ומחלומות האליפות. הוא סיים חודש חלש מאוד של כל הקבוצה.
בשורה התחתונה צריך לזכור שגם אם לא נזכה באליפות זה לא כישלון, ורובנו ידענו כך גם בתחילת השנה. ברור שהיה אפשרי לשמור על פער יותר צמוד בשלב כל כך מוקדם ולהראות יותר טוב.
מצד שני - חשוב לזכור שלשמור על המיקום בצמרת אחרי העונה הקודמת המפתיעה זה לא דבר מובן מאליו.
(* מראש מתנגד לביטוי "הליגה חלשה". אני לא זוכר עונה אחת בעשור האחרון שלא אמרו את זה. היא תמיד ככה)

דעתי החיובית על אלישע ידועה. זה לא אומר שאני לא מבין את הטענות כלפיו, ובמיוחד הטענה שאיתו לא יהיה אפשר לעשות את הקפיצת מדרגה קדימה ולקחת תארים.
אז זהו - שלא צריך לעשות קפיצת מדרגה. צריך לטפס מדרגה מדרגה. החלפתו של אלישע בקיץ האחרון, ב90% מהמקרים היתה גוררת עונה יותר גרועה ממה ישש לנו כרגע. החלפה שלו עכשיו כמו שחלק אומרים פה זה בכלל לתקוע מקל בגלגלים של קרון הפועל באר שבע הדוהר.
וכן הוא דוהר, דוהר כלפי הצמרת.

יש שלבים בהחזרה של מועדון לטופ. דילוג עליהם כמעט תמיד מביא לתוצאות הרסניות. מכבי ת"א חוותה את זה לא מעט שנים. בית"ר הצליחה באמצעות כסף גדול לעשות קיצור דרך אבל הביאה על עצמה התרסקות לאחר מכן. מכבי חיפה? לא רוצה להיות שם.

צריך לזכור, אלישע הגיע אלינו כאחד משלושת המאמנים הבכירים בליגה. גם היום הוא כזה (האם חוץ מפאקו וברק בכר יש לו עוד תחרות? איזה מאמן מוציא דברים מדהימים מהקבוצה שלו?) ואני די בטוח שגם אחרי שהוא יעזוב אותנו הוא יהיה כזה בקבוצתו החדשה.
האם זה מספיק בשביל שניקח תארים? לא בטוח. הוא אמנם עשה את זה במכבי חיפה, אבל אז הוא לא התמודד מול מפלצת כמו מכבי ת"א הנוכחית. בקיץ אלונה תצטרך לקבל החלטות.

אבל... עד הקיץ יש הרבה זמן. אין דבר יותר גרוע מלהכריז שנגמרה העונה עכשיו. יש עוד מספיק מטרות, ולנסות לעשות קיצורי דרך רק יפגע בדרך הנכונה שהמועדון הולך בה.

----------------------
נ.ב. אני שומע פה לא מעט את השם של רב"ש, ומשתגע. רב"ש קיבל עונה שעברה תקציב יותר גדול מאלישע, שכלל בתוכו את דמארי, ורמוט ושכטר. שאלישע הביא את פאיוביץ' ופלט, רב"ש הביא את איליץ' וקולין (וזה עוד אחרי שאימן אותם בעבר...). שאלישע הביא את בוזגלו, רב"ש בחר בזגורי.
שאלישע ספג ביקורת למה הוא סיים רק במקום השני בלי להתחרות עד הסוף, רב"ש קיבל מחמאות שהצליח ברגע האחרון להשחיל את הפועל ת"א למקום הרביעי המאוד רחוק מאלישע. כנראה שקרית שמונה זה סביבה אחרת לגמרי ממועדון צמרת עם קהל וציפיות.
בקיצור - לא ברור לי למה רב"ש מקבל פה כל כך הרבה הנחות.

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

Re: עוד ארוכה הדרך אל האושר, רצופה היא מכשולים רבים

שליחה על ידי UncleAD »

מסכים ולא מסכים איתך.
אבל לגבי אלישע - לא מצליח ולא מוכן לקבל את הדעה שלך.
במיוחד העניין שאם היינו מחליפים אותו בקיץ 90% היה גורר עונה יותר גרועה.

אז בוא תסביר לי מה עשה אלישע במהלך העונה שגרם לך להאמין שהשתדרגנו?
השיטה היא אותה שיטה (אין שיטה) , המשחק הוא עדיין מתבסס על מתפרצות למרות שהסגל הנוכחי הוא הרבה יותר טוב.
ולראייה , במחזור 19 בשנה הקודמת היית עם 44 נק' , עכשיו אתה עם 35 - האם זה לא עונה יותר גרועה שנגררת עם אלישע?
גם בגזרת הרכש , אם רומאריו/ הגרמני ההוא שברח מהטילים היו חותמים - גם את הובאן ואוגו המושיעים לא היית מקבל היום , ככה שזה גם יותר מזל משכל עבור אלישע.

אני לא יודע אם רב"ש או בכר או מאמן ישראלי אי פעם יוכל לעשות מה שמכבי עושה , כי מכבי לפני מאמן - יש לה את ג'ורדי , ומשם מגיע הניהול וההתנהגות האירופאית שאני כל הזמן מדבר עליה .
ק"ש זה משהו חולף - ואם אנחנו לא נשתדרג , גם אנחנו נהיה כאלה.

אם צריך להחליף את אלישע אתה שואל? בהנחה שיש פוטנציאל בקיץ וקו מחשבה מעניין , אז לא.
אם אין ומוצאים מאמן זמני טוב ממנו - אפשר כבר היה להיפרד ממנו שלשום.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

אני גם הייתי מסנוור מהתוצאות מלפניי שנה אבל היכולת בתכל'ס נשארה אותה יכולת מה שהשתדרג אצלנו ב3 שנים תחת אלישע זה איכות הסגל ואם כל הכבוד ברגע שיש סגל איכותי אבל אין קבוצתיות וקבוצה מאומנת אז מה זה שווה בדיוק?
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

הסגל של שנה שעברה לא היה שווה מקום שני על הנייר, בוזגלו הגיע בקרשים, ביטון כאלמוני, סוארס בכלל היינו בטוחים שאסור שיהיה בלם, אראל ודג'אני הגיעו מקבוצות תחתית ונאסר וגבאי היו שחקנים די בינוניים.

אי אפשר להגיד שההישגים של העונה שעברה הם למרות אלישע, אני טוען שמעטים המאמנים שהיו מגיעים לאותם הישגים. אוהבים להזכיר פה את אוהדי מכבי חיפה ולהגיד שבדיעבד הם צדקו כשהתבכיינו על אלישע אבל העובדות הן שמכבי חיפה מאז עזיבתו לא מגיעה לקרסוליים של אותה קבוצה. וגם שם כבר ניסו מאמנים כביכול "מבטיחים" (מישהו אמר רב"ש?) ואפילו זר.

אלישע לא מושלם אבל הוא ללא ספק אחד משלושת המאמנים הישראלים הכי מוצלחים בעשור האחרון. קצת ריספקט.

סמל אישי של משתמש
red guy

שליחה על ידי red guy »

על איזה שלבים בדיוק אנחנו רוצים לקפוץ? שלבים שק"ש לא דילגה עליהם, או שבייתר שעלו מליגה שנייה ולקחו אליפות לא דילגה בזמנו?! למה החלפת מאמן גוררת עונה גרועה יותר? אוסקר גארסיה לקח בעונה הראשונה שלו, סוזה שידרג את מכבי בעונתו הראשונה, אלישע לקח אליפות בחיפה בעונתו הראשונה,רוני לוי גם, אפילו בעולם זה עובד אנצ'לוטי שידרג את ריאל אחרי מורניו וכו'.. דבר נוסף למה לבטל את מה שרב"ש ובכר עשו בק"ש אפשר לחשוב איזה לחץ היה בבית שאן שכמדומני אלישע לא לקח איתם אליפות..ואם איזי עושה שם הכל(איזי עושה עבודה ענקית שם בלי קשר למאמן) אז למה לאנדו שהחליף את רב"ש לא הצליח שם?! אם שופטים את רב"ש על עונה אחת שנכשל בהפועל ת"א עם תקציב יותר גדול משלנו מה זה אומר על בכר שמצליח השנה יותר מאלישע ושאר המאמנים, מה זה אומר על העונה שכמעט ירדנו עם אלישע עם תקציב די גדול לליגה?! לא נראה לי ששופטים לפי עונה כזאת או אחרת, חוץ מזה שלדעתי סטטיסטית לרב"ש אחוזי הצלחה גבוהים משל אלישע.. דברים שכן אפשר לבחון זה טביעת אצבע של מאמן אצל אלישע כל קבוצה שמאמן אותו משחק 4-4-2 חסר טקטיקה, שוער מעיף כדור לחלוץ ומקווה שההתקפה שלו תגנוב גול בזכות יכולת אישית גבוה, אצל רב"ש גם כשזה הולך וגם שלא רואים את השפעת המאמן.. אלישע צריך לגמור את העונה אצלנו ואז להגיד שלום ולהביא מאמן שידע לחבר את הרבעיה הטובה בליגה מליקסון-ברדה-בוזגלו-ארבייטמן שכרגע בקבוצה הנוכחית רק אחד מהם מגלה יכולת

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

מכבי חיפה של אלישע הייתה מכונה. אי אפשר להגיד שרק בעטו שם כדורים למעלה. מוזמנים לראות קצת תקצירים שלהם מעונת הקיזוז וזו שאחריה

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

bs war כתב:מכבי חיפה של אלישע הייתה מכונה. אי אפשר להגיד שרק בעטו שם כדורים למעלה. מוזמנים לראות קצת תקצירים שלהם מעונת הקיזוז וזו שאחריה
הכדורגל פה מאוד השתנה מאז, גוטמן התחיל את השינוי בהפועל וג׳ורדי חיזק את המגמה. מה גם שדרסיליה לדעתי יותר עזר לאלישע ממה ששמעון ביטון עושה (לפעמים נדמה לי שהוא שם כדי שלאלישע יהיה עם מי להתחבק אחרי גולים)

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

red guy כתב:על איזה שלבים בדיוק אנחנו רוצים לקפוץ? שלבים שק"ש לא דילגה עליהם, או שבייתר שעלו מליגה שנייה ולקחו אליפות לא דילגה בזמנו?! למה החלפת מאמן גוררת עונה גרועה יותר? אוסקר גארסיה לקח בעונה הראשונה שלו, סוזה שידרג את מכבי בעונתו הראשונה, אלישע לקח אליפות בחיפה בעונתו הראשונה,רוני לוי גם, אפילו בעולם זה עובד אנצ'לוטי שידרג את ריאל אחרי מורניו וכו'.. דבר נוסף למה לבטל את מה שרב"ש ובכר עשו בק"ש אפשר לחשוב איזה לחץ היה בבית שאן שכמדומני אלישע לא לקח איתם אליפות..ואם איזי עושה שם הכל(איזי עושה עבודה ענקית שם בלי קשר למאמן) אז למה לאנדו שהחליף את רב"ש לא הצליח שם?! אם שופטים את רב"ש על עונה אחת שנכשל בהפועל ת"א עם תקציב יותר גדול משלנו מה זה אומר על בכר שמצליח השנה יותר מאלישע ושאר המאמנים, מה זה אומר על העונה שכמעט ירדנו עם אלישע עם תקציב די גדול לליגה?! לא נראה לי ששופטים לפי עונה כזאת או אחרת, חוץ מזה שלדעתי סטטיסטית לרב"ש אחוזי הצלחה גבוהים משל אלישע.. דברים שכן אפשר לבחון זה טביעת אצבע של מאמן אצל אלישע כל קבוצה שמאמן אותו משחק 4-4-2 חסר טקטיקה, שוער מעיף כדור לחלוץ ומקווה שההתקפה שלו תגנוב גול בזכות יכולת אישית גבוה, אצל רב"ש גם כשזה הולך וגם שלא רואים את השפעת המאמן.. אלישע צריך לגמור את העונה אצלנו ואז להגיד שלום ולהביא מאמן שידע לחבר את הרבעיה הטובה בליגה מליקסון-ברדה-בוזגלו-ארבייטמן שכרגע בקבוצה הנוכחית רק אחד מהם מגלה יכולת
ק"ש נבנתה לאט לאט... התברגה בצמרת עונה-שתיים, הגיעה לאירופה עוד עונה, ואז לקחה אליפות (נדירה ביותר באופן שלה).
הדוגמא של בית"ר של אלי אוחנה ממש לא רלוונטית, אנחנו לא בימים ההם...
מכבי של אוסקר? להזכיר לך כמה שנות כשלון גולדהאר עבר לפני כן? עם תקציבים לא פחות גדולים?

לגבי רב"ש ובכר - לא מבטל. אבל עדיין, בעיקר לגבי רב"ש, מדובר בהצלחה מאוד מאוד נקודתית. יש מקרים כאלה של חיבור נדיר בין מאמן למקום (לדוגמא: עטר ונתניה) שלא תמיד משקף את רמת המאמן.

סמל אישי של משתמש
red guy

שליחה על ידי red guy »

ידידאל אני באמת מנסה להבין אותך ולא מצליח.. אוסקר זכה באליפות אחרי שנים של כישלון של גולדהר למה זה שנה ראשונה של אלונה במועדון?! רב"ש הצליח רק בק"ש? בוא נתחיל בזה שקריירת האימון שלו לא כל כך ארוכה ועשה את רוב השנים שלו שם אבל גם בקפריסין עשה הצלחה ענקית וגם השנה מכבי פ"ת על הנייר הייתה צריכה לרדת ליגה ונראת לא רע יחסית, וסתם ככה בקשר ללאט לאט שק"ש נבנתה היא ירדה ליגה ועלתה משהו כמו שנתיים לפני האליפות שלה

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

bs war כתב:מכבי חיפה של אלישע הייתה מכונה. אי אפשר להגיד שרק בעטו שם כדורים למעלה. מוזמנים לראות קצת תקצירים שלהם מעונת הקיזוז וזו שאחריה
מסכים עם דברים קודמים שכתבת, אבל להגיד שמכבי חיפה הייתה מכונה זה לא מדויק.
אם זה אכן היה המצב, הקהל שם היה עוטף את אלישע בחום ואהבה.

לי זכורה חיפה משעממת וחסרת מעוף, שמשחקת כדורגל די בנאלי. מה שכן, במבחן התוצאה הוא הצליח ובגדול.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

איך אנחנו מאדירים את רב"ש? איך אתה מזלזל במאמן שלקח אליפות מרשימה עם פאקינג קריית שמונה?
שנה שעברה, רק מזל מנע מאיתנו להפסיד להפועל תל אביב, כל משחק למעט המשחק הראשון בבית שעוד כולם היו בשוק, הם היו מעלינו בלפחות דרגה אחת. ואתה מוזמן לראות במשחקים.
הם אולי היחידים שנתנו פייט למכבי, וב80 אחוז מהמפגשים איתם הם היו יותר טובים.
הוא טעה בבחירת השחקנים שלו, ההגנה שלו לא הייתה בנויה על הלחץ וההנעת כדור המהירה שבה הוא מאמין. וכמובן שקישור אחורי לא היה לו.
בוא נגיד כך, אם הוא היה מקבל את הסגל שלנו, הוא ואנחנו היינו יותר רגועים. ואתה לא תאמין כמה השחקנים הטכניים שלנו היו יכולים לפרוח, במיוחד שיש מאחוריהם שחקנים בדמות הובאן ואוגו שדרך אגב הגיעו על מגש של כסף מהשמיים, כי הם היו בחירות מחדל.

תראה מה הוא עושה עם הסגל של החצי שקל שיש לו בפ"ת, ככל שהעונה מתקדמת הם רק משתפרים, בזמן שאנחנו נהיים צפויים והבלון עוד שנייה מתפוצץ. הוא היו הרבה יותר טובים מאיתנו במשחק האחרון בערך מדקה 20. ועזוב שמחצית שנייה לא נגענו בכדור שזה בכלל מביך.
לא משנה מה תגידו, מעדיף אותו בהרבה מהחוסר מודעות שעומד לנו על הקווים, ומוכן לאכול כל כובע שתגישו.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

zivmay כתב:איך אנחנו מאדירים את רב"ש? איך אתה מזלזל במאמן שלקח אליפות מרשימה עם פאקינג קריית שמונה?
שנה שעברה, רק מזל מנע מאיתנו להפסיד להפועל תל אביב, כל משחק למעט המשחק הראשון בבית שעוד כולם היו בשוק, הם היו מעלינו בלפחות דרגה אחת. ואתה מוזמן לראות במשחקים.
הם אולי היחידים שנתנו פייט למכבי, וב80 אחוז מהמפגשים איתם הם היו יותר טובים.
הוא טעה בבחירת השחקנים שלו, ההגנה שלו לא הייתה בנויה על הלחץ וההנעת כדור המהירה שבה הוא מאמין. וכמובן שקישור אחורי לא היה לו.
בוא נגיד כך, אם הוא היה מקבל את הסגל שלנו, הוא ואנחנו היינו יותר רגועים. ואתה לא תאמין כמה השחקנים הטכניים שלנו היו יכולים לפרוח, במיוחד שיש מאחוריהם שחקנים בדמות הובאן ואוגו שדרך אגב הגיעו על מגש של כסף מהשמיים, כי הם היו בחירות מחדל.

תראה מה הוא עושה עם הסגל של החצי שקל שיש לו בפ"ת, ככל שהעונה מתקדמת הם רק משתפרים, בזמן שאנחנו נהיים צפויים והבלון עוד שנייה מתפוצץ. הוא היו הרבה יותר טובים מאיתנו במשחק האחרון בערך מדקה 20. ועזוב שמחצית שנייה לא נגענו בכדור שזה בכלל מביך.
לא משנה מה תגידו, מעדיף אותו בהרבה מהחוסר מודעות שעומד לנו על הקווים, ומוכן לאכול כל כובע שתגישו.
נוח לך להאדיר אותו איפוא שאתה רוצה.
אבל...מי בחר את השחקנים? מי קובע איך בנויה ההגנה על סמך חומר השחקנים שיש לו?
מי ניצח בדרבי? מי סיים בלחץ מקום רביעי שהיה אמור להיאבק על האליפות עד הסוף?
מי הניעה כדור למוות מול רעננה מבלי להגיע למצב ובסוף עוד אומר שזה היה משחק נוער מול בוגרים?
מי הפסיד 4 0 לסכנין.
ומי קיבל מאיתנו 3 פעמים בראש?
העתק/הדבק ע"ע מכבי ת"א.
רק שם כבר מחזור 7 הבינו את העניין.
ואגב אליפות עם קש הוא לקח בעונה ה5 שלו בסהכ.
אז בןא קצת נדייק,ולא נייפה כי בא לנו.
אם כבר,בכר בעיניי הרבה יותר רציני.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

ממש לא מאדיר אותו איפה שבא לי.
הוא לטעמי מאמן שעשה דרך ורק מחפש ללמוד ולהשתפר. בסהכ כל הקבוצות שהוא אימן נראו טוב ונתנו פייט לגדולות כמעט בכל משחק.
בזמן שאלישע לא מוציא 20 אחוז מהפוטנציאל שלנו. אותי מאוד מעניין איך הסגל זה ירוץ עם מאמן בדמות רב"ש, אני מסכים שבכר יותר מרשים אבל אני לא רואה אותו משוחרר כלכך בקלות משירצקי.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

zivmay כתב:ממש לא מאדיר אותו איפה שבא לי.
הוא לטעמי מאמן שעשה דרך ורק מחפש ללמוד ולהשתפר. בסהכ כל הקבוצות שהוא אימן נראו טוב ונתנו פייט לגדולות כמעט בכל משחק.
בזמן שאלישע לא מוציא 20 אחוז מהפוטנציאל שלנו. אותי מאוד מעניין איך הסגל זה ירוץ עם מאמן בדמות רב"ש, אני מסכים שבכר יותר מרשים אבל אני לא רואה אותו משוחרר כלכך בקלות משירצקי.
רגע, כאילו ורמוט, שכטר ודמארי זה היה סגל חלש?

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

רגע, ממתי 3 שחקנים מרכיבים סגל שלם? נו באמת.

שלח תגובה