ניתוח קליל של המשחק בשבת נגד עכו

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
blueman

ניתוח קליל של המשחק בשבת נגד עכו

שליחה על ידי blueman »

טוב, אז מאוד אהבתי את הניתוח המאוד מעניין שעלה פה בשבוע שעבר אחרי המשחק נגד חיפה, וחשבתי שזה יכול להיות ממש מגניב אם כל שבוע מישהו ירים את הכפפה ויעלה איזה ניתוח מעניין מנקודת מבט שלו על המשחק או של נקודה מסוימת במשחק, והחלטתי שאני אהיה הראשון ואם למישהו בא הוא יכול להמשיך כמובן, ומקווה שיהיה לי זמן ואנסה להמשיך אם יהיה לזה עיניין.
אז ככה אני רציתי לדבר על שני דברים מהמשחק האחרון, דבר ראשון שלי ממש הציק ורציתי לדבר עליו זה העמידה שלנו ביציאה להתקפות מסודרות מול קבוצות שמצופפות אמצע כדוגמת עכו. ניתן לראות פעמים רבות במשחק שאחד מהקשרים האחוריים שלנו (אוגו או הובאן), מגיע לקבל כדור מהבלמים והמרחק בינו לבין שאר השחקנים ההתקפיים שלנו פשוט לא יאומן, במקרה הראשון אנחנו רואים את אוגו מקבל כדור בחלק המגרש שלנו, ואין אף שחקן קישור במרחק של לפחות 20-30 מטר ממנו, הדבר הזה חזר כמעט בכל התקפה מסודרת שיזמנו, מה שגרם לאוגו או למסור מסירה ארוכה שלרוב הסתיימה באיבוד כדור/מסירה לא מדויקת, או גרם לו למסור אחורה לאחד הבלמים שהוציא כדור לאחד המגנים וחוזר חלילה
Screen Shot 2015-02-02 at 1.27.32 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.27.32 AM.jpg (143.29 KiB) נצפה 3671 פעמים
תמונה שניה ממש העתק של המהלך הקודם, כל שחקני הקישור פשוט עולים למעלה ומחכים לאני לא יודע מה כדי לקבל כדור, המרחקים פשוט עצומים ולכן לשחקני הקישור של עכו שגם ככה היה מעובה היה ממש קל במחצית הראשונה להסתדר עם הניסיונות הללו.
Screen Shot 2015-02-02 at 1.28.20 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.28.20 AM.jpg (150.32 KiB) נצפה 3711 פעמים
הלאה, בתמונה השלישית 3 דקות אחרי המהלך בתמונה הקודמת, כבר רואים את זה ממש טוב, תסתכלו על השטח שאוגו נמצא עם הכדור ועד אמצע החלק של השטח של עכו, יש שם 6 שחקני קישור של עכו אל מול 2 שחקנים שלנו (אוגו והובאן), שוב פעם כדור ארוך לא מדויק מוביל לסיום התקפה אם אפשר לקרוא לזה ככה.
Screen Shot 2015-02-02 at 1.28.51 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.28.51 AM.jpg (154.27 KiB) נצפה 3702 פעמים

סמל אישי של משתמש
blueman

Re: ניתוח קליל של המשחק בשבת נגד עכו

שליחה על ידי blueman »

טוב אני לא מצליח להעלות יותר מ 3 תמונות אז אמשיך בתגובה...

עכשיו נראה מה קורה כשהמרחקים מתחילים להצטמצם להם, בתמונה הבאה אנחנו רואים שוב את אוגו באותה פוזיציה מקבל את הכדור, אבל הפעם יש לו 3 שחקנים קרובים אליו שמהווים לו אופצית מסירה נוחה יותר,
Screen Shot 2015-02-02 at 1.30.27 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.30.27 AM.jpg (162.78 KiB) נצפה 3694 פעמים
ובאמת אוגו מנצל את אופצית המסירה, מוסר את הכדור טוב לגורדנה שמעביר לנאסר וזה מסיים בהגבהה שהובילה לנגיחה לשער של ארבייטמן במחצית הראשונה
Screen Shot 2015-02-02 at 1.31.18 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.31.18 AM.jpg (139.91 KiB) נצפה 3647 פעמים
במקרה השני, שוב אוגו מקבל את הכדור, יש לו 3 אופציות מסירה עם שחקנים ששומרים על מרחקים קרובים
Screen Shot 2015-02-02 at 1.32.35 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.32.35 AM.jpg (134.52 KiB) נצפה 3720 פעמים

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

אוגו שוב בוחר בגורדנה, שמעביר לנאסר, שגורם למהלך המסוכן ביותר של המחצית הראשונה עם הבעיטה המסוכנת לשער שנהדפת על ידי גורש וגורדנה שמגיע מקו שני סוחט הצלה שניה מגורש שמציל את עכו
Screen Shot 2015-02-02 at 1.32.48 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.32.48 AM.jpg (124.83 KiB) נצפה 3694 פעמים

יש עוד כמה דוגמאות גם במחצית השניה, אבל נראה לי שהבנו את הרעיון, הנושא השני שרציתי לדבר עליו זה טוויטו. בעיקרון דובר פה רבות כן מתאים לא מתאים, אז ניסיתי ככה לעקוב אחרי הבחור כל המשחק, אז כן אין בשורה גדולה, הבחור נתן הופעה פרווה ועדיין לא הייתי מוריד את דווידזאדה לספסל, התקפית הוא לא היה קיים ובקושי הרבה לתמוך בשחקן אגף שלו ( לא יודע אם זה בגלל הוראה של אלישע או לא) אבל בחלק ההגנתי יש לו עוד קצת מה להשתפר, ניתן לראות בחלק מהתמונות שאעלה שלא פעם ולא פעמיים הובאן וסוארז מנעו מאיתנו מבוכות ע״י חיפוי שלהם בגלל סגירה לא נכונה שלו
בתמונה הראשונה, טוויטו בפעמים היחידות שעלה למעלה, פשוט לא ירד ואנחנו רואים את הובאן מול שני שחקנים בהתקפה שבנס לא יצא ממנה שום דבר
Screen Shot 2015-02-02 at 1.25.56 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.25.56 AM.jpg (155.75 KiB) נצפה 3680 פעמים
תמונה שניה, טוויטו מאחר בסגירה על השחקן שלו, הובאן נאלץ לבוא לעזרתו, ומרחיק את הכדור לחוץ ונותן להגנה שלנו זמן להתארגן
Screen Shot 2015-02-02 at 1.33.51 AM.jpg
Screen Shot 2015-02-02 at 1.33.51 AM.jpg (127.42 KiB) נצפה 3671 פעמים
יש עוד כמה דוגמאות כאלו, אבל שוב הנקודה ברורה.

לסיכום, חלק גדול מהבעיות שלנו בלפצח צפיפות היא העובדה שאנו משחקים במרחקים גדולים מידי, ראינו שכשהמרחקים קטנים יש לנו את הכלים ב 2-3 מסירות לפרק כל הגנה, כל ההתקפות שלנו, כולל אלו שהובילו לשני השערים השניים הגיעו כאשר שיחקנו קרוב אחד לשני וכאשר שיחקנו מהר, זאת הדרך ואני מצפה מהקבוצה ללמוד מזה ולהפנים כמובן.
במקרה של טוויטו, כמובן שהוא עדיין שחקן צעיר, ואני מאמין שאם הזמן והביטחון אנחנו נהנה ממנו כי סה״כ התרשמתי ממנו לטובה במשחק, אבל יש דברים בסיסיים ביותר במשחק של מגן שהוא חייב לשפר

מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודות שלי, יאללה הפועל הפנים לשבת :דגל:

סמל אישי של משתמש
zahipan

שליחה על ידי zahipan »

כל הכבוד על ההשקעה, ותודה רבה.
וכן אתה צודק. אחרי כל משחק אני דואג להזכיר שהפריסה של השחקנים על המרגש לא טובה. במקום ששחקני ההתקפה ישארו באזור קו האמצע ויתקדמו לשער היריבה ביחד עם התקדמות הכדור, הם פשוט עולים למעלה בכל התקפה ומבטלים את עצמם בכל פעם מחדש, כך יוצא שבכל משחק זה מרגיש כאילו ליריבה יש יותר שחקנים מאיתנו. אני לא מבין מדוע הצוות המקצועי לא עושה עם זה שום דבר, ואני חושב שגם השחקנים עצמם צריכים להיות מספיק מקצוענים כדי להבחין בכך.

בקשר לטוויטו: רואים שהוא עדיין חסר ביטחון ופשוט משתדל להיות בסדר ולא לעשות טעויות, גם אם זה בא על חשבון ההתקפה. חוסר הביטחון הזה נובע מהתפקיד שלו, כל טעות קטנה שלו יכולה להוביל לספיגת גול. אני לא דואג לגביו, רואים שיש לו בסיס טוב, ככל שיחלוף הזמן הוא ישתחרר יותר.

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

ניתוח יפה.
כל הכבודה על ההשקעה.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
לירן

שליחה על ידי לירן »

לדעתי הסיבה העיקרית למרחקים הגדולים היא לא המיקום של שחקני ההתקפה... הם בצדק וכנראה שגם מתוך הרגל מתמקמים באזור ״המסוכן״ 30-40 מטר מהשער של הקבוצה היריבה.
הבעיה היא שחקני הקו האחורי!! לא סוד שאלישע מעדיף קו הגנה נסוג, צמד הבלמים שלנו גם בהתקפות שלנו לא מגיע אפילו לעיגול של החצי,
דבר שגורם להובאן ואוגו לרדת אחורה לקחת כדור וכשהם מרימים את הראש, יש להם 30-40 מטר עד לשחקן קישור הקרוב.
מה שקורה בחלק גדול מהמקרים הוא שאופציית המסירה היחידה היא אחד המגנים שגם הם לא מתמקמים בצורה חכמה ומסודרת.
במצב של משחק סגור של הקבוצה היריבה המגנים חייבים! להתמקם באיזור קו החצי כשהכדור אצל הבלמים שלנו,
מניעים לצד אחד... תקוע? מעברים לצד שני דרך הבלמים אבל המגן השני צריך להתקדם עוד כמה מטרים ושחקן הכנף צריך לצמצם מרחק כדי לפתוח אופציית מסירה,
אחרת לא קורה כלום ושוב מחזירים לבלם או לקשר אחורי,
במקרה הטוב אוגו והובאן ינסו לעשות דריבל קדימה בכוח ולהתקרב לשחקני החלק ההתקפי, במקרה הגרוע שוב כדור ארוך שהדרך כלל בלי כתובת.

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

לירן כתב:לדעתי הסיבה העיקרית למרחקים הגדולים היא לא המיקום של שחקני ההתקפה... הם בצדק וכנראה שגם מתוך הרגל מתמקמים באזור ״המסוכן״ 30-40 מטר מהשער של הקבוצה היריבה.
הבעיה היא שחקני הקו האחורי!! לא סוד שאלישע מעדיף קו הגנה נסוג, צמד הבלמים שלנו גם בהתקפות שלנו לא מגיע אפילו לעיגול של החצי,
דבר שגורם להובאן ואוגו לרדת אחורה לקחת כדור וכשהם מרימים את הראש, יש להם 30-40 מטר עד לשחקן קישור הקרוב.
מה שקורה בחלק גדול מהמקרים הוא שאופציית המסירה היחידה היא אחד המגנים שגם הם לא מתמקמים בצורה חכמה ומסודרת.
במצב של משחק סגור של הקבוצה היריבה המגנים חייבים! להתמקם באיזור קו החצי כשהכדור אצל הבלמים שלנו,
מניעים לצד אחד... תקוע? מעברים לצד שני דרך הבלמים אבל המגן השני צריך להתקדם עוד כמה מטרים ושחקן הכנף צריך לצמצם מרחק כדי לפתוח אופציית מסירה,
אחרת לא קורה כלום ושוב מחזירים לבלם או לקשר אחורי,
במקרה הטוב אוגו והובאן ינסו לעשות דריבל קדימה בכוח ולהתקרב לשחקני החלק ההתקפי, במקרה הגרוע שוב כדור ארוך שהדרך כלל בלי כתובת.
קודם כל זה נכון לגמרי מה שאתה אומר, בחלק גדול מהפעמים אוגו והובאן מגיעים כמעט עד לרחבה שלנו לקבל את הכדור ואילו שחקני הקו הקידמי שלנו נמצאים סמוך לרחבה של היריב מה שיוצר מרחקים גדולים בין החלק האחורי שלנו לחלק הקדמי בנוסף לזה וניתן לראות את זה בבירור מהתמונות, הסיטואציה הזאת יוצרת מרכז מגרש עם 5-6 שחקני עכו על 2 שחקני קישור שלנו ולא מאפשרת לאוגו והובאן אופציה מסירה נוחה, ולכן כל מה שראינו במחצית הראשונה זה היה או מסירות ארוכות שלא הלכנו לשום מקום, או מסירה אחורה לבלמים. לא הצבעתי על שחקנים אשמים אלא על עמידה לא נכונה, בפעמים היחידות שאוגו או הובאן קיבלו את הכדור בחלק המגרש של עכו ושחקני הקישור הקידמי פתחו להם אופצית מסירה ע״י צימצום הרווחים, הגענו ל 2 הזדמנויות מעולות במחצית הראשונה שהיו חייבות להסתיים בגול.
במחצית השניה הסיפור היה נראה יותר טוב, עכו כמעט ולא היו על המגרש התקפית, ואילו קו הבלמים שלנו טיפה עלה, בנוסף לזה שבוזגלו הצטרף והרבה לבוא לכיוון אוגו ולקבל את הכדור ויצר עוד אופצית מסירה שכמעט ולא הייתה קיימת במחצית הראשונה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

שמתי לב שוסרמיל מגרש יותר קטן מהמושבה ונתניה לדוגמא ולכן יותר קל לקבוצה שלנו לבוא לידי ביטוי בוסרמיל.
אם כי אני לא בטוח, עונה שעברה הצלחנו בחוץ אבל לפניי שתי עונות הייתה לנו עונת חוץ גרועה במיוחד.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי סניור »

דר אדום בנשמה כתב:שמתי לב שוסרמיל מגרש יותר קטן מהמושבה ונתניה לדוגמא ולכן יותר קל לקבוצה שלנו לבוא לידי ביטוי בוסרמיל.
אם כי אני לא בטוח, עונה שעברה הצלחנו בחוץ אבל לפניי שתי עונות הייתה לנו עונת חוץ גרועה במיוחד.
זה מידע מבוסס מה שאתה אומר?
כי לדעתי, ובמבט מהצד, נראה שבוסרמיל יש את אחד המשטחים הגדולים בליגה.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

סניור כתב:
זה מידע מבוסס מה שאתה אומר?
כי לדעתי, ובמבט מהצד, נראה שבוסרמיל יש את אחד המשטחים הגדולים בליגה.
לא מבוסס. וסרמיל אכן משטח גדול יחסית.
שני רק לטדי כמדומני
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

השיטת משחק שלנו מחייבת מגנים ברמה גבוהה. שימו לב ששני המגנים משתתפים הרבה בהתחלת ההתקפות.
הבעיה היא שכרגע יש לנו בעיה של יכולת מסירה והגבהה בשני האגפים של ההגנה.

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

yedidel כתב:השיטת משחק שלנו מחייבת מגנים ברמה גבוהה. שימו לב ששני המגנים משתתפים הרבה בהתחלת ההתקפות.
הבעיה היא שכרגע יש לנו בעיה של יכולת מסירה והגבהה בשני האגפים של ההגנה.
המגנים הם חלק חשוב מאוד כשמשחקים נגד קבוצות שמצופפות, אבל אני מסכים עם לירן בקטע של קו ההגנה הנמוך שלנו.
אני חושב שברגע שנשחק נגד קבוצות כאלו בקו הגנה טיפה יותר גבוה, אנחנו נאפשר לאוגו והובאן אופציות מסירה טובות יותר לשחקנים ההתקפה שלנו בחלקים יותר מסוכנים ששם הם יוכלו לבוא לידי ביטוי, וגם נרוויח את המגנים שלנו בחלקים יותר אפקטיביים

סמל אישי של משתמש
הראל
Title: אין

שליחה על ידי הראל »

פוסט זהה כמעט לזה של שבוע שעבר . שאפו ליוצרים במלאכה.

ומה שנעלם בפוסט הזה ששוב לא עשינו לחץ על שחקני עכו שזה פשוט מביש.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

הראל כתב:פוסט זהה כמעט לזה של שבוע שעבר . שאפו ליוצרים במלאכה.

ומה שנעלם בפוסט הזה ששוב לא עשינו לחץ על שחקני עכו שזה פשוט מביש.
אני לא בטוח שהיה מה ללחוץ. הם זרקו את הכדור לסליחי והאדיץ למעלה וקיוו לטוב,
אבל זה על סמך צפייה בלייב ולא בשידורים חוזרים
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

קודם כל תודה - לפוסט כזה אחרי כל משחק יש ערך לא פחות מאופטימי/פסימי.
שמתי לב שאג'ידה לא מצליח למסור לשחקן פנוי כאשר הוא קולט כדור. התוצאה כמובן מביכה בבעיטה למעלה כמו בשכונה.
יש למישהו הסבר ? האם זו הססנות שלו או משהו לקוי במשחק השדה ?
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

שלח תגובה