רן בן שמעון או ברק בכר?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
adomi

רן בן שמעון או ברק בכר?

שליחה על ידי adomi »

באתרים השונים מדווח שברקת עוקבת אחרי בכר ובן שמעון. רציתי להעלות כמה נקודות חשובות לטעמי בבחירה הגורלית לעונה הבאה.

שני המאמנים לדעתי טובים וראויים אבל יש לכל אחד את החסרונות שלו. נוסף לכך יש גם עניין של התאמה לסגל השחקנים הקיים.

1. רן בן שמעון- ללא ספק המאמן יודע להעמיד קבוצת כדורגל אטרקטיבית, לפחות בפן ההתקפי, השחקנים עומדים נכון על המגרש,מייצרים לחץ במרכז ומגיעים למצבים. אך אליה וקוץ בה - למיטב זכרוני הקבוצות שלו סופגות הרבה שערים ולעיתים גם בקלות הרבה,ייתכן וזה בגלל השיטה שמשאירה אותך חשוף או בגלל ההכנה הלקויה בפן ההגנתי. מכבי תל אביב אמנם משחקת ככה וסופגת מעט אבל זה בזכות שני בלמים מהירים ואגרסיביים(טיבי אקס בן שמעון/ק"ש בעונת האליפות, וגארסיה). כך או כך החיסרון קיים. סגל מתאים: שחקנים יצירתיים,טכניים והתקפיים יותר. ובחלק ההגנתי: מהירים בעיקר.

2. ברק בכר - מאמן שלקח קבוצת שחקנים בינונית והפך אותה למכונת נק' משומנת. הקבוצה שלו יודעת לעמוד על המגרש ,יוצרת לחץ ,פיזית מאוד,מגוונת התקפית. ביחס למשחק ההתקפה הקבוצה שלו פחות יצירתית בהרבה מזו של בן שמעון אלא יותר תכליתית ויעילה. משחק ההגנה הקבוצתי הוא מצויין ומאוד קשה לחדור את ההגנה שהוא מציב. סגל מתאים: שחקנים פיזיים,ממושמעים,מהירים בחלק ההתקפי אך לא בהכרח בחלק ההגנתי.

הסגל של הפועל באר שבע הוא ייצור כלאים. מחד שחקנים כישרוניים ומהירים מאוד בחלק ההתקפי כגון בוזגלו מליקסון וגבאי. ומאידך פיזיים (אך איטיים) כגון סוארס,טאהה ,אוגו(מהירות תגובה) וארבייטמן.

כלומר מהפן ההתקפי ללא ספק שבן שמעון יתאים יותר ומאידך החלק ההגנתי יתאים יותר לשיטתו של בכר.

אישית אין לי הכרעה לכאן או לכאן אבל יש לי העדפה אישית לבכר משני סיבות: 1. כדורגל הגנתי ואחראי הוא יותר קל לביצוע והיום בליגה חוץ ממכבי הוא יותר ישים מאשר ההתקפי. 2. צורת המשחק של אלישע היא חד משמעית נוטה לפן ההגנתי /אחראי ולכן יהיה יותר קל להסתגל לשיטה של בכר(למרות שחלק לא קטן מהשחקנים ההתקפיים שלנו יצטרכו לעלות משמעותית במסת השריר שלהם :) )

אם ימצא מאמן שיודע לשלב היטב את שני השיטות הוא כמובן יהיה העדיף..

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

Re: רן בן שמעון או ברק בכר?

שליחה על ידי UncleAD »

תשמע לפי איך שתיארת את זה , אפשר לקרוא עוד לפני שמסיימים לקרוא את סעיף 2 שאתה בעד בכר.

אני מעדיף את רב"ש פה , מאמן עם אליפות , טקטיקן שמשחקת כדורגל התקפי (לא טוטל פוטבול אבל התקפי עם הנעת כדור טובה).
חוץ מזה שרב"ש יכול להחזיק כוכבים בביצים יותר מאשר בכר לדעתי.
רב"ש אימן כוכבים בסדר גודל של דמארי וורמוט , בכר אימן את קהת ומנגה , לא אותו סדר גודל.

בכל אופן זה לא שאם בכר ינחת פה אני אמרר בבכי.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
adomi

שליחה על ידי adomi »

doctorslayer כתב:תשמע לפי איך שתיארת את זה , אפשר לקרוא עוד לפני שמסיימים לקרוא את סעיף 2 שאתה בעד בכר.

אני מעדיף את רב"ש פה , מאמן עם אליפות , טקטיקן שמשחקת כדורגל התקפי (לא טוטל פוטבול אבל התקפי עם הנעת כדור טובה).
חוץ מזה שרב"ש יכול להחזיק כוכבים בביצים יותר מאשר בכר לדעתי.
רב"ש אימן כוכבים בסדר גודל של דמארי וורמוט , בכר אימן את קהת ומנגה , לא אותו סדר גודל.

בכל אופן זה לא שאם בכר ינחת פה אני אמרר בבכי.
מסכים שהוא מאמן טוב שבטח ידע להפיק תועלת מסוללת הכשרונות שלנו בחלק הקדמי. הבעיה תהיה בחלק ההגנתי. עורף חזק חשוב לא פחות מחזית חזקה. את האליפות שלו הוא לקח כשהיה לו את טיבי בחלק האחורי שהוא בלם מהיר וחזק וגם מבלי להמעיט בתואר כששאר הקבוצות חלשות מאוד.

בכל אופן צריך שיקול דעת בהכרעה בינהם. ונק' לא פחות חשובה זה צריך שלשחקנים יהיה כושר. גם אם השחקן יודע מה לעשות עד השער הוא צריך קודם אוויר להגיע לשם..

סמל אישי של משתמש
RedHell
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי RedHell »

כמה דברים, נתחיל בזה שקרלוס של מכבי בין האיטיים בליגה, וסוארס וטאהה בכלל לא קרובים להיות איטיים, אולי פאיו קצת.

לגביי העדפה? הייתי רוצה בכר אבל מצד שני לא יודע עד כמה הוא יכול להושיב כוכבים כמו אצלנו בספסל במידת הצורך וכמה יכבדו אותו.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

רב"ש.
בטח הוא גם יבוא רעב (no pun intended) לשבור את התדמית של מאמן שלא מצליח בקבוצות גדולות.

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

רב"ש לא יחכה לאלונה עד שתסתיים העונה.
לא מבין מה הסיבה שאלונה לא מנהלת מו"מ קודם לכן אם כבר די ברור לשני הצדדים שייפרדו.
ירידת מתח ורפיון יותר ממה שיש עכשיו כבר לא יכולים להיות.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

בגדול,החלטה של התלמיד מול רבו.
את רוב קריירת האימון שלו ספג בכר מבן שמעון כעוזרו ואני מניח שגם הרבה מהתובנות המקצועיות.
סתם למשל משהו ששמתי לב,בכר מרבה למשל לעשות חילופי מקומות בין השלישייה הקדמית בכל זמן נתון במשחק,מה שהיה עושה בן שמעון בתקופתו עם אזולאי,אבו חצירה ובדש.
אני בטוח שיש גם דברים שבכר שיפר או שינה בתפיסה.
בכר לעומת זאת לא התנסה בשום קבוצה מה שאי אפשר להגיד על בן שמעון.
לדעתי אין בינהם הבדלים כל כך גדולים ומה שייקבע בסוף זו האישיות ובקטע הזה בכר נראה לי מוביל.
אם בן שמעון יגיע לכאן זחוח כמו שהגיע למכבי והפועל אין לו סיכוי להצליח.
עובדתית המאמנים שהצליחו כאן ולא היו כאילו הרבה,הצליחו בעיקר בזכות החיבור למקום.

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

adomi כתב:
מסכים שהוא מאמן טוב שבטח ידע להפיק תועלת מסוללת הכשרונות שלנו בחלק הקדמי. הבעיה תהיה בחלק ההגנתי. עורף חזק חשוב לא פחות מחזית חזקה. את האליפות שלו הוא לקח כשהיה לו את טיבי בחלק האחורי שהוא בלם מהיר וחזק וגם מבלי להמעיט בתואר כששאר הקבוצות חלשות מאוד.

בכל אופן צריך שיקול דעת בהכרעה בינהם. ונק' לא פחות חשובה זה צריך שלשחקנים יהיה כושר. גם אם השחקן יודע מה לעשות עד השער הוא צריך קודם אוויר להגיע לשם..
תמיד תזכור , ההגנה הכי טובה היא התקפה.
עדיף להפסיד 8-7 מאשר 1-0.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

אריק כתב:רב"ש לא יחכה לאלונה עד שתסתיים העונה.
לא מבין מה הסיבה שאלונה לא מנהלת מו"מ קודם לכן אם כבר די ברור לשני הצדדים שייפרדו.
ירידת מתח ורפיון יותר ממה שיש עכשיו כבר לא יכולים להיות.
קודם כל מי אמר לך שלא?
לא כל דבר צריך להיות מפורסם בתקשורת וגלוי לכולם.
אגב רק מהראיון שהוא נתן אתמול אחרי המשחק אתה מבין שהוא מחכה להצעה ולא ממהר לשום מקום.
דבר שני על מה בדיוק מתח ורפיון? למה סייימנו את העונה?
יש לנו מאבקי מיקום,אירופה,גביע,ממש לא ריפיון,אולי חוסר ביצים אבל ריפיון בטוח לא.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

רק להזכיר לך אדון אדומי שקריית שמונה היו עם התקפה מאוד חלשה שהם זכו באליפות אבל ההגנה שלהם הייתה הגנת ברזל.
לטעון שרב"ש לא טוב בבניית הגנה זאת טענה שקרית, למשל העונה במכבי פתח תקווה באמת ההגנה שלהם הייתה רעה, אבל הוא עבר אחריי 6-7 מחזורים למערך של 3 בלמים ולאט, לאט מכבי פתח תקווה שומרת על הגנה שבקושי סופגת.
ואסור לשכוח מכבי פתח תקווה זאת אותה קבוצה שכמעט ירדה עונה שעברה, הם לא שיפרו את הסגל שלהם יותר מדיי ועדיין תראו איך הם נראים ואיך משחקים (ומשחק הגביע הוא לא דוגמא לכלום כי בגביע הכל יכול להיות כפי שרשמתי מיליון פעם, שלא לדבר על זה שאנחנו עם הסגל הנוצץ שלנו התקשנו מול הרצליה).
בקיצור אני מעדיף את רב"ש אבל לא התנגד לבכר במידה ויבוא מנהל מקצועי מעליו ויגדילו את הצוות המקצועי.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
adomi

שליחה על ידי adomi »

דוקטור ההגנה הכי טובה היא התקפה זה קלישאה שלא תמיד נכונה.

דר אני באמת לא זוכר מה היתה התפוקה ההתקפית של ק"ש בעונת האליפות. אני כן רואה שהפועל ת"א והפועל פ"ת הם קבוצות חלשות הגנתית. וגם הזכרתי שלק"ש היה את טיבי בהגנה אזץ

אדום זקן- בכר התלמיד של בן שמעון? לא ידעתי וגם זה די מוזר כי שני הקבוצות משחקות בסגנון שונה לחלוטין.

סוארס וטאהה בלמים מצויינים אבל בהחלט איטיים מטיבי וגארסיה.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

"רב"ש יודע להחזיק כוכבים".. עידן שמש ומרוואן קבהא בדיוק תופרים חליפות לטקס כדור הזהב.

ותפסיקו לנופף בהפועל ת"א כדוגמה להצלחה שלו

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

הקבוצות שלהם לא משחקות בצורה כלכך שונה.
בעיקרון שתי הקבוצות בנויות על הנעת כדור מהירה ולחץ ברוב תחומי המגרש.
קריית שמונה היא פשוט קבוצה יותר אחראית ועמידה, ואם לא מכבי היא הייתה אלופה השנה.
שניהם מעומדים ראויים ( רב"ש עושה עונה אדירה בפ"ת, עם סגל מביך ביותר) ואין לי העדפה מסויימת, רק שיזכירו לאלונה שהיא גם צריכה להביא בעלי מקצוע מביני ענין כדי לחזק את החבילה.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

adomi כתב:דוקטור ההגנה הכי טובה היא התקפה זה קלישאה שלא תמיד נכונה.

דר אני באמת לא זוכר מה היתה התפוקה ההתקפית של ק"ש בעונת האליפות. אני כן רואה שהפועל ת"א והפועל פ"ת הם קבוצות חלשות הגנתית. וגם הזכרתי שלק"ש היה את טיבי בהגנה אזץ

אדום זקן- בכר התלמיד של בן שמעון? לא ידעתי וגם זה די מוזר כי שני הקבוצות משחקות בסגנון שונה לחלוטין.

סוארס וטאהה בלמים מצויינים אבל בהחלט איטיים מטיבי וגארסיה.
לא מסכים, המהירות שלהם בהחלט טובה ביחס לגארסיה (איטי להחריד)

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

לא מחזיק מה"טקטיקנות" של רב"ש. לדעתי הוא די מקובע בסגנון שלו (הנעת כדור, מסירות קצרות). זה לא מתאים לכל קבוצה.

מבחינת גמישות טקטית בכר יותר מרשים לדעתי.

שלח תגובה