דף 1 מתוך 1

מרדימים אותנו בענין איצטרנר וציפיותי מהאוהדים.

נשלח: 18 מרץ 2009, 18:27
על ידי ארז3333
לאור הסחבת בתיאום הפגישה עם רוביק, אני מקיש שלא ממש רוצים להפגש עמנו האוהדים. בינתיים יסגרו את רוב פרטי התוכנית בלא לשמוע אותנו כלל, ואז נתומרן לפינה של "אין מה לעשות".

אי לכך אני חושב שאנו חייבים להמשיך הלאה בצעדי מחאה: תהלוכות ועוד רעיונות רציניים ויצירתיים. כאן המקום להציג בעיה אישית, ובטרם שאביע אכזבה מהאוהדים אומר מה ציפייתי.

אשמח להצטרף מעת לעת לפעילות מחאה כזו או אחרת, אך לצערי ולמרות הטופיק אותו פתחתי כאן לא אוכל לקחת חלק בארגון (תיאום עם המשטרה, הבאת צעדי המחאה לידיעת הציבור בעיר בכלל וציבור האוהדים בפרט). המטפלת של ביתי אפקטיבית נפטרה, אישתי בשלב האחרון של הדוקטורט שלה, בימים אלה אני בתהליך למציאת מקום בחו"ל לקראת הבתר דוקטורט שלי, ובנוסף אני נטול רכב. הדבר מביא אותי לסדר יום מבולגן ולא קבוע, כשלאור הפנצ'ר האיום עם המטפלת אני נאלץ לשבת עם ביתי בבית פעמים רבות ואז לצאת לעבוד באוניברסיטה אחה"צ עד חצות. בהעדר רכב ודי כסף, אני משתמש ברגליי המון, דבר שגם מביא לאיבוד זמן.

לאור מה שציינתי, ציפייתי מהאוהדים הרציניים שייקחו את האיצטדיון כפרויקט אישי וישקיעו זמן ומאמץ בהתאם. יהיו שיבואו ויגידו, "נו בטח החוכמולוג/אפס הזה מנסה לגייס אנשים בזמן שהוא מגרבץ בבית", או "מה הוא רוצה יש לי עבודה/ילד/...". תזכורת קצרה. את משמרות המחאה ארגנתי ברצינות והשתתפתי בכולן (פרט לאחת או שתיים), כשאני אבא לילד ולומד לקראת תואר דוקטור במכון ויצמן. כל יום חמישי בערב הייתי מגיע מרחובות, ובטרם ראיתי את בני ורעייתי הייתי אוסף את כולם למשמרות המחאה, עומד יחד עם החבר'ה ומחזיר אותם לבסוף הבייתה. בין לבין עיינתי בפסקי דין, פניתי לקבל אישורים מהמשטרה, והתעסקתי מעט עם שלטים פלאיירים וכו'.

לא רוצה להכנס למי עשה/עושה יותר/פחות. פשוט מצפה שהדבר החשוב יעשה: השמעת קולנו בקול רם וברור, גם אם בסוף לא נצליח. חברים, לעניות דעתי, זה המבחן האמיתי הראשון שלנו בעידן אלונה ברקת.

Re: מרדימים אותנו בענין איצטרנר וציפיותי מהאוהדים.

נשלח: 19 מרץ 2009, 12:36
על ידי Sir Alex Ferguson
הסיבה לאיבוד פרויקט האיצטדיון היא אחת, והיא שלצערי לאחרונה יש מגמה מצערת אצל אוהדי באר שבע, ולא מדובר רק בקבוצה מסוימת של אנשים אלא במספר קבוצות, שמתבטאת בהפרדה משאר הקבוצות ביציע.
שכחנו לרגע איך הכל התחיל, שכחנו לרגע מה הייתה המטרה בחוג אוהדים הראשון שהוקם, שחכנו לרגע שכולנו אוהדים את אותה קבוצה עם אותה מטרה.
כתוצאה מאותה שכחה, שלפעמים נוצרה בעקבות אגו, לפעמים בעקבות אי הבנות ובעיקר בעקבות חוסר הידברות, נוצרו הפערים הקיימים.
הדבר הבולט ביותר באותם פערים זה תיוג אנשים כשייכים לקבוצה מסוימת של אנשים. אלה הם האנשים של חנן אבוטובול והקאמלס, אלה הם האנשים של מישל בשני והקרייזי רד, אלה הם האנשים של דודו עזריה והhbs ואלה הם האנשים של רונן ושער 2. כשכמובן ברגע שמתחילים לתייג, אותה הפרדה, אותו מחסום, רק הולך וגודל שכן אני והוא לא באותה קבוצה.

גם אני חטאתי באותו חטא, עד לשיחה מסוימת שפקחה את עיני. מאז אני מבליט את היותי שייך לקבוצה שנקראת אוהדי הפועל באר שבע בלי שום השתייכות לאף גוף שכן הפילוג קורע אותנו מבפנים ולוקח מאיתנו את הכוח כאוהדים, כוח שעבדנו עליו (אז כשהיינו גוף אחד, כוח אחד, מועדון אוהדי הפועל באר שבע) במשך שנים.

ומה זה קשור לנושא הנידיון? אם כל הכבוד לכל הדיונים שמנוהלים כאן הכוח האמיתי שלנו הוא כאוהדים. ואני מרגיש בפנים כבר הרבה זמן שאנחנו לא אוהדים כפי שאוהדים צריכים להיות. הפילוג הקיים לקח מאיתנו את הכוח וסירס אותנו ביותר מידי מובנים.
לצערי יצטרכו לעבור עוד הרבה מים בנהר כדי לסיים את הפילוג ולקבל את הכוח שלנו כאוהדים חזרה, אבל עד אז, אם כל הדיבורים כאן על עניינים מקצועים, אנחנו נופלים בנושא החשוב ביותר שלנו, נושא הקהל והששפעה שלו (כמו למשל על בניית איצטדיון חדש).

בכוונה לא ציטטתי את ארז כשכתבתי את ההודעה הזאת כי למרות שהתגובה נכתבה כתגובה לנושא של ארז, התגובה מיועדת לכל אוהד הפועל באר שבע שחפץ לקרוא ולהגיב. מי יודע, אולי אני לא היחיד שמרגיש כך. מי יודע, אולי אנשים נוספים לא רק מרגישים כך אלא גם מוכנים לבצע פעולות כדי לפחות להקטין את הפילוג עד ליום שנצליח להעלים אותו ולהחזיר לעצמנו את הכוח כאוהדי הפועל באר שבע.

Re: מרדימים אותנו בענין איצטרנר וציפיותי מהאוהדים.

נשלח: 20 מרץ 2009, 00:04
על ידי crazyred
אני באמת האמנתי בשלבים מסויימים שאפשר להיות מאוחדים, ולחזור להיות קבוצה אחת אמיתית, מועדון אוהדים אחד הרי יש רק קבוצה אחת. מצד שני- תחת מה? הרי באופן בסיסי אנחנו לא מאמינים באותם דברים. רבים מאמינים שמותר לקלל. רבים מאמינים שאסור לעודד כשהקבוצה נראית רע. רבים מאמיניםשחייבים לעודד דווקא אז.
לא יודעת- זה נראה לי פשוט משהו קשה מידי לגישור. בזמנו מועדון האוהדים התחיל כגוף אנטי אלימות ביציע. "הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל" ואז ויתרנו על השורה נהמדהימה בשביל העליבות שב"הקהל מספר אחד לא פוחדים מאף אחד" (זה אפילו לא נכון תחבירית :])

אני לא חושבת שיש מקור אחר לפילוג. הכל התחיל ונגמר בכמות מועדוני האוהדים הטיפשית ביציע.

בקשר לצעדים בקשר לאיצטדיון- לי אישית אין ממש יכולת לקחת בזה את החלק הכי פעיל- צבא ועניינים באזור. אבל אם יש משהו שאני כן אוכל לעשות אשמח. מקווה שאוכל לעזור כמה שיותר ואני גם מוכנה להתחייב על זה. הייתי שמחה לקחת חלק פעיל יותר אבל כמו שהבנתם זה לא ממש תלוי בי.

אני חושבת שכבר דיברנו על דברים באזור. אני ממש מאוכזבת מרוביק, לא חשבתי שככה הוא ינפנף אותנו.

Re: מרדימים אותנו בענין איצטרנר וציפיותי מהאוהדים.

נשלח: 23 מרץ 2009, 21:34
על ידי ארז3333
לא האוהדים אשמים בגניזת פרויקט האיצטדיון, אבל הפילוג בקהל הוא הגורם לכך שהפרויקט נגנז בלי מאבק ובשקט יחסי.

מה קורה? האם יש עדכונים להתחלת המאבק שלנו האוהדים?