מחצית ראשונה vs מחצית שנייה
מחצית ראשונה vs מחצית שנייה
נשחק משחק קטן, נהפוך כל מחצית ליישות בפני עצמה ונבדוק סטטיסטיקה יבשה.
הערה חשובה - בהתפלגות נורמלית של קבוצה, הנתונים של המחצית השנייה טובים מאשר במחצית הראשונה. זה לא עניין של 50\50 כפי שחלק סוברים מראש (הדוגמא הכי טובה זה יחסי ההימורים שמתרגמים את הסטטיסטיקות האלה ליחסים, היחס לניצחון של קבוצה במחצית הראשונה תמיד יהיה יותר גבוה מאשר במחצית השנייה).
מחצית ראשונה:
שערי זכות - 12
שערי חובה - 5
6 ניצחונות, 6 תיקו ו 1 הפסדים.
אחוז הצלחה - 62.
מחצית שנייה:
שערי זכות - 8
שערי חובה - 10
4 ניצחונות, 3 תיקו ו 6 הפסדים.
אחוז הצלחה - 38.
ברור שזו תמונה לא מספקת, והייתי יותר משמח לראות השוואות של סטטיסטיקות מלאות, אך מגמה יש גם יש.
הערה חשובה - בהתפלגות נורמלית של קבוצה, הנתונים של המחצית השנייה טובים מאשר במחצית הראשונה. זה לא עניין של 50\50 כפי שחלק סוברים מראש (הדוגמא הכי טובה זה יחסי ההימורים שמתרגמים את הסטטיסטיקות האלה ליחסים, היחס לניצחון של קבוצה במחצית הראשונה תמיד יהיה יותר גבוה מאשר במחצית השנייה).
מחצית ראשונה:
שערי זכות - 12
שערי חובה - 5
6 ניצחונות, 6 תיקו ו 1 הפסדים.
אחוז הצלחה - 62.
מחצית שנייה:
שערי זכות - 8
שערי חובה - 10
4 ניצחונות, 3 תיקו ו 6 הפסדים.
אחוז הצלחה - 38.
ברור שזו תמונה לא מספקת, והייתי יותר משמח לראות השוואות של סטטיסטיקות מלאות, אך מגמה יש גם יש.
Re: מחצית ראשונה vs מחצית שנייה
מעניין
האמת שלא שמתי לב לזה עד עכשיו. המחציות השניות שלנו באמת קטסטרופה העונה.
האמת שלא שמתי לב לזה עד עכשיו. המחציות השניות שלנו באמת קטסטרופה העונה.
- ForeverRed
הנתונים מתחברים יפה עם התחושות.
להערכתי זה בעיקר מנטלי, אבל כמובן שגם מקצועי ופיזיולוגי.
להערכתי זה בעיקר מנטלי, אבל כמובן שגם מקצועי ופיזיולוגי.
- The red one
לא יודע כמה ההחמצות של זריהן, שהר (חדרה) והקורה של סבע היום הן מנטליות
זה פשוט שכל מה שיכול ללכת - לא הולך. כמו שכתבו כאן באחד האשכולות, דווקא מבחינת משחק, אנחנו לא כ-אלה נוראיים כמו שהתוצאות מראות
זה פשוט שכל מה שיכול ללכת - לא הולך. כמו שכתבו כאן באחד האשכולות, דווקא מבחינת משחק, אנחנו לא כ-אלה נוראיים כמו שהתוצאות מראות
אין ספק שיש חוסר מזל משגע, על כל חוסר ריכוז משלמים במזומן.
אפשר לשים לב שבלא מעט משחקים פשוט הלכנו לאחור. יותר מדויק לומר שפשוט הורדנו קצב.
זה קורה לנו לא מעט פעמים במשחק, בעיקר במחצית השנייה.
ברגעים שזה קורה, נראה שאנחנו פשוט מתנתקים לשני חוליות - הגנה והתקפה בלי שום 'בשר' באמצע שמחבר.
לא משחקים רובוטים, ירידה בדקות מסוימות בקצב היא מובנת וטבעית. הבעיה היא יותר בעמידה הקבוצתית בדקות האלה.
עם עמידה יותר נכונה, אין סיבה שנקבל גולים בכזו סיטונאות.
שחקנים חכמים יודעים לזהות לבדם את הרגעים הללו, ולהיכנס למוד קצת שונה. יותר מקריב עבירות, יותר ממושמע טקטית, לשחק קצת יותר קרוב אחד לשני.
אם הייתי בכר השינוי הראשון שלי היה להוריד את המיקום של סאבו כמה מטרים טובים לאחור.
שיהיה קו אחד עם אוגו, בדומה למה שעשה עם דן בעונה הקודמת (נזכיר שדן התחיל את העונה כקשר הקדמי מבין 3 קשרי האמצע).
בפרמטרים של מהירות חשיבה ומהירות שחרור כדור לדעתי הוא מקום ראשון בקבוצה. אם יצליח להיות מנהל משחק מאחור שנותן גם עבודה בהגנה כל הקבוצה תרוויח.
אפשר לשים לב שבלא מעט משחקים פשוט הלכנו לאחור. יותר מדויק לומר שפשוט הורדנו קצב.
ברגעים שזה קורה, נראה שאנחנו פשוט מתנתקים לשני חוליות - הגנה והתקפה בלי שום 'בשר' באמצע שמחבר.
לא משחקים רובוטים, ירידה בדקות מסוימות בקצב היא מובנת וטבעית. הבעיה היא יותר בעמידה הקבוצתית בדקות האלה.
שחקנים חכמים יודעים לזהות לבדם את הרגעים הללו, ולהיכנס למוד קצת שונה. יותר מקריב עבירות, יותר ממושמע טקטית, לשחק קצת יותר קרוב אחד לשני.
אם הייתי בכר השינוי הראשון שלי היה להוריד את המיקום של סאבו כמה מטרים טובים לאחור.
שיהיה קו אחד עם אוגו, בדומה למה שעשה עם דן בעונה הקודמת (נזכיר שדן התחיל את העונה כקשר הקדמי מבין 3 קשרי האמצע).
בפרמטרים של מהירות חשיבה ומהירות שחרור כדור לדעתי הוא מקום ראשון בקבוצה. אם יצליח להיות מנהל משחק מאחור שנותן גם עבודה בהגנה כל הקבוצה תרוויח.
אמת. יותר מדי פעמים מצטרף למעלה ומשאיר את אוגו לבד. עדיף ששניהם יתרכזו בלשמור על האמצעyossi כתב:אין ספק שיש חוסר מזל משגע, על כל חוסר ריכוז משלמים במזומן.
- ForeverRed
יוסי, מסכים לגבי סאבו וגם כתבתי את זה בשרשור המשחק.
נווה, להחמצות בהחלט יש קשר לנושא המנטלי.
תן לזריהן כדור על החמש באימון והוא מבקיע עם כיסוי עיניים ורגל קשורה ליד.
בלחץ של טרנר זה כנראה קצת יותר קשה.
ואני לאו דווקא מדבר על ההחמצות.
יותר על הנסיגה אחורה, האדישות וסף השבירה הנמוך.
זה לא מקרי שאיבדנו יתרון כבר ארבע פעמים העונה.
אין יותר מנטלי מזה.
נווה, להחמצות בהחלט יש קשר לנושא המנטלי.
תן לזריהן כדור על החמש באימון והוא מבקיע עם כיסוי עיניים ורגל קשורה ליד.
בלחץ של טרנר זה כנראה קצת יותר קשה.
ואני לאו דווקא מדבר על ההחמצות.
יותר על הנסיגה אחורה, האדישות וסף השבירה הנמוך.
זה לא מקרי שאיבדנו יתרון כבר ארבע פעמים העונה.
אין יותר מנטלי מזה.
סאבו יבוא לידי ביטוי בצורה הכי טובה כשאוגו וקהבא מאחוריו
פשוט מאוד.
כל קבוצה שמשחקת מולנו מבינה את החולשות שלנו.
מבינה את ההפקרות שלנו.
מקבלות ביטחון תוך כדי משחק שהשד לא נורא. אין כוח הרתעה.
והגול פשוט מגיע.
אני חוזר ואומר.
שחקנים הגיעו להפועל בש במחשבה שהכל תמיד מסתדר מעצמו.
כאילו שחקנים בבש עומדים על המגרש והיריבה אומרת ״בוא תנצח אותנו״
אנחנו מפסידים בחשיבה של השחקנים על הדשא. יש לנו מעט מאוד מנהלים. ואין שחקן שיודע להעביר את כובד המשקל של המשחק לצד השני.
כל קבוצה שמשחקת מולנו מבינה את החולשות שלנו.
מבינה את ההפקרות שלנו.
מקבלות ביטחון תוך כדי משחק שהשד לא נורא. אין כוח הרתעה.
והגול פשוט מגיע.
אני חוזר ואומר.
שחקנים הגיעו להפועל בש במחשבה שהכל תמיד מסתדר מעצמו.
כאילו שחקנים בבש עומדים על המגרש והיריבה אומרת ״בוא תנצח אותנו״
אנחנו מפסידים בחשיבה של השחקנים על הדשא. יש לנו מעט מאוד מנהלים. ואין שחקן שיודע להעביר את כובד המשקל של המשחק לצד השני.
- The red one
דווקא אתמול סכנין שיחקה דיי 'בטיפשות'. לא עמדו טוב וניצלו את המצבים שלהם כמו חדרה והפועל חיפה. הם בנו על המהירות של גאדיר וזהו.
בלי קשר אלינו, ובלי שראיתי יותר מדיי משחקים של סכנין העונה, נראה שזה משהו חוזר אצלם. על הנייר הם אמורים להיות בצמרת. יש להם שחקנים איכותיים יחסית לליגה העונה.
בלי קשר אלינו, ובלי שראיתי יותר מדיי משחקים של סכנין העונה, נראה שזה משהו חוזר אצלם. על הנייר הם אמורים להיות בצמרת. יש להם שחקנים איכותיים יחסית לליגה העונה.
- ForeverRed
אז לא צריך אותו.Tal_Hbs כתב:סאבו יבוא לידי ביטוי בצורה הכי טובה כשאוגו וקהבא מאחוריו
למה? מזכיר לך שאיבדנו גם את ראדי וגם את הובאן/איינבינדר.ForeverRed כתב: אז לא צריך אותו.
בסוף אני גם בדעה שהמפתח להצלחה הוא שלישיות קישור חזקה ואגרסיבית. אוגו וסאבו הם 2/3 מהפאזל.
- ForeverRed
לסאבו אין מספיק מספרים בשביל לשחק את השלישי בקישור.bs war כתב:
למה? מזכיר לך שאיבדנו גם את ראדי וגם את הובאן/איינבינדר.
בסוף אני גם בדעה שהמפתח להצלחה הוא שלישיות קישור חזקה ואגרסיבית. אוגו וסאבו הם 2/3 מהפאזל.
אם הוא לא מספיק טוב לשחק את הקשר השני אז מדובר בבזבוז הקצאה.
לא מסכים, בעיניי קודם כל המטרה של שלישיית קישור אצלנו זה קודם כל לאפשר חופש לשחקני התקפה להישאר במקומות בהם הם מסוכנים (סבע, שהר, אפילו נייג'ל), שהם יביאו את המספרים.
ואני לא רואה סיבה שסאבו לא יהיה כלי התקפי איכותי כי יש לו את כל התכונות הרצויות בארסנל.
ואני לא רואה סיבה שסאבו לא יהיה כלי התקפי איכותי כי יש לו את כל התכונות הרצויות בארסנל.
בבית"ר הוא שיחק כחלק משלישיית קישור כמעט בכל התקופה שלו שם.ForeverRed כתב: לסאבו אין מספיק מספרים בשביל לשחק את השלישי בקישור.
אם הוא לא מספיק טוב לשחק את הקשר השני אז מדובר בבזבוז הקצאה.
גם אצלנו הוא תורם יותר התקפית מאשר הגנתית. גם הוא לדעתי סובל קצת מחוסר מזל, יכל להיות כבר עם 2-3 שערים, גם לו היו לא מעט כדורים "שורקים". גם בתחום הבישולים הוא סידר הרבה מצבים.
לדעתי אם יהיה עוד שחקן באמצע שיאזן אותו וישחרר אותו קדימה, נרוויח ממנו יותר.