כנקודה בסיסית: וסרמיל מגעיל ודוחה, איצטדיון לא ראוי שאין כמוני (טוב, כולכם) רוצה להחליפו בדחיפות.
אבל עכשיו, על רקע ההתלהבות וההתלהמות שמתרגשת עלינו לטובה, בואו נסתכל על הכל מנקודת מבטו האמיתית של רוביק.
נתחיל מהסוף - רוביק הוא אדם פטאלי. האופן בו התנהל מול אלי זינו יהיה זהה לאופן בו יתנהל מול אלונה. לא ביקר אז באיצטדיון, לא יבקר עכשיו.
מידיעה אישית - זוהי ההתנהלות גם בנושאים אחרים. הכדורגל, והספורט בכלל, לא 'בנים חורגים' בהתנהלותו זו - לטוב ולרע.
לפני כשנתיים נחתם הסכם המכירה, אשר אושר כמעט פה אחד במועצת העיר. רוביק היה חבר מועצת העיר ולפי מיטב זכרוני אף תמך בהסכם.
כיום, מבקשת חב' א.א. ספורט בע"מ (בקיצור, החברה של אלונה..) לממש את ההסכם ובפרט את מוטיב התשלום מצד עיריית באר שבע.
נושא התשלום הועבר לאישור מחודש, שהרי מדובר בתקציב חדש, ומשרד הפנים (!!)לא אישר תשלום.
אלונה הגישה תביעה משפטית בנדון, והושגה פשרה בין הצדדים במסגרת מו"מ. הפשרה - בדרך של מינהל תקין - הועברה אף היא לאישור משרד הפנים, וזה לא אישר גם אותה...
ככל שידוע לי, תיק ביהמ"ש לא נסגר.
עכשיו, כמצדדי ניהול תקין ושקוף, בואו נבהיר מספר נקודות:
א. עז עד מאד הוא הרצון לשלם עפ"י ההסכם.
ב. לעיריית באר שבע גרעון שוטף בן 60 מיליון ש"ח.
ג. פעילות שלמה של מחלקות, ובהן חינוך ורווחה, עומד על כף המאזניים.
ד. הפועל באר שבע נשענת על בעלות פרטית.
כולנו מתחילים להבין שאין ולא יהיה אישור משרד הפנים לתשלום הנדרש. דהיינו: כל 'כניעה' לדרישת הרוב - ביצוע תשלום מיידי על מנת שאלונה לא תעזוב - תביא בהכרח לעבירה על נהלי משרד הפנים.
איש הציבור עומד בפני אפשרות של הפעלת ועדה קרואה, חיוב אישי (!!!) ושאר מרעין בישין שלא פילל להם בכלל, קל וחומר 1/2 שנה מיום היבחרו.
עם כל הכבוד לאוהדי הכדורגל, למסורת ולעוצמה שהופגנה רק לפני 6 ימים, אף אחד מאיתנו לא היה נוהג אחרת. לא משלם ולא היה נחפז להתחייבות של 180 מיליון ש"ח.
שוב, אני לא לא דובר של רוביק ולא חושב שהתנהלותו בהכרח 'ידידותית לסביבה'.
אני כן חושב שהדרך היחידה לקבל את הכסף היא דרך התנהלות משפטית. אני לא מאמין שלאיזו מהפעילויות שמתוכננות (וכמו שאני מכיר את עצמי - אקח בהן חלק..) יהיה משקל בעניין התשלום - בעניין האיצטדיון אולי
אלונה - רוביק. זוית קצת אחרת
Re: אלונה - רוביק. זוית קצת אחרת
ולפי מיטב זכרוני, הכספים הנ"ל (4 מיליון ש"ח) נתרמו ע"י נוחי דנקנר ולא כחלק מתקציב העירייה.
ומשום מה אני בטוח ש-1.6 מיליון שקלים לא יפילו את עיריית באר שבע.
טעות.yedidel כתב:ולפי מיטב זכרוני, הכספים הנ"ל (4 מיליון ש"ח) נתרמו ע"י נוחי דנקנר ולא כחלק מתקציב העירייה.
מדובר בכספים שהעירייה התחייבה להעביר. הכסף של נוחי התנדף זה מכבר...
אין מחלוקת בעניין נפילת העירייה, אבל גם על פחות - הרבה פחות - חוייבו אנשי ציבור באופן אישי.
ניב, האיצטדיון זה נושא בפני עצמו ואפשר להתווכח עליו רבות מבחינה כלכלית.
לגבי הסכם המכירה והיתרה לתשלום שנותרה (1.6 מיליון)+אישור מועצת העירייה להגדלת
ההקצבות לטובת הקבוצה, כאן מדובר כבר בהתחייבויות של העירייה שצריך לכבד.
אגיד לך יותר מזה, גם אם הבחור היה מהמתנגדים הוא צריך לכבד הסכמים שנחתמו ע"י קודמו,
אז בוודאי במקרה שהוא גם היה מהתומכים.
אגיד לך יותר מזה, גם אם הבחור היה מהמתנגדים הוא צריך לכבד הסכמים שנחתמו ע"י קודמו,
אריק ידידי,אריק כתב:ניב, האיצטדיון זה נושא בפני עצמו ואפשר להתווכח עליו רבות מבחינה כלכלית.
עזוב כרגע את הרצון האישי - אם מועצת העיר מעבירה החלטה בניגוד לנהלים, ברור שאסור לקיים אותה!!!
נגיד שרוביק מת לעזור אבל יודע שהעברת 1.6 מיליון תסבך אותו אישית כמי שביצע בניגוד לנהלי משרד הפנים. אני במקומו בטוח שלא הייתי מעביר - ואין מי שיחלוק על כך שאני האחרון שיעכב כספים לספורט...
אתה היית מסתכן בהדחה? בחיוב אישי???
שוב, יש דרכים לעקוף. יש דרכים לממש התחייבות שלטונית שכזו - יכול להיות שהוא יותר מאשר ישמח באם ביהמ"ש 'יכפה' עליו תשלום שהוא לא יכול לבצע כיום...
כמובן שהתירוץ של רוביק זה שהוא לא רוצה לעבור החוק ובלה בלה בלה....ניב כהן כתב: אריק ידידי,
עזוב כרגע את הרצון האישי - אם מועצת העיר מעבירה החלטה בניגוד לנהלים, ברור שאסור לקיים אותה!!!
נגיד שרוביק מת לעזור אבל יודע שהעברת 1.6 מיליון תסבך אותו אישית כמי שביצע בניגוד לנהלי משרד הפנים. אני במקומו בטוח שלא הייתי מעביר - ואין מי שיחלוק על כך שאני האחרון שיעכב כספים לספורט...
אתה היית מסתכן בהדחה? בחיוב אישי???
שוב, יש דרכים לעקוף. יש דרכים לממש התחייבות שלטונית שכזו - יכול להיות שהוא יותר מאשר ישמח באם ביהמ"ש 'יכפה' עליו תשלום שהוא לא יכול לבצע כיום...
העירייה התכנסה לאשר באופן חריג את ההקצבה וגם קיבלה את האישורים הנדרשים על אף
ההתקוממות של חלק מחבריה. אדון רוביק יכול לבדוק עם מאיר ניצן איך מקציבים 4 מיליון
ש"ח בשנה לכדורגל ולא "עוברים על החוק", אבל עזוב שנינו יודעים שהכל זה עניין של רצון.
אם באמת היה אכפת לו מהספורט (ניר ברקת לדוגמא) והוא היה מבין את החשיבות של הכדורגל
לעיר (שוב ניר ברקת לדוגמא) אז הוא יודע בדיוק מה לעשות כדי שהכל יצא לפועל הרי בניגוד לטרנר
יש לרוביק קואליציה רחבה מאוד וכל דבר שהוא רוצה יצא לפועל. אלונה יכולה ללכת לבימ"ש ולתבוע
אותו (היא גם תזכה) אבל לא בשביל זה היא הגיעה לפה.
מסכים חלקית, כמו שכבר נאמר במקום אחר הוא החליט להשקיע במיתוג העיר... קבוצת כדורגל זה לא מיתוג? הא?
אם כבר אתה צודק וצריך להשקיע יותר בחינוך וכ'ו הבעיה שלא עושים את זה.
בעניין האצטדיון, רוביק אשם היה תקציב של 600 מיליון מהטוטו אתה יודע? בתנאי אחד ב"ש תקבל את התקציב אתה יודע מה התנאי?
שהאצטדיון יוקם עד סוף שנת 2009, מצטער הטוטו לקח את התקציבים בזה לא רק רוביק אשם אלא גם טרנר, מדוע?
הפרוייקט של האצטדיון התחיל בשנת 2002 קיבינימאט זה 6 שנים, סתכלו נתניה וחיפה הא דבר שהתחיל לפני שנתיים שלוש...:\
בקיצור לא רק רוביק אשם במצב הכסף אלא גם הרבה מקודמיו, וכמו שמישהו חכם אמר לי, הקבוצה בבעלות פרטית... למכבי חיפה? ביתר ולתלאביביות מי עוזר? רק הבעלים אז אלונה קצת בוכה פה ושם, זה הבעיה בכדורגל שזה נכס שלא מרוויחים בו (בן אם אתה הבעלים של ריאל מדריד או מנצ'סטר)
אז אלונה לא תקבלי כסף, לפחות כך אני חושב חסר תקציב בערייה ואין מה לעשות, מצטער שזה בא על חשבון הקבוצה שלי, אבל לא עדיף להשקיע בחינוך...
אני במקום רוביק הייתי מגיע עם אלונה לפשרה, הייתי מוכן להשקיע בב"ש אבל בנוער בלבד... (שראינו כמה מצבו עגום) - כדי להביא מאמנים יותר טובים, כדי לתת מלגות לילדים שמה לעשות אין להם, ולהתחיל לחנך פה לכדורגל , כי ה5 מיליון שישקיעו בנוער יהפוך בעתיד ל30 או 40 , דוגמאת ארסנל, נס טוברוק וכ'ו... (פברגס עלה לארסנל 1.5 מיל' יורו היום השווי שלו נע בסביבות ה40)
אז אם כבר משקיעים להשקיע בחכמה!
בעניין האצטדיון, רוביק אשם היה תקציב של 600 מיליון מהטוטו אתה יודע? בתנאי אחד ב"ש תקבל את התקציב אתה יודע מה התנאי?
שהאצטדיון יוקם עד סוף שנת 2009, מצטער הטוטו לקח את התקציבים בזה לא רק רוביק אשם אלא גם טרנר, מדוע?
הפרוייקט של האצטדיון התחיל בשנת 2002 קיבינימאט זה 6 שנים, סתכלו נתניה וחיפה הא דבר שהתחיל לפני שנתיים שלוש...:\
בקיצור לא רק רוביק אשם במצב הכסף אלא גם הרבה מקודמיו, וכמו שמישהו חכם אמר לי, הקבוצה בבעלות פרטית... למכבי חיפה? ביתר ולתלאביביות מי עוזר? רק הבעלים אז אלונה קצת בוכה פה ושם, זה הבעיה בכדורגל שזה נכס שלא מרוויחים בו (בן אם אתה הבעלים של ריאל מדריד או מנצ'סטר)
אז אלונה לא תקבלי כסף, לפחות כך אני חושב חסר תקציב בערייה ואין מה לעשות, מצטער שזה בא על חשבון הקבוצה שלי, אבל לא עדיף להשקיע בחינוך...
אני במקום רוביק הייתי מגיע עם אלונה לפשרה, הייתי מוכן להשקיע בב"ש אבל בנוער בלבד... (שראינו כמה מצבו עגום) - כדי להביא מאמנים יותר טובים, כדי לתת מלגות לילדים שמה לעשות אין להם, ולהתחיל לחנך פה לכדורגל , כי ה5 מיליון שישקיעו בנוער יהפוך בעתיד ל30 או 40 , דוגמאת ארסנל, נס טוברוק וכ'ו... (פברגס עלה לארסנל 1.5 מיל' יורו היום השווי שלו נע בסביבות ה40)

- הסניגור האדום
- Title: קרייזי-רד
רגע! נדמה לך שהכסף הולך למליקסון או כבדה?Dj-BK כתב:מסכים חלקית, כמו שכבר נאמר במקום אחר הוא החליט להשקיע במיתוג העיר... קבוצת כדורגל זה לא מיתוג? הא?
חבר יקר הכסף הולך נטו לילדים אם זה בצוות מקצועי שעוטף את הילדים כול היום
אם זה עם פסיכולוג .אנשי חינוך שמלווים ועוזרים בקשיים של הילדים. נסיעות להכרת הארץ והחדרת ציונות.
ציוד אימון אכותי. אנשי רפואה שמלווים את הילדים דברים שלו קיימים בספורט בארץ ידידי.
הסניגור האדום כתב: רגע! נדמה לך שהכסף הולך למליקסון או כבדה?
חבר יקר הכסף הולך נטו לילדים אם זה בצוות מקצועי שעוטף את הילדים כול היום
אם זה עם פסיכולוג .אנשי חינוך שמלווים ועוזרים בקשיים של הילדים. נסיעות להכרת הארץ והחדרת ציונות.
ציוד אימון אכותי. אנשי רפואה שמלווים את הילדים דברים שלו קיימים בספורט בארץ ידידי.
לא כ"כ בטוח, מי הבטיח לך שזה ילך לשם?

מסכים עם כל מילה!Dj-BK כתב:אני במקום רוביק הייתי מגיע עם אלונה לפשרה, הייתי מוכן להשקיע בב"ש אבל בנוער בלבד... (שראינו כמה מצבו עגום) - כדי להביא מאמנים יותר טובים, כדי לתת מלגות לילדים שמה לעשות אין להם, ולהתחיל לחנך פה לכדורגל , כי ה5 מיליון שישקיעו בנוער יהפוך בעתיד ל30 או 40 , דוגמאת ארסנל, נס טוברוק וכ'ו... (פברגס עלה לארסנל 1.5 מיל' יורו היום השווי שלו נע בסביבות ה40)
כן לאיחוד בין הקאמלס לקרייזי רד
- הסניגור האדום
- Title: קרייזי-רד
Dj-BK כתב:
לא כ"כ בטוח, מי הבטיח לך שזה ילך לשם?[/quo
לא מבטיח ולא מדבר על משהו עתידי התנאים הללו קיימים כבר שתי עונות.
רק כאן בבאר שבע מגיעים כבר שתי עונות קבוצות מכול הארץ ומקנאות בתנאים
שהם אמורים להיות טרווילים בכל קבוצה.