גישה אחרת בנוגע לשחקנים הזרים

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

גישה אחרת בנוגע לשחקנים הזרים

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אנו רואים זאת מידי שנה, מאמנים ישראלים עסוקים בקיץ במציאת זרים לקבוצה. לרוב מדובר בזרים שהמאמנים רואים רק בקלטות, ולפעמים גם במשחק ספציפי זה או אחר. דברים אלו התבטאו גם בדבריו של גיא עזורי: "מדובר בטירוף. אני יושב לפעמים שמונה שעות על דיסקים ורואה שחקנים, אבל לא יכול להשקיע בזה 15 שעות ביום. זה לא רציני ולא אפקטיבי. יכול להיות שבדרך אפספס שחקנים, ויכול להיות שמתוך מאה שחקנים שמציעים לי, יש אחד או שניים שמתאימים לי. אני אומר עכשיו לסוכנים - תנו לי שבוע. אני בודק על כל עמדה שניים-שלושה מועמדים, וכשאדע מה אני צריך אחזור אליהם".

האם התהליך הזה לא מיותר?
בוקולי, יבואה, אניימה וויסה. כולם זרים שבלטו בשנה שעברה, אבל גם כאלה ששיחקו והוכיחו עצמם בכדורגל הישראלי בעבר. ואני שואל, מדוע לא לבחור את הזרים בצורה הזאת? לדוגמא קאלה - כולנו יודעים למה לצפות. אנחנו לא נופתע בסוג של סונרה בשער.
לא רוצה להטיל ספק ביכולות של גיא עזורי, אבל הסיכוי שנקבל חתול בשק יקטן, לא לדבר שהרבה מהמעמסה שנמצאת על עזורי היום בבחירת הזרים, תרד ממנו, והוא יוכל להקדיש את הזמן לדברים אחרים.

סמל אישי של משתמש
crazyred
Title: קרייזי רד

Re: גישה אחרת בנוגע לשחקנים הזרים

שליחה על ידי crazyred »

אתה לא יכול להתמך על X זרים קיימים. במיוחד לא עם הגדלת הליגות. הרי מישהו גם הביא את בוקולי לארץ הוא לא החליט יום אחד- טוב ישראל זו מדינה נחמדה אולי אני אעבור שם קבוצה קבוצה ואראה אם מישהו רוצה אותי. סוכן הציע אותו, ראו בקלטת החליטו כן- כן. לא- לא. והוא הגיע.

ברור, היה יכול להיות מאוד נוח פשוט לקחת זרים קיימים, בעיני גם חלק מהזרים הקיימים בקבוצה אפשר להשאיר (לפחות את זולו, וגם את אוקונגו שהוא מתאזרח). אבל אתה חייב גם להביא זרים חדשים. מה גם שאין בלם/ מגן זר בולט בארץ.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל

נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו

"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

אז אתה צריך להחזיק מערך סקאוטינג כמו שצריך. לשלם 150,000 דולר שזה כמו משכורת של זר בינוני לכמה אנשי כדורגל באירופה/דרום אמריקה שיעקבו בשבילך אחרי שחקנים.

אני מקווה שגיא עזורי עשה שיעורי בית בזמן שהוא היה בחוץ ושאת דנילו מוריירה למשל הוא הביא אחרי היכרות של עונה לפחות ולא על סמך איזה דיסק של סוכן.

סמל אישי של משתמש
Guevara
Title: 4EVER BEER7

שליחה על ידי Guevara »

No Guts, No Glory

יש משהו במה שאתה אומר, ללכת על בטוח זה טוב כי זה.. בטוח, אבל זה לא מה שיקפיץ אותנו מדרגה הרי שחקן ממש טוב אף קבוצה לא תמכור לנו במחיר סביר לכן צריכים גם את המימד הזה, של שחקן מליגה אפריקאית / מזרח אירופאית / דרום אמריקה שיתן את הבונוס.
מה שכן זה צריך לבוא אחרי עבודה מאומצת ויסודית, ולכן רצוי מאד להעסיק סקאוט במשרה מלאה שכל תחילת עונה יכין רשימה של 15 שחקנים שעקב אחריהם, כשהוא נתון למגבלת שכר ומפה הדרך די קצרה.
יש לי אמונה במציאות אחרת, רק עליה אני חושב.

תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

crazyred כתב:אתה לא יכול להתמך על X זרים קיימים. במיוחד לא עם הגדלת הליגות. הרי מישהו גם הביא את בוקולי לארץ הוא לא החליט יום אחד- טוב ישראל זו מדינה נחמדה אולי אני אעבור שם קבוצה קבוצה ואראה אם מישהו רוצה אותי. סוכן הציע אותו, ראו בקלטת החליטו כן- כן. לא- לא. והוא הגיע.

ברור, היה יכול להיות מאוד נוח פשוט לקחת זרים קיימים, בעיני גם חלק מהזרים הקיימים בקבוצה אפשר להשאיר (לפחות את זולו, וגם את אוקונגו שהוא מתאזרח). אבל אתה חייב גם להביא זרים חדשים. מה גם שאין בלם/ מגן זר בולט בארץ.
אני חושב שמתוך 5 זרים, אפשר לקחת שלושה זרים שקיימים בארץ. הפועל ת"א הלכה בקיץ שעבר על זרים שהוכיחו עצמם כבר בישראל בכפר סבא (דה סילבה ויבואה) והצליחה. גם אניימה הגיע לאחר קדנציה מוצלחת בבני יהודה. גם חיפה עם בוקולי וקולמה עשתה דבר דומה.
לא בטוח השנה למשל שבמידה ובית"ר פושטת את הרגל בלתי אפשרי להביא את ויסה. לא בטוח בכלל שבלתי אפשרי היה להביא את טופוזוקב מהפועל ת"א אם היינו פעולים בזמן, או אפילו את טלקיסקי אם הוא מתאים לגיא עזורי. גם טוקורה מהכח רמת גן הפתיע רבים. לא בטוח שבמקום מסיקה וגפני (שעדיין מועמד חזק), לא היה עדיף להישאר עם פדלון ולשדרג את הקבוצה באיזה פרנסמן מנתניה.
לדעתי בהחלט יש זרים. אבל כמו עם קאלה (דוגמא טובה לפעולה שהתבצעה עוד לפני סיום העונה) צריך לדעת לפעול בזמן

כפי שמישהו אמר לי לאחרונה, האופציה הראשונה והמועדפת היא לנהל מחלקת סקאוטינג מסודרת, אבל כל זה עוד שזה לא קיים, עדיף להסתכן כמה שפחות.
לא חושב שגם אם תחפש, תמצא שחקנים טובים יותר מבוקולי שחיפה הביאה מנצרת, או אניימה שהפועל ת"א הביאה מבני יהודה, או אפילו רוסו שהגיע מאצלנו להפועל חיפה.

סמל אישי של משתמש
crazyred

שליחה על ידי crazyred »

הפועל ת"א להזכירך נפלה ברגעים המכרעים ביותר של העונה בסופו של דבר, לוא דווקא הייתי מגדירה את העונה הזו כהצלחה- ביחס להפועל ת"א, וביחס לליגה עצמה. כל הקבוצות היו חלשות מאאוד. ומכבי חיפה הייתה קצת פחות, וגם היה לה קצת יותר מזל.
לא עדיף להשאיר את פדלון, קבוצה טובה בנויה טוב על כל חלקיה, והחלק החלש שלנו כרגע הוא ההגנה. עם מגן שמאלי טוב אתה בונה גם התקפה. עם מגן שמאלי טוב אולי לא יהיו לך חורם בהגנה. שהייתה בי שום צל של ספק החולייה החלשה בקבוצה.

סקואטינג- ברור. רק זרים מהארץ (או אפילו ריבוי שלהם), לא יודעת. זה יקר יותר. וזה לא שווה את ההשקעה, כי גם אז כמובן אין ביטחונות (הרי לא חסרים שחקנים שלא הצליחו בקבוצה א' אבל כן הצליחו בקבוצה ב'. ג'ובאני רוסו הייתה השקעה בטוחה בבית"ר, ונתן תקופה מאכזבת...)

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

משה אתה צודק אבל בדבר אחד גיא ואלונה עושים בשכל וזה ההחתמות לעונה אחת עם אופציה לעונה נוספת ככה שעם נקבל חתול בשק נזרוק אותו בשנה הבאה מי שלא יהיה טוב לא רק מהזרים אלה גם מהישראלים מסיקה שן ילך הביתה
זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
אימפריה באדום
Title: crazyred

שליחה על ידי אימפריה באדום »

לפעמיים השחקנים הכי טובים מגיעים בשקים. :)

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

crazyred כתב:הפועל ת"א להזכירך נפלה ברגעים המכרעים ביותר של העונה בסופו של דבר, לוא דווקא הייתי מגדירה את העונה הזו כהצלחה- ביחס להפועל ת"א, וביחס לליגה עצמה. כל הקבוצות היו חלשות מאאוד. ומכבי חיפה הייתה קצת פחות, וגם היה לה קצת יותר מזל.
לא עדיף להשאיר את פדלון, קבוצה טובה בנויה טוב על כל חלקיה, והחלק החלש שלנו כרגע הוא ההגנה. עם מגן שמאלי טוב אתה בונה גם התקפה. עם מגן שמאלי טוב אולי לא יהיו לך חורם בהגנה. שהייתה בי שום צל של ספק החולייה החלשה בקבוצה.

סקואטינג- ברור. רק זרים מהארץ (או אפילו ריבוי שלהם), לא יודעת. זה יקר יותר. וזה לא שווה את ההשקעה, כי גם אז כמובן אין ביטחונות (הרי לא חסרים שחקנים שלא הצליחו בקבוצה א' אבל כן הצליחו בקבוצה ב'. ג'ובאני רוסו הייתה השקעה בטוחה בבית"ר, ונתן תקופה מאכזבת...)
1. לא משנה מהם הסיבות שהפועל ת"א נפלה בגללם. אניימה עדיין היה המנייה הבטוחה של הפועל ת"א בעונה האחרונה. יבואה (עד שהתחיל הבלאגן) היה המנייה השנייה ומלך שערי ליגת העל. גם דה סילבה (הזר השלישי שהפועל ת"א הביאה מקבוצה אחרת בישראל) נתן עונה טובה.
2. לא חושב שפדלון היה החוליה החלשה שלנו בעונה שעברה. אני חושב שאם היינו מחתימים כאן שחקן כמו פרנסמן שישחק כקשר באגף של פדלון, האגף שמאל שלנו היה עושה את העבודה, הגנתית והתקפית.
3. מכל הזרים שנחתו כאן שנה שעברה, מי שהכי בלט היה אוקוגו (שהוא זר עם אזרחות), ושהוא נמצא כבר שנים בארץ.
4. השאיפה, כמו שאמר ידידאל, היא לבנות מערך של סקאוטינג בקבוצה. עד שזה לא יקרה, חושב שלפחות 3 מהזרים צריכים להיות כאלה שהוכיחו עצמם בישראל. עדיין יהיו לפחות 2 זרים שיגיעו מבחוץ. עבור מאמן, למצוא 5 זרים חדשים איכותים, במיוחד על סמך קלטות, זה משימה קשה עד בלתי אפשרית.

M.I.O.E
Title: זה יתכן זה אפשרי!!

שליחה על ידי M.I.O.E »

זה שי ! כתב:משה אתה צודק אבל בדבר אחד גיא ואלונה עושים בשכל וזה ההחתמות לעונה אחת עם אופציה לעונה נוספת ככה שעם נקבל חתול בשק נזרוק אותו בשנה הבאה מי שלא יהיה טוב לא רק מהזרים אלה גם מהישראלים מסיקה שן ילך הביתה
זה שי !

מצד שני

עונה טובה של אחד השחקנים
והוא יידרוש שכר כפול..

סמל אישי של משתמש
crazyred

שליחה על ידי crazyred »

גם זולו לא איכזב, בעיני. שחקן ששיחק במחלקת הנוער כך שאתה ממצא את הנקודה שלך, אני מסכימה איתך שזה עדיף אבל לפעמים צריך לקחת סיכונים, ובלי קשר קבוצה צריכה לרוץ, סגל די קבוע שנים רבות עובד בד"כ.
אני פשוט חושבת שיש פוטנציאל רחב להצלחה אתה בחוץ, במחיר זול יותר, להביא שחקן מהארץ יהיה יקר ולוא דווקא משתלם. באר שבע מאוד שונה בשאר הארץ. בדיוק כמו שכל שחקן ישראלי יכול לא להתאקלם כאן כך גם שחקן זר שנמצא בארץ שנה או יותר. וכך גם שחקן זר שלא.
ברור שיש הבדל, ברו שאני מבינה מה אתה אומר אבל אם תקיים מערך סקאוטינג נורמאלי, לא תפשל.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

עוד משהו שאולי שכחתי שיש להתייחס אליו. הרבה אנשים צריכים להבין שהזרים שאפשר להביא היום הם לא הזרים שהיה אפשר להביא לפני עשר שנים. בזמנו, עם הפירוק של ברית המועצות, ולפני שהאיחוד האירופאי נכנס חזק לכל אירופה, היה אפשר להביא שחקנים כמו אובראוב, שאלוי, האמר, פישונט, חלילוביץ', רוסו ואחרים במחיר זול. היום, לאור השנים שעברו והמחירים שעלו, רוב הזרים הם ממדינות אפריקאיות, או מדינות שבהם הכדורגל הוא פחות מרכזי ואיכותי.
הסיכוי היום להנחית בישראל זרים איכותים, הם מאוד נמוכים. כמעט כל שנה אנחנו רואים קבוצות בליגת העל עם 5 זרים, כשכמעט כולם, למעט אחד או שתיים, מוחלפים בינואר או בסוף השנה.

בגלל הקושי בלמצוא זר שהוא גם איכותי וגם זול, נראה לי הרבה יותר חכם ללכת על זר שכבר הוכיח עצמו בקבוצה בישראל.
קחו למשל את ההחתמה של בנגורה פטה היום בקבוצה. כמה פעמים לדעתכם גיא עזורי ראה אותו משחק? ואני לא מדבר על צפייה בקלטות שהוכנו על ידי הסוכנים של השחקן, אלא ממש משחק במגרש עם קהל וקבוצה יריבה. כמה כבר אימונים ביוני בשיא החום יכולים להעיד על שחקן, לטוב או לרע?
לא יודע עד כמה הבחור טוב, אבל חושב שאם מישהו כמו איילי למשל או אפילו מישהו כמו יבוריאן שבמכבי דורשים ממנו לקצץ 35% היו מגיעים, הסיכוי להביא שחקן שלא מתאים לתוכנית המשחק של גיא עזורי, ושלא יתאים, הוא קטן הרבה יותר...

שלח תגובה