מה קדם למה - הביצה או התרנגולת ?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

מה קדם למה - הביצה או התרנגולת ?

שליחה על ידי גיל שגיב »

אז מה קורה אצלינו בקבוצה בשנים האחרונות ?

מי האשם אם בכלל ברצף הכשלונות ?

האם באמת הקהל הוא האשם בהחלפות המאמנים המרובים ?

בואו נבדוק :

1. ראשית, אל נשכח שעברנו עשור שחור משחור של ניהול כושל בדמותו של מלך השכונה,המאמנים לא קיבלו את הכלים הנדרשים להגיע לתוצאות גם אם בזמן לופא הייתה עדנה קצרה מדובר על פרק זמן קצר יחסית שלא מעיד על הכלל.

2. הפיטורים בתקופת מלך השכונה נבעו מניהול כושל וקבלת החלטות שגויות לצד לחץ מכיוון הקהל, אם כך חברים הקהל בזמנו לא היה אשם בחילופי המאמנים,נוח היה למאמנים המפוטרים להפיל את התיק על הקהל כיוון שאוי לו למאמן שמאשים הנהלות {עיין ערך מלמיליאן} מאמן שכזה מייד 'מסומן' אצל הקבוצות האחרות כבעייתי או אם תרצו כאחד שלא יודע לשתוק ומוציא את הכביסה המלוכלכת לעני כול...
ומי ירצה אצלו מאמן שכזה ?
הפתרון חברים...........הקהל.
הכי קל,הכי פשוט,מתקבל ע"י ציבור העיתונאים שגם ככה דבק בתדמית הפרובינציאלית העלובה של אנשי הדרום ומחבק באהבה את האימרה "בבאר שבע קשה לאמן בגלל לחץ הקהל "

ואני אומר - " בול-שיט "!!!!!!

הקהל של בית"ר הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה...........יותר מלחיץ,שם העפיו מאמן {גוטמן}בזמן שהקבוצה רצה לאליפות (!!!) וזה רק בגלל סגנון משחק הגנתי שלא תאם לצפיות קהל האוהדים.

ובמכבי חיפה ? רק בעונה שעברה (עונת האליפות !!) טעם לא אחת אלישע מגוון של קללות והשמצות מיצד הקהל והתקשורת על קבלת החלטות שלא תאמו לצפיות הקהל.
ובהפועל תל אביב? קיללו לא אחת את גוטמן גם אחרי שהציל אותם מירידת ליגה, ובמכבי תל אביב? אפילו את האלוהים שלהם (נימני) קיללו....

3. כבר 3 שנים אנחנו בתקופת ניהול מקצועי,שקט תעשייתי,תזרים מזומנים אבל.......בחירת מאמנים שגויה לטעמי.
חברים,בלבול,גיא לוי,גיא עזורי - לא מתאמים עדיין לאמן קבוצות גדולות.
איפה בלבול היום ? עוזר מאמן.
איפה גיא לוי המהולל - מחנך קהל בקזחסטן אולי....

המשותף לכולם - קיבלו קבוצה הגדולה על מידותיהם,לא עמדו בצפיות למרות התנאים הטובים ו................ניחשתם נכון !

כולם ......כוווווווווולללללללללםם םם ! הפילו את תיק כשלונם האישי על הקהל !
הם אלו שבחרו זרים ליצנים כדוגמת קוסטרוב,יובנוביץ',בנגורה..... הם בחרו כחיזוק ישראלים בינוניים שלא הרימו את הקבוצה לגבהים,הם אלו שפעלו בחוסר מקצועיות למרות התנאים המעולים ואחר כך האשימו את הקהל המקומי.

לסיכום :
כדורגל הוא משחק פשוט המוכר ומובן למאות אלפי אנשים,כמעט כול גולש היה משיג 4 נקודות מ-9 אפשריות כפי שהשגנו עד כה אם היה מאמן את הקבוצה.

יחד עם זאת מעטים הגולשים שהיו בוחרים שחקן אלמוני,מליגה עלובה ואלמונית,על סמך קלטות בלבד,מחתימים אותו ומייד ואז גם מצטערים.

נחשתם נכון - פטה בנגורה.

אז די להלקאה העצמית המיותרת הזו, הקהל אף פעם לא היה אשם, קהל של קבוצה גדולה כמעט בכול העולם ובטח בישראל מלחיץ ומעודד כאחד.
מאמן כושל מאשים את הקהל בכשלונות שהם פרי עמלו האישי.

גוד שבס. :גאוות הנגב:

סמל אישי של משתמש
nitsande

Re: מה קדם למה - הביצה או התרנגולת ?

שליחה על ידי nitsande »

הכותב המאכזב כבר אמרנו?
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
ה.א.ד.ו.ם
Title: קרייזי-רד גאוות הנגב

שליחה על ידי ה.א.ד.ו.ם »

ניראה לי שכן אני יוסיף גם הכותב המשעמם!

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

nitsande כתב:הכותב המאכזב כבר אמרנו?
חחחחחחחחחחחח........ :מתגלגל מצחוק:

מה בדיוק מאכזב אותך ?

שאני כותב שאתה אני וכול עשרות אלפי האוהדים לא אשמים בכשלונות והחלפות המאמנים ?

אז אתה יודע מה?
אם אתה מתעקש לקחת את האשמה עליך לנוכח יום הכיפורים הקרב אז זה בסדר מבחינתי - אתה אשם.

רק ספר לנו מה עשית כדי שכולנו נבין.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

ה.א.ד.ו.ם אתה לא מתבייש?אין לך טיפת בושה?אתה שבקושי מצליח לכתוב
משפט אחד שלם בלי שגיאת כתיב עוד מעז לבוא בביקורת לכותב אחר ולקרוא
לדברים שלו "משעממים"...בחיי נמאס מההתנהגות הזאת,מוציא את החשק להיות
כאן בפורום.

גיל,אני חושב שהקהל אשם לא מעט במה שקורה כאן - מזג האוויר החם ותחושת
הקיפוח הנצחית גורמת אצלינו לפתיל קצר וסיגול אופי "מתגונן"
כל פעם שמגיע מאמן חדש (על אחת כמה וכמה מבחוץ) אנחנו נוהגים לחשוד כאילו
שהוא מזלזל בנו ובאינטליגנציה שלנו ולכן אנחנו מתנהגים בצורה כל כך מלחיצה
ולוחצת על המועדון.
יש לנו קהל שיודע לתמוך כשצריך אבל יודע גם לסחרר את כל המערכת ברגעים
שממש לא צריך.
אני לא מגן על המאמנים שמגיעים לפה ומראים יכולות אימון קטסטרופליות,אבל
אין ספק שהקהל שלנו צריך ללמוד ולהתבגר ככל שהזמן יעבור ולהיות קצת פחות
טמפרמנטי ויודע סובלני כלפי הקבוצה והשיטה.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

messiah כתב:ה.א.ד.ו.ם אתה לא מתבייש?אין לך טיפת בושה?אתה שבקושי מצליח לכתוב
משפט אחד שלם בלי שגיאת כתיב עוד מעז לבוא בביקורת לכותב אחר ולקרוא
לדברים שלו "משעממים"...בחיי נמאס מההתנהגות הזאת,מוציא את החשק להיות
כאן בפורום.

גיל,אני חושב שהקהל אשם לא מעט במה שקורה כאן - מזג האוויר החם ותחושת
הקיפוח הנצחית גורמת אצלינו לפתיל קצר וסיגול אופי "מתגונן"
כל פעם שמגיע מאמן חדש (על אחת כמה וכמה מבחוץ) אנחנו נוהגים לחשוד כאילו
שהוא מזלזל בנו ובאינטליגנציה שלנו ולכן אנחנו מתנהגים בצורה כל כך מלחיצה
ולוחצת על המועדון.
יש לנו קהל שיודע לתמוך כשצריך אבל יודע גם לסחרר את כל המערכת ברגעים
שממש לא צריך.
אני לא מגן על המאמנים שמגיעים לפה ומראים יכולות אימון קטסטרופליות,אבל
אין ספק שהקהל שלנו צריך ללמוד ולהתבגר ככל שהזמן יעבור ולהיות קצת פחות
טמפרמנטי ויודע סובלני כלפי הקבוצה והשיטה.
אבל זו בדיוק השאלה משיח - מה קדם למה ?

האם הקהל הוא זה שהמתין מס' שבועות ובחן את הנעשה בקבוצה ורק אחרי שלמד שמדובר במאמן שמקבל החלטות כושלות כגון בחירת זרים לא נכונה וכד' או אז החל להפעיל לחץ ולקלל, או שמה הקהל פועל באופן שכזה כמו אוטומט ומקלל מייד כול מאמן מרגע הגעתו....

אני טוען שהקהל לא טיפש {גם אם איננו מספיק סבלני } והוא כן בוחן את התנהלותו הכוללת של המאמן אני זוכר איך בקשו להרים על הכתפיים את גיא לוי ביום הגעתו וכמה חיזוקים וחיבוקים קיבל עזורי ביום הגעתו והוא גם הרעיף תשבוחות על הקהל וטען שבאר שבע קבוצה גדולה ולחץ הוא דבר מקובל בקבוצות גדולות וערך הקבלה בנינו לבית"ר בתחום זה...

תבין, אין מושג "קבוצה גדולה" ללא קהל גדול תומך/מלחיץ/מעודד/מקלל.
ולא סתם כתבתי דוגמאות להתנהגות הקהלים של הקבוצות הגדולות בישראל.

אממה, בהשוואה אליהם אצלינו מפילים את כול האשמה רק על הקהל כאילו המאמן כבר עשה לנו טובה בעצם הגעתו אלינו אז איך אנחנו מעיזים עוד לקלל אותו...לעומת זאת לקלל מאמן כושל במכבי חיפה זה מובן כי שם חייבים להצליח.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

אתה יודע מה העניין? רוב הקהל של ב"ש הוא סבלני לדעתי...הבעיה היא קומץ
אנשים עם מיתרי גרון מאוד מפותחים שיודעים ליצור רעש ואיכשהו תמיד להימצא
ביציאה מהאיטדיון איפה שהתקשורת ולהתחיל לקלל וליצור רושם של לחץ.
נעשה טוב אם נדע להראות יותר תמיכה גם במשחקים שבהם הקבוצה לא מנצחת
ולתת לתקשורת זווית אחרת לקהל שלנו.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

גיל שגיב כתב:
חחחחחחחחחחחח........ :מתגלגל מצחוק:

מה בדיוק מאכזב אותך ?

שאני כותב שאתה אני וכול עשרות אלפי האוהדים לא אשמים בכשלונות והחלפות המאמנים ?

אז אתה יודע מה?
אם אתה מתעקש לקחת את האשמה עליך לנוכח יום הכיפורים הקרב אז זה בסדר מבחינתי - אתה אשם.

רק ספר לנו מה עשית כדי שכולנו נבין.
תשמע אין ספק ששכל יש לך... ניסית לפתוח טופיק לפני כמה ימים שבו אתה מבקר את המאמן מבקר את אלונה ומבקר את הקבוצה, ראית שהתגובות לטופיק היו עוינות משהו אז ניסית משהו אחר...
במקום להגיד לנו שוב שהמועדון אשם באת עלינו בהפוך וניסית להגיד לנו שאנחנו לא אשמים, משמע שוב המועדון אשם. תנסה קצת פחות לזלזל באינטליגנציה שלנו.
ואני יחזור ויגיד לך שלב"ש יש הרבה מאוד קהל אבל מעט מאוד אוהדים.
עצם העובדה שאחרי שלושה משחקים כבר נשמעים קולות לפיטור עזורי מצד הקהל זה אומר שאנחנו אשמים.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

messiah כתב:אתה יודע מה העניין? רוב הקהל של ב"ש הוא סבלני לדעתי...הבעיה היא קומץ
אנשים עם מיתרי גרון מאוד מפותחים שיודעים ליצור רעש ואיכשהו תמיד להימצא
ביציאה מהאיטדיון איפה שהתקשורת ולהתחיל לקלל וליצור רושם של לחץ.
נעשה טוב אם נדע להראות יותר תמיכה גם במשחקים שבהם הקבוצה לא מנצחת
ולתת לתקשורת זווית אחרת לקהל שלנו.
מסכים.

ומעבר לזה, התרופה הכי טובה לשקט היא נצחונות.
העונה אני יושב בשער -5 ופשוט הייתי מלא גאווה על התנהגות הקהל בסיום משחק ההפסד מול ת"א.
לא לחץ,לא קללות .....ברור שכולם היו מאוכזבים אבל ידעו לקרוא לשחקנים בסיום ולעודד את החלק המועט של השחקנים שהגיע לכיוונם.

אז זו הקבוצה שבה קשה כל כך לאמן ?
זה הקהל האימתני שמפטר מאמנים סתם ?

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

nitsande כתב: תשמע אין ספק ששכל יש לך... ניסית לפתוח טופיק לפני כמה ימים שבו אתה מבקר את המאמן מבקר את אלונה ומבקר את הקבוצה, ראית שהתגובות לטופיק היו עוינות משהו אז ניסית משהו אחר...
במקום להגיד לנו שוב שהמועדון אשם באת עלינו בהפוך וניסית להגיד לנו שאנחנו לא אשמים, משמע שוב המועדון אשם. תנסה קצת פחות לזלזל באינטליגנציה שלנו.
ואני יחזור ויגיד לך שלב"ש יש הרבה מאוד קהל אבל מעט מאוד אוהדים.
עצם העובדה שאחרי שלושה משחקים כבר נשמעים קולות לפיטור עזורי מצד הקהל זה אומר שאנחנו אשמים.
לא יודע למה אתה מייחס לי כוונות נסתרות שכאלה כאשר אני תמיד ישיר בדברי.

אז אם זה באמת מעניין אותך, הסיבה האמיתית לטופיק הזה היא ראיון שנתן עזורי לאחרונה ברדיו ובו הוא כבר החל להפיל אשמה על הקהל כאשר חילק את הקהל לאחוזים וטען שישנו 5% שמגיע רק כדי לקלל ולא משנה לו מה עושה הקבוצה...

מצטער, עלי הדבר לא מקובל.

אני רואה בדבריו של עזורי כפירצה ראשונה להפלת תיק הכשלון (במידה וחלילה נכשל) על הקהל המקומי.
מאמן שעשה בחירות כושלות בבחירת שחקני חיזוק באופן חריג וקיצוני בשתי הליגות הבכירות רצוי שישתוק ולא יתייחס לקהל בטח ובטח לאחר שהוא זה ששיבח את הקהל המקומי לאחר משחק האימון נגד בית"ר וציין כי אין הרבה קבוצות שמביאות 3000 אוהדים במשחק אימון....הוא זה שציין בפתיחת העונה שהוא מודע ללחצים במקום אליו הגיע ולרף הדרישות וכי כהגדרתו גם יבחר שחקנים בפינצטה ע"מ שידעו להתמודד.

אז כן, הטופיק הזה בא להזכיר לעזורי ולכולנו שאין להטיל אשמה על אוהדים בין אם מדובר על 5% או יותר.
תעשה את העבודה שלך ותילמד לא לחזור על הטעויות שעשה קודמך בתפקיד כאשר התמקד בקהל והזמין עליו תגובות קשות שהיו נחסכות אלמלא בחר בדרך זו.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

להבדיל בין גיא לגיא קודמו בתפקיד עשה הרבה דברים טובים למען הפועל ב"ש ובכל זאת הקהל שלנו ביקש את ראשו...
ובקשר לעזורי כבר אמרתי שאני מסכים עם זה שהוא עשה הרבה מאוד טעויות של טירון, אבל אני גם חושב שאם הקהל שלנו יהיה קצת יותר סבלני הדברים יכולים להסתדר עם הזמן, ואם הקהל שלנו ימשיך להתנהג כהרגלו (כלומר לקלל ולהלחיץ מאמנים) כנראה ששום דבר לא יסתדר.
שורה תחתונה - סבלנות היא המפתח.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

nitsande כתב:להבדיל בין גיא לגיא קודמו בתפקיד עשה הרבה דברים טובים למען הפועל ב"ש ובכל זאת הקהל שלנו ביקש את ראשו...
ובקשר לעזורי כבר אמרתי שאני מסכים עם זה שהוא עשה הרבה מאוד טעויות של טירון, אבל אני גם חושב שאם הקהל שלנו יהיה קצת יותר סבלני הדברים יכולים להסתדר עם הזמן, ואם הקהל שלנו ימשיך להתנהג כהרגלו (כלומר לקלל ולהלחיץ מאמנים) כנראה ששום דבר לא יסתדר.
שורה תחתונה - סבלנות היא המפתח.
מסכים עם מרבית דבריך ובהחלט פונה מיכאן בקריאה לסבלנות ולסובלנות כאחד מיצד קהל האוהדים.

יחד עם זאת,אני מאמין שיעשה הקהל אשר יעשה ינהג איך שינהג,הכוונה נכונה של השחקנים ע"י עזורי.....בחירת חיזוק בינואר במידת הצורך שוב ע"י עזורי ואז הקבוצה תעלה על דרך המלך וגם אם נרצה יהיה קשה מאוד למצוא מקללים בין האוהדים.

שלח תגובה