להסתכל עליהם ולראות אותנו

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

להסתכל עליהם ולראות אותנו

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

בהמשך לטור הקודם שלי:
https://www.crazyred.co.il/forum/viewto ... f=2&t=4378" onclick="window.open(this.href);return false;
שבו עלה שוב ושוב נושא שחקני הבית למרות שניסתי להסביר שלא מדובר בנושא היחיד שמרחיק את הקהל מהקבוצה.

השבוע נתקלתי בויכוח בין אוהד ליברפול לאוהד מנצ'סטר יוניטד. הויכוח היה על הכישלון של בניטז לזכות באליפות אנגליה בשנים האחרונות. הסיבות היו רבות אבל נושא אחד צץ מעל פני השטח כסממן לתקופת בניטז והוא החיסרון בשחקני נוער שנכנסו לקבוצה הראשונה של ליברפול בתקופת בניטז.
לדעתי אפשר לקחת מהדברים הנ"ל המון אלינו:
THE STRETFORD END כתב: אני לא חושב שליברפול מגדלת פחות כשרונות באקדמייה שלה מאשר יונייטד,
ראיתי לא מעט משחקי אקדמייה ומילואים בין יונייטד לליברפול בעונות האחרונות ולא ראיתי שום הבדל משמעותי באמת מבחינת רוב השחקנים.
ההבדל הוא שפרגוסון נותן הזדמנויות לאלה שיש להם סיכוי,כאלה שהוכיחו/הראו ניצוצות בגילאים הנמוכים יותר ולאחר מכן בליגת המילואים,בניטז לא.
כיום הרבה יותר קל לפרגוסון להמשיך ולעשות זאת כי הוא נטול לחצים מבחינת להוכיח או להביא תואר אליפות
כמו שהיה בעבר,
לבניטז יש את הלחץ הזה(להביא אליפות) ולכן קשה יותר לתת לשחקנים צעירים את דקות המשחק וזמן ההתגלחות
עד שיהפכו לפרי בשל אבל,גם לפרגוסון היה את הקושי הזה בשנים הראשונות,
הוא לא סטה מהדרך של דרך צעירים ותוצרת בית הדברים יזוזו לטובה,היה לו גם גיבוי מההנהלה בנוגע לזה ותקופת זמן הגיונית.
בניטז קיבל תקופת זמן הגיונית בהחלט וגיבוי מההנהלה לא פעם ולא פעמיים ולא רואים את המועדון מתקדם באמת,גם לא בנוגע לאקדמייה.
לא חייבים לגדל כל הזמן רק מייקל אואן/רובי פאולר/סטיב מקמנמנמנמנמנן או סטיבן גרארד,
אפשר גם להוציא את הקארגים בדיוק כמו שפרגוסון הוציא את האושיי למינהם והם סלע יציב ומשפיע
בתמונה כלכלית של סגלים שהובילו את הקבוצה לשיאים אחרי שיאים.
הדרך של בניטז,בזבוז משווע של כספים בכמויות על שחקני רכש לא מספיק טובים,
זו הנפילה הכי גדולה שלו,
כי שחקנים אפורים,בינוניים אפשר להוציא גם מהאקדמייה והסיכוי שלהם להצליח הוא הרבה יותר גדול בגלל היותם מקומיים או כאלה שגדלו במועדון,עם מחויבות הרבה יותר גדולה,שמכירים את הדרך ואת השיטה(כיום בכל קבוצה גדולה השיטה,הסגנון שמנחיל המנג'ר לקבוצה הראשונה מועתק בדיוק לדרגים הצעירים יותר בכדי שכשאלה יעלו למעלה הכל יהיה חלק יותר) ואז היה מתפנה כסף להביא עוד כמה טורסים בודדים.
עשרות שחקני רכש עברו תחתיו במועדון ב 5 שנים שהוא נמצא,
עשרות!!ככה מנהלים תחנת מעבר לא קבוצה.

סטיב הייווי שחקן העבר של ליברפול ומי ששנים היה מאמן ואחראי על תוצרת הנוער וזה שתחתיו גדלו למשל סטיבן גרארד עזב לא מזמן,
אולי חוסר רצון של בניטז ממנו ואולי התייאשות של היווי מזה שאין מקום לשחקנים צעירים אצל בניטז ויותר מדי זמן.

אם בעבר וגם הלא רחוק הייתי "מחליק" לבניטז בנוגע להתעלמות שלו ממחלקת הנוער של ליברפול
בגלל הלחץ של אליפות ושעון החול שמתקתק בנוגע לזה
הגיע שוב העונה הזו עם החזרת וורונין למשל,
מה,אי אפשר היה למצוא חלוץ מהיר יותר,מכיר יותר,רעב יותר בריסרב?
מישהו לטפח באמת בנוער?
קשה לי להאמין.

ביקשת דוגמאות מיונייטד,
ג'וני אוונס ודני וולבק הם השמות הכי בולטים בזמן האחרון,
אוונס כבר שותף בכיר בהחלט,וולבק מהר מאוד הוקפץ 2 כיתות לסגל הראשון,
להתאמן איתם יום יום,לנסוע איתם לכל מקום,להתחיל להרגיש מה ומי וגם קיבל דקות משחק לא מעטות
והוא אחד מחלוצי העתיד של יונייטד,הוא כבר עכשיו חלק מהסגל שמשחק
ותן לי 2 כאלה כל שנתיים 3 ואני מרוצה,כי השניים הללו יצטרפו ל2,3 הותיקים יותר,אושיי,בראון,פלטצר
שהצטרפו בזמנו ל3,4,5 ותיקים יותר והכל זה גלגל חיובי אחד גדול וחובה בכל מועדון וקבוצה בריאה,
וליברפול כרגע חולה ,מאוד,בגלל שאין את הדם החדש הזה.
כמה נקודות שאפשר לקחת מכאן:

1. מי שלא יתן את הצאנס לצעירים כשהוא יכול - אצל בניטז אלה השנים הראשונות שלו בליברפול, אצל הפועל באר שבע מדובר בעונה שעברה בלאומית כשחצי ליגה עלתה והשנה כשאנחנו בליגה של 16 קבוצות, לא יתן אותם ברגעי הלחץ או כשהליגה תקטן.

2. לא כל שחקן בית חייב להיות מייקל אואן/רובי פאולר/סטיב מקמנמנן/סטיבן גרארד או במקרה שלנו אליניב ברדה/יוסי בניון.
כמו שביוניטד יש בסגל שחקנים אפורים כמו ג'ון אושה, ווס בראון ואחרים ככה גם בהפועל באר שבע יכולים להיות שחקני בית שהם אפורים, שהתפקיד שלהם הוא לעבות את הסגל ולתת עומק בספסל.
לא כל שחקן בית חייב להיות הכוכב או אפילו שחקן הרכב.

3. כאשר אין לך בסגל את אותם שחקנים בינונים, אפורים, תוצרת בית, אז אתה תצטרך להביא אותם מבחוץ.
קודם כל זה אומר להוציא הרבה כסף על שחקנים שלא יעשו את ההבדל בקבוצה.
אם נקח לדוגמא את דנדי אוקוגו ואייל שן/יוסי אופיר, למרות שמדובר בשחקנים בעלי אותה יכולת (לדעתי דנדי אפילו טוב יותר) אייל שן ויוסי אופיר עולים פי שתיים מדנדי.
בנוסף, כשאתה מביא שחקני רכש מבחוץ, אתה לא יודע מה תקבל מבחינת יכולת.
אסור גם לשכוח שבגלל שמדובר בשחקני רכש, אף אחד לא מבטיח לך שתוכל לבנות עליהם לאורך שנים מה שאומר שבכל קיץ תצטרך, כמו בקיץ הנוכחי של הפועל באר שבע, לשנות את פני הסגל שלך.
מישהו רוצה לנחש כמה שנים שחקן בית שהוא בינוני, אפור, יהיה בהפועל באר שבע? (רוב הקרירה).

4. בהמשך לסעיף הקודם, מי שיביא מבחוץ שחקני רכש גם בשביל הספסל, גם בשביל לעבות את הסגל, יוכל להביא פחות שחקנים כמו קאלה או אסולין שיעשו את ההבדל.
במקרה של ליברפול למשל, על כל כסף שיוצא על השחקנים האפורים יש פחות כסף כדי להביא שחקנים מהסוג של טורס.

5. סטיב היווי שמאוד מוערך באנגליה בגילאים הצעירים עזב את ליברפול, חנן אזולאי שהיה מוערך מאוד בישראל עזב את הפועל באר שבע.
למה? בקשר לחנן אזולאי התשובה ידועה, הבטיחו לו ששחקנים מסוימים יעלו השנה לבוגרת, הבטיחו לו שהתהליך שהוא התחיל בנוער ימשך אבל בסוף לא קיימו זאת. באותו רגע הוא עזב את הפועל באר שבע והפסדנו איש מקצוע שלפי רבים עשה שינוי אדיר בנוער של באר שבע.

6. בדוגמא למעלה משתמשים בורונין כדוגמא להתנהלות הלא נכונה של בניטז. ורונין כמודל לשחקן רכש בינוני ואפור שתופס מקום של מישהו מהנוער של ליברפול.
אצלנו יש הרבה מאוד דוגמאות דומות. החל ממשה אסולין שנדחק אל מחוץ לסגל בעקבות הרכש המסיבי בשחקני קישור בקיץ. דרך יוסי אלקיים שעוד לפני הפציעה השנה נדחק מאחור ברוטציה כשנאסר ובעיקר בלומינשטיין מקדימים אותו. ועד לשחקנים כמו אלירן אמזלג שהיה יכול להיות בלם שלישי או רביעי בבאר שבע בלי שום בעיה.

7. כמו ביוניטד, גם בבאר שבע התקווה שלי היא להרוויח כל שנה שחקן או שתיים. הבעיה היא שגם אם יוסי אלקיים או משה אסולין כבר בסגל הבוגרת, הם לא מקבלים את ההזדמנויות שהם צריכים לקבל כדי שנדע האם אפשר לבנות עליהם לעתיד או לא.

קצת חומר למחשבה...
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
ניב

Re: להסתכל עליהם ולראות אותנו

שליחה על ידי ניב »

האמת שללא ספק שאני מסתכל על ליברפול הדבר הראשון שאני חושב עליו זה הפועל באר שבע.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

ניב כתב:האמת שללא ספק שאני מסתכל על ליברפול הדבר הראשון שאני חושב עליו זה הפועל באר שבע.
תתפלא, אבל למרות שהכדורגל שלנו רחוק שנות אור מהכדורגל הטוב בעולם שמשוחק באנגליה, יכולות להיות נקודות דומות של כישלון או הצלחה.
רק כדי לתת נקודת מבט שאפילו ליברפול הגדולה צריכה את שחקני הבית שיתנו לה דם חדש ויאפשרו לה להתרכז ברכישת שחקני רכש איכותים ולא שחקני רכש כדי לעבות את הסגל.
מהצד השני, הרבה מהגדולה של ברצלונה וההצלחה שלה היא שחקני הבית. לא רק הגדולים אלא גם האפורים והבינונים ואלה שתמיד יעלו עם מחויבותמלחמה שמאפשר לברצלונה ללכת בקיץ על זלאטן ולא על שחקנים שיעבו את הסגל.
גם ביוניטד הסיפור דומה כשאצלנו הרבה מאוד כסף נחסך במהלך השנים בזכות שחקנים כמו גארי/פיל נוויל, ניקי באט, ג'ון אושה, ווס בראון ועוד רבים אחרים שאולי היו בינונים, שאולי היו אפורים, אבל הם נתנו לנו את השקט לטפח שחקנים כמו רונאלדו ולהביא במשך השנים שחקנים יקרים כמו פרדיננד, קאריק ורוני.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

ניב כתב:האמת שללא ספק שאני מסתכל על ליברפול הדבר הראשון שאני חושב עליו זה הפועל באר שבע.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :-)

שלח תגובה