אחרי שנתיים של תסכול - מצאתי מה הבעייה לדעתי בכל העניין הזה.

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
kamasutrance
Title: This Is Terner
יצירת קשר:

אחרי שנתיים של תסכול - מצאתי מה הבעייה לדעתי בכל העניין הזה.

שליחה על ידי kamasutrance »

זהו... הגעתי למסקנה!!!
הבעייה לא בשחקנים... ולא בהנהלה... גם לא באצטדיון גרוע .... ולא יציעים מרוחקים....ןואפילו לא במזוזה של המנהרה של השחקנים!!

הבעייה אצלנו... האוהדים...
אני אסביר....

מה בדיוק גורם לנו לחשוב משום מה שאנחנו ״קבוצה גדולה״ ?!?!

זה שלפני יותר מ 30 שנה היתה פה הבלחה של שתי אליפויות?!?
או שלפני 13 שנה לקחנו גביע?!?!
או אולי כמה גביעי טוטו?!?!
אולי זה שפעם אחת נתנו שלישייה למכבי חייפה ביום שהתעלינו והם היו חלשים? אולי השלישייה למכבי בבלומפילד עם המספרת???

צר לי. זה לא מספיק להגדרה של ״ קבוצה גדולה״ לדעתי...

לא היה שום דבר שמצדיק את זה ב 30 שנה האחרונות

ההגדרה המדוייקת היא :
קהל גדול של קבוצה קטנה.

חבל שאנחנו מצפים כל תחילת עונה מהקבוצה שלנו להישגים ותארים ואירופה וטיפוח נוער וכדורגל התקפי....

למזלנו עלינו ליגה בזכות לוזון.... ובזכותו אנחנו נשארים שם....

אז לסיכום: יש לנו קהל גדול ותקציב גדול ....
אבל מאמן...שחקנים.... מחלקת נוער... איצטדיון.... ולצערי גם הנהלה ובעלים.... של קבוצה קטנה.

הפתרון:
עכשיו תגידו את האמת... לא כייף פשוט להיות קהל גדול?!?! בלי קשר להתאמה לקבוצה...
אוהב אתכם וגאה להיות חלק מקהל כזה גדול!!!

פתאום כשהשלמתי עם זה נהיה לי ממש קל וכייף... ממליץ בחום חברים!!!

סמל אישי של משתמש
עומר גומס
Title: TC-05

Re: אחרי שנתיים של תסכול - מצאתי מה הבעייה לדעתי בכל העניין הזה.

שליחה על ידי עומר גומס »

גבר,זה מזה...אין לנו קהל גדול..
אנחנו קהל בינוני ומטה,עם קבוצה קטנה.
TheCamels Since 05
"מאז ולעולמים"

:סמל הפועל:

סמל אישי של משתמש
Chen

שליחה על ידי Chen »

עומר גומס כתב:גבר,זה מזה...אין לנו קהל גדול..
אנחנו קהל בינוני ומטה,עם קבוצה קטנה.
למה? כי אנחנו לפעמים מקללים את המאמן? כי אין לנו אוהדים מאגניבים שעומדים ערומים עם הגב למגרש? כי אין לנו דגלים עם גולגולות? כי אין לנו תפאורות יצירתיות כמו של אלה מהמרכז והצפון (חלילה מבלי לזלזל לרגע בתפאורות שלנו ובאנשים שעובדים עליהם יום ולילה ומצידיקים כל שקל שנתרם)?

אח שלי היקר..
הקהל הזה בא במאות ובאלפים לליגה הלאומית.. בית וחוץ
הקהל הזה הוא רווי סבל ואכזבות ועדיין לא מפסיק להיות נאמן לקבוצתו
הקהל הזה לא זוכה לרגע אחד של נחת
מה שאנחנו עברנו יכול למלא רזומה של לפחות חצי מהקבוצות בליגה
ולמרות הכל אנחנו עדיין פה, נוטנים את הטון

קהל גדול נמדד במזוכזים שלו! ובזה אני חושב שאין לנו מתחרים..

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

Chen כתב:
למה? כי אנחנו לפעמים מקללים את המאמן? כי אין לנו אוהדים מאגניבים שעומדים ערומים עם הגב למגרש? כי אין לנו דגלים עם גולגולות? כי אין לנו תפאורות יצירתיות כמו של אלה מהמרכז והצפון (חלילה מבלי לזלזל לרגע בתפאורות שלנו ובאנשים שעובדים עליהם יום ולילה ומצידיקים כל שקל שנתרם)?

אח שלי היקר..
הקהל הזה בא במאות ובאלפים לליגה הלאומית.. בית וחוץ
הקהל הזה הוא רווי סבל ואכזבות ועדיין לא מפסיק להיות נאמן לקבוצתו
הקהל הזה לא זוכה לרגע אחד של נחת
מה שאנחנו עברנו יכול למלא רזומה של לפחות חצי מהקבוצות בליגה
ולמרות הכל אנחנו עדיין פה, נוטנים את הטון

קהל גדול נמדד במזוכזים שלו! ובזה אני חושב שאין לנו מתחרים..
כל מילה במקום !!!
איזה עוד קבוצה יכולה להביא 24 אלף איש לאיצטדיון רמת גן פרט למכבי ת"א ביתר ירושלים ומכבי חיפה ?
איזה עוד קבוצה יכולה למלא את וסרמיל בליגה שנייה ?
או להביא 10 אלף צופים למשחק עלייה ברמת גן
עם שהקבוצה עולה ליגה ויורדת ליגה כמו יו יו .. ועדיין יש לך גרעין של 5 אלף אוהדים זה רק מראה לך שגם שלא מצלחים יש שם אוהדים תתאר לך מה היה קורה עם ההינו בצמרת הכדורגל ההישראלי
עומר גומס
זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
עומר גומס

שליחה על ידי עומר גומס »

זה שי ! כתב:
כל מילה במקום !!!
איזה עוד קבוצה יכולה להביא 24 אלף איש לאיצטדיון רמת גן פרט למכבי ת"א ביתר ירושלים ומכבי חיפה ?
איזה עוד קבוצה יכולה למלא את וסרמיל בליגה שנייה ?
או להביא 10 אלף צופים למשחק עלייה ברמת גן
עם שהקבוצה עולה ליגה ויורדת ליגה כמו יו יו .. ועדיין יש לך גרעין של 5 אלף אוהדים זה רק מראה לך שגם שלא מצלחים יש שם אוהדים תתאר לך מה היה קורה עם ההינו בצמרת הכדורגל ההישראלי
עומר גומס
זה שי !
הקהל לא נמדד בכמות שלו גבר..הקהל נמדד באיכות שלו..
קללות יש בכל יציע.
מזוכיזם?בסדר,יופי,אנחנו מגיעים בכמויות..אבל במשחקי בית יש גוש של 30 איש.

יש פתרון אחד,ואני מקווה שהוא יצא לפועל...
TheCamels Since 05
"מאז ולעולמים"

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

עומר, קהל גדול יש לנו - אוהדים אמיתיים כנראה שהרבה פחות.
ולגבי הקבוצה? היא תמשיך להיות בינונית כל עוד לא יהיה פה שינוי מחשבתי ותפיסתי של מי שמנהל את המועדון.
העונה הבאה תהיה העונה החמישית של אלונה פה והעונה השלישית שלנו בליגת העל - אני רוצה להאמין שזה פרק זמן מספיק כדי להפיק לקחים מקצועיים וניהוליים - ולהתחיל להעלות את המועדון הזה על דרך המלך ולייצר מסורת - כדי שנהפוך לסוג של "מכבי חיפה" של הדרום. כל מיני דיבורים על ניקוי אורוות ושיקום הקבוצה על מחלקותיה השונות מהנזק שעשה להם ההוא מהאולמות - כבר יפסיקו להיות רלוונטיים. הגיע הזמן שנשכח מהעבר ונתחיל ליצור פה עתיד טוב יותר.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
Chen

שליחה על ידי Chen »

עומר גומס כתב:
הקהל לא נמדד בכמות שלו גבר..הקהל נמדד באיכות שלו..
קללות יש בכל יציע.
מזוכיזם?בסדר,יופי,אנחנו מגיעים בכמויות..אבל במשחקי בית יש גוש של 30 איש.

יש פתרון אחד,ואני מקווה שהוא יצא לפועל...
סבבה.. אז תעברו לשער 3
גם אם תהיו שם 300 איש עדיין לא ירגישו וישמעו אתכם
עדיף שכולם יישארו ב-5. בסופו של דבר כשהקבוצה רצה ומשחקת טוב גם הרוב הישנוני שם מתעורר, תסכים איתי שיש לזה הרבה יותר עוצמה.

סמל אישי של משתמש
Amit M
Title: South Side

שליחה על ידי Amit M »

להפועל באר שבע, או יותר נכון לקהל שלה יש פוטנציאל אדיר להיות אחד מהקהלים הגדולים בארץ.
נכון להיות אנחנו עדיין לא שם, לא בכמות ולא באייכות.

Chen כתב: סבבה.. אז תעברו לשער 3
אני רואה שאתה לא כ"כ מעודכן
:)
:דופק את הראש בקיר:

סמל אישי של משתמש
Chen

שליחה על ידי Chen »

טוב נו
תחדש לי :P

סמל אישי של משתמש
dudi2002

שליחה על ידי dudi2002 »

אני אגיד לכם איך אני רואה את המצב.

קהל גדול תמיד היה לנו. על זה אין ויכוח בכלל, ולכן אין מה להתייחס לנקודה הזאת. לגבי איכותו של הקהל - כאן כבר יש מקום למחלוקות אבל לא על זה אני רוצה לדבר.

אני רוצה לדבר על הצלחתה (או אי-הצלחתה) המקצועית של הקבוצה. בימי זינו, כשתקציב הקבוצה היה נמוך, כשהיה עיכוב במשכורות, כשהוציאו זרים מבתיהם, כשנטלו מהם את רכביהם, כשניתקו להם את החשמל - אז לא היתה לי ציפיות מהקבוצה. גם התקציב לא בשמיים (ומטבע הדברים לא ניתן להביא שחקנים איכותיים על רמה) וגם מהשחקנים הבינוניים שנמצאים בקבוצה לא ציפיתי להרבה, כי באמת קשה להתרכז בכדורגל כשאתה חושב אם הולכת להיכנס לך משכורת בחודש הזה או שבערב תיאלץ לבשל ארוחת ערב בלי גז.
באותם זמנים כל ניצחון על אחת הגדולות היה בגדר בונוס בשבילי (0-2 בווסרמיל על מכבי חיפה ב-2002, ה-0-3 האגדי בגביע עליהם באותה העונה וכו')

כשהגיעה אלונה ב- 11.7.2007, ראיתי תדמית אחרת ומודל אחר בבאר שבע. הגיעה יושבת ראש עם מזומנים ועם הרבה חום ואהבה (דברים שדי היו חסרים לזינו). ציירתי לעצמי את הפועל באר שבע כמכבי חיפה של הדרום. כבר חלמתי איך אנחנו לא סופרים את קבוצות ליגת העל הקטנות והבינוניות ושהקרבות העיקריים שלנו הם נגד ארבעת הגדולות. במיוחד אחרי שהקבוצה חזרה לליגת העל אחרי 4 שנים - איזה שאון תקשורתי היה סביב הקבוצה. ביום סגריר הייתי יכול לדמיין אותנו כבר נאבקים על אליפות בתוך שנתיים.

אבל היום, 4 שנים אלונה פה, העונה השנייה בליגת העל מתקרבת לאמצעיתה, ושום כלום מהנ"ל עומד במבחן המציאות. מה קורה לנו בעצם? האם ניתן להאשים את האוהדים בזה? ממש ממש לא. משהו בהפועל באר שבע רקוב. קבוצה עם תקציב ענק, עם גרעין אוהדים קשה ואיכותי, עם מסורת לא רעה חייבת להיות שם דבר בכדורגל הישראלי. ובמקום זה? מתעסקים ביובל נעים, מתעסקים בערן לוי (זה עושה אותנו אוהדים מאוד קטנים, אגב), מגרדים תיקויים ונצחונות בשיניים על קבוצות שבסוף העשור האחרון לא חלמו על רבע נקודה בווסרמיל. מגיעים לבלומפילדים ולטדיים למינהם ומשתינים במכנסיים מלעבור את קו החצי...
אבל בעיקר - תחושת הלוזריות והנאיביות שממאנת לעזוב את הקבוצה. רגשי הנחיתות הללו שלא פוסחים על הקבוצה גם אם מרצ'לו ליפי, רונאדלו, קאקה ומסי ידרכו כאן...

לסיכום: תקציב גדול, שחקנים טובים יותר מתקופת זינו אבל שום שינוי לטובה במקצועיות.

סמל אישי של משתמש
עומר גומס

שליחה על ידי עומר גומס »

מה הקשר שער 3?מי הזכיר או דיבר על הנושא הזה עכשיו?
הקהל שלנו אולי קהל בכמות(וגם זה כבר לא)...אבל מבחינת איכות בעידוד..אין לנו פה שום תרבות עידוד..אנשים מעודדים בתחילת המשחק ואחרי..

לא בא להאשים אף אחד,כשהקבוצה משחקת כמו שהיא משחקת,לרוב האוהדים אין חשק בכלל להגיע ליציע,שלא נדבר על לעודד..
TheCamels Since 05
"מאז ולעולמים"

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

התגובות של האנשים פה ובפורומים השונים, אגדיר זאת בעדינות, מעלות חיוך. על סמך מה בדיוק אנחנו מרשים לעצמנו להתאכזב כה קשות? למה בדיוק מישהו חושב שאנחנו אמורים מדי עונה להתעלות על פערים תקציביים ומקצועיים עצומים??? כשמלאכת השיקום במחלקת הנוער תסתיים והיא תהפך לפס יצור מקומי משובח ובנוסף יועמד פה מדי עונה תקציב לאליפות לרכישת רכש וזרים, נוכל באמת לשפוט באובייקטיביות ובמידת הצורך להרשות לעצמנו לחוש מאוכזבים.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
dor77

שליחה על ידי dor77 »

אני ממש מצטער לאכזב אתכם אבל אתה כל כך טועים!!!
כיום, באר שבע היא קבוצה בינונית בלבד! עם קהל אדיר!
להפועל באר שבי יכול להיות הקהל הכי גדול בארץ, וגם הכי איכותי ואני אסביר למה.
לכל הקבוצות הגדולות (מכבי חיפה, מכבי תל אביב, הפועל תל אביב, ביתר ירושלים) ישנו גרעין של 8-11 אלף שבאים לכל משחק.
8-11 יש לקבוצות האלה בתקופות הטובות שלהם. להפועל באר שבע יש גרעין של 4-5 כשהקבוצה לא במיטבה.
באר שבע היא עיר של כדורגל, כל הדור הישן אוהב כדורגל אבל כיום הוא לא מעוניין לבוא למשחקים כי הקבוצה בינונית בלבד, כל המבוגרים למיניהם אומרים לי "אתה יודע מה באר שבע הייתה פעם? מי היה לוקח נקודות מאיתנו??????"
ביום שבאר שבע יעלו לגמר גביע המדינה אנחנו נביא יותר קהל מכל קבוצה אחרת בארץ! שלא נדבר על אליפות, ליגה אירופית או ליגת האלופות.

לפני 4 שנים בערך מה היינו? קבוצה באמצע/תחתית הליגה הלאומית, 500 צופים במשחק, היום איפה אנחנו? ליגת העל, 5 אלף צופים במשחק ממוצע, קבוצות כמו פ"ת, בית"ר, אשדוד וכ'ו מתרגשות ומפחחדות בהתמודדויות מולנו, פתאום אנחנו מרשים לעצמנו להתאכז מתיקו נגד אשדוד, או הפסד 3-2 להפועל תל אביב. מי לעזעזל חשב שלפני 4 שנים נהיה במצב כזה? אתם חוןשבים שכסף בונה הכל? אלונה יכלה להשקיע את אותו סכום כסף ולהישאר בלאומית!
חברים, תתעוררו, משהו טוב נבנה לאורך תקופה, תראו את בית"ר, זכו באליפויות וכיום הם קבוצת תחתית..אנחנו לא רוצים שזה יקרה לנו, בבאר שבע נבנת קבוצה שתתמודד על אליפות בעוד 2-3 עונות.

מצטער אם חפרתי אבל הייתי חייב :)

שלח תגובה