2. כאשר הפועל באר שבע עולה עם הרכב של 4-4-2 אפשר דווקא לקבל את העובדה שאלקיים פותח בספסל. על מאור מליקסון פשוט אי אפשר לוותר וכבדה בחודש האחרון ( לפחות עד המשחק היום ) היה המצטיין בבאר שבע ככה שלצערו של יוסי הוא נלחם על מקום בהרכב עם 2 שחקני אגף טובים, והפעם גיא לוי העדיף את מליקסון וכבדה שעד למשחק היום היה בכושר פנטסטי.
אומנם יתכן שחלק מאיתנו היו לוקחים החלטה שונה, אבל לא מדובר בהחלט תמוהה או לא מובנת, מקסימום החלטה שיש לגביה חילוקי דעות.
3. ממה שנאמר ברדיו הבנתי שכבדה היה מאוד חלש, כאן המקום לציין שאם כבדה באמת היה חלש, היה מקום להכניס את אלקיים כבר במחצית במקום כבדה.
אני לא יודע האם יש שיקולים אחרים כמו המשחק של הנוער מחר שאלקיים אמור לקחת בו חלק, אבל גיא לוי צריך להבין שאין חוק שאוסר חילוף לפני הדקה ה70.
4. זולו ואוקונגו ממשיכים להרשים יחד. בשידור לא הפסיקו להחמיא לצמד וכבר הרבה זמן אני טוען שלפחות בקשר לאוקונגו מצאנו גרזן אמיתי לקישור האחורי. בקשר לזולו - המון פוטנציאל, רק צריך ללמוד לשמור על יציבות ולנצל יותר את הפיזיות שלו.
5. הדילמה של סימיוני היא דילמה רצינית. מצד אחד חלוץ עם משחק ראש משובח ובעל בעיטות שהופכות אותו לאיום בכל זמן נתון ובמיוחד במצבים נייחים. מצד שני כבד נורא ותוקע המון את המשחק.
6. מאור מליקסון, האיש והחידה. נכון, מליקסון השנה מציג יכולת טובה ובהרבה מהזמן נראה שהליגה הזאת קטנה עליו.
אבל מליקסון משחק המון פעמים באנוכיות ואפילו אפשר לומר בצורה אגואיסטית. אולי בלאומית האנוכיות לפעמים משתלמת כי הוא מתמודד מול שחקנים ברמה הגנתית פחות טובה, אבל בליגת העל מליקסון יהיה חייב לשים את האגו והאנוכיות בצד ולשתף את יתר החברים במשחק. אולי אפילו כבר השנה.
7. שינוי מרענן לשמוע פרשן שהוא לא דורון ממן או עוד אחדי מאנשי אנטי הפועל באר שבע. העובדה שמדובר בפרשן מבחוץ נתנה לנו מבט אובייקטיבי על הנעשה במגרש והתפקוד של השחקנים והמאמן. ובכלל, השילוב של התוכנית עם יתר המשחקים במחזור והמיעוט בפרסומת באמת גרמו לי מזה שנים ליהנות משידור ברדיו דרום שבדרך כלל רמתו נמוכה ורדודה.
לסיכום :
עוד 3 נקודות, מקום שני ו 8 נקודות מרמת השרון שחזרה בצורה מעוררת כבוד מפיגור 2-0 ל2-2 בבית מול נצרת.
עכשיו פגרה של שבועיים וחלון העברות שנפתח בינואר, ולאחר מכן 2 משחקי בית שיכולים לעזור לנו לפתוח פער חשוב על יתר קבוצות הצמרת.
יאללה הפועל ושיהיה לכולם שבת שלום.