באר שבע האלופה מול ק.שמונה האלופה שבדרך.
באר שבע האלופה מול ק.שמונה האלופה שבדרך.
שמעתי וקראתי מספר השוואות במקומות שונים המדברים על כך שקרית שמונה היא כמו באר שבע או בני יהודה בעבר.
קבוצות מהדרג השני שלקחו אליפות וכו'.
אז אם יורשה לי (בתור אחד שראה את האליפות השנייה אמנם כילד בן 8 אבל הסגל המשיך גם שנים לאחר מיכן...)
חברים, אין כמעט מה להשוות בין שתי הקבוצות !
1. הפועל באר שבע האלופה הייתה קבוצה עם סגל מקומי במרביתו, קרית שמונה בנויה על זרים ושחקני חיזוק ישראלים לא מעטים.
2. השחקנים בבאר שבע היו הרבה יותר איכותיים !
אין לקריית שמונה שחקנים ברמה של עופר,ברד,בנימין,יעקב כהן,אביטן,בן דור.
יותר מיזה, אני בקושי רואה שחקן מהסגל של קרית שמונה שיגיע לנבחרת ו/או שיגיע לשחק בחו"ל.
נכון, בזמנו נדיר היה ששחקנים יצאו לאירופה (יעקב כהן שיחק באברטון ואביטן אמנם קיבל הצעה מאסטון וילה) אבל אין לי ספק
שהיום אותם שחקנים כמעט כולם היו משחקים באירופה ובקבוצות טובות.
והקהל !
וסרמיל מפוצץ ברבבת אוהדים כמעט כל משחק מול הכלום קהל של קרית שמונה....
אז שלא יבלבלו בביצים כל עורכי ההשוואות, באר שבע האלופה הייתה כשרונית פי כמה מקרית שמונה !
קבוצות מהדרג השני שלקחו אליפות וכו'.
אז אם יורשה לי (בתור אחד שראה את האליפות השנייה אמנם כילד בן 8 אבל הסגל המשיך גם שנים לאחר מיכן...)
חברים, אין כמעט מה להשוות בין שתי הקבוצות !
1. הפועל באר שבע האלופה הייתה קבוצה עם סגל מקומי במרביתו, קרית שמונה בנויה על זרים ושחקני חיזוק ישראלים לא מעטים.
2. השחקנים בבאר שבע היו הרבה יותר איכותיים !
אין לקריית שמונה שחקנים ברמה של עופר,ברד,בנימין,יעקב כהן,אביטן,בן דור.
יותר מיזה, אני בקושי רואה שחקן מהסגל של קרית שמונה שיגיע לנבחרת ו/או שיגיע לשחק בחו"ל.
נכון, בזמנו נדיר היה ששחקנים יצאו לאירופה (יעקב כהן שיחק באברטון ואביטן אמנם קיבל הצעה מאסטון וילה) אבל אין לי ספק
שהיום אותם שחקנים כמעט כולם היו משחקים באירופה ובקבוצות טובות.
והקהל !
וסרמיל מפוצץ ברבבת אוהדים כמעט כל משחק מול הכלום קהל של קרית שמונה....
אז שלא יבלבלו בביצים כל עורכי ההשוואות, באר שבע האלופה הייתה כשרונית פי כמה מקרית שמונה !
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
Re: באר שבע האלופה מול ק.שמונה האלופה שבדרך.
אממ ייתכן ואתה צודק וייתכן ולא, אגב ה'זר' היחידי ששיחק בקבוצה באותן עונות היה נראה לי השוער, ואני יכול לספור על 10 אצבעות את שחקני הבית שלהם שנמצאים בסגל שלהם!
כלומר הנה השמות של שחקני הבית שמשחקים בהרכב:
דני עמוס, שיר צדק, עדי אלישע, רוצ'ט ובני בן זקן.
ואלא שמרבים לקבל דקות משחק.
מנגד מי שבאמת עוזרים להם לזכות באליפות הם:
סלאח חסראמה (לא גדל אצלהם...), בריאן גרזיצ'יץ' (זר) נג'ובו (זר) אבוחצירה (רחוק מהאזור שבו שחקני הבית של קריית שמונה גדלו), ברק בדש ודויד סולארי שמשלים את הסגל הסביר+ של קריית שמונה.
אבל מה שכן אפשר להשוות את המאמינים ולדעתי רן בן שמעון ואמציה לבקוביץ' שניהם מבריקים, וההבדל בין הפועל באר שבע בעונות האחרונות לקריית שמונה זה עמדת המאמן, כי אם תשווה שחקן שחקן אני לא בטוח שיהיה איזשהו יתרון לקריית שמונה חוץ מאולי בשחקני ההתקפה בדש&אבוחצירה.
ואגב בדש אם אינני טועה כבש 8 שערים עד כה אולי 9, וזה בעונה מצוינת של הקבוצה שבה הוא משחק, עכשיו קחו את אקסברד שאומנם לא חלוץ גדול כבש 5 שערים בקבוצה גרועה.
אממ אני לא בטוח שגם בהתקפה יש מאץ' אפ לקריית שמונה, אבל כדורגל זה משחק מאוד אבל מאוד לא בטוח יכול להיות לך סגל מרשים ואתה תסיים מקום 10 ויכול להיות לך סגל נוראי ואתה תפתיע בצמרת או תסיים במקום הראשון...
הכל תלוי במערך+מאמן+מומנטום.
המערך של קריית שמונה הוא כזה שכל מי שמשחק ולא משנה באיזה תפקיד יעשה את אותה עבודה של השחקן שהוא מחליף וזה מה שמדהים אצלם.
אצלנו לעומת זאת מאז קלינגר יש רק בלאגן במשחק של הקבוצה, אין סדר וגיא לוי המסכן מנסה לייצר משהו אבל הוא לא מספיק זמן בקבוצה בשביל לייצר את המשהו הזה...
כלומר הנה השמות של שחקני הבית שמשחקים בהרכב:
דני עמוס, שיר צדק, עדי אלישע, רוצ'ט ובני בן זקן.
ואלא שמרבים לקבל דקות משחק.
מנגד מי שבאמת עוזרים להם לזכות באליפות הם:
סלאח חסראמה (לא גדל אצלהם...), בריאן גרזיצ'יץ' (זר) נג'ובו (זר) אבוחצירה (רחוק מהאזור שבו שחקני הבית של קריית שמונה גדלו), ברק בדש ודויד סולארי שמשלים את הסגל הסביר+ של קריית שמונה.
אבל מה שכן אפשר להשוות את המאמינים ולדעתי רן בן שמעון ואמציה לבקוביץ' שניהם מבריקים, וההבדל בין הפועל באר שבע בעונות האחרונות לקריית שמונה זה עמדת המאמן, כי אם תשווה שחקן שחקן אני לא בטוח שיהיה איזשהו יתרון לקריית שמונה חוץ מאולי בשחקני ההתקפה בדש&אבוחצירה.
ואגב בדש אם אינני טועה כבש 8 שערים עד כה אולי 9, וזה בעונה מצוינת של הקבוצה שבה הוא משחק, עכשיו קחו את אקסברד שאומנם לא חלוץ גדול כבש 5 שערים בקבוצה גרועה.
אממ אני לא בטוח שגם בהתקפה יש מאץ' אפ לקריית שמונה, אבל כדורגל זה משחק מאוד אבל מאוד לא בטוח יכול להיות לך סגל מרשים ואתה תסיים מקום 10 ויכול להיות לך סגל נוראי ואתה תפתיע בצמרת או תסיים במקום הראשון...
הכל תלוי במערך+מאמן+מומנטום.
המערך של קריית שמונה הוא כזה שכל מי שמשחק ולא משנה באיזה תפקיד יעשה את אותה עבודה של השחקן שהוא מחליף וזה מה שמדהים אצלם.
אצלנו לעומת זאת מאז קלינגר יש רק בלאגן במשחק של הקבוצה, אין סדר וגיא לוי המסכן מנסה לייצר משהו אבל הוא לא מספיק זמן בקבוצה בשביל לייצר את המשהו הזה...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
גיל זה רק מראה לאן אנחנו יכולים להגיע וכמה אנחנו באמת רחוקים ממיצוי הפוטנציאל של המועדון בטח בטח באזור כמו שאנחנו נמצאים בו.
הפועל אני כבר משתגע
דר, שכחת את הקהל...
האמת ? יש שתי סיבות שגורמות לי לא לרצות שקרית שמונה תזכה באליפות.
הראשונה - צורת המשחק שלה והעדר הכשרון המיוחד, העדר הברק...אם תרצה אז זה מזכיר לי את יוון שלקחה את אליפות אירופה בזמנו...
השנייה - הקהל המועט. זה עלוב משהו לראות קבוצה אלופה עם אלפיים ומשהו אוהדים...
האמת ? יש שתי סיבות שגורמות לי לא לרצות שקרית שמונה תזכה באליפות.
הראשונה - צורת המשחק שלה והעדר הכשרון המיוחד, העדר הברק...אם תרצה אז זה מזכיר לי את יוון שלקחה את אליפות אירופה בזמנו...
השנייה - הקהל המועט. זה עלוב משהו לראות קבוצה אלופה עם אלפיים ומשהו אוהדים...
נערך לאחרונה על ידי גיל שגיב ב 08 פברואר 2012, 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
אכן כן, מסכים בהחלט.8red כתב:גיל זה רק מראה לאן אנחנו יכולים להגיע וכמה אנחנו באמת רחוקים ממיצוי הפוטנציאל של המועדון בטח בטח באזור כמו שאנחנו נמצאים בו.
רק שאני מעריך שאנחנו בדרך לשם והעונה זו עונת הפתיחה בדרך לשם.
למה ?
וקנין,אופיר,זינו,אבו לבן,......אם המגמה תמשך תוך שתי עונות אנחנו חזק בצמרת.
- דר אדום בנשמה
לדעתי אם הפועל באר שבע תשאר יש מצב שבעונה הבאה או שלאחרייה עוד נזכה לנחת.
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
כל המלינים על הקהל המועט של ק"ש, שוכחים עובדת יסוד חשובה: העיר ק"ש מונה בסה"כ 25,000 תושבים.. הווי אומר שתכפילו את כמויות הקהל שלה בלפחות פי 9 ביחס לעיר באר שבע שמונה (יחד עם הסטודנטים) כ-230,000 תושבים בקירוב.. וזה עוד כאשר חלק לא מבוטל מהתושבים שם התרגלו במשך שנים לאהוד את מכבי חיפה ובית"ר י-ם..
במשחק האחרון נגד מכבי חיפה הגיעו 4,000 אוהדי ק"ש, שזה 35,000 במושגים שלנו!!
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- דר אדום בנשמה
אורי באמת...
נראה לך שאם קריית שמונה הייתה עיר גדולה יותר היו להם כל כך הרבה אוהדים, על פי התאוריה הזאת יש להם איזה 100,000 אוהדים בכל הארץ...
לבאר שבע אומנם לא מגיעים הרבה אוהדים במשחקים אבל יש לה אוהדים בהרבה מאוד חלקים מקצוות הארץ...
נראה לך שאם קריית שמונה הייתה עיר גדולה יותר היו להם כל כך הרבה אוהדים, על פי התאוריה הזאת יש להם איזה 100,000 אוהדים בכל הארץ...
לבאר שבע אומנם לא מגיעים הרבה אוהדים במשחקים אבל יש לה אוהדים בהרבה מאוד חלקים מקצוות הארץ...
לא זכיתי לראות את האליפויות ההיסטוריות של ב"ש אז לא יכול להשוות ביניהם באם ק"ש תזכה באליפות, הדבר היחיד שאני רואה שק"ש מנצלת זה את החולשה של הליגה בהם הקבוצות הגדולות חלשות, אני לא יודע איך היו היריבות של ב"ש באותה תקופה.
חוץ מזה מגיע לק"ש לזכות באליפות, כי באמת מגיעה לה, ברוב המשחקים שהיא ניצחה היא נראתה הרבה יותר טוב מיריבתה, גם משחקים קשים היא מנצחת בהרבה מאוד אופי, ק"ש עם סגנון משחק התקפי מובהק (היחידה בליגה המשחקת עם 3 חלוצים) המתבסס על הנעת כדור, דבר בסיסי לחלוטין בענף, דבר שבארסה עושה ממנו היסטוריה גם ק"ש המתקרבת לאליפות היסטורית ראשונה בתולדותיה.
חוץ מזה מגיע לק"ש לזכות באליפות, כי באמת מגיעה לה, ברוב המשחקים שהיא ניצחה היא נראתה הרבה יותר טוב מיריבתה, גם משחקים קשים היא מנצחת בהרבה מאוד אופי, ק"ש עם סגנון משחק התקפי מובהק (היחידה בליגה המשחקת עם 3 חלוצים) המתבסס על הנעת כדור, דבר בסיסי לחלוטין בענף, דבר שבארסה עושה ממנו היסטוריה גם ק"ש המתקרבת לאליפות היסטורית ראשונה בתולדותיה.
אי אפשר להשוות את קרית שמונה לשום דבר,היות ומדובר באחת מהאלופות(אם תזכה) החלשות שהיו פעם בישראל.
לא מדובר פה בעילוי מפתיע,לא מדובר פה באינדיבידואלים מרשימים,לא מדובר פה אפילו בקבוצתיות מעוררת השראה.
מדובר פה בקבוצה שתפסה ליגה שלמה עם המכנסיים למטה בזמן ששם התעסקו נטו בכדורגל בשקט שלהם בצפון וידעו לנצל זאת.
אם תשאלו אותי? אני עדיין גורס ומאמין שקרית שמונה בדרך להדרדרות שלה אוטוטו ומי שכבר דאג לכתור לה כתרים ולפתוח לאיזי שירצקי
את השמפניות כדאי לו להמתין. הסיבה היחידה שאני לא בטוח ב100 אחוז שקרית שמונה תאבד את האליפות היא החולשה והבלאגן בתוך הפועל ת"א,
אחרת כבר הייתי מוכן לחתום כאן כבל עם ועדה שקרית שמונה לא זוכה העונה באליפות.
אם מישהו חושב שזה הגיוני שלקבוצה המביכה הזאת (מבחינת שמות) עם ממוצע של 34 אוהדים למשחק והגנה שמובלת בחסות חסארמה יש 16 נצחונות,7
תיקו והפסד אחד בלבד,אז לא,זה לא הגיוני ולא בריא.
אגב,שלא יהיה פה לאף אחד ספק,ההדרדרות של קרית שמונה אכן תגיע ממש בקרוב אבל זה לא יקרה לפני שהם יפתחו להפועל "המשקם" ב"ש את הצורה ביום ראשון.
לא מדובר פה בעילוי מפתיע,לא מדובר פה באינדיבידואלים מרשימים,לא מדובר פה אפילו בקבוצתיות מעוררת השראה.
מדובר פה בקבוצה שתפסה ליגה שלמה עם המכנסיים למטה בזמן ששם התעסקו נטו בכדורגל בשקט שלהם בצפון וידעו לנצל זאת.
אם תשאלו אותי? אני עדיין גורס ומאמין שקרית שמונה בדרך להדרדרות שלה אוטוטו ומי שכבר דאג לכתור לה כתרים ולפתוח לאיזי שירצקי
את השמפניות כדאי לו להמתין. הסיבה היחידה שאני לא בטוח ב100 אחוז שקרית שמונה תאבד את האליפות היא החולשה והבלאגן בתוך הפועל ת"א,
אם מישהו חושב שזה הגיוני שלקבוצה המביכה הזאת (מבחינת שמות) עם ממוצע של 34 אוהדים למשחק והגנה שמובלת בחסות חסארמה יש 16 נצחונות,7
אגב,שלא יהיה פה לאף אחד ספק,ההדרדרות של קרית שמונה אכן תגיע ממש בקרוב אבל זה לא יקרה לפני שהם יפתחו להפועל "המשקם" ב"ש את הצורה ביום ראשון.
!!!!!!!!!אורי אדום בנשמה כתב:כל המלינים על הקהל המועט של ק"ש, שוכחים עובדת יסוד חשובה: העיר ק"ש מונה בסה"כ 25,000 תושבים.. הווי אומר שתכפילו את כמויות הקהל שלה בלפחות פי 9 ביחס לעיר באר שבע שמונה (יחד עם הסטודנטים) כ-230,000 תושבים בקירוב.. וזה עוד כאשר חלק לא מבוטל מהתושבים שם התרגלו במשך שנים לאהוד את מכבי חיפה ובית"ר י-ם..
קרית שמונה קבוצה מצויינת, עם שחקנים מצויינים ומשחק קבוצתי עוד יותר טוב.messiah כתב:אי אפשר להשוות את קרית שמונה לשום דבר,היות ומדובר באחת מהאלופות(אם תזכה) החלשות שהיו פעם בישראל.
חלאס לחשוב שרק "עילויים" כמו עומר דמארי, יניב קטן, דוד רביבו וכל השחקנים עם עדר העיתונאים שבונה להם תדמית של כוכבים לאורך השנים הם שחקני צמרת.
הגנה עם חסארמה? ושבאדיר לוקח אליפות בגיל 37 אז זה כן נוצץ?
ההיפך - קרית שמונה היא אחת האלופות הכי ראויות שהיו בישראל מאז עידן הבעלות הפרטית. מכבי חיפה לקחה אליפויות בעיקר שהיה לה יתרון תקציבי עצום על שאר הליגה (וראינו מה קרה שהיתרון הזה התמסמס) שקנתה את כל הליגה, בית"ר י-ם של ארקדי כנ"ל, על הפועל ת"א אני בכלל לא רוצה לדבר עם כל הקיזוזים/טביבים למיניהם.
קרית שמונה - בתקווה שתיקח אליפות ובאמת שום דבר לא יתפקשש בדרך - תביא את האליפות הראשונה מזה הרבה שנים שהיא תוצאה של תהליך עקבי, דרך אמיתית, של גידול שחקנים ובניית מועדון בתקציב ריאלי להכנסות שקיימות בכדורגל הישראלי.
ענק ידידאל!
אי אפשר היה להסביר את זה טוב יותר!
אי אפשר היה להסביר את זה טוב יותר!
- דר אדום בנשמה
אני מסכים עם משיח, קריית שמונה היא אחת מהקבוצות הכי לא ראויות לאליפות, באמת שאם תקחו את קריית שמונה ואת הקבוצה שלנו לא תראו הבדלים גדולים ברמות, אולי פרט להתקפה וגם אז לא תראו הבדל ענקי.
אבל וזה אבל גדול לקריית שמונה יש מאמן נהדר שלדעתי הוא המאמן הכי טוב בליגה של היום, לקח קבוצה של שחקנים שבכל קבוצה אחרת הם היו נראים רע והפך אותך לקבוצה לוחמת ומאוחדת, אבל גם קבוצה שידעה לנצל את החולשה הכללית של הליגה, וההוכחה להחלשות הליגה היא 3 קבוצות שעלו לשלב הבא בגביע המדינה שבראשן כפר סבא ששיחקה יותר טוב מראשון לציון שרוצה להשאר בליגה...
כלומר הטענה שלי היא שלקריית שמונה מגיע לזכות באליפות כי יש לה מאמן נהדר והיא משחקת כדורגל קבוצתי וסביר+, אבל היא תזכה באליפות בגלל שהליגה נחלשה ולא כי היא קבוצה כזאת טובה...
אבל וזה אבל גדול לקריית שמונה יש מאמן נהדר שלדעתי הוא המאמן הכי טוב בליגה של היום, לקח קבוצה של שחקנים שבכל קבוצה אחרת הם היו נראים רע והפך אותך לקבוצה לוחמת ומאוחדת, אבל גם קבוצה שידעה לנצל את החולשה הכללית של הליגה, וההוכחה להחלשות הליגה היא 3 קבוצות שעלו לשלב הבא בגביע המדינה שבראשן כפר סבא ששיחקה יותר טוב מראשון לציון שרוצה להשאר בליגה...
כלומר הטענה שלי היא שלקריית שמונה מגיע לזכות באליפות כי יש לה מאמן נהדר והיא משחקת כדורגל קבוצתי וסביר+, אבל היא תזכה באליפות בגלל שהליגה נחלשה ולא כי היא קבוצה כזאת טובה...
יש לי תחושה ק"ש הולכת לאבד הרבה נקודות במחזורים הבאים ולדעתי הם לא יקחו אליפות.. לא יודע לא מסתדר להגיד "ק"ש אלופה"..