ניסיונות חוזרים ונשנים על מנת לעגן את צילום המשחקים ע"י אתרי האוהדים נכשלים פעם אחר פעם,
והפעם אנחנו לא מוותרים שולחים בקשה מסודרת ע"י כולם, ושוב פעם התחושות הם שאינטרסים של בעלי הקבוצות העיתונאים
בעלי האתרים ואף אחד שם לא "שם" על האוהדים,
תמונות אותנטיות סטואציות מצחיקות שעיתונאי או צלם של עיתון אתר מסחרי לא יבין זאת,
התשובה מגוחכת מעליבה, לא אותנו אלה את ההתאחדות ואת העומד בראשה ואת הדוברת שלהם שעוד אני זוכר את שתיקתה
בזמן שמשפחת לוזון השתוללה.
אנחנו לא נוותר אנחנו נלחם בשחיתות ובחוסר ההתייחסות למי שבאמת הכדורגל בכלל מתקיים.
ככה זה התחיל.
כולנו יודעים שאתרי ארגוני ועמותות האוהדים מלווים את הכדורגל הישראלי הרבה לפני שקמו אתרי ספורט ייעודים. אתרי האוהדים הם חממה תוססת לקהילה האוהדים של כל מועדון ומועדון. יש בהם דיונים אידיאלוגים, לצד פעילות בקהילה וכמובן פעילות למען הכדורגל. החל מההתרגשות והדיונים לפני המשחקים, דרך ההכנות והארגונים של התפאורות, ההסעות ורכישת הכרטיסים ועד למקום מפלט בטוח לרגשות ולתחושות שלנו בסוף המשחק.
כל שנה בקיץ מנסים ארגוני האוהדים להשיג אישורי צלם, על מנת לסקר את הצבע שביציע. בעיקר את התפאורות המרשימות שנפרשות ביציעים ואת המראות והצבעים ביציעים אחרים.
במהלך השנים האחרונות המשימה הפכה לקשה יותר ויותר. האתרים היו משיגים אישורי צלם דרך המקומונים או דרך המועדונים, אבל תמיד האישור הגיע בעקיפין.
לפני שלוש שנים ניסינו בפעם הראשונה להסדיר את נושא תעודות הצלם מול ההתאחדות לכדורגל. חשבנו לעצמנו שנוכל גם להסדיר את המעמד של אתרי האוהדים בכלל, כחולייה משמעותית בקשר בין המועדון לקהל, וכקשר אפשרי לציבור אוהדי הכדורגל בפרט. הבקשות נדחו על ידי ההתאחדות לכדורגל בטענה שאתרי האוהדים אינם אתרי חדשות וכן לא יקבלו תעודות צלם.
לפני מספר שבועות, בעקבות פניות מאתרי האוהדים של מספר ארגונים הנענו את המהלך שנית. נאמר לנציגי אתרי האוהדים שאם תוגש (שוב) פניה מרוכזת בשם כל אתרי האוהדים, אזי הבקשה תטופל בצורה אוהדת.
אז הגשנו את הבקשה, וקיבלנו את התשובה הזאת.
בהתאחדות לכדורגל רוצים שתמשיכו לעודד ולתמוך, אבל עד להכרה שלה באתרי האוהדים כחלק מהמשחק יש עוד דרך ארוכה.
לכבוד
שי גולוב
הנדון: מענה לפנייתך בעניין הסדרת כניסת צלמים מטעם מועדון אוהדים לטובת סיקור משחקים
שי שלום,
הובאה בפניי בקשתך להסדיר את כניסתם של צלמים מטעם אתרי אוהדים לכר הדשא לטובת סיקור
משחקי קבוצותיהם.
כידוע לך, מתחם המגרש הינו מתחם המוגדר כסטרילי והאנשים שנמצאים בגובה כר הדשא הינם
אנשים שנמצאים שם מתוקף תפקידם.
ההתאחדות לכדורגל עושה מאמצים רבים על מנת שהאוהדים יחוו את חוויית הצפייה הטובה ביותר
– הן ביציעים והן בבית בשידורי הטלוויזיה. כחלק ממאמצים אלו, על ההתאחדות לדאוג כי בעלי
זכויות השידור וגופי התקשורת השונים יזכו לתנאי סיקור אופטימליים בשולי המגרש וביציעי
העיתונות ולכן, עלינו לצמצם למינימום את מספר האנשים להם ניתנת גישה לאזורים אלו.
יתרה מזאת, לא אחת הגיעו תלונות כי הימצאותם של "צלמים מטעם" מפריעה לעבודת הסיקור
האובייקטיבית של צלמים אחרים בשל "קפיצה" בגול או תגובה כלשהי למה שקורה במשחק.
באופן גורף אין הנפקת תעודות עיתונאי / צלם לאתרי אוהדים.
לאור הדברים האמורים אין באפשרותי לאשר בקשתך.
לסיום,
ברצוני להביע את הערכתי לפועלכם. אני בטוחה כי למרות שבקשתכם לא התקבלה, תמשיכו לפעול
ולעודד ולתמוך.
נתראה ביציעים.
בברכה,
מיכל גרונדלנד - דוברת
העתקים:
אורי שילה – מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל
ניר ינקלביץ' – מנהל הליגות המקצועניות
לי רזניק – מנהלת קשרי אוהדים
ושוב פעם הם שכחו שהכדורגל הוא של האוהדים.
- הסניגור האדום
- Title: קרייזי-רד
Re: ושוב פעם הם שכחו שהכדורגל הוא של האוהדים.
עצוב.
לא ציפיתי לתשובה אחרת.
גוף רקוב מהיסוד.
לא ציפיתי לתשובה אחרת.
גוף רקוב מהיסוד.
- dardasmiley
העיקר שלחלאה הזה שנגח בחטיב היה מה לעשות על כר הדשא...
מושחתים
מושחתים
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
אולי זה רק אני - אבל אם כבר יצא המרצע מן השק - אני הייתי שולח מכתב תגובה להתאחדות, ולא סתם, אלא נטול פוליטקלי קורקט בעליל...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
חחחחח.... תהייה בריא מישל... מה אתה מתרגש מזה?!
גם אני קיבלתי את המייל והרגשתי כאילו חזרתי בזמן 3 שנים אחורה לפעם הראשונה שהוא ניסה לעשות את זה... כבר אחרי כמה חודשים אז שכל פעם היה שולח מייל אחר עם עדכונים ומבקש פרטים וכו' הבנתי שזה סתם נמרח ולא ייצא מזה כלום.. אז ההוא ממכבי, מהשחקן ה-12, טיפל בזה.
לא צריך להיות מופתעים ואין מה להתעצבן... אם לומר את האמת, לא חושב שיש מישהו שבאמת האמין שיתנו השנה תשובה אחרת... רב אתרי האוהדים כבר מצאו דרכים אחרות, עובדים עם צלמים בעלי תעודות צלם.. גם פה בב"ש עדי פרץ הצליח להוציא תעודה, רק חבל שהוא גר בצפון ולא יכול להגיע לכל משחק.
יש גם את רוני לבנה שמצלם לוואלה אם אני לא טועה ואת התמונות מעביר לדודו... או לפחות כשהוא גם מגיע למשחקים לצלם.
אפשר לדאוג לעצמנו פה בקהל... יש עכשיו למועדון אישור צלם, יצלם לאתר הרשמי. אפשר לסכם מול המועדון שהצלם יצלם גם לא מעט תמונות קהל (זה מה שאנחנו מחפשים) ויעלה באתרים.
גם אני קיבלתי את המייל והרגשתי כאילו חזרתי בזמן 3 שנים אחורה לפעם הראשונה שהוא ניסה לעשות את זה... כבר אחרי כמה חודשים אז שכל פעם היה שולח מייל אחר עם עדכונים ומבקש פרטים וכו' הבנתי שזה סתם נמרח ולא ייצא מזה כלום.. אז ההוא ממכבי, מהשחקן ה-12, טיפל בזה.
לא צריך להיות מופתעים ואין מה להתעצבן... אם לומר את האמת, לא חושב שיש מישהו שבאמת האמין שיתנו השנה תשובה אחרת... רב אתרי האוהדים כבר מצאו דרכים אחרות, עובדים עם צלמים בעלי תעודות צלם.. גם פה בב"ש עדי פרץ הצליח להוציא תעודה, רק חבל שהוא גר בצפון ולא יכול להגיע לכל משחק.
יש גם את רוני לבנה שמצלם לוואלה אם אני לא טועה ואת התמונות מעביר לדודו... או לפחות כשהוא גם מגיע למשחקים לצלם.
אפשר לדאוג לעצמנו פה בקהל... יש עכשיו למועדון אישור צלם, יצלם לאתר הרשמי. אפשר לסכם מול המועדון שהצלם יצלם גם לא מעט תמונות קהל (זה מה שאנחנו מחפשים) ויעלה באתרים.

- הסניגור האדום
- Title: קרייזי-רד
עמית זו הפעם הראשונה שהם יוצאים בהצהרה גלויה כזו וזה העניין, כאן פרצופה האמיתי של ההתאחדות מתגלה לעיני כל,
זה האישיו! ועכשיו מכאן יש לך תגובות כתובות לעיני כל שאתה יכול לצאת ולהלחם על הזכיות שלך ואולי
גם להגיע לערכאות,
ואני מודה זה עדיין מעצבן ומתסכל אותי.
זה האישיו! ועכשיו מכאן יש לך תגובות כתובות לעיני כל שאתה יכול לצאת ולהלחם על הזכיות שלך ואולי
גם להגיע לערכאות,
ואני מודה זה עדיין מעצבן ומתסכל אותי.
גם אז זה היה בצורה גלויה. כמעט אותה תגובה.
אם יש לך את העצבים והסבלנות למאבק בנושא מולם, "בי מיי גסט"... מקווה שלא תכנע ותוותר מהר מידיי. כי זה באמת מתיש.
אם יש לך את העצבים והסבלנות למאבק בנושא מולם, "בי מיי גסט"... מקווה שלא תכנע ותוותר מהר מידיי. כי זה באמת מתיש.

איזה תגובה מגוחכת.
אולי גם נוציא את הילדים שמחזירים את הכדורים כי הם קופצים בגולים והם לא אובייקטיביים בעליל....
אין אפשרות שהמועדון ינפיק אישור מטעמו, או שזה חייב לעבור דרך ההתאחדות?
אולי גם נוציא את הילדים שמחזירים את הכדורים כי הם קופצים בגולים והם לא אובייקטיביים בעליל....
אין אפשרות שהמועדון ינפיק אישור מטעמו, או שזה חייב לעבור דרך ההתאחדות?
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
כמה אומללה אותה דוברת שנאלצת להתבזות עם תגובות שכאלו בשם "מחוייבותה המקצועית"

מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
הפתרון הוא פשוט. ארגון היציע צריך לפעול באתר אינטרנט שיתופעל בשוטף ויוזן
מכל נציגי האוהדים בכתבות, עדכונים וכו'. האתר יקנה לעצמו זכות להצטרף לאיגוד
העיתונאים ומכאן הדרך לתעודת צלם+כניסה ליציע העיתונאים לכל הקבוצות תהיה סלולה.
העלנו את הרעיון הזה, רק די קשה למצוא מה התנאים שמועצת העיתונות דורשת.אריק כתב:הפתרון הוא פשוט. ארגון היציע צריך לפעול באתר אינטרנט שיתופעל בשוטף ויוזן