אלישע כנס!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
sumsum

אלישע כנס!

שליחה על ידי sumsum »

אלישע עצור לרגע!
שניה...קח אוויר...תחשוב רגע רחוק...תחשוב לטובת המועדון...תחשוב...כאילו אתה בעליו, רק לרגע...
נכון אתה תמדד על פי הישגיך, אך מעל לכל תמדד בתרומתך ביצירת מועדון מסגל שחקנים שירוץ לטווח ארוך.
וכאן בגדול המילה אכזבה! כתובה כבר על העונה הזו שבה אחת המטרות של 'שילוב שחקני הבית' המוכשרים בסגל הקבוצה וראייתם את הדשא ולא בתמונות נגוז.
איציק וקנין על שלל טעויותיו בעונה הקודמת (בהתנהלות) היה מעל לבסדר בטח לעונה ראשונה בבוגרים, שיחק כ-14 משחקים (לא מבוטל בכלל!) ובחלקם היה מהבולטים בקבוצה.
לדעתי הוא עולה על לוטם זינו בתרומתו למשחק הקבוצתי וההגנתי וחבל מאוד שאלישע לאט לאט מדפדף את שחקני הקבוצה מדור מוכשר (יחסית, בינתיים גל דהאן ואיציק וקנין במודחים, וכנראה שיצטרף/ו אליו שחקנים נוספים)
והאמת? אני שואל למה? בשביל מיקום במרכז הטבלה? למען מטרה זו מקודמים ומקבלים במה שחקנים שבעונה הבאה לא יהיו כאן(קהת/סבע).
חבל מאוד אלישע, כי הייתה לקהל תקווה שאכן אתה! כאחד שקידם שחקנים צעירים בשפע! בעבר, בוחר לפסוח על התקוות של המועדון לשנים הבאות ואף במרכאות רומס מטרה ליצור כאן תלכיד (גם אם לא כזה שייקח אליפות בעונה הבאה, וכנראה שעם סבע וקהת במקסימום נתמקם במרכז הטבלה) ובעצם יש כאן החטאה של מטרה חשובה שהקהל כולו חשב ש-אלישע יותר מכל המאמנים האחרים יוכל להגשים ולקדם.
עצור רגע, קח נשימה...תחשוב...אולי אתה טועה?
נכון, דקות משחק הן חשובות, אך המטרות של המועדון לטווח רחוק (שנתיים-שלוש) עולות על הצורך לסיים במקום 6 במקום במקום 10, והרווח ממקום 6 לעומת מקום 10 שבו תוכל להתפאר שיש לך סגל של 4 שחקני בית בהרכב הוא אלפי מונים יותר שווה ערך ממקום 6 שבו השחקנים המתקדמים ביותר שלך הם סבע וקהת.
אז....אולי אתה טועה? אתה ג'נטלמן, מקצוען אבל צריך לפעמים להסתכל התמונה הרחבה...והעתיד של המועדון הזה הוא בדור השחקנים הנוכחי שעלה מן הנוער!
סומכים עליך, קח לתשומת לבך.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

Re: אלישע כנס!

שליחה על ידי dardasmiley »

מסכים איתך בהכל. עם זאת, ברור לכולנו שמאמן בארץ נמדד כמעט רק על המיקום בטבלה אחרי המחזור האחרון. אלישע יודע שמקום עשירי יגרור ירידה לחייו מצד התקשורת וקללות צורמות מהיציע. ברור שברמת מועדון ואסטרטגיה הגישה שלך עדיפה על שלו. אבל אם נדבר דוגרי 90% מהמאמנים בארץ יעדיפו את הכאן ועכשיו מאשר הריצה למרחקים ארוכים...

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

מסכים איתך בהכל. עם זאת, ברור לכולנו שמאמן בארץ נמדד כמעט רק על המיקום בטבלה אחרי המחזור האחרון. אלישע יודע שמקום עשירי יגרור ירידה לחייו מצד התקשורת וקללות צורמות מהיציע. ברור שברמת מועדון ואסטרטגיה הגישה שלך עדיפה על שלו. אבל אם נדבר דוגרי 90% מהמאמנים בארץ יעדיפו את הכאן ועכשיו מאשר הריצה למרחקים ארוכים...
ולכן כאן היו אמורים הגברת אלונה ואדון אסי להציג בפני המאמן את הדרך שבה הם רוצים שהמועדון יילך (לדעתי היו צריכים להביא את זה כתנאי לפני העסקת מאמן כזה או אחר, אבל גם עכשיו זה עדיין לא מאוחר).
האם הם עשו את זה? כנראה שהעדיפו לעשות קולות של שטיח ולהביא את קהת וסבע (שאני מאוד מעריך ומחזיק ממנו מקצועית) להתגלח על הזקן שלנו, משל היינו "מכבי ת"א ב'", במקום להביא שחקן זר לעמדה שמאחורי החלוצים, כשירדן אבוחצירא משמש כגיבוי ראשון מהספסל, ולשחרר את הקישור ההגנתי לוקנין \ לוטם.
במקום זה סתמו את הקישור בשלושה שחקנים זרים שדורכים אחד לשני על הרגליים ומונעים מהצעירים שהזכרתי מעלה להתפתח.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
yoel711

שליחה על ידי yoel711 »

אני חושב ששנה שעברה זה בדיוק מה שהם עשו וכמעט ירדנו ליגה, אז תנו לאלישע לעבוד.
אלונה ואסי לא צריכים להתערב, גם לא אנחנו.....

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

yoel711 כתב:אני חושב ששנה שעברה זה בדיוק מה שהם עשו וכמעט ירדנו ליגה, אז תנו לאלישע לעבוד.
אלונה ואסי לא צריכים להתערב, גם לא אנחנו.....
כי נכשלנו בענק בחיזוק של ישראלים וזרים. ולא כי שחקני הנוער הצעירים שלנו לא מספיק טובים.

סמל אישי של משתמש
yoel711

שליחה על ידי yoel711 »

בכל מקרה אלונה ואסי לא צריכים להתערב בבניית הסגל, נתנו לו תקציב, הוא צריך לעשות מה שהוא חושב לטובת המועדון בתקציב שנתנו לו.

סמל אישי של משתמש
הסניגור האדום
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הסניגור האדום »

yoel711 כתב:בכל מקרה אלונה ואסי לא צריכים להתערב בבניית הסגל, נתנו לו תקציב, הוא צריך לעשות מה שהוא חושב לטובת המועדון בתקציב שנתנו לו.
מה טוב למועדון? להיות תחנת מעבר ותגלחת לשחקני מכבי תל אביב? מצטער אין כאן כלום וכנראה לא יהיה כאן,אם הפוסטים האלה עולים כל פעם,
אז כנראה שאנו לא רואים עין בעין את טובת המועדון, והאנשים שאמונים בתוך המועדון להיות אלה שידאגו לעתידו נכשלו,
ועכשיו אני גם שומע את ניסו חברי מתראיין אצל יגאל ברמן תשמעו חברים יקירים אתם עדינים מדיי, די כבר להיות "פוליטיקלי קורקט"
תתחילו לדרוש כי הילדים מאמנים שאתם תדאגו להם.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

שמעון א כתב:
כי נכשלנו בענק בחיזוק של ישראלים וזרים. ולא כי שחקני הנוער הצעירים שלנו לא מספיק טובים.
מסכים עם חלק ממה שנרשם בטופיק הזה.
אבל בחיי, כבר לקבוע שנכשלנו?!

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

izguy83 כתב: מסכים עם חלק ממה שנרשם בטופיק הזה.
אבל בחיי, כבר לקבוע שנכשלנו?!
התכוונתי לעונה שעברה עם קלינגר אחי.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

שמעון א כתב:
התכוונתי לעונה שעברה עם קלינגר אחי.
אה... אוקיי...

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

בס״ד
את הטענות על בניית הסגל שלא מאפשרת את שילובם של שחקני הנוער מאוחר מדי להשמיע.
כרגע יש שני אופציות מבחינת וקנין ודהאן: להיות נער פוסטר ובמקרה הטוב לשבת בספסל, או ללכת לקבל דקות בליגה הלאומית ולנסות לחזור מהדלת הקדמית.
לי אין ספק שהאופצייה השנייה טובה יותר.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

טוב חברים אני זה חוזר עצמו כל עונה אז אני פותח חגיגית פינה חדשה, "איפה הם היום".
והיום בפינתנו אנו חוזרים 3 שנים אחורה לטופיקים הנזעמים (נראה לי שזה היה עזורי אז) על הייבוש של הכשרונות הצעירים.

עכשיו בואו נברר מי מהם גדל והתפתח לשחקן סגל לגיטמי בהפועל באר שבע:
יוסי אלקיים - איפושהו במעמקי הלאומית, נאבק על מקום בהרכב של מכבי ב"ש
רפי עמוס - שוחרר מעכו אחרי עונה לא מוצלחת כמחליף החמישי
אלירן אמזלג - היודע את הימצאו מתבקש לדווח למשטרה

כולם שחקנים מוכשרים שהלוואי שיצליחו, אבל הנקודה כרגיל, כל עוד לא קם שחקן הבית שמוכיח שמאמני הבוגרים לדורותיהם לא נתנו צ'אנס, אני אמשיך לתת את הקרדיט למאמנים שיודעים מה הם עושים.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

yedidel כתב:טוב חברים אני זה חוזר עצמו כל עונה אז אני פותח חגיגית פינה חדשה, "איפה הם היום".
והיום בפינתנו אנו חוזרים 3 שנים אחורה לטופיקים הנזעמים (נראה לי שזה היה עזורי אז) על הייבוש של הכשרונות הצעירים.

עכשיו בואו נברר מי מהם גדל והתפתח לשחקן סגל לגיטמי בהפועל באר שבע:
יוסי אלקיים - איפושהו במעמקי הלאומית, נאבק על מקום בהרכב של מכבי ב"ש
רפי עמוס - שוחרר מעכו אחרי עונה לא מוצלחת כמחליף החמישי
אלירן אמזלג - היודע את הימצאו מתבקש לדווח למשטרה

כולם שחקנים מוכשרים שהלוואי שיצליחו, אבל הנקודה כרגיל, כל עוד לא קם שחקן הבית שמוכיח שמאמני הבוגרים לדורותיהם לא נתנו צ'אנס, אני אמשיך לתת את הקרדיט למאמנים שיודעים מה הם עושים.
יוסי אלקיים איפשהו במקום לא נודע כי מכבי באר שבע ירדה ליגה...
רפי עמוס לא ידוע
ואלירן אמזלג כנ"ל.

אם הם היו שחקנים מוצלחים הם היו מגיעים ליותר הישגים לדעתי...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אסור לשכוח שרבים משחקני הנוער שלנו לא נחשבים ספורטאים מצטינים ולכן צה"ל לא יאפשר להם לעבור בסיס לבקשתם (מהדרום למרכז או לצפון לדוגמא), לקבל פטורים ושחרורים בשביל האימונים/ נסיעות מבאר שבע למרכז וכיוצא בכך, ולכן מעבר לקבוצה שמשחקת מחוץ לאיזור הדרום הוא משהו לא פשוט עבור הצעירים שלנו.
זה בניגוד לקהת למשל שנחשב לספורטאי מצטיין ולכן מקבל הטבות והקלות שמאפשרות את ההשאלה שלו אלינו.

בגיל הזה הילדים שלנו קודם כל צריכים דקות, בכך אין ספק. אבל אם נשלח אותם לאשקלון למשל (הקבוצה היחידה בדרום חוץ מאיתנו שמשחקת בליגות הבכירות) יש הבדל משמעותי בין להתאמן ולשחק בקבוצה מסודרת כמו הפועל באר שבע לבין להתאמן בקבוצה של פרוספר אזגי, עם כל המשמעות של זה מבחינת תנאים, משכורות ושאיפות הקבוצה (שכניראה תאבק השנה נגד הירידה לליגה א').

לא יודע האם אבו חצירא, אבו לאבן ולוטם יתפתחו להיות שחקנים ראוים בליגת העל. אבל מכיוון שאנחנו לא רצים לאליפות (גם עם החיזוק של קהת וסבע) ובגלל שאנחנו לא במאבקי הירידה (בניגוד לשנה שעברה כשסבע הושאל) אז מגיע להם את הצאנס להראות מה הם יודעים. לזרוק אותם לליגות נמוכות (בטח שתנאים הקיימים) ואז לצפות לאיזה קסם, לצפות לכך שדווקא שם הם ישתפרו וישדרגו את עצמם, לא רציני לדעתיי.

סמל אישי של משתמש
eldad21

שליחה על ידי eldad21 »

דר אדום בנשמה כתב:
יוסי אלקיים איפשהו במקום לא נודע כי מכבי באר שבע ירדה ליגה...
רפי עמוס לא ידוע
ואלירן אמזלג כנ"ל.

אם הם היו שחקנים מוצלחים הם היו מגיעים ליותר הישגים לדעתי...[/quote]

מה ? מה הקשר?
יוסי אלקיים- פרש מכדורגל בגלל פציעות וחוסר מזל שלא עזב אותו לשנייה, לדעתי השחקן הכי מוכשר שגדל במחלקת הנוער בשנים האחרונות.
באמת שחקן אדיר אבל החוסר מזל שהיה לו זה משהו בלתי נתפס הוא נפצע ללא הרף .
הוא בן 23 וכבר הודיע על פרישה כי לא יכל להתמודד עם הפציעות שלו .

שלח תגובה