התייחסות לסוגיית שחקני הבית

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

התייחסות לסוגיית שחקני הבית

שליחה על ידי אריק »

לאחרונה, בעוצמות גבוהות יותר משנים קודמות, שוב עולה הזעקה על אי שיתוף שחקני בית בקבוצה הבוגרת.
עיקר הזעקה נובעת משתי סיבות, העיקרית מביניהן לטעמי היא חוסר ההצלחה (עד כה) בבחירת זרים ושחקני
רכש שעושים את ההבדל, מה שמקומם את האוהדים שטוענים כי עדיף לתת הזדמנות לשחקן בית מאשר להביא
שחקנים בינוניים מינוס מבחוץ. הסיבה השנייה היא "משבר הזהות" שקיים אצל האוהדים בעקבות כך שהרכב הקבוצה
ברובו הינו ממה שמכונה בקרב הקהל "שכירי חרב".

לומר את האמת, גם לי זה מתחיל להציק הרבה יותר מבשנים קודמות. אומנם נוצרה לי תדמית אצל חבריי כאחד שאינו
חובב "סורוקאים", אבל אם נדבר ברצינות אני חובב שחקנים טובים ואני באמת מעדיף שהם יהיו שחקני בית, אבל
לצערי זה לא קורה. הכי קל זה לבוא בטענות למאמנים שלא נותנים מספיק צ'אנסים לשחקנים הצעירים,
אבל הכישלון הגדול ביותר הוא של מחלקת הנוער שלא מצליחה כבר כמה שנים לייצר את השחקנים האלה ואסביר.
בעידן של היום, כבר מגיל נערים מסתובבים המון סוכנים וציידי כישרונות בכל המגרשים בארץ ומחפשים את השחקנים
הטובים שלא מצליחים לקבל צ'אנס בקבוצת האם שלהם. הדוגמא הטובה ביותר היא תמיר עדי ממכבי באר-שבע
שנופה ממחלקת הנוער של ומצא עצמו בליגת העל (מקווה בשבילו שיצליח) אחרי שאחד החבר'ה של דודו דהאן שם עין
עליו. זה נכון ששחקנים צעירים לקבל צ'אנס במועדון בו גדלו, אבל אם באמת שחקנים טובים וראויים לליגת העל, הם יצליחו
להגיע אליה גם דרך מועדונים אחרים. לצערי, בחמש השנים האחרונות לא נתקלתי באף שחקן ממחלקת הנוער שלנו, שלא
הצליח לקבל צ'אנס אצלנו בבוגרים ובמקביל הצליח לפרוץ דרך קבוצה אחרת. עובדה זו מעידה על כך שהמחלקה לא מצליחה
לייצר שחקנים ברמה גבוהה ובנקודה הזו צריך לטפל, לא במאמני הבוגרים.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: התייחסות לסוגיית שחקני הבית

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

לעניות דעתי, לשפוט את מחלקת הנוער ניתן יהיה רק בעוד כשנתיים.

מיותר להרחיב במילים לגבי האדמה החרוכה שהיתה שם בראשית עידן אלונה, וגם גדולי מספידיה יודו שמאז היא בתהליך שיקום והתקדמות הדרגתי. לעיתים לוקח זמן עד שקוצרים את הפירות, אין קיצורי דרך.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

מסכים.

אני חושב שיש שתי סיבות מרכזיות שמלוות את מחלקת הנוער לאורך השנים:

1 - לחץ וציפיות מוגזמים של הסביבה, הורים, מקומונים מאמנים. כבר יצא לי לשמוע פה שם שילד שמפסיד משחק בנערים ג' עושים לו פרצופים בבית או שקוטלים את המאמן שלו במקומון. נכון שזאת בעיה ארצית אבל משום מה יש תחושה שבבאר שבע זה הרבה יותר קשה.

2 - תחושת "קיפוח" שנוח להשריש אותה, כמו כל הדיונים בפורום הזה. שחקנים שגודלים בהרגשה שהם לא בנבחרות כי הם מבאר שבע, או שאין סיכוי לקבל דקות בבוגרים כי מעדיפים רכש וכו', במקום להתעסק באיפה הם צריכים להשתפר מקצועית ומנטלית.

M.I.O.E
Title: זה יתכן זה אפשרי!!

שליחה על ידי M.I.O.E »

אורי אדום בנשמה כתב:לעניות דעתי, לשפוט את מחלקת הנוער ניתן יהיה רק בעוד כשנתיים.

מיותר להרחיב במילים לגבי האדמה החרוכה שהיתה שם בראשית עידן אלונה, וגם גדולי מספידיה יודו שמאז היא בתהליך שיקום והתקדמות הדרגתי. לעיתים לוקח זמן עד שקוצרים את הפירות, אין קיצורי דרך.

התירוץ הזה הפך להיות מצוץ.. קל להתלות במשהו ולרוץ איתו כבר יותר מ-5 שנים.. אתה אומר עכשיו עוד שנתיים..
אני אומר לך גם עוד עשר שנים המצב יישאר כמו שהוא..
אלונה כאן כבר יותר מ-5 שנים!! 5 שנים שוויקו ושאר האנשים שם(לא מכיר שאר השמות) מנהלים את העסק
ורק שחקן בית אחד יש לך בהרכב וגם כאן אתה צריך להודות לאלילת הטיפשות של שמעון הרוש..
יהדור היום שיושב על הספסל או ביציע היו בני 14-16 כאלונה רכשה את הקבוצה.. ב-5 שנים יכלת להפוך אותם בהחלט לשחקני ספסל לגיטימיים היום ואופציות לחילוף ראשון..(במקום להביא את סבע וקהת)
כל עוד הקומבינות יישארו שם. ואני בטוח שהן עדיין קיימות.יהיה לך קשה מאוד להצמיח דור שחקנים טוב..

קח אפילו את אופיר לדוגמא..כבר כמה שנים שחקן הרכב
והבן אדם עדיין לא יודע להגביה כדור ,יותר נכון ,להכניס כדורים לרחבה כמו שצריך!!
איפה כל המאמנים שיעזרו לו לשפר את זה?? איפה הוא שיישאר אחרי האימונים בשביל לשפר את הנקודה הכי חלשה שלו..

שחקני בית יהיו בהרכב רק היום שייגמר לך הכסף להביא שכירי חרב מבחוץ וברירת המחדל יהיו הסורוקאים..

אותי מסקרן מה כל אחד מאותם שחקנים עושה היום במהלך השבוע,בשביל לשדרג את עצמו ולהוכיח שיש לו מקום בהרכב של הפועל??
עובדים אקסטרה שעות בחדר כושר?? אימוניי כדור אישיים עם אחד המאמנים(יש לנו 2 עוזרי מאמן)?
משהו????

אני בטוח שכלום..
באים לאימון, עשר דקות לפניי ועוזבים 5 דקות אחרי. בוכים לאבא,אמא ושאר האוהדים על אפליות וחוסר צדק..
קודם שייסתכלו על עצמם אחרכך על שכירי החרב..

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

נחיה ונראה, קוקי.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
ג'וני
Title: אלונה חייבת להישאר

שליחה על ידי ג'וני »

שחקן שמסיים גיל נוער לא תמיד יכול להעלות ולשחק בקבוצה בליגת העל רובם צריכים לשחק מספר שנים בקבוצות בליגות הנמוכות, רק הטובים ביותר מגיעים בדרך כלל לליגת העל.
הבעיות העיקריות שלנו הן חוסר בקבוצות באיזור הדרום (גם אם יש מישהו במרכז רוצה שחקן מהדרום קשה לו מאוד לסבסד את עצמו, כי משכורות בקושי מקבלים אם בכלל). הבעיה השניה היא שבדרך כלל בקבוצה מדרום רמת המאמנים/האימונים/קומבינות גורמת לכך שרק אם הוא ממש כישרוני הוא יצליח להתבלט.

אני חושב שאלונה הייתה צריכה לקחת קבוצת בת ולהתוות את הדרך בקבוצה הזו, מאמנים, אימונים וכו זו הדרך היחידה שנצליח לגדל שחקני בית.

סמל אישי של משתמש
red ultras

שליחה על ידי red ultras »

ואני חושב שזו חשיבה מעוותת לבוא ולטעון שאף שחקן שהושאל לא הוכיח את עצמו.
אף אחד לא ביקש להעלות את כל קבוצת הנוער ישר להרכב של הקבוצה הבוגרת,
אבל החתמתם 5-6 שחקנים שסומנו כבעלי פוטנציאל, תנו להם את הצאנס!
״לא מספיק טובים״ לאן הם לא מספיק טובים? למקום 8-9? הרי גם ככה אנחנו לא קבוצה הישגית שנלחמת על כל התארים,
סתם שופכים פה כסף על שחקנים בינונים (שחקני הרכש הזרים) בשנתיים האחרונות ליגת העל איבדה איזה 20-30-40 מהשחקנים הבולטים שבה ובחומר הנוכחי שיש אפשר לתת הזדמנות לכמה שחקנים.. לא מדובר על הרכב ראשון אבל חלוקת דקות לפחות. ירדן אבוחצירא, יוני אוזן, יוסף אבולאבן, לוטם זינו - כולם שווים דקות ואופציות מהספסל לכל הפחות. לבוא ולחפש את השחקנים שעזבו ולהגיד שהם היו גרועים זה לא נכון כי הם לא קיבלו את הצאנס וגם בקבוצות אחרות שהם נשרו אליהם קשה יותר להוכיח את עצמך כי אתה טובע בתוך ההחולשה הכללית שמוצגת בליגות האלו..

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

ג'וני כתב:שחקן שמסיים גיל נוער לא תמיד יכול להעלות ולשחק בקבוצה בליגת העל רובם צריכים לשחק מספר שנים בקבוצות בליגות הנמוכות, רק הטובים ביותר מגיעים בדרך כלל לליגת העל.
הבעיות העיקריות שלנו הן חוסר בקבוצות באיזור הדרום (גם אם יש מישהו במרכז רוצה שחקן מהדרום קשה לו מאוד לסבסד את עצמו, כי משכורות בקושי מקבלים אם בכלל). הבעיה השניה היא שבדרך כלל בקבוצה מדרום רמת המאמנים/האימונים/קומבינות גורמת לכך שרק אם הוא ממש כישרוני הוא יצליח להתבלט.
אני מסכים עם מה שכתבת !

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

red ultras כתב: לבוא ולחפש את השחקנים שעזבו ולהגיד שהם היו גרועים זה לא נכון כי הם לא קיבלו את הצאנס וגם בקבוצות אחרות שהם נשרו אליהם קשה יותר להוכיח את עצמך כי אתה טובע בתוך ההחולשה הכללית שמוצגת בליגות האלו..
בהרכב הנבחרת היום עולים יואב זיו, חן עזרא, מאור מליקסון ואיתי שכטר.

כולם שחקנים ששיחקו בלאומית והצליחו לא לטבוע בחולשה אלא להגיע לרמות הגבוהות. אם נמשיך לתת לצעירים שלנו הנחות אז גם נמשיך לבכות שאין שחקני בית מוכשרים עוד חמש ועשר שנים.

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

yedidel כתב:
בהרכב הנבחרת היום עולים יואב זיו, חן עזרא, מאור מליקסון ואיתי שכטר.

כולם שחקנים ששיחקו בלאומית והצליחו לא לטבוע בחולשה אלא להגיע לרמות הגבוהות. אם נמשיך לתת לצעירים שלנו הנחות אז גם נמשיך לבכות שאין שחקני בית מוכשרים עוד חמש ועשר שנים.
ידידאל לא ביקשנו מהשחקני הנוער שלנו להיות מליקסון או עזרא או שכטר. אנחנו בסה"כ רוצים שהם יהיו שחקנים לגטימיים בליגת העל. בדיוק כמו אייל שן, יוסי אופיר, אקסברד, ושחקנים בנוניים אחרים שהיו פה וקיבלו דקות משחק וצ'אנסים בלי סוף.
כשיהיה לנו שלד כזה של 4-5 שחקנים צעירים באר שבעים (אפילו אם הם יהיו בנוניים) ונצרף אליהם 5 זרים ועוד 2-3 ישראלים טובים אז לא נראה תחלופה של 10 שחקנים כל עונה, ולא נצטרך ללקק לניר נחום ולהזכיר לו שהמשפחה שלו מנתיבות כדי שירחם עלינו ויסכים לבוא לשחק פה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

שמעון א כתב:
ידידאל לא ביקשנו מהשחקני הנוער שלנו להיות מליקסון או עזרא או שכטר. אנחנו בסה"כ רוצים שהם יהיו שחקנים לגטימיים בליגת העל. בדיוק כמו אייל שן, יוסי אופיר, אקסברד, ושחקנים בנוניים אחרים שהיו פה וקיבלו דקות משחק וצ'אנסים בלי סוף.
כשיהיה לנו שלד כזה של 4-5 שחקנים צעירים באר שבעים (אפילו אם הם יהיו בנוניים) ונצרף אליהם 5 זרים ועוד 2-3 ישראלים טובים אז לא נראה תחלופה של 10 שחקנים כל עונה, ולא נצטרך ללקק לניר נחום ולהזכיר לו שהמשפחה שלו מנתיבות כדי שירחם עלינו ויסכים לבוא לשחק פה.
נו אז אנחנו מסכימים.
השאלה רק איך מסבירים שאפילו שחקנים ברמה של אייל שן ויוסי אופיר לא גדלו פה בעשור האחרון?

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

yedidel כתב:
נו אז אנחנו מסכימים.
השאלה רק איך מסבירים שאפילו שחקנים ברמה של אייל שן ויוסי אופיר לא גדלו פה בעשור האחרון?
לא נכון. לא נתנו להם צ'אנס לנסות ולהיות בנוניים. מה עשה פה אייל שן שלוטם זינו לא יכול לעשות? מה עשה פה יוסי אופיר שאבוחצירא לא יכול לעשות? מה עשה פה אקסברד שאבולאבן לא יכול לעשות? מה ההבדל בין התרומה של קיסו לתרומה של וקנין?
שחקני הנוער שלנו מרגישים נחותים ומקופחים בצדק. גורמים להם לחשוב שהם פחות טובים ופחות מוכשרים, ורק אם הם יהיו עילוי רק אז הם יקבלו דקות. זה מוריד את כל הביטחון והמוטיבציה לשחקן.

לדעתי, אם לא היה לנו תקציב גדול יחסית כמו עכשיו, אז היינו משתפים יותר שחקני בית צעירים כמו כפר סבא ששיתפה את עזרא, ונצרת עילית ששיתפה את שכטר ואשדוד שמשתפת שחקני בית באופן קבוע. כמו בתקופה של אלי זינו שהיו לנו הרבה יותר שחקני בית בהרכב וזה בגלל שלא היה כסף להביא 10 שחקנים בעונה.

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאושר שיש לנו את אלונה, אבל אני חושב שהיא יכולה להוביל אותנו להצלחות בלי להשקיע כ"כ הרבה כמו עכשיו.

ואני מסכים עם ג'וני.
קשה לשחקן צעיר באר שבעי להצליח מחוץ לב"ש אם הוא לא ממש כישרון על. וזה כי אין לו אופציות נורמליות באיזור הדרום. ולשחקנים מאשדוד וצפונה יש אופציות בלי סוף.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

שמעון א כתב:
לא נכון. לא נתנו להם צ'אנס לנסות ולהיות בנוניים. מה עשה פה אייל שן שלוטם זינו לא יכול לעשות? מה עשה פה יוסי אופיר שאבוחצירא לא יכול לעשות? מה עשה פה אקסברד שאבולאבן לא יכול לעשות? מה ההבדל בין התרומה של קיסו לתרומה של וקנין?
שחקני הנוער שלנו מרגישים נחותים ומקופחים בצדק. גורמים להם לחשוב שהם פחות טובים ופחות מוכשרים, ורק אם הם יהיו עילוי רק אז הם יקבלו דקות. זה מוריד את כל הביטחון והמוטיבציה לשחקן.

לדעתי, אם לא היה לנו תקציב גדול יחסית כמו עכשיו, אז היינו משתפים יותר שחקני בית צעירים כמו כפר סבא ששיתפה את עזרא, ונצרת עילית ששיתפה את שכטר ואשדוד שמשתפת שחקני בית באופן קבוע. כמו בתקופה של אלי זינו שהיו לנו הרבה יותר שחקני בית בהרכב וזה בגלל שלא היה כסף להביא 10 שחקנים בעונה.

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאושר שיש לנו את אלונה, אבל אני חושב שהיא יכולה להוביל אותנו להצלחות בלי להשקיע כ"כ הרבה כמו עכשיו.

ואני מסכים עם ג'וני.
קשה לשחקן צעיר באר שבעי להצליח מחוץ לב"ש אם הוא לא ממש כישרון על. וזה כי אין לו אופציות נורמליות באיזור הדרום. ולשחקנים מאשדוד וצפונה יש אופציות בלי סוף.
אני מאוד מקווה שלוטם זינו יתפתח לשחקן הרבה יותר טוב מאייל שן. אבל בוא נחזור כמה שנים אחורה שאייל שן שיחק פה ואמרו "מה עושה פה אייל שן שמשה אסולין לא יכול לעשות?". אז הנה, שניהם בלאומית (לא בטוח אם אסולין עדיין בכפר סבא גם העונה), ולך תשאל כל מאמן בלאומית את מי הוא היה לוקח לקבוצה שלו.

נכון, יש בדרום פחות קבוצות. דבר ראשון זה גם חלק מהעניין, כי עובדה שכל הנוער המוכשר של הפועל באר שבע לא מספיק לייצר קבוצה שנייה שתהיה אמצע טבלה בלאומית. אבל עם כל הכבוד, יש שחקנים שעשו דרך הרבה יותר ארוכה מאשר שעה באוטובוס או ברכבת בשביל להצליח. זה באמת תירוץ שרק שחקנים עצלנים יכולים להשתמש בו.

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

yedidel כתב:
אני מאוד מקווה שלוטם זינו יתפתח לשחקן הרבה יותר טוב מאייל שן. אבל בוא נחזור כמה שנים אחורה שאייל שן שיחק פה ואמרו "מה עושה פה אייל שן שמשה אסולין לא יכול לעשות?". אז הנה, שניהם בלאומית (לא בטוח אם אסולין עדיין בכפר סבא גם העונה), ולך תשאל כל מאמן בלאומית את מי הוא היה לוקח לקבוצה שלו.

נכון, יש בדרום פחות קבוצות. דבר ראשון זה גם חלק מהעניין, כי עובדה שכל הנוער המוכשר של הפועל באר שבע לא מספיק לייצר קבוצה שנייה שתהיה אמצע טבלה בלאומית. אבל עם כל הכבוד, יש שחקנים שעשו דרך הרבה יותר ארוכה מאשר שעה באוטובוס או ברכבת בשביל להצליח. זה באמת תירוץ שרק שחקנים עצלנים יכולים להשתמש בו.
מסכים איתך שיש שחקנים עצלנים, אבל לא כולם.
אתה זוכר כשעלינו ליגה עזורי החתים את שמעון הרוש. ורוב האנשים(גם אני) אמרו שאין מגן שמאלי בנוער שיכול להיות בבוגרים, אז טוב שהחתימו מישהו צעיר להרבה שנים(שיחליף את דודי פדלון). והנה, אחרי חצי שנה עם הרוש, נתנו צ'אנס אמיתי לאופיר דוידזאדה והיום הוא שחקן ליגת העל לכל דבר! (גם שמעון הרוש שחקן טוב לדעתי אבל אני מעדיף את אופיר מן הסתם). אתה זוכר כמה אהבה וביטחון נתנו לאופיר בהתחלת הקריירה? אתה יודע איזה כיף זה לשחקן שרק עולה מהנוער לקבל כזאת אהבה וכמה ביטחון עצמי זה נותן.
לא יכול להיות שכל שחקן בית צעיר שיקבל מחצית בבוגרים ולא יהיה טוב ישר יקטלו אותו ויגידו שהוא לא מספיק מוכשר לבוגרים, וכשיביאו שחקן כמו מוטי מלכה ויתנו לו לפתוח 15 משחקים בהרכב כשהוא בקושי נותן מסירה אחת נורמלית במשחק אז יגידו שהוא עדיין צעיר וצריך לתת לו עוד זמן. זה מוריד את הביטחון לשחקנים.

אני בטוח שם אבולאבן היה מקבל דקות משחק כמו דובב או אקסברד אז גם הוא היה כובש 8 שערים כמוהם. ואני בטוח שאם אלונה לא הייתה מחתימה את קיסו אז היינו נשארים בליגה גם עם וקנין וזינו.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

שמעון א כתב:
מסכים איתך שיש שחקנים עצלנים, אבל לא כולם.
אתה זוכר כשעלינו ליגה עזורי החתים את שמעון הרוש. ורוב האנשים(גם אני) אמרו שאין מגן שמאלי בנוער שיכול להיות בבוגרים, אז טוב שהחתימו מישהו צעיר להרבה שנים(שיחליף את דודי פדלון). והנה, אחרי חצי שנה עם הרוש, נתנו צ'אנס אמיתי לאופיר דוידזאדה והיום הוא שחקן ליגת העל לכל דבר! (גם שמעון הרוש שחקן טוב לדעתי אבל אני מעדיף את אופיר מן הסתם). אתה זוכר כמה אהבה וביטחון נתנו לאופיר בהתחלת הקריירה? אתה יודע איזה כיף זה לשחקן שרק עולה מהנוער לקבל כזאת אהבה וכמה ביטחון עצמי זה נותן.
לא יכול להיות שכל שחקן בית צעיר שיקבל מחצית בבוגרים ולא יהיה טוב ישר יקטלו אותו ויגידו שהוא לא מספיק מוכשר לבוגרים, וכשיביאו שחקן כמו מוטי מלכה ויתנו לו לפתוח 15 משחקים בהרכב כשהוא בקושי נותן מסירה אחת נורמלית במשחק אז יגידו שהוא עדיין צעיר וצריך לתת לו עוד זמן. זה מוריד את הביטחון לשחקנים.

אני בטוח שם אבולאבן היה מקבל דקות משחק כמו דובב או אקסברד אז גם הוא היה כובש 8 שערים כמוהם. ואני בטוח שאם אלונה לא הייתה מחתימה את קיסו אז היינו נשארים בליגה גם עם וקנין וזינו.
כולם מביאים את הדוגמא של דוידזאדה, סבבה, עזורי זה מאמן חובבן ואין מה להשוות לאלישע היום או גיא לוי בעונה שעברה. ועובדה שדוידזאדה יש רק אחד בעשר שנים.
אבו לאבן היה שחקן הרכב וקיבל לא מעט דקות עונה שעברה, למה הוא יצא משם?

שלח תגובה