דיסלייק!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
bs war

דיסלייק!

שליחה על ידי bs war »

כן אני מכיר את ההרגשה הזו, שמתעקשים למצוא היגיון בכל מהלך של המועדון. מהלכים שאם היו מתבצעים בקבוצות אחרות- היינו צוחקים, וכשזה קורה אצלנו אנחנו מחפשים את כל הסיבות למה המהלך היה נכון. אפשר לקרוא לזה אופטימיות.
אבל אני כבר מאסתי בדרך הזו, אחרי שפעם אחר פעם חיפשתי היגיון בכמה מהלכים של המועדון ולבסוף לא מצאתי. אפשר לקרוא לזה פסימיות, או פשוט הנחת הקלפים על השולחן. בהחתמה של אבירם ברוכיאן אני לא מוצא שום היגיון, שום סיבה טובה, שום הצדקה. כשהיה נראה שאנחנו הולכים לקיץ מלא "בינגו" ורכש נכון ומדויק הגיעה ההחתמה של רועי קהת, והבלגתי, אבל כעת ההחתמה של ברוכיאן פשוט מרגיזה אותי. מרגיזה אותי כי זו הדרך שלא רציתי לראות הקיץ בהפועל ב"ש- רכש מאסיבי, בלי חשיבה עתידית, אינפלציה של שחקנים על מעט עמדות, אפשר לקרוא לזה אפילו פאניקה. והכי מרגיז- שאנחנו מחזיקים בסגל 5-6 שחקנים בני 19 שכבר שנתיים מבטיחים לנו לקדם אותם וכעת הם לגמרי מחוץ לתמונה. אז בשנה שעברה זה התקבל עקב המצב, אבל השנה, כשהקישור (שבמשחק האחרון נבנה בכלל מ- 3 שחקנים) מכיל את פלצ'וק, נאסר, סבע, סוארס, אוסיאקו ואנג'ובו, כולם שחקנים ששווים הרכב (או לפחות עד שיוכח אחרת), אין סיבה שהראשונים להחליף אותם לא יהיו עוואד, אבוחצירא, זינו ו-וקנין, אבל במקומם מקבלים את הדקות קהת (שגם ככה לא יהיה שלנו בסוף השנה) וברוכיאן (שלדעתי הוא שחקן בינוני מאוד, לא יותר טוב מאף שחקן הרכב שלנו כרגע).

מבחינתי הסגל היה סגור כבר לפני כמה שבועות אחרי ההחתמה של סבע, וההוספה של עוד שחקנים לתלכיד יצרה סתם צפיפות מיותרת. אז אני מסרב להתרגש מהשם המפוצץ, לדעתי ההחתמה היום היא סטייה מהדרך שהבטיחו לנו בקיץ: שחקנים טובים ומוכחים שסביבם נוכל לבנות עתיד. אז השמות הגיעו, אבל העתיד? לא נראה באופק.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

Re: דיסלייק!

שליחה על ידי גיא חניה »

אני חולק עלייך אחי.
אוסיאקו ונגו'בו בנתיים ממש לא מספקים תסחורה , והיה כתוב על הקיר מהמשחק הראשון שצריך פליימקר שינהל תמשחק(ובמיוחד אחרי שאוסיאקו התגלה כקשר אחורי נטו)!!

אני מבסוט מהחתימה של אבירם , ולדעתי הקישור צריך להראות ככה:
סוארז , ברוכיאן , סבע/ נאסר , פלצ'וק.
כשסוף סוף יש לך ספסל ראוי מלא באופציות טובות ושחקנים שיכולים לשנות תמשחק.
נערך לאחרונה על ידי גיא חניה ב 20 ספטמבר 2012, 21:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
ניב

שליחה על ידי ניב »

ברוכיאן שחקן עם יכולות מוכחות.
הוא בן 28 ויכול לשחק עוד כמה שנים טובות כדורגל.
אי אפשר לזלזל בדברים שהשיג בכדורגל הישראלי, בטח לא להשוות לדברים שהשיגו סבע, פלצוק וחברים.
ייתכן שההחתה הזאת לא תברר כההחתמה הכי טובה של הקבוצה בשנים האחרונות.
אבל את הצאנס שלו להוכיח את עצמו מרוויח ברוכיאן בכבוד.

את החתמתו של קהת לא הבנתי כשהגיע ולא אבין עד סוף העונה.

אבל בשורה התחתונה? סגל רחב, ספסל עם עומק, מבורך.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
niv1

שליחה על ידי niv1 »

כל השנים האחרונות לא מפסיקים להתלונן שאין גיבוי נורמאלי בספסל. סופסוף יש מאמן שעובד כמו שצריך ובונה סגל גם רחב אבל גם איכותי וגם זה לא טוב?!

החתמה מעולה, מבחינת כישרון נטו הוא בין הקשרים המובילים בליגה אם לא המוביל. אני מאמין באלישע שידע לממש את הפוטנציאל שלו בדיוק כמו שהוא עשה עם רפאלוה וארביטמן שכבר הכתירו אותם ככישרונות מבוזבזים ובדיוק כמו שהוא הפך את חמד לחלוץ מוביל.

לייק ענק על ההחתמה

סמל אישי של משתמש
gate5

שליחה על ידי gate5 »

שיש סגל דליל אז בוכים ושיש סגל מלא וטוב אז בוכים. הכל הפוך

ברוכיאן אחלה חיזוק. חסר לנו שחקן כזה
סוף כל סוף שחקן טכני לאמצע המגרש שיכול לסחוף אחריו משחק שלם.

החתמה מצויינת!

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

גיא חניה כתב:אני חולק עלייך אחי.
אוסיאקו ונגו'בו בנתיים ממש לא מספקים תסחורה , והיה כתוב על הקיר כמה מחזורים שצריך פליימקר שינהל תמשחק(אחרי שאוסיאקו התגלה כקשר אחורי נטו)!!

אני מבסוט מהחתימה של אבירם , ולדעתי הקישור צריך להראות ככה:
סוארז , ברוכיאן , סבע/ נאסר , פלצ'וק.
כשסוף סוף יש לך ספסל ראוי מלא באופציות טובות ושחקנים שיכולים לשנות תמשחק.
בס"ד
הבעיה בהצבת ברוכיאן במרכז המגרש היא חוסר העבודה שלו למען הקבוצה, הוא לא השחקן שירד לגליצ'ים, יחטוף כדורים ויעשה קילומטראז' בהפעלת לחץ על היריב.
מול קבוצות של מרכז טבלה ומטה זה יכול לעבוד, מול קבוצות חזקות עם אמצע טוב זה עתיד לקרוס כמו מגדל קלפים.

הצלחתו של ברוכיאן תלויה בעיקר בצד המנטלי שלו.
כישרון ויכולת יש שם, אם הוא יצא מגישת הסטאר המפונק (אני מקווה ש"החוויה" בפולין הייתה סטירה מספיק מצלצלת בשבילו) הוא יכול להיות בינגו לא קטן, הבעיה היא שאני די בספק אם הוא אכן מסוגל לעשות את השינוי בראש.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

yossi כתב: בס"ד
הבעיה בהצבת ברוכיאן במרכז המגרש היא חוסר העבודה שלו למען הקבוצה, הוא לא השחקן שירד לגליצ'ים, יחטוף כדורים ויעשה קילומטראז' בהפעלת לחץ על היריב.
מול קבוצות של מרכז טבלה ומטה זה יכול לעבוד, מול קבוצות חזקות עם אמצע טוב זה עתיד לקרוס כמו מגדל קלפים.

כישרון ויכולת יש שם, אם הוא יצא מגישת הסטאר המפונק (אני מקווה ש"החוויה" בפולין הייתה סטירה מספיק מצלצלת בשבילו) הוא יכול להיות בינגו לא קטן, הבעיה היא שאני די בספק אם הוא אכן מסוגל לעשות את השינוי בראש.
נגיד מול קבוצה חזקה אפשר לשחק ככה.
מעבירים את פלצ'וק להיות חלוץ עם סוויסה , ואז אתה יכול להכניס יחד עם סבע , סוארז , וברוכיאן עוד קשר אחורי (אוסיאקו , נג'ובו).

סמל אישי של משתמש
ניב

שליחה על ידי ניב »

yossi כתב: בס"ד

יש מאמן ומתפקידו לגרום לו להיות מחוייב.
מישהו ציין את זה פה נכון שאלישע לוי כבר הפך כמה שחקנים גמורים לכוכבים גדולים בישראל.

ברוכיאן מגיע רעב לישראל, אחרי שעזב בטונים צורמים את בית"ר ונכשל נחרצות באירופה.
מתפקידנו כאוהדים לגרום לו להבין שהוא הגיע לבית חם וזהו המקום הנכון בשבילו.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

הטופיק הזה הוא תולדה של חשיבה בקטן הנובעת מיכך שאנחנו מחוץ למסגרת מאבקי הצמרת כבר שנים ארוכות.

ספסל עמוק ואיכותי - זה מה שצריכה קבוצת צמרת אמיתית.

ואת זה בונה אלישע בדיוק כמו שהוא בנה וגיבש שיטת משחק ראויה שלא נראתה בקבוצה מיזה שנים רבות לנוכח המאמנים הליצנים שעברו כאן ועכשיו מתברר באופן סופי שאחד הליצנים המובילים היה קלינגר שהורס את חיפה בדיוק כמו שחירבן כאן את הכול עם הליצן הפולני הסנד אפיסט צ'באי.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

ניב כתב:ברוכיאן שחקן עם יכולות מוכחות.
הוא בן 28 ויכול לשחק עוד כמה שנים טובות כדורגל.
אי אפשר לזלזל בדברים שהשיג בכדורגל הישראלי, בטח לא להשוות לדברים שהשיגו סבע, פלצוק וחברים.
ייתכן שההחתה הזאת לא תברר כההחתמה הכי טובה של הקבוצה בשנים האחרונות.
אבל את הצאנס שלו להוכיח את עצמו מרוויח ברוכיאן בכבוד.

את החתמתו של קהת לא הבנתי כשהגיע ולא אבין עד סוף העונה.

אבל בשורה התחתונה? סגל רחב, ספסל עם עומק, מבורך.
יכולות מוכחות? איפה הוא היה מאז האליפות האחרונה של בית"ר? (וגם שם היה מוקף בסוללת כוכבים)

אני קיוויתי שלמרות העונה הקשה שעברה עלינו, נשמור על איזשהו בסיס, נפעל בשיקול דעת, ונחזק את הסגל בכמה עמדות. אף פעם לא הייתי בעד החלפה של עשרות שחקנים, אפילו לא של הרכב. ההחתמה הזו נראית לי כמו צעד של פאניקה, מזכירה לי מאוד את ההחתמה של דוד רביבו בזמנו, כשבקישור ההתקפי שלנו החזקנו שחקנים מספיק טובים (מליקסון, כבדה, מסיקה, בונפלד, אלקיים). לא כוכבים כמו רביבו של אז, אבל טובים. ואז הייתה תחושה של "איך אפשר להגיד לא לדוד רביבו". גם היום נראה שפשוט התלהבו יותר מדי מהשם, ופחות בדקו איך השחקן יכול לעזור לקבוצה.

"סגל רחב, ספסל עם עומק"... זה לא שאנחנו משחקים ב- 3 מפעלים שאנחנו צריכים לבצע רוטציה על בסיס קבוע. בבנייה אידיאלית של הסגל תיארתי לעצמי הרכב חזק, עם שחקנים טובים לליגה, מגובה בספסל של צעירים שמקבלים דקות. לא חושב שאנחנו צריכים כזו אינפלציה שתגרום לנו להחזיק בספסל שחקנים כמו נאסר, סבע וגבאי, על שחקנים כאלו יכולנו לבנות בהרכב ולגבות אותם בצעירים. כעת אף צעיר לא יקבל דקות, לא נממש שום פוטנציאל שאנחנו מחזיקים בסגל. אפילו לא ננסה, לא נבדוק. אותי זה מרגיז.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

גיל שגיב כתב:הטופיק הזה הוא תולדה של חשיבה בקטן הנובעת מיכך שאנחנו מחוץ למסגרת מאבקי הצמרת כבר שנים ארוכות.

ספסל עמוק ואיכותי - זה מה שצריכה קבוצת צמרת אמיתית.
חשיבה בקטן? מי ישמע עם ברוכיאן תרוץ לאליפות.

תבדוק כמה "עמוקים ואיכותיים" היו הספסלים של קריית שמונה ונתניה בעונה שעברה. המחליף הראשון של האלופה היה אחמד עאבד...

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

פרובינציה !

חשיבה פרובינציאלית.

מי בדיוק הצעירים שיקבלו הזדמנות במכבי חיפה או בהפועל תל אביב ?
בדקת להם מי היושבים על הספסל ?

מי בדיוק שחקני ההרכב במכבי חיפה והפועל תל אביב שהם שחקני בית ?
בדקת ?

מתי תבינו שהעידן הזה של 'שחקני בית' עבר זמנו מהכדורגל המקצועני.
מרבית הקבוצות הבכירות בעולם בדיוק כמו בארץ מורכבות משחקני רכש איכותיים או מרכישות של שחקנים צעירים.

תבדקו בשנים האחרונות את ההרכב הראשון של כל קבוצה שזכתה באליפות ותבינו שלמעט אולי קרית שמונה עם האליפות הנדירה שלה שנבעה יותר מחולשת האחרות....אין ולו קבוצה אחת שלקחה אליפות עם שחקני הבית שלה.

זה בדוק.

אז אפשר ללכת בכיוון של אשדוד, אבל אז גם צריך להבין שבאשדוד מבינים ומקבלים בהבנה שהקבוצה שלהם היא יותר בקטע של תרומה לקהילה ויצירת שחקנים למכירה , כן כן למכירה !!! כאשר הגעה להישגים לא בראש מעיניהם של ראשי הקבוצה ותאמינו לי שאני יודע ומכיר על מה אני מדבר.....

אז לי מתאימה הגישה המקצוענית המקובלת בעולם כולו ואז גם כשרונות יבקשו להגיע אלינו ברגע שנגיע להישגים.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

גיל שגיב כתב:פרובינציה !

חשיבה פרובינציאלית.

בדקת ?

מרבית הקבוצות הבכירות בעולם בדיוק כמו בארץ מורכבות משחקני רכש איכותיים או מרכישות של שחקנים צעירים.

תבדקו בשנים האחרונות את ההרכב הראשון של כל קבוצה שזכתה באליפות ותבינו שלמעט אולי קרית שמונה עם האליפות הנדירה שלה שנבעה יותר מחולשת האחרות....אין ולו קבוצה אחת שלקחה אליפות עם שחקני הבית שלה.

זה בדוק.

אז אפשר ללכת בכיוון של אשדוד, אבל אז גם צריך להבין שבאשדוד מבינים ומקבלים בהבנה שהקבוצה שלהם היא יותר בקטע של תרומה לקהילה ויצירת שחקנים למכירה , כן כן למכירה !!! כאשר הגעה להישגים לא בראש מעיניהם של ראשי הקבוצה ותאמינו לי שאני יודע ומכיר על מה אני מדבר.....

אז לי מתאימה הגישה המקצוענית המקובלת בעולם כולו ואז גם כשרונות יבקשו להגיע אלינו ברגע שנגיע להישגים.
אבל אתה לא מכבי חיפה ואתה לא הפועל תל אביב. אתה משחק במסגרת אחת. ודרך אגב, אני חושב שמכבי חיפה בקצב הזה הולכת ליפול השנה, בגלל כמות השחקנים האדירה שצירפה בקיץ. שחקנים טובים אבל לא כולם לגמרי הכרחיים.
לא ביקשתי שחקני בית, ביקשתי עתיד. שחקנים צעירים שיוכלו להתקדם השנה.
גם מכבי חיפה השיגה את האליפות האחרונה שלה בזכות שני שחקנים בולטים- ליאור רפאלוב ותומר חמד, צעירים שהיא גידלה בתוך בסיס שהחזיק עם השנים. לנו לא נשאר בסיס. במקום לחזק את הסגל נקודתית הבאנו הקיץ כבר יותר מ- 10 שחקנים חדשים לדעתי (לא ספרתי). למה החתימו את פיראס עוואד לדוגמא? למה החתימו חצי מקבוצת הנוער על חוזים ל- 5 שנים? בשביל לייבש אותם ביציע?
אם לא מאמינים בצעירים בסגל שלנו, אז שיודו בזה. שישחררו או ישאילו. אבל שלא יחזיקו לי אותם בסגל בלי לקבל דקה כל השנה, ועוד ימשיכו לדבר על בנייה לטווח ארוך.

שם המשחק זה יציבות, ואנחנו לא יציבים. בכל עונה אנחנו צריכים חצי שנה להתחבר כי הסגל מוחלף כמעט לחלוטין.
אליפות לוקחים עם בסיס יציב לאורך שנים, לא עם רכש מאסיבי כמו שאתה מבקש. האחרונה שעשתה את זה כך בישראל נמצאת עכשיו על סף פירוק.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

גיל שגיב כתב:פרובינציה !

חשיבה פרובינציאלית.

בדקת ?

זה בדוק.

גם לגביי קריית שמונה הדברים כאלו, חוץ מדני עמוס רוצ'ט ועדי אלישע לא שיחקו אצלהם שחקני בית יותר מדיי.
אז אצלנו זה דוידזאדה שני שחקנים פחות.
עדיף מהכלום ושום דבר שהיה בסגל בעונה שעברה.

לדעתי צריכים לשחרר את אוסיאקו או את אנג'ובו ולהשאיר את איציק וקנין והסגל מושלם.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
ניב

שליחה על ידי ניב »

bs war כתב:
יכולות מוכחות? איפה הוא היה מאז האליפות האחרונה של בית"ר? (וגם שם היה מוקף בסוללת כוכבים)

אני קיוויתי שלמרות העונה הקשה שעברה עלינו, נשמור על איזשהו בסיס, נפעל בשיקול דעת, ונחזק את הסגל בכמה עמדות. אף פעם לא הייתי בעד החלפה של עשרות שחקנים, אפילו לא של הרכב. ההחתמה הזו נראית לי כמו צעד של פאניקה, מזכירה לי מאוד את ההחתמה של דוד רביבו בזמנו, כשבקישור ההתקפי שלנו החזקנו שחקנים מספיק טובים (מליקסון, כבדה, מסיקה, בונפלד, אלקיים). לא כוכבים כמו רביבו של אז, אבל טובים. ואז הייתה תחושה של "איך אפשר להגיד לא לדוד רביבו". גם היום נראה שפשוט התלהבו יותר מדי מהשם, ופחות בדקו איך השחקן יכול לעזור לקבוצה.

"סגל רחב, ספסל עם עומק"... זה לא שאנחנו משחקים ב- 3 מפעלים שאנחנו צריכים לבצע רוטציה על בסיס קבוע. בבנייה אידיאלית של הסגל תיארתי לעצמי הרכב חזק, עם שחקנים טובים לליגה, מגובה בספסל של צעירים שמקבלים דקות. לא חושב שאנחנו צריכים כזו אינפלציה שתגרום לנו להחזיק בספסל שחקנים כמו נאסר, סבע וגבאי, על שחקנים כאלו יכולנו לבנות בהרכב ולגבות אותם בצעירים. כעת אף צעיר לא יקבל דקות, לא נממש שום פוטנציאל שאנחנו מחזיקים בסגל. אפילו לא ננסה, לא נבדוק. אותי זה מרגיז.
עזוב נו,
אם כל הכבוד לנאסר וסבע אין לך שחקן אחד בסגל שמסוגל לנהל את המשחק מהאמצע ולתת כדורי עומק.
האחרון שהיה פה כזה היה מליקסון, לפניו זה היה בונפלד.

שלח תגובה