אחת ולתמיד - נא להשלים עם המציאות !

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

אחת ולתמיד - נא להשלים עם המציאות !

שליחה על ידי גיל שגיב »

"רוצים שחקני בית !"

זועקים מידי פעם גולשים כאלה ואחרים ובאים בטענה כלפי אלונה וכל מאמן שאימן כאן בשנים האחרונות...

כן חברים, גם אני רוצה.

גם אני רוצה הרכב כמו אז.....אורי בנימין,אלון בן דור,יעקב כהן,אפרים צבי,עופר,ברד,נומה,אביטן.....אח, היו זמנים.....

אז קבלו ידיעה מרעישה - הזמנים הללו מתו ולא ישובו עוד לעולם !

למה ? כי בעידן המקצועני והכסף הגדול שבו כל העולם הוא כפר אחד גדול וכולם מכירים את כולם אז שחקן כמו צעירי או עוז ראלי מגיעים לאירופה ומקבלים סכומים בעונה אחת שלא היו מקבלים כאן בארבע שנים...

מה הקשר ? פשוט מאוד, שחקן מקומי ברגע שיתגלה כמוכשר ואיכותי לא ישאר כאן יותר משתי עונות ! סביר להניח שמכבי חיפה או מכבי תל אביב ירכשו אותו ואם אלונה תהיה נחמדה ולא תסכים אז הוא ימכר לקבוצה בחו"ל.

למה ?
לא, ממש לא בגלל שאלונה תבחר בזה.
אלא בגלל שהוא השחקן ירצה בזה ולא יוותר כמעט בשום תנאי !

אז כן, ניתן ורצוי ליבש שחקן כמו במקרה של נאסר , רק שעם נאסר מדובר בשחקן שעדיין אין עליו קופצים ואין לו הצעות והוא ניסה את מזלו....אבל תארו לכם ששחקן כמו בניון היה גודל בתקופה של אלונה......מישהו בכלל חולם שהוא היה נשאר כאן ???

בשנות השבעים והשמונים לצאת לחו"ל היה בגדר דבר חריג במיוחד, ואילו לעבור לקבוצה אחרת בישראל ?
בשביל מה בדיוק ? הרי הכסף היה כמעט אותו כסף....אז למה לא לשחק קל"ב עם החברים והאוהדים שאוהבים אותך ?

תבינו, היו זמנים ולא ישובו עוד.

תשלימו כבר עם המציאות. :כובע אדום:

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: אחת ולתמיד - נא להשלים עם המציאות !

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

מתחילת העונה אתה לא קורא את המפה וזה נכון גם עכשיו.
אתה הפועל באר שבע, לא מכבי ת"א, לא מכבי חיפה, ולא הפועל ת"א, השחקנים שאתה מושך לכאן הם בינונים או כאלה שמחפשים לשקם את הקרירה.
על כל מאור מליקסון אחד או אופיר חיים אחד שמצאנו היו חמישים כמו בנגורה, תורג'מן או סולימאן.
הסיכוי היחידי שלנו ששחקן כמו בניון ישחק כאן בעתיד הוא לגדל אחד כזה, כי להביא שחקן ישראלי איכותי בשיאו לכאן זה משהו שלא קרה ולא יקרה לעולם.
כל עוד לא יהיה לנו בסיס של שחקני בית ונמשיך להחתים שחקני רכש בינונים, כל עוד נצטרך לחלק את התקציב ל16-17 שחקני רכש, לעולם שחקני הרכש שיבואו לכאן לא יהיו איכותים.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

משה אוחיון כתב:מתחילת העונה אתה לא קורא את המפה וזה נכון גם עכשיו.
אתה הפועל באר שבע, לא מכבי ת"א, לא מכבי חיפה, ולא הפועל ת"א, השחקנים שאתה מושך לכאן הם בינונים או כאלה שמחפשים לשקם את הקרירה.
על כל מאור מליקסון אחד או אופיר חיים אחד שמצאנו היו חמישים כמו בנגורה, תורג'מן או סולימאן.
הסיכוי היחידי שלנו ששחקן כמו בניון ישחק כאן בעתיד הוא לגדל אחד כזה, כי להביא שחקן ישראלי איכותי בשיאו לכאן זה משהו שלא קרה ולא יקרה לעולם.
כל עוד לא יהיה לנו בסיס של שחקני בית ונמשיך להחתים שחקני רכש בינונים, כל עוד נצטרך לחלק את התקציב ל16-17 שחקני רכש, לעולם שחקני הרכש שיבואו לכאן לא יהיו איכותים.
הוא קורא את המפה בצורה הכי נכונה שיש.
שחקני הבית שיש היום לא מספיק טובים, אבו לאבן מתגלה כחלוץ חלש, היחיד ששווה משהו לדעתי הוא אבוחצירה ולצערי הרב את היחידי שבאמת היה שווה משהו בוודאות ניפו מהסגל והשאילו אותו (איציק וקנין), כך לדוגמא את לוטם ז'ינו במשחקים שהוא שיחק הוא לא הראה את הפוטנציאל שיש בו והוא לכאורה השחקן אם הכי הרבה פוטנציאל, בכל זאת הגיע לשנה או שנתיים לנערים של סנטנדנדר.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

דר אדום בנשמה כתב:הוא קורא את המפה בצורה הכי נכונה שיש.
שחקני הבית שיש היום לא מספיק טובים, אבו לאבן מתגלה כחלוץ חלש, היחיד ששווה משהו לדעתי הוא אבוחצירה ולצערי הרב את היחידי שבאמת היה שווה משהו בוודאות ניפו מהסגל והשאילו אותו (איציק וקנין), כך לדוגמא את לוטם ז'ינו במשחקים שהוא שיחק הוא לא הראה את הפוטנציאל שיש בו והוא לכאורה השחקן אם הכי הרבה פוטנציאל, בכל זאת הגיע לשנה או שנתיים לנערים של סנטנדנדר.
מצחיק, אני מחזיק מאבו לאבן, אתה מאבו חצירא וועקנין, אני מכיר לא מעט שמחזיקים דווקא מלוטם, אז אולי כן שווה לתת להם צאנס?
ואני שוב כותב וכתבתי את זה כבר בעבר, אין לנו את כוח המשיכה של הגדולות, גם אין לנו תקציב של 50 או 60 מיליון שקל, ולכן אין לך ברירה אלא לבנות קבוצה עם בסיס של שחקני בית אחרת בכל שנה תבזבז את התקציב על 16 או 17 שחקני רכש בינונים (חלקם פחות וחלקם יותר).

סמל אישי של משתמש
yoel711

שליחה על ידי yoel711 »

צודק גיל, אין מה לעשות, הכדורגל היום מקצועני. אם יהיה שחקן בית שיהיה מספיק טוב אז הוא ישחק.
לא מבין את האובססיה של חלק מהאוהדים לגבי שחקני הבית, נכון, גם אני מעדיף ובטח גם אלונה ואסי שחקני בית אבל קבוצה כמו באר שבע צריכה כל שנה לכוון גבוה ואי אפשר עם שחקנים ששיחקו לפני שנתיים בליגה השנייה לנוער להגיע למקום לאלישע אלונה ואסי רוצים להגיע, אולי בעוד כמה שנים יהיו כרגע הם טובים לסגל לא מספיק טובים כנראה להרכב הראשון ואלישע עושה מה שהוא צריך לעשות.

סמל אישי של משתמש
intertal

שליחה על ידי intertal »

יואל אתה לא מבין את האובססיה?

שחקן בית ישקיע פי 2 ויותר על המגרש ומחוצה לו כי הוא אוהד את הקבוצה ויותר מכך מעריך את הקבוצה כי נתנה לו הזדמנות , אז גם בצד המקצועי יש פה יתרון ..

אבל האובססיה בעיקרה היא עניין רגשי , האהדה שלנו להפועל באר שבע נובעת ( לפחות בשבילי ) בתור גאווה של העיר באר שבע והכרטיס ביקור שלה, כל ההצלחות של באר שבע בליגה היו רק כאשר שחקנים באר שבעים היו בהרכב , מאז שאלונה באה והתחילה לקנות את שכירי החרב האלו לא הגענו לשום הישג משמעותי כניראה שהגיע הזמן אחרי 5 שנים לשנות פאזה!

תשמע אני כבר 6 שנים נמצא המון במרכז בעיקר תל אביב ולמדתי להכיר די טוב את האנשים , תל אביב בשבילם זה צורך, אין להם גאווה בעיר שלהם כשהם מרימים את הראש בגאווה לומר שהם גרים בתל אביב זה בעצם בא לומר " אני חיי את החיים הטובים" " הצלחתי" בעיקרון להשתחצן (לא מכליל כמובן את כולם) , רוב אוהדי הקבוצות של תל אביב (פרט לבני יהודה שהיא קבוצה של שכונה) בכלל לא מהעיר , אלה מערים כמו חולון , ראשון, בת ים, פתח תקווה, הרצליה וכן הלאה

90 אחוז מתושבי ת"א לא נולדו בעיר כשבבאר שבע ( לא ביררתי מודה) המספר יהיה נמוך משמעותית.

אני חייב לעוף ( שישי בערב וזה) אז לסיכום האובססיה שלנו לגבי שחקני בית מוצדקת ובלעדיהם לעולם לא נצליח

נו טוב אלה אם יבוא אוליגרך שיכניס 200 מליון כל שנה =]

סמל אישי של משתמש
crazyred
Title: קרייזי רד

שליחה על ידי crazyred »

intertal?
אתה מדבר שטויות.
איציק ועקנין שחקן בית וזה ממש לא מנע ממנו ללכת ולעשות את השטויות שעשה למרות שהוזהר.

לא יודעת מה הקשר לכמה אנשים ממשיכים לגור בעיר. נולדתי בבאר שבע, גדלתי בבאר שבע וגם כשההורים שלי החליטו לעבור ללהבים אני עדיין מחשיבה את עצמי כבאר שבעית. מצד שני, אין שום סיכוי שאני אשאר לגור בעיר הזו (למען האמת אני אפילו לא נשארת ללמוד כאן!).

שחקני בית כבר עזבו, כבר העדיפו ללכת לשחק במקומות אחרים בעוד שחקנים שאינם שחקני בית חולמים לחזור לכאן כמאמנים (אופיר חיים לדוגמא), התחברו לכאן בצורה יוצאת מן הכלל (מליקסון וחיים שוב).

היתרון היחידי של שחקני בית?
הם לא מפחדים מהגרדים.
ואני מדברת ברצינות מלאה. על איזה מחויבות בדיוק אתה מדבר?
אני מוכנה לשים כסף שאף אחד משחקני הבית לא רץ יותר משחקנים אחרים בשנה שעברה (או אפילו היסטורית שחמש-שש שנים האחרונות). היו המון שחקני בית, ומה שהיינו צריכים זה בדיוק את ההקרבה הזו, את הלתת בשביל הקבוצה. לרוץ יותר.

הם לא אוהדי הקבוצה. לא יודעת מה איתך אבל אצלי בשכבה היו כמה חבר'ה ששיחקו בקבוצות הנערים ומאוחר יותר בנוער של הקבוצה. אף לא אחד מהם אהד אותה (והבעיה שאנשי העיר כבר לא אוהדים א הקבוצה כבר ידועה, אין מה לחפור בזה).

די עם השטויות. הכי חשוב שהתחימות יהיו לטווח ארוך. שתהיה אופציה להשאיר את השחקנים. לרוץ עם אותו סגל משנה לשנה. לא שהנוער ישחק. ההחתמה האחרונה מבורכת כי מדובר בהתחמה לשנתיים, בשחקן שיכול לתת עוד חמש שנים יפות (אם לא יותר). לא את ההחתמה הזו צריך לבקר, אולי את של קהת וסבע (למרות שגם סבע כעיקרון רץ עם הקבוצה משנה שעברה, אז אולי זה עוד סביר).

די לגזענות הזו של ילידי סורוקה, לא מגיע להם יותר. אם תצליח לגדל ילד טוב, עם מחוייבות אחלה. בינתיים אני לא מכירה כזה.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל

נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו

"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

לא רוצה להיכנס לויכוח של הזהות בקבוצה, כי לאור החולשה של הדורות הקודמים שעלו מהנוער, נוצר סוג של אנטי כלפי השחקנים הבאר שבעים, ולכן זה לא משנה אם אני אכתוב שוב שחשוב שבהפועל באר שבע ישחקו שחקנים מבאר שבע.

אני רק אסביר שוב את החשבון הפשוט, תקציב של 26 מיליון (ממנו בערך 15 מיליון הולך לשכר שחקנים) לחלק ל17 שחקני רכש (המצב בקבוצה היום) אומר שניתן להשקיע סכום מוגבל וקטן יחסית בשחקני הרכש שמגיעים. לעומת זאת לחלק את התקציב הזה על 8 שחקני רכש בלבד, אומר שיש יותר כסף לכל שחקן רכש שיגיע.
אני מעדיף 8 שחקני רכש עם צבע, כאלה שיכולים לעשות את ההבדל כשחלקם רמה מעלה הליגה, מאשר 17 שחקני רכש שחלקם בינונים יותר וחלקם בינונים פחות.

סמל אישי של משתמש
אביאל
Title: ברקת - היהלום של הנגב
יצירת קשר:

שליחה על ידי אביאל »

עובדתית זה קרה. אופיר דוידזאדה הצליח לעשות את הבלתי יאומן.
שחקן רכש(ע"ע שמעון הרוש) שנרכש למספר שנים, עשה טעות(אלוהים יודע איך) ויצא בצהוב כפול במהלך אחד(!!!),
נכנס הבחור הבאר-שבעי, ואחז את ההזדמנות שקיבל בכל הכוח.

השמועות מספרות שכך נקברה הקריירה של הבחור עם הטעות מהפסקה הקודמת.. מסקנה?
באר-שבעי או לא, אם אתה שחקן ויש לך הזדמנות+קצת כדורגל - תעשה מעשה...!!!

(תוספת בשביל משה, כולם קיבלו הזדמנויות.. חלק הצליחו יותר חלק פחות ורק דוידזאדה אחד...)

סמל אישי של משתמש
niv1

שליחה על ידי niv1 »

משה אוחיון כתב: מצחיק, אני מחזיק מאבו לאבן, אתה מאבו חצירא וועקנין, אני מכיר לא מעט שמחזיקים דווקא מלוטם, אז אולי כן שווה לתת להם צאנס?
ואני שוב כותב וכתבתי את זה כבר בעבר, אין לנו את כוח המשיכה של הגדולות, גם אין לנו תקציב של 50 או 60 מיליון שקל, ולכן אין לך ברירה אלא לבנות קבוצה עם בסיס של שחקני בית אחרת בכל שנה תבזבז את התקציב על 16 או 17 שחקני רכש בינונים (חלקם פחות וחלקם יותר).
זה שכל שנה מחליפים את כל הקבוצה ובאים שחקני רכש זה בגלל שכל שנה בא מאמן אחר שמביא את השחקנים שהוא מעדיף ובגלל זה כל שנה הקבוצה משתנה. הבסיס שאלישע בנה העונה הוא מעולה ואתה תראה שאם אלישע ישאר לכמה שנים כל עונה השינויים יהיו קטנים..

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

תן לזינו קרדיט וביטחון במקום אנג'ובו ותראה שהוא לא פחות טוב
תן לאבוחצירא קרדיט וביטחון במקום קהת ותראה שהוא לא פחות טוב
תן לאבולאבן להיכנס כמחליף במקום אקסברד ותראה שהוא לא פחות טוב

תעשה את זה בהדרגה... ותראה שתרוויח 2-3 שחקני ליגת העל לגיטימיים בעונה הבאה.
והכי חשוב תן להם ביטחון! תן להם להרגיש שמי שטוב משחק!! תן להם להרגיש שהם לא פחות טובים מאף אחד!

סמל אישי של משתמש
intertal

שליחה על ידי intertal »

זה ברור שלא כולם יאהדו את הקבוצה זה ברור שלא כולם נולדו בבאר שבע

גם אני רוצה לעבור למרכז בגלל קידום הקריירה אבל זה לא קשור

אבל המחוייבות שלהם תהיה יותר גדולה אני מבטיח לך !

תראי את ביתר הרכב של שחקני בית מחזיק אותה בחיים אז בסדר הנוער שלנו (לדעתכם) לא מספיק טוב אז תעלו 3 שחקנים ולא 7

ירדן, אבו לבן, ועקנין, מכלוף, אופיר כולם עם הזדמנות וביטחון שהמועדון יתן להם יגדלו להיות שחקני הרכב בהפעול גם אם לא יהיו כוכבים זה בסדר , את המליקסון שלך תביא בכסף שיתפנה משחקני הרכב הבינונים שלא נצטרך

כשאת מבקרת במרכז ואומרים לך , באר שבע איזה חוררר אלוהים, אני בטוח שאת מנסה לשנות את הדעה שלו כי העיר חשובה לך , לפחות לי חשוב שאנשים ידעו שבאר שבע עיר מתקדמת לא פחות מרוב הערים במרכז ..

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

משהו אחד - אני לא מבין את ההשוואה רק בין הדקות של קהת/אקסברד ושות' לנג'ובו (זה בלי א' בהתחלה)

אל תשכחו שנג'ובו זה שחקן בן 25 שנתן 4 עונות מתוכן 3 טובות מאוד בקרית שמונה... זה לא איזה ילדון, גם אם הוא קצת פחות בכושר עכשיו. יורדים עליו פה כאילו זה איזה ג'וזף טאצי.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

משה אוחיון כתב:אני רק אסביר שוב את החשבון הפשוט, תקציב של 26 מיליון (ממנו בערך 15 מיליון הולך לשכר שחקנים) לחלק ל17 שחקני רכש (המצב בקבוצה היום) אומר שניתן להשקיע סכום מוגבל וקטן יחסית בשחקני הרכש שמגיעים. לעומת זאת לחלק את התקציב הזה על 8 שחקני רכש בלבד, אומר שיש יותר כסף לכל שחקן רכש שיגיע.
אני מעדיף 8 שחקני רכש עם צבע, כאלה שיכולים לעשות את ההבדל כשחלקם רמה מעלה הליגה, מאשר 17 שחקני רכש שחלקם בינונים יותר וחלקם בינונים פחות.
בדיוק.
העניין פה הוא יציבות. טיפוח של שחקני נוער (ומצידי שיביאו אותם מכל הארץ) הוא קריטי לכל מועדון מבחינה כלכלית וגם מקצועית. מועדון חזק צריך שתמיד תהיה לו את האופציה לשלוף שחקנים טובים ממחלקת הנוער שלו, במקום כל עונה למלא את החסר בשחקני רכש. לכן חשוב להכשיר אותם למקרה הצורך. ולכן אין לי מושג למה במקום להכשיר שחקנים שחתומים פה ל- 5 שנים אנחנו מכשירים שחקן שחתום במכבי ל- 5 שנים.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

נג'ובו כמו שנראה היום הוא עגלה. רק תחשוב על התגובות אם ביכולת הנוכחית במקום נג'ובו היו קוראים לו אילוז/חוגג. ברור לכולנו שמלבד קללות מהיציע, אחרי שלושה משחקים כמו שנתן נג'ובו שחקן מקומי היה נבעט לקצה הספסל במקרה הטוב.
הרעיון הוא שכמדיניות מועדון, בכל מקום שיש לך בו שני שחקנים באותה רמה פחות או יותר אתה צריך לתת עדיפות ליוצא מחלקות הנוער של ב"ש. אם נתת לנאסר שלוש שנים של קרדיט צחי מחלוף היה צריך לקבל לפחות עשרה משחקים רצופים. אם נתת למוטי מלכה לעלות בכל הזדמנות מהספסל היית צריך לתת לאבוחצירא עדיפות עליו. קח את דוידזאדה כמקרה קלאסי לחשיבה עקומה וניהול רע! ברור לכולנו שהוא יותר טוב מהרוש ובטח שיותר מפדלון אבל הוא היה אופציה שלישית לעמדה זו, היה צריך לקרות מצב בו פדלון פצוע והרוש מטומטם כדי שאופיר יקבל את הצ'אנס שלו. אם הרוש לא מקבל שני צהובים במהלך אחד אופיר עד היום לא רואה את מדי הבוגרת של ה.ב"ש.
עכשיו תחשוב כמה כאלה יש לך בנוער שפשוט לא קיבלו את ההזדמנות כי מעדיפים על פניהם את קהת/מלכה/נאסר/סולימאן ובעצם כמעט כל אחד אחר.....

שלח תגובה