עם כל הקרנבל סביב חניכת האיצטדיון החדש בנתניה, אני מוצא בו הרבה מעשי חלמאות שלא הייתי רוצה לראות באיצטדיון שלנו.
1. זה לא רק מזכיר לכם את המושבה. זאת המושבה אחד לאחד, פשוט עם עוד קומה ביציע. אפילו החומות זהות. גם כלפי חוץ זה נראה מאוד דומה. המושבים כחולים, המרחבים פתוחים מאחורי השערים, אם אני לא טועה גם הגג זהה. אז כן, אני מניח שיהיו את אלה שיגידו שלעומת הקופסא אין מה להתלונן על איצטדיון ברמה הזו, אבל אני בדעה שאם כבר עושים משהו טוב, שיעשו אותו עד הסוף. אז נכון, בנינו שני איצטדיונים מפוארים, אבל זהים כמעט לחלוטין. לדעתי לכל איצטדיון צריך להיות את הייחוד שלו. מאוד לא אהבתי לראות את הדמיון.
לפי ההדמיות האיצטדיון שלנו יהיה יותר שונה. מקווה שכך אכן יהיה.
2. חובה לבנות איצטדיונים סגורים. בגלל האקוסטיקה, בגלל המראה, בגלל תחושת הביתיות. הקהל סוגר עליך מכל הכיוונים. חבל שגם במושבה וגם בנתניה השאירו שטחים פתוחים מאחורי השערים.
אצלנו אני מבין שיהיה איצטדיון סגור, וטוב שכך.
3. צבעים. כמעט בכל איצטדיון מודרני בעולם המושבים צבועים בצבע הקבוצה. זה חלק מהייחוד של המגרש הביתי שלך ומהזהות שלו.
לפי מה שאני זוכר מההדמיות אצלנו המושבים יהיו כחולים. לדעתי יש ללחוץ לשנות זאת לאדום (ולגבי מכבי ב"ש.. נו באמת). אני חושב שזה חלק אינטגרלי מהתחושה הביתית שיעניק האיצטדיון.
אז אני מניח שיבואו תגובות בסגנון "מצידי שהכיסאות יהיו ורודים, העיקר שיהיה איצטדיון", אבל לדעתי חשוב לעמוד על כך שעד שסוף סוף נבנה כאן איצטדיון, הוא צריך להיות הכי ראוי וטוב שניתן לעשות. מקרה המושבה והאיצטדיון החדש בנתניה משמשים מבחינתי כתמרור אזהרה לאיצטדיון החדש בבאר-שבע ויש ללמוד מטעויות.
מקווה שיהיה ניתן להעביר את הדברים לגורמים הרלוונטים, ובתקווה שנזכה לחנוך איצטדיון אדום ומפואר במהרה בימינו.