אז לאור כל אלה , איפה היינו עד היום ?
אילו כלים יש למחלקות נוער מצליחות ( ואני מניח שגם נערים וילדים ) כמו פ"ת , חיפה ות"א שלנו אין ?
האם מדובר בעזרי טכנולוגיה ? כוח אדם ? אנשי מקצוע ?
אם כל כך הרבה משקיעים בסקאוטינג באזור הדרום אז איך זה שמלא בורחים מכאן למרכז ?
לפי מה שרשמת , נראה פירות רק עוד 3-4 שנים בנוער ואולי בבוגרים .
מה עד אז ? נרד ליגה ? נבריח עוד כישרונות ? המחלקה הזו צריכה קודם יציבות . מה עושים עם זה ?
1. שאל את אלונה
2. אין שום כלים עודפים, להיפך. המחלקה הצעירה אצלנו היום היא השנייה הטובה בארץ מבחינת צוות, כלים, מתקנים וכו. ההבדל היחיד הוא יח"צ וסיכויי השתלבות בקבוצה הבוגרת.
3. כמו שכתבתי. יח"צ. הילדים (או יותר נכון ההורים שלהם) חושבים שבמקומות אחרים הם יקבלו דברים שהם לא יכולים לקבל פה.
4. להחזיק חזק ולהתאזר בסבלנות.
1. שאל את אלונה
2. אין שום כלים עודפים, להיפך. המחלקה הצעירה אצלנו היום היא השנייה הטובה בארץ מבחינת צוות, כלים, מתקנים וכו. ההבדל היחיד הוא יח"צ וסיכויי השתלבות בקבוצה הבוגרת.
3. כמו שכתבתי. יח"צ. הילדים (או יותר נכון ההורים שלהם) חושבים שבמקומות אחרים הם יקבלו דברים שהם לא יכולים לקבל פה.
4. להחזיק חזק ולהתאזר בסבלנות.
די נו, בחייאת ניצן
כל ההבדל בין מחלקת הנוער שלנו בגילאים הנמוכים לבין של מכבי ת״א/מכבי חיפה/מכבי פ״ת (ואפשר עוד להמשיך)
הוא יח״צ וסיכויי השתלבות בבוגרת???
אני מבין שאתה עובד המועדון, אני מבין הכל אבל אני בספק שאתה מאמין לעצמך
אולי אין לי מושג בנושא, אז מוזמנים לתקן אותי,
אבל להתרשמותי מכל מיני סיפורים, יותר חשוב מכלים כאלה ואחרים, זה תשומת לב ויכולת למשוך\להשאיר שחקנים.
בסוף יש המון מסחרה באזורי גיל 15-16, והשאלה היא האם אתה בתור מחלקה מצליח להשאיר אצלך את המוכשרים ואם בא לך להשקיע אז גם למשוך אלייך מצטיינים ממחלקות אחרות, או שפשוט לא משקיעים בזה ואז כל מיני פרוספקטים סטייל ירין לוי בורחים לך.
זה נשמע פשוט אבל הקטע של להשאיר דורש לא מעט השקעה בתשומת לב, בלהשביע את רצון השחקן ולעיתים גם לתת חוזה עם כסף בסכום מסוים. כי יש מאבק שאתה בסוף צריך לנצח אותו, אז כדי לנצח אתה צריך להשקיע ולכתת רגליים ומשאבים מסוימים.
שמעתי שבפ"ת עושים את זה מאוד טוב למשל, ואפילו לפני הגיל שציינתי.
די נו, בחייאת ניצן
כל ההבדל בין מחלקת הנוער שלנו בגילאים הנמוכים לבין של מכבי ת״א/מכבי חיפה/מכבי פ״ת (ואפשר עוד להמשיך)
די נו, בחייאת ניצן
אוהב אותך המון אבל למה אתה חושב שאני מגזים?
תן פרמטרים שאתה בודק בהם את המחלקות ונראה אם אני טועה. (לא כסף, אבל כן מה קונה הכסף).
אני אתן לך כמה:
מתקן - של ב"ש חד משמעית הכי טוב בארץ.
ציוד - זה 1 ו0 יש קצת יותר טוב וקצת פחות טוב בכל דבר אבל בגדול יש אצלנו הכל.
צוות מקצועי - לא חושב שיש מחלקה כמו אצלנו שעוטפת את השחקנים כבר מגיל ילדים בכזאת כמות של אנשי צוות מקצועיים ואיכותיים.
אני ממש לא חושב שהפועל ב"ש מתנהל בסטנדרטים של אקדמיות באירופה. יש המון לאן לשאוף ולהתקדם.
אבל בסטנדרטים של הארץ אנחנו לא נופלים מאף מחלקה. לא בכלים לא ברצון ולא באיכות.
אולי אין לי מושג בנושא, אז מוזמנים לתקן אותי,
אבל להתרשמותי מכל מיני סיפורים, יותר חשוב מכלים כאלה ואחרים, זה תשומת לב ויכולת למשוך\להשאיר שחקנים.
בסוף יש המון מסחרה באזורי גיל 15-16, והשאלה היא האם אתה בתור מחלקה מצליח להשאיר אצלך את המוכשרים ואם בא לך להשקיע אז גם למשוך אלייך מצטיינים ממחלקות אחרות, או שפשוט לא משקיעים בזה ואז כל מיני פרוספקטים סטייל ירין לוי בורחים לך.
זה נשמע פשוט אבל הקטע של להשאיר דורש לא מעט השקעה בתשומת לב, בלהשביע את רצון השחקן ולעיתים גם לתת חוזה עם כסף בסכום מסוים. כי יש מאבק שאתה בסוף צריך לנצח אותו, אז כדי לנצח אתה צריך להשקיע ולכתת רגליים ומשאבים מסוימים.
שמעתי שבפ"ת עושים את זה מאוד טוב למשל, ואפילו לפני הגיל שציינתי.
אתה לא טועה, אבל תשומת לב אני אומר לך שיש אצלנו ברמה הכי גבוהה שיש.
אני מדבר איתך על ילדים בגיל 12 שמקבלים 8 יחידות אימון שבועיות - זה מטורף.
יכולת למשוך או להשאיר שחקנים בסוף באה לידי ביטוי בעיקר ביח"צ... לב"ש אין כזה בכלל.
בפ"ת עושים את זה נהדר כי הם דגים עם רשת, מביאים כל מי שיש לו ניצוץ של סיכוי להיות כשרוני ושהחזקים ישרדו.
אתה לא יודע כמה נפגעים במהלך התהליך הזה.
בב"ש לא עובדים במסות, הדגש הוא לא על כמות אלא על איכות.
זה קרב קשה על התודעה אבל כזה שהתחילו אצלנו להילחם בראש מורם
גם אני מכיר ילדים במחלקות ושומע דברים דומים מההורים. אין בעיה של השקעה במחלקות.
יש בעיה של איבוד ילדים מוכשרים לטובת הקבוצות במרכז, כנראה כי גם ההורים כמו האוהדים מרגישים ששם "נותנים יותר", גם אם זה לא נכון.
חלק אולי יתקפו אותי על כך אבל אני "מאשים" גם את הילדים המקומיים. חלקם לא רציניים מספיק, לא משקיעים מספיק ולכן לא פורצים.
גם שחקני הבית שלנו שעולים לבוגרים עם כישרון לא מבוטל, בדרך כלל דורכים במקום ולא משתפרים.
מנטליות?לא יודע. אבל זה גם נקודה ששווה להתייחס אליה.
אוהב אותך המון אבל למה אתה חושב שאני מגזים?
תן פרמטרים שאתה בודק בהם את המחלקות ונראה אם אני טועה. (לא כסף, אבל כן מה קונה הכסף).
אני אתן לך כמה:
מתקן - של ב"ש חד משמעית הכי טוב בארץ.
ציוד - זה 1 ו0 יש קצת יותר טוב וקצת פחות טוב בכל דבר אבל בגדול יש אצלנו הכל.
צוות מקצועי - לא חושב שיש מחלקה כמו אצלנו שעוטפת את השחקנים כבר מגיל ילדים בכזאת כמות של אנשי צוות מקצועיים ואיכותיים.
אני ממש לא חושב שהפועל ב"ש מתנהל בסטנדרטים של אקדמיות באירופה. יש המון לאן לשאוף ולהתקדם.
אבל בסטנדרטים של הארץ אנחנו לא נופלים מאף מחלקה. לא בכלים לא ברצון ולא באיכות.
אם תשים לי את האצבע על הפערים אני אשמח ללמוד
בהנחה ואתה צודק ומבחינת כלים ומעטפת אנחנו לא נופלים מאף מחלקה בארץ אשמח לשמוע מהי הסיבה לדעתך שאפשר לספור על כף יד אחת כמה שחקנים שיצאו מהמחלקה שלנו בעשור האחרון והם שחקנים לגיטימיים בליגת העל, לא מדבר על כוכבים ולא מדבר אפילו על שחקנים מובילים בבוגרת, נטו שחקנים ברמת הדרג ב׳ שמתאימים לקבוצות כמו נתניה,הפועל חיפה,אשדוד...
בסוף גם עם יח״צ הכי נמוך בעולם ו-0% סיכויי השתלבות בבוגרת כשיש מערכת שלדבריך יודעת לעטוף ולספק לנערים את הכלים מהטובים שיש היא גם צריכה להצליח לייצר במספרים יותר גדולים.
חבל שלא שמעתם עכשיו את תוכנית הספורט של רדיו דרום ..
דיברו עכשיו שאנחנו תקועים 20 שנה אחורה בכל הכלים , אין עוזרי מאמנים , אין אנליסטים , אין מאמני כושר , תקציבים לא דומים ...
מה אומר לכם ? מקווה שדיברו שם שטויות כי זה סותר לחלוטין את מה שנחשפנו כאן אליו אתמול .
חבל שלא שמעתם עכשיו את תוכנית הספורט של רדיו דרום ..
דיברו עכשיו שאנחנו תקועים 20 שנה אחורה בכל הכלים , אין עוזרי מאמנים , אין אנליסטים , אין מאמני כושר , תקציבים לא דומים ...
מה אומר לכם ? מקווה שדיברו שם שטויות כי זה סותר לחלוטין את מה שנחשפנו כאן אליו אתמול .
ואללה איזה מפתיע שבתחנת רדיו מקומית אומרים דברים לא נכונים עובדתית ומגמתיים במקרה הטוב.
בהנחה ואתה צודק ומבחינת כלים ומעטפת אנחנו לא נופלים מאף מחלקה בארץ אשמח לשמוע מהי הסיבה לדעתך שאפשר לספור על כף יד אחת כמה שחקנים שיצאו מהמחלקה שלנו בעשור האחרון והם שחקנים לגיטימיים בליגת העל, לא מדבר על כוכבים ולא מדבר אפילו על שחקנים מובילים בבוגרת, נטו שחקנים ברמת הדרג ב׳ שמתאימים לקבוצות כמו נתניה,הפועל חיפה,אשדוד...
בסוף גם עם יח״צ הכי נמוך בעולם ו-0% סיכויי השתלבות בבוגרת כשיש מערכת שלדבריך יודעת לעטוף ולספק לנערים את הכלים מהטובים שיש היא גם צריכה להצליח לייצר במספרים יותר גדולים.
אני לא יודע להגיד מה היה פה עשור אחורה.
חלק גדול מאוד מדברים שכתבתי נרקמו העונה וחלק נוסף בשנתיים שלוש האחרונות.
כבר כתבתי סבלנות, אם יתמידו פירות לדעתי עוד 4-5 שנים
לא יודע עד כמה ריאלי אבל הייתי מנסה להביא את דגו כפרויקטור למחלקת הנוער, הוא הצמיח יופי של דור בחיפה ולפני שקודם לבוגרת גם לקח שם את האליפות לנוער.
צריך להפסיק את הטיילת מאמנים ואנשי צוות שהולכת לנו בנוער, מאמין שאחד כמו מסאי בחוזה ארוך טווח יכול להיות פתרון טוב לפיתוח וקידום המחלקה. איש מקצוע מוכשר, יודע לקדם לעבוד עם צעירים, דוגל בסגנון משחק התקפי, הוכיח את עצמו בנערים...
אשמח לראות את זה קורה.
לא יודע עד כמה ריאלי אבל הייתי מנסה להביא את דגו כפרויקטור למחלקת הנוער, הוא הצמיח יופי של דור בחיפה ולפני שקודם לבוגרת גם לקח שם את האליפות לנוער.
צריך להפסיק את הטיילת מאמנים ואנשי צוות שהולכת לנו בנוער, מאמין שאחד כמו מסאי בחוזה ארוך טווח יכול להיות פתרון טוב לפיתוח וקידום המחלקה. איש מקצוע מוכשר, יודע לקדם לעבוד עם צעירים, דוגל בסגנון משחק התקפי, הוכיח את עצמו בנערים...
אשמח לראות את זה קורה.
אשמח לראות את זה קורה.
אשמח לראות את זה קורה.
אין סיכוי שדגו יסכים בשלב הזה להיות משונמך חזרה לנוער, בטח במחלקה לא יציבה כמו שלנו