יום הזיכרון לשואה ולגבורה, מתייחדים עם זכר ששת מיליון הקדושים מבני עמנו שנרצחו ונטבחו על קידוש ה'.
לזכור ולא לשכוח את הטרגדיה האיומה שפקדה אותנו כעם, ללא אח ורע בתולדות האנושות. חובה ערכית מוסרית ראשונה במעלה מוטלת על כולנו כיהודים וישראלים לספר וללמד את לקח השואה לדורות הבאים.
יהי זכר ששת מיליון הקדושים ברוך, השם יקום דמם.
יום הזיכרון לשואה ולגבורה - מתייחדים עם זכר ששת המיליון
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
יום הזיכרון לשואה ולגבורה - מתייחדים עם זכר ששת המיליון
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
Re: יום הזיכרון לשואה ולגבורה - מתייחדים עם זכר ששת המיליון
בס"ד
יהי זכר ששת מיליון הנופלים ברוך.
סרטים מומלצים שלי- הבריחה מסוביבור, וכמובן הפסנתרן.
סרטים שמעבירים בצורה חזקה את "החוויה" מאותה תקופה, כמעט כל שנה אני רואה את שניהם ומרגיש כמו בפעם הראשונה.
לזכור ולא לשכוח!!!
יהי זכר ששת מיליון הנופלים ברוך.
סרטים מומלצים שלי- הבריחה מסוביבור, וכמובן הפסנתרן.
סרטים שמעבירים בצורה חזקה את "החוויה" מאותה תקופה, כמעט כל שנה אני רואה את שניהם ומרגיש כמו בפעם הראשונה.
לזכור ולא לשכוח!!!
- אורי אדום בנשמה
והיו גם לא מעט שלא התאפקו מלראות צ'לסי-ברסה.. בושה 

אורי, זה דיון בפני עצמו.
אני חושב שכל אדם יכול לעשות בביתו וב-ד' אמותיו כרצונו, כל עוד הוא לא פוגע ברגשות הרבים.
את השואה ואת אחינו היהודים שנרצחו בה - חובה על כל אחד מאיתנו לזכור יום יום, שעה שעה ולא רק בשתי דקות של צפירה או ב24 שעות של שידורים מיוחדים.
חבל שיש כאלו (לא אתה אורי) שמתעסקים יותר עם הטקסיות ופחות עם התוכן עצמו, שלצערי לא מקבל מספיק שעות במערכת החינוך.
יהי זכרם ברוך.
אני חושב שכל אדם יכול לעשות בביתו וב-ד' אמותיו כרצונו, כל עוד הוא לא פוגע ברגשות הרבים.
את השואה ואת אחינו היהודים שנרצחו בה - חובה על כל אחד מאיתנו לזכור יום יום, שעה שעה ולא רק בשתי דקות של צפירה או ב24 שעות של שידורים מיוחדים.
חבל שיש כאלו (לא אתה אורי) שמתעסקים יותר עם הטקסיות ופחות עם התוכן עצמו, שלצערי לא מקבל מספיק שעות במערכת החינוך.
יהי זכרם ברוך.
הפועל אני כבר משתגע
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
מה הקשר ואיפה הבעיה?אורי אדום בנשמה כתב:והיו גם לא מעט שלא התאפקו מלראות צ'לסי-ברסה.. בושה
(ואני מדבר כנכד לשתי ניצולות שואה + שני לוחמים שכמעט כל משפחתם נספתה בשואה, ואחד שחווה את המסע לפולין, ואחד שמקדיש זמן לזכרון השואה ועושה עוד פעילויות כאלה ואחרות לטובת הנצחה).
אני חושב שלא יקרה כלום אם יומיים בשנה לא ישדרו כדורגל.
ברגע שרואים את המשחק באינטרנט או באיזה ערוץ לווין זה בסופו של דבר יהפוך למובן מאליו, ובעוד כמה שנים יהיו ערוצים ישראלים שימשיכו לשדר כרגיל גם ביום הזכרון לשואה ולגבורה וביום הזיכרון לחללי צה"ל.
חבל, לדעתי משנה לשנה עם ישראל מאבד את העוצמה של היום המיוחד הזה.
ברגע שרואים את המשחק באינטרנט או באיזה ערוץ לווין זה בסופו של דבר יהפוך למובן מאליו, ובעוד כמה שנים יהיו ערוצים ישראלים שימשיכו לשדר כרגיל גם ביום הזכרון לשואה ולגבורה וביום הזיכרון לחללי צה"ל.
חבל, לדעתי משנה לשנה עם ישראל מאבד את העוצמה של היום המיוחד הזה.
ראיתי אתמול בחדשות 2 כתבה על פאב שמכר כרטיסים לצפייה במשחק...אם אני אתן לאלו מכם שלא ראו את הכתבה ניחוש אחד לגבי מיקומו של הפאב הזה בארץ - אני דיי משוכנע ש100% יגידו שזה היה בת"א.
לצערי העיר הזאת (ויסלחו לי החברים הגולים שם) פורקת כל עול מוסרי ומצפוני עד שזה כבר מחליא ומעניין מה מתכננים שם לגבי ערב יום הזכרון לחללי מערכות ישראל...ועל חמץ בפסח, תחבורה ציבורית בשבת וחילול תשעה באב - אני כבר לא מדבר.
שוב, לדעתי כל אדם רשאי לעשות מה שהוא רוצה במרחב הפרטי שלו וככה זה צריך להשאר, אבל במרחב הציבורי צריך לדעת לכבד את הזולת ולזכור שמדינת ישראל והזהות היהודית הם לא שני דברים נפרדים.
לצערי העיר הזאת (ויסלחו לי החברים הגולים שם) פורקת כל עול מוסרי ומצפוני עד שזה כבר מחליא ומעניין מה מתכננים שם לגבי ערב יום הזכרון לחללי מערכות ישראל...ועל חמץ בפסח, תחבורה ציבורית בשבת וחילול תשעה באב - אני כבר לא מדבר.
שוב, לדעתי כל אדם רשאי לעשות מה שהוא רוצה במרחב הפרטי שלו וככה זה צריך להשאר, אבל במרחב הציבורי צריך לדעת לכבד את הזולת ולזכור שמדינת ישראל והזהות היהודית הם לא שני דברים נפרדים.
הפועל אני כבר משתגע
- אורי אדום בנשמה
RedRock כתב:
מה הקשר ואיפה הבעיה?
(ואני מדבר כנכד לשתי ניצולות שואה + שני לוחמים שכמעט כל משפחתם נספתה בשואה, ואחד שחווה את המסע לפולין, ואחד שמקדיש זמן לזכרון השואה ועושה עוד פעילויות כאלה ואחרות לטובת הנצחה).
להתייחד עם זכר הקורבנות - זו לא סתם עוד קלישאה..
כשאדם נמצא לא עלינו באבל פרטי, הוא מצווה להימנע מכל סוגי העינוג והבידור - אז למה בימי אבל לאומי לא? הנה, תקרא את ההודעה של ניר ותבין לאלו תהומות של נבזות ושפל מתדרדרים כשחוצים את הקווים האדומים..
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
בגלל שמדובר באבל לאומי, חשוב ומוצדק לסגור את הערוצים שלנו ולהימנע משידור בידור על סוגיו השונים.אורי אדום בנשמה כתב:
להתייחד עם זכר הקורבנות - זו לא סתם עוד קלישאה..
כשאדם נמצא לא עלינו באבל פרטי, הוא מצווה להימנע מכל סוגי העינוג והבידור - אז למה בימי אבל לאומי לא? הנה, תקרא את ההודעה של ניר ותבין לאלו תהומות של נבזות ושפל מתדרדרים כשחוצים את הקווים האדומים..
אבל מדובר באבל כקולקטיב, הוא שונה מאבל אישי.
לגיטימי בעיניי שבן אדם שמכבד את היום ומעבד בראשו הכל, יתנתק לשעתיים ויראה באופן פרטי בבית שלו משהו שיאוורר אותו.
אין בין זה לבין חלאות מזעזעות שעליהן סיפר ניר דבר וחצי דבר.
אני לא חושב שיש קשר ולא רואה סיבה ליצור קשרכזה.
- אורי אדום בנשמה
יש ועוד איך קשר!
המציאות עליה דיבר ניר, לא התחילה בבת אחת...
ובעיני ראוי שהאבל יהיה גם ברמה האישית, בחיי הפרט של כל יהודי.
המציאות עליה דיבר ניר, לא התחילה בבת אחת...
ובעיני ראוי שהאבל יהיה גם ברמה האישית, בחיי הפרט של כל יהודי.
לא חושב שיש וצריך להיות קשר , אורי.
האנשים שהיו שותפים לפשע הזה הם לא אנשים שמכבדים את עצמם ולא את המדינה שלהם.
אני מאוד מקווה שהאנשים האלו ימשיכו להשאר מיעוט הזוי - למרות שבשאר הנושאים שציינתי כבר נפרצה הגדר לצערי.
יש אנשים שצפו אתמול ובשבוע שעבר בשידור הישיר במחשכים בצנעה בביתם - ואם כבר לא יכולים להתאפק - אז זאת בהחלט הדרך הראויה לעשות את זה.
האנשים שהיו שותפים לפשע הזה הם לא אנשים שמכבדים את עצמם ולא את המדינה שלהם.
אני מאוד מקווה שהאנשים האלו ימשיכו להשאר מיעוט הזוי - למרות שבשאר הנושאים שציינתי כבר נפרצה הגדר לצערי.
יש אנשים שצפו אתמול ובשבוע שעבר בשידור הישיר במחשכים בצנעה בביתם - ואם כבר לא יכולים להתאפק - אז זאת בהחלט הדרך הראויה לעשות את זה.
הפועל אני כבר משתגע