נותנים לגיטימציה למשתמטים...

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...

שליחה על ידי סניור »

שמעון- השורה התחתונה שלך מדויקת להפליא. במקרה הזה פעילי ימין, במקרה אחר פעילי שמאל, אבל בכל מקרה מנסים להרוויח הון פוליטי מבלי להפיק את הלקחים או להסיק את המסקנות.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

שמעון א כתב:כתבתי את דעתי רק על התקשורת, לא כתבתי את דעתי על החייל...

לדעתי הוא אכן סרח, והוא ממש לא גיבור. אבל העליהום התקשורתי עליו מוגזם. בשורה התחתונה הוא חיסל מחבל. לא אזרח. מ-ח-ב-ל.
הוא צריך להיענש, אבל הוא בטח לא אויב ישראל, והעונש שלו צריך להיות "מינימלי".

מקווה מאוד שהמשפחה תצליח להתנתק מכל גורמי הימין הקיצוני שמטפטפים להם על זה שהבן שלהם גיבור ושהמדינה שלנו חרא... רק נזק זה יעשה לילד, שבסה"כ עשה טעות בקבלת החלטות שיכולה לקרות לכל לוחם בצה"ל.
שמעון, נורא קל להפנות את הכעס לתקשורת אבל מי שתוקף את מעשה החייל זה הרמטכל ושר הבטחון.
מה אכפת לי מהתקשורת? היא מקבלת כח אם צופים בה.

לי טעות כזו לא הייתה יכולה לקרות. אני ממלא פקודות גם כאלה שנוגדות את דעותיי הפוליטיות.
יותר כואב לי כשאני שם גרב מאשר על המחבל ימח שמו. מה שכן כואב לי זה שאנשים ופוליטיקאים קוראים למי שמפר פקודה ביודעין גיבור. זה לא צבא. זה פלנגות
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

היה עוד פיגוע מאז התקרית הזו? (חוץ מיום אחרי שבת דודה שלו נופפה במספריים מול חיילים)

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

גדי כתב:
שמעון, נורא קל להפנות את הכעס לתקשורת אבל מי שתוקף את מעשה החייל זה הרמטכל ושר הבטחון.
מה אכפת לי מהתקשורת? היא מקבלת כח אם צופים בה.

לי טעות כזו לא הייתה יכולה לקרות. אני ממלא פקודות גם כאלה שנוגדות את דעותיי הפוליטיות.
יותר כואב לי כשאני שם גרב מאשר על המחבל ימח שמו. מה שכן כואב לי זה שאנשים ופוליטיקאים קוראים למי שמפר פקודה ביודעין גיבור. זה לא צבא. זה פלנגות
גדי, כולם יכולים לטעות. כולם.
אתה קצת קשה עם החייל, לדעתי טעה בקבלת החלטות.
נכון, הוא לא גיבור. ממש לא. אבל "הפר פקודה ביודעין" זה קצת סטיגמתי כי שמעת על הדיעות הפוליטיות שלו.

ושר הביטחון לדעתי טעה בתגובה הראשונה שלו. היה צריך לחכות וללמוד את האירוע, אח"כ להגיב. התגובה השניה שלו(אתמול) הייתה לעניין.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

שמעון א כתב: גדי, כולם יכולים לטעות. כולם.
נכון, הוא לא גיבור. ממש לא. אבל "הפר פקודה ביודעין" זה קצת סטיגמתי כי שמעת על הדיעות הפוליטיות שלו.

ושר הביטחון לדעתי טעה בתגובה הראשונה שלו. היה צריך לחכות וללמוד את האירוע, אח"כ להגיב. התגובה השניה שלו(אתמול) הייתה לעניין.
מייד אחרי הירי המפ שאל את החייל למה הוא ירה. החייל עמה:"הוא מחבל ולכן צריך למות".

אין פה יותר מה ללמוד מבחינה צבאית. שר הבטחון דיבר על בסיס התחקיר הצבאי.

כל אחד יכול לטעות. אני מצהיר שלא אסרב פקודה.

וכן אני עכשיו במילואים בפיקוד מרכז.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

גדי כתב:
מייד אחרי הירי המפ שאל את החייל למה הוא ירה. החייל עמה:"הוא מחבל ולכן צריך למות".

אין פה יותר מה ללמוד מבחינה צבאית. שר הבטחון דיבר על בסיס התחקיר הצבאי.

כל אחד יכול לטעות. אני מצהיר שלא אסרב פקודה.

וכן אני עכשיו במילואים בפיקוד מרכז.
לא הייתי בשיחה עם המפ. לא יודע באיזה מצב היה החייל אחרי האירוע, אולי הוא התגונן כי כולם האשימו אותו(בצדק).

עכשיו עוברת עליו תקופה קשה ושלא תיגמר בזמן הקרוב. צריך לחזק אותו ואת משפחתו, ולהרחיק אותם מארגונים כמו "לה פמיליה" או הטמבל ההוא "הצל", שעלולים לגרום להם להאמין שהילד שלהם באמת גיבור.

כן גם פוליטיקאים. התאכזבתי מאוד מהדברים של נפתלי בנט.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

שמעון - אתה תותח.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

שמעון א כתב: גדי, כולם יכולים לטעות. כולם.

אין קשר לשיקול דעת מוטעה או לחשיפה של דעותיו הפוליטיות.

הפעולה שלו נעשתה בקור רוח ומתוך ידיעה שהמחבל מנוטרל.
נטו יצר נקמה או איך שלא תרצה לקרוא לזה.

ואת זה אומר לך בנאדם מאוד ימני בדעותיו.

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

ForeverRed כתב:
לא מסכים איתך.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

שמעון א כתב: לא מסכים איתך.
זכותך.

להגיד שהוא עשה את זה מתוך הגנה או מחשש שהמחבל נושא מטען משול לכך שהאולטראסאוט טוענים שהם לא אחראיים על האבוקות.

אלו טיעונים ששייכים לבית משפט ולא לחיים האמיתיים.

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

ForeverRed כתב: אין קשר לשיקול דעת מוטעה או לחשיפה של דעותיו הפוליטיות.

ואת זה אומר לך בנאדם מאוד ימני בדעותיו.
זה באמת נראה ככה, הוא לא חשב יותר מידי על ההשלכות והוא בטח חשב שהוא לא מצולם

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

ForeverRed כתב: להגיד שהוא עשה את זה מתוך הגנה או מחשש שהמחבל נושא מטען משול לכך שהאולטראסאוט טוענים שהם לא אחראיים על האבוקות.
ממש לא אמרתי את זה. אמרתי שלדעתי הוא טעה בקבלת החלטות. יכול להיות שנלחץ מהמצב, יכול להיות שאנשים מסביב בילבלו אותו, לא הייתי שם.
חייל קרבי צריך לדעת לעמוד במצבים כאלה, ובמקרה הזה הוא טעה.

אם הוא יבין שהוא טעה, ולא יסתנוור מ"האהבה" של הימין הקיצוני, העונש שלו יהיה מינימלי. מקווה שהוא מספיק חכם כדי להתעלם מהם.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

שמעון א כתב: לא הייתי בשיחה עם המפ. לא יודע באיזה מצב היה החייל אחרי האירוע, אולי הוא התגונן כי כולם האשימו אותו(בצדק).

עכשיו עוברת עליו תקופה קשה ושלא תיגמר בזמן הקרוב. צריך לחזק אותו ואת משפחתו, ולהרחיק אותם מארגונים כמו "לה פמיליה" או הטמבל ההוא "הצל", שעלולים לגרום להם להאמין שהילד שלהם באמת גיבור.

כן גם פוליטיקאים. התאכזבתי מאוד מהדברים של נפתלי בנט.
קודם כל אני מעריך את מה שאתה כותב וגם מבין את האמפתיה.
אני קראתי את התחקיר אתמול. מדובר בארוע מאוד פשוט להבנה. אני בהחלט לא חושב שמדובר פה ברצח ובוודאי שישנן נסיבות מקלות למשל שקודם לירי הוא טיפל בפצועים שהוא חבר קרוב מאוד שלו.
אבל אחרי כל זאת מדובר באירוע חמור ביותר.תאמין לי שהחיילים האלו מקירים טוב את הפקודות.

אני מסכים שהחייל נמצא שלא בטובתו בעין הסערה בגלל אנשים חסרי אחריות שמנסים לגנוב עוד דקה בתקשורת על הגב שלו.
אכן תקופה קשה על החייל ומשפחתו אבל מה הברירה?

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

אגב, לטובת החייל אז כבר הערב בערוץ 2 נרמז על פרשת שחיתות גדולה שעומדת להחשף. לפי מה שהבנתי זה מהר מאוד יתפוס את כל הכותרות בזמן הקרוב. מדובר על שר בכיר

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

גדי כתב:אגב, לטובת החייל אז כבר הערב בערוץ 2 נרמז על פרשת שחיתות גדולה שעומדת להחשף. לפי מה שהבנתי זה מהר מאוד יתפוס את כל הכותרות בזמן הקרוב. מדובר על שר בכיר
אריה דרעי ואני לא חושב שזה משהו רציני מאוד שישכיח את סערת החייל. עד שלא יוחלט שם על העמדה פלילית או לא זה לא יישכל, ואם יוחלט על העמדה פלילית..בכלל..

שלח תגובה