מתבייש בעיר ובמוסדות הדת שלי

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
delta7

Re: מתבייש בעיר ובמוסדות הדת שלי

שליחה על ידי delta7 »

YallaHapoel כתב: תנסה להיכנס לראש שלהם אם יש קבוצה של אנשים (קבוצה גדולה) שבגלל אתה לא יכול להתחתן במדינה שלך ובגללה אתה מופלה וכשתרצה לבוא ולהפגין מולם הם יגידו לך שאסור לך להפגין כי הם לא רוצים לראות אותך, אתה תגיד סבבה אני אפגין במקום אחר וישכנע את עצמי?
שים לב למילים שהדגשתי בהודעה שלך.
אז המטרה של המצעד היא "להפגין מולם"? אם כן הנה יוצא המרצע מן השק...

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

delta7 כתב: שים לב למילים שהדגשתי בהודעה שלך.

+כמה שתרצה
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

dardasmiley כתב:
נגעת בעניין כולו. ביום שהם יגידו רוצים לעשות מצעד והתשובה תהיה סבבה תעשו, כל התוכן יעוקר מהמצעד
כל עוד הם צריכים להלחם על זכותם לצעוד, המצעד הכרחי.
זה לא שכל כך קל בישראל להשיג אישור להפגנה/צעדה (לכל סיבה שהיא).
לי מפריע נושא התלונות על "תת-תקצוב". ממתי תקצוב עירוני של עמותות להטב הפך להיות סטנדרט? סובלנות לא קונים בכסף (בטח לא מכספי מיסים)

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

YallaHapoel כתב: תנסה להיכנס לראש שלהם אם יש קבוצה של אנשים (קבוצה גדולה) שבגלל אתה לא יכול להתחתן במדינה שלך ובגללה אתה מופלה וכשתרצה לבוא ולהפגין מולם הם יגידו לך שאסור לך להפגין כי הם לא רוצים לראות אותך, אתה תגיד סבבה אני אפגין במקום אחר וישכנע את עצמי?
אם הם יפגינו מול החרדים , החרדים יתמכו בקהילה הגאה? החרדים הרי נגדם בגלל שזה נוגד את האמונה שלהם, זה לא ישתנה.

שיפגינו מול משרדי הממשלה, שיאפשרו חתונה אזרחית , ולא רק דתית. הם הכתובת.
זה גם בכלל לא קשור לקהילה הגאה. אסור להם להתחתן בארץ בגלל שאסור לקיים חתונות אזרחיות.

סמל אישי של משתמש
YallaHapoel

שליחה על ידי YallaHapoel »

yakar כתב:
אם הם יפגינו מול החרדים , החרדים יתמכו בקהילה הגאה? החרדים הרי נגדם בגלל שזה נוגד את האמונה שלהם, זה לא ישתנה.

שיפגינו מול משרדי הממשלה, שיאפשרו חתונה אזרחית , ולא רק דתית. הם הכתובת.
זה גם בכלל לא קשור לקהילה הגאה. אסור להם להתחתן בארץ בגלל שאסור לקיים חתונות אזרחיות.
ככה עושים רעש ככה מעלים את הנושא לסדר היום.
ובגלל מי אין נישואים אזרחיים במדינה?

סמל אישי של משתמש
YallaHapoel

שליחה על ידי YallaHapoel »

ומה לא בסדר בזה

סמל אישי של משתמש
nir767676

שליחה על ידי nir767676 »

א', המצעד הוא מקניון הנגב עד לעירייה, לא מבין על מה אתם מדברים בכלל.

ב', אתה באמת ובתמים לא מבין את הבעייתיות שנוצרת כאשר אוכלוסייה אחת שוללת את קיומה של אוכלוסיה שניה, אזרחים שווים במדינה?
בוא אני אשאל אותך דבר כזה - אם אני אבוא ואגיד לך - "תשמע חבר הכל טוב ויפה תחיה איך שבא לך רק דבר אחד - אל תעיז להראות את הפרצוף שלך ברחוב שלי למה אתה לא בא לי טוב בעין ואני לא מעוניין לראות אותך פה".
באמת מעניין אותי לשמוע ממך איך היית מקבל את זה והאם היית נמנע מלהיכנס לרחוב שלי כדי לכבד את רצוני או לא?

ודבר נוסף, אל תציג את זה כאילו הם הולכים ומפגינים מולם סתם כדי להתסיס, זה לא כאילו כל חטאם של מוסדות הדת הוא שאינם מקבלים את אורח החיים ההומוסקסואלי, ממש לא, בוא לא ניתמם, בגלל אותם מוסדות דתיים הרי הקהילה הלהטבי"ת לא יכולה להתחתן ומשוללת זכויות רבים. אז זה קצת מעבר.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

YallaHapoel כתב: ומה לא בסדר בזה
אחלה, זכותם לרצות, אם זו אכן מטרתם שיגידו "אנחנו רוצים להפגין מול בתי כנסת וישיבות" ולא "אנחנו רוצים לעשות מצעד גאווה", הבעיה שהם לא יגידו כי:
1) לא יקבלו אישור משטרה.
2) יפסידו תומכים רבים, לדוגמא אותי, אני תומך בזכויותיהם, אני תומך בזכותם לצעוד ולהפגין, להכניס לכנסת חברים מהקהילה או כל מה שמשטר דמוקרטי מאפשר. אני לא תומך בפעולות שמטרתן להתנגש ולהתעמת עם האחר. כבד את האחר, חיה ותן לחיות.

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

YallaHapoel כתב: ככה עושים רעש ככה מעלים את הנושא לסדר היום.
ובגלל מי אין נישואים אזרחיים במדינה?
בגלל שאין רוב מספיק גדול במדינה שרוצה את זה ?
ואם הם רוצים לצאת נגד החלטת הרוב , בגלל שזה שולל זכויות מהם , שיפנו לבג"ץ.
נערך לאחרונה על ידי yakar ב 12 יולי 2016, 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

yakar כתב:
בגלל שאין רוב מספיק גדול במדינה שרוצה את זה ?
אוכלוסייה או ממשלה?

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

סניור כתב:
אוכלוסייה או ממשלה?
זה גם וגם.
הרי ברור שגם אם ממשלת שמאל עם מרצ תעלה , הם יהיו חייבים את תמיכת החרדים , אפילו יותר מהימין שהצליח להקים פה ממשלה ללא חרדים(הקודמת).

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

nir767676 כתב:
א', המצעד הוא מקניון הנגב עד לעירייה, לא מבין על מה אתם מדברים בכלל.

ב', אתה באמת ובתמים לא מבין את הבעייתיות שנוצרת כאשר אוכלוסייה אחת שוללת את קיומה של אוכלוסיה שניה, אזרחים שווים במדינה?
בוא אני אשאל אותך דבר כזה - אם אני אבוא ואגיד לך - "תשמע חבר הכל טוב ויפה תחיה איך שבא לך רק דבר אחד - אל תעיז להראות את הפרצוף שלך ברחוב שלי למה אתה לא בא לי טוב בעין ואני לא מעוניין לראות אותך פה".
באמת מעניין אותי לשמוע ממך איך היית מקבל את זה והאם היית נמנע מלהיכנס לרחוב שלי כדי לכבד את רצוני או לא?

ודבר נוסף, אל תציג את זה כאילו הם הולכים ומפגינים מולם סתם כדי להתסיס, זה לא כאילו כל חטאם של מוסדות הדת הוא שאינם מקבלים את אורח החיים ההומוסקסואלי, ממש לא, בוא לא ניתמם, בגלל אותם מוסדות דתיים הרי הקהילה הלהטבי"ת לא יכולה להתחתן ומשוללת זכויות רבים. אז זה קצת מעבר.
אענה לך אחד לאחד:
- מסלול המצעד - איני יודע מה המסלולים שהוצעו, אני ניזון מהטענות כי הוצע שינוי מסלול כך שלא יעבור בסמיכות לבתי כנסת והקהילה סירבה. לא נכון? לא מדויק? מישהו יודע אחרת? אנא שירחיב את אופקינו.
- הקהילה הגאה יכולה לקדם את מעמדה בכוח או במוח. עד עתה יאמר לזכותם שפעלו בעיקר במוח. נחשפו לציבור, נבחרו לכנסת, פעלו למען זכויותיהם (בענייני משפחה, בענייני מס, תא משפחתי של 2 גברים או 2 נשים זה כבר לא משהו מעולם אחר ועוד), אנשי ציבור שבעבר הסתתרו היום לא מתביישים (בחלקם) לצאת מהארון (אמנים, ספורטאים, אנשי תקשורת ואחרים). כאן העניין מריח (ואולי אני טועה) כניסיון לא חכם של ללכת בכוח.
- אין פה עניין של "לא בא לי טוב בעין" ולכן הדוגמא/ות שנתת אינן קשורות לעניין. יש כאן שתי אוכלוסיות שאין מה לעשות כנראה לא ישכנעו אחת את השניה. זה לא משהו שיפתר בטווח הנראה לעין (וכנראה לעולם לא). במקרה כזה הדרך הנכונה היא להימנע מחיכוך ופרובוקציות.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

שורה תחתונה - לדתיים אין שום זכות לבוא ולהטיף למישהו על פגיעה במוסר או על כבוד כאשר בגללם אנשים רבים מאוד במדינת ישראל נפגעים בשלל דברים, המרכזיים בהם לדעתי רבנות ועניין השבת.

ברגע ש*הם* יגלו גמישות, אז הטענות שלהם לגבי "אבל תתחשבו בנוווו" אולי אולי יוכלו להלקח בחשבון.

ואגב, לא יודע למה, תחושה פנימית, שהמצעד הזה לא ייגמר טוב.

סמל אישי של משתמש
nir767676

שליחה על ידי nir767676 »

delta7 כתב: - אין פה עניין של "לא בא לי טוב בעין" ולכן הדוגמא/ות שנתת אינן קשורות לעניין. יש כאן שתי אוכלוסיות שאין מה לעשות כנראה לא ישכנעו אחת את השניה. זה לא משהו שיפתר בטווח הנראה לעין (וכנראה לעולם לא). במקרה כזה הדרך הנכונה היא להימנע מחיכוך ופרובוקציות.
לא מסכים עם המשפט הזה כי הצביעות בו חוגגת.
לא מדובר ב"2 אוכלוסיות שלא ישכנעו אחת את השנייה".
מדובר באוכלוסיה אחת, במקרה בעלת כוח פוליטי, ששוללת את זכות הקיום של השנייה.
אין פה בערך ואין פה כמעט ואין פה לא בדיוק. ללהטב"ים אין שום דרישה כלפי החרדים, אתה תראה מועדון להט"בי ששולל מחרדי זכות כניסה אליו?
החוסר הכלה הוא חד צדדי ולכן תלונות של "חיה ותן לחיות" לא רלוונטיות, אירוניות בטירוף ואף קצת מקוממות לאור זאת שזה בדיוק ההפך מפועלם של המבקשים בכך.

בסופו של דבר אני חושב שכל מי שנגד המצעד כי הוא פרובוקטיבי, צריך לעצור שנייה ולשים את עצמו לרגע בנעליו של הצד השני ולנסות להבין את חוסר הצדק.

הגישה הזאת נגזרת חד וחלק מהיותכם בצד "הנכון".
אני חושב שאדם אשר היום מבקש התחשבות ברגשי הדתיים היה מדבר אחרת אם היינו חיים במדינה חילונית ואותו אדם היה מבקש למחות על תחבורה ציבורית שעוברת בשכונתו ואנשים היו מבקשים ממנו להתחשב ברגשות החילוניים.

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

nir767676 כתב: לא מסכים עם המשפט הזה כי הצביעות בו חוגגת.
לא מדובר ב"2 אוכלוסיות שלא ישכנעו אחת את השנייה".
מדובר באוכלוסיה אחת, במקרה בעלת כוח פוליטי, ששוללת את זכות הקיום של השנייה.
אין פה בערך ואין פה כמעט ואין פה לא בדיוק. ללהטב"ים אין שום דרישה כלפי החרדים, אתה תראה מועדון להט"בי ששולל מחרדי זכות כניסה אליו?
החוסר הכלה הוא חד צדדי ולכן תלונות של "חיה ותן לחיות" לא רלוונטיות, אירוניות בטירוף ואף קצת מקוממות לאור זאת שזה בדיוק ההפך מפועלם של המבקשים בכך.

בסופו של דבר אני חושב שכל מי שנגד המצעד כי הוא פרובוקטיבי, צריך לעצור שנייה ולשים את עצמו לרגע בנעליו של הצד השני ולנסות להבין את חוסר הצדק.

הגישה הזאת נגזרת חד וחלק מהיותכם בצד "הנכון".
אני חושב שאדם אשר היום מבקש התחשבות ברגשי הדתיים היה מדבר אחרת אם היינו חיים במדינה חילונית ואותו אדם היה מבקש למחות על תחבורה ציבורית שעוברת בשכונתו ואנשים היו מבקשים ממנו להתחשב ברגשות החילוניים.
ניר, אני רחוק מהחרדים כרחוק מזרח ממערב ויש לי הרבה מאוד ביקורת עליהם, תאמין לי (בנושאי גיוס, כשרות, תחבורה ציבורית, תחבורה בשבת וחג, נישואים ועוד אינספור נושאים). יחד עם זאת כולנו עם אחד (כן, גם הקהילה) וצריכים ללמוד לחיות יחד ועם חיכוכים מינימליים. זה יושג רק באמצעות קירוב לבבות, התחשבות באחר, ויתור. בטח שלא באמצעות פגיעה באחר ופרובוקציות.
אני לא נכנס כאן לדיונים רחבים של חרדים וחילוניים, חרדים מול הקהילה וכיו"ב.
אני מתייחס ספציפית למקרה אחד ויחיד, ובמקרה הזה הרושם שלי ממה שאני קורא הוא שיש כאן אפשרות לפתרון עם מעט גמישות. מניסיוני בחיים לפעמים עדיף לוותר קצת ולקבל את עיקר מה שאתה רוצה ולא להתעקש על הכל ולא לקבל דבר. היות שאני מאמין שגם בקהילה יודעים זאת ולמרות זאת מסרבים לשינוי המסלול אני מתחיל לקבל את התחושה שלמעשה שינוי המסלול הוא לא "לוותר קצת" (ולקבל את העיקר) כי אם להפסיד את הכל. מהו הכל? כנראה שהפרובוקציה של לעשות דווקא מול בתי כנסת.

שלח תגובה