מעבר להריגת מחבל, מכנה משותף גדול לשני המקרים הוא שמישהו היה שם, צילם ופרסם, וזה מה שפוצץ הכל.
במקרה של קו 300 התמונה התפרסמה אחרי שיצאה הודעה ששני המחבלים נהרגו במהלך פעולת החילוץ.
התברר שהמחבל בתמונה הורד חי מהאוטובוס החטוף, נחקר ע"י אנשי שב"כ ואז הוצא להורג עם סלע שדפקו לו בראש.
תגיד מה שתגידו,אשם לא אשם.
דבר אחד בטוח.
זהו יום עצוב מאוד לחברה הישראלית ששמה את כל תחלואיה על ילד בן 18.
אני יכול שלא להסכים עם המעשה עצמו אבל הקופונים שגזרו כאן כל מיני שרים ואפילו הרמטכל עצמו שיכול היה לסתום את הפה אתמול הוא מביך.
חבל לי על הבחור,בשוקה התחתונה הוא הרג מחבל.
מודל צבא העם מת מזמן, כמות האוכלוסייה לא קטנה ומחייבת גיוס כללי כמו פעם, החברה שלנו כבר לא ערכית וציונית כמו פעם, הצורך במיומנויות לחימה חשוב יותר מפעם, ואין שום דבר שיכול למנוע מאיתנו להפוך את הצבא למקצועני.
אם היו לוקחים את המשאבים שהשקיעו בכל היצורים שהכרתי בשירות הצבאי שלי ומשקיעים אותם בפיתוח איכותי יותר של לוחמים מיומנים יותר ומתגמלים אותם הרבה יותר ממה שתיגמלו בתקופה שלי היינו מקבלים צבא הרבה יותר איכותי ולא קטן בהרבה מהצבא שיש לנו עכשיו, שמעבר לעובדה שהוא לא מספיק מיומן הוא מלא ב"שומן" שאין לו צורך בו והוא תופס לו הרבה תקנים ותקציב שאפשר היה להשתמש בו למטרות הרבה יותר יעילות ובכוח אדם לא מחויב לא מועיל ולא מתאים לשירות צבאי.
מבלי להיכנס לויכוח על המעשה- מרתיח לראות פוליטיקאים שמגיבים על פסק הדין.
מה יש לשר הביטחון לעשות בבית דין צבאי? על מה ולמה צריכים פוליטיקאים להתערב במשפט צבאי? ההוא בעד, ההוא נגד, ההוא דורש חנינה. מי שמכם?
במהלך מבצע חומת מגן ב-2002, נכנס כח צה"ל למחנה הפליטים ג'נין למשימה מבצעית. בין לבין, הוא עבר בסמטה צפופה, והתעורר חשש כבד שהבתים סביב ממולכדים וזו בשפת העם "כיפה אדומה"... ביקשו אישור לפוצץ את הבתים, אלא ששר הביטחון דאז (פואד בן-אליעזר) הטיל וטו מחשש ליח"צ שליליים בזירה הבינלאומית. התוצאות היו הרות אסון: 13 הרוגים ועשרות פצועים לאחר ששרשרת מטענים הופעלה כנגדם והפכה את הסמטה לבית קברות.
אורי אדום בנשמה כתב:במהלך מבצע חומת מגן ב-2002, נכנס כח צה"ל למחנה הפליטים ג'נין למשימה מבצעית. בין לבין, הוא עבר בסמטה צפופה, והתעורר חשש כבד שהבתים סביב ממולכדים וזו בשפת העם "כיפה אדומה"... ביקשו אישור לפוצץ את הבתים, אלא ששר הביטחון דאז (פואד בן-אליעזר) הטיל וטו מחשש ליח"צ שליליים בזירה הבינלאומית. התוצאות היו הרות אסון: 13 הרוגים ועשרות פצועים לאחר ששרשרת מטענים הופעלה כנגדם והפכה את הסמטה לבית קברות.
אורי אדום בנשמה כתב:במהלך מבצע חומת מגן ב-2002, נכנס כח צה"ל למחנה הפליטים ג'נין למשימה מבצעית. בין לבין, הוא עבר בסמטה צפופה, והתעורר חשש כבד שהבתים סביב ממולכדים וזו בשפת העם "כיפה אדומה"... ביקשו אישור לפוצץ את הבתים, אלא ששר הביטחון דאז (פואד בן-אליעזר) הטיל וטו מחשש ליח"צ שליליים בזירה הבינלאומית. התוצאות היו הרות אסון: 13 הרוגים ועשרות פצועים לאחר ששרשרת מטענים הופעלה כנגדם והפכה את הסמטה לבית קברות.
ולצד זה יש מספיק לא מעט של מקרים שבהם בזמן לחימה כיסחו בתים ואיתם אזרחים ״על פארש״, מכיר גם באופן אישי