גדוד מילואים 7020.אורי אדום בנשמה כתב:במהלך מבצע חומת מגן ב-2002, נכנס כח צה"ל למחנה הפליטים ג'נין למשימה מבצעית. בין לבין, הוא עבר בסמטה צפופה, והתעורר חשש כבד שהבתים סביב ממולכדים וזו בשפת העם "כיפה אדומה"... ביקשו אישור לפוצץ את הבתים, אלא ששר הביטחון דאז (פואד בן-אליעזר) הטיל וטו מחשש ליח"צ שליליים בזירה הבינלאומית. התוצאות היו הרות אסון: 13 הרוגים ועשרות פצועים לאחר ששרשרת מטענים הופעלה כנגדם והפכה את הסמטה לבית קברות.
נותנים לגיטימציה למשתמטים...
Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
The red one כתב: ולצד זה יש מספיק לא מעט של מקרים שבהם בזמן לחימה כיסחו בתים ואיתם אזרחים ״על פארש״, מכיר גם באופן אישי
במלחמה כמו במלחמה
לא הבנתי.
אתה מותח ביקורת או מצדיק?
הקוקסינליות היא אחת לאחת ועוברת כחוט השני בין המקרים...bs war כתב:
בדיוק אותו מקרה. אחד לאחד!
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
יום עצוב למדינה הזאת והיום אני מתבייש להגיד שאני חלק מהדבר הזה שנקרא מדינת ישראל.
מבחינתי כל מי שבא במטרה להרוג צריך להיהרג בין עם בעמידה ,קריעה או שכיבה מנוטרל או לא. מגיע לחלאות האלה מוות בייסורים.
בגלל הקקה הזה חייל הורשע בהריגה! פאקינג הריגה של מחבל מתועב.
מכרו חייל צה"ל בשביל כמה לייקים ממדינות עויינות ששמות עלינו קצוץ
מבחינתי כל מי שבא במטרה להרוג צריך להיהרג בין עם בעמידה ,קריעה או שכיבה מנוטרל או לא. מגיע לחלאות האלה מוות בייסורים.
מוזמן לנסות את מזלך במדינה אחרת.שיש כתב:יום עצוב למדינה הזאת והיום אני מתבייש להגיד שאני חלק מהדבר הזה שנקרא מדינת ישראל.
״מבחינתי״..אם אתה לא מבין מה זה חוקי מדינה ומה החשיבות שלהם אז אולי עדיף שבאמת תחפש מקום חדש שלא תתבייש בו.
אז אני מניח שזה בסדר רק לנטרל מחבל ולא חלילה לפגוע בו יותר מידי כן? הוא בסך הכל לוחם למען מדינה משל עצמו...CrazyRed7 כתב: מוזמן לנסות את מזלך במדינה אחרת.
״מבחינתי״..אם אתה לא מבין מה זה חוקי מדינה ומה החשיבות שלהם אז אולי עדיף שבאמת תחפש מקום חדש שלא תתבייש בו.
אני אתקן, מחבל( דגש על מחבל כן) שבא להרוג חייב למות מבחינתי!
עוד פעם מבחינתך?שיש כתב: אז אני מניח שזה בסדר רק לנטרל מחבל ולא חלילה לפגוע בו יותר מידי כן? הוא בסך הכל לוחם למען מדינה משל עצמו...
אני אתקן, מחבל( דגש על מחבל כן) שבא להרוג חייב למות מבחינתי!
בלי להעליב כן?אבל מי אתה בכלל?כל אחד רוצה לקחת את החוק לידיים.
לצה״ל יש חוקים מאוד ברורים. החייל הגיע לאחר האירוע כשהמחבל מנוטרל והחליט על סמך דעתו לירות בראשו. זה נקרא הריגה.
השופטים בבית המשפט שופטים לפי עובדות נטו. זאת העבודה שלהם לשים את הרגש בצד ולשפוט בצורה קרה לפי חוקי המדינה וצה״ל. אי אפשר להאשים אותם/את צה״ל.
עכשיו כל מה שצריך זה לדאוג לו לחנינה. את העונש שלו הוא קיבל.
מול מחבל אין חוקים וצריך להרוג אותם וחבל שזה לא ככה. זו דעתי ואתה לא חייב להסכיםCrazyRed7 כתב: עוד פעם מבחינתך?
לצה״ל יש חוקים מאוד ברורים. החייל הגיע לאחר האירוע כשהמחבל מנוטרל והחליט על סמך דעתו לירות בראשו. זה נקרא הריגה.
השופטים בבית המשפט שופטים לפי עובדות נטו. זאת העבודה שלהם לשים את הרגש בצד ולשפוט בצורה קרה לפי חוקי המדינה וצה״ל. אי אפשר להאשים אותם/את צה״ל.
- The red one
אני יכול לנסות לדאוג לו לחנניהCrazyRed7 כתב: עוד פעם מבחינתך?
שיש - אני מסכים איתך שמחבלים צריך להרוג גם אחרי שביצעו פיגוע והלוואי שהחוק הזה ישונה, אבל כל עוד החוק הצה"לי אוסר על ביצוע מעשה שכזה, מי שעובר עליו צריך להיענש.
תהרוג. או במהלך האירוע או אחרי משפט.שיש כתב: מול מחבל אין חוקים וצריך להרוג אותם וחבל שזה לא ככה. זו דעתי ואתה לא חייב להסכים
אין ספק שמי שעובר על חוק צריך להיענש, אבל ברור לי שהמטרה במשפט הזה לא הייתה רק לעשות צדק וזה מה שמרתיחThe red one כתב: אני יכול לנסות לדאוג לו לחנניה
שיש - אני מסכים איתך שמחבלים צריך להרוג גם אחרי שביצעו פיגוע והלוואי שהחוק הזה ישונה, אבל כל עוד החוק הצה"לי אוסר על ביצוע מעשה שכזה, מי שעובר עליו צריך להיענש.
למה המטרה היתה לא לעשות צדק? כי לא התקבלה התוצאה שרצית?שיש כתב: אין ספק שמי שעובר על חוק צריך להיענש, אבל ברור לי שהמטרה במשפט הזה לא הייתה רק לעשות צדק וזה מה שמרתיח
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
izguy83 כתב: למה המטרה היתה לא לעשות צדק? כי לא התקבלה התוצאה שרצית?
אני אסביר לך...
1. כי ההליך זוהם בצורה נפשעת עוד מראשיתו ע"י ראשי הצבא, שרמסו ברגל גסה את עיקרון הסוב יודיצה וחוק השיפוט הצבאי. כרוניקה של הרשעה ידועה מראש פראקסלנס.
2. התביעה, קרי המדינה, שכרה את שירותיו של פרקליט צמרת פרטי במאות אלפי שקלים. אתה קולט?! מדובר בצעד חריג ביותר, שרק מעיד על אובר להיטות להרשיע, ועד כמה כל המערכת הצבאית עמדה על רגליה האחוריות כדי להשיג הרשעה.
3. אם המטרה היתה אכן עשיית צדק, היו מסתפקים בבירור פנימי ולא במשפט ראווה מתוקשר ומתוזמר שיגרום לקרע עמוק, שספק אם אי פעם יאוחה, בחברה הישראלית.
4. כל בר דעת יודע שאם אלאור עזריה לא היה "הולך על כל הקופה", קרי מוריד את הראש ואומר שטעה, זה במקסימום היה נגמר באישום על שימוש לא חוקי בנשק שהיה גורר עונש קל מאוד (נזיפה וריתוק). זה אומר למעשה שמניעי התביעה היו אגוצנטריים לחלוטין, לא שמירה על ערכי צה"ל ולא בטיח.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- The red one
די כבר להזכיר את עקרון הסוביודיצה. הכל היה על פי החוק
לגבי 4 - מה התביעה אשמה שאלאור לא התנצל?
לגבי 4 - מה התביעה אשמה שאלאור לא התנצל?
שאלה פשוטה, אם אין סרטון שמתפרסם לכל העולם,עדיין ההתנהלות זהה?
זה כבר לא מדויק. אולי חוקי לפי הספר אבל מאוד מאוד לא ראוי.The red one כתב:די כבר להזכיר את עקרון הסוביודיצה. הכל היה על פי החוק
ההתערבות הפוליטית והתקשורתית במשפט הזה הייתה לא תקינה בעליל. כנ"ל הרמטכ"ל שלא היה צריך להוציא מילה על הפרשה.
ועם כל זה, אין להוריד מאשמת החייל. מה שכן, בהחלט ראוי להקל בעונש, מה שהוא עבר בשנה האחרונה לא עובר כל חייל. טראומה וכתם לכל החיים.