יש ממשלה

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

Re: יש ממשלה

שליחה על ידי אריאל2 »

Sir Alex Ferguson כתב:
28 מרץ 2023, 19:33
אני לא מזלזל באף חייל מילואים.
גם לא מזלזל באיש צוות אוויר מקריית מלאכי שעבר הסללה בתיכון למגמת חשמל ולאחר מכן כשהלך לצבא נשלח ישר לחייל האוויר ובלי העבודה השחורה והמלוכלכת שהוא עשה ועושה המטוסים בכלל לא היו ממריאים. למה הקול שלו בקלפי שווה פחות? למה כשקוראים לו למילואים הוא תמיד התייצב אבל בגלל שיש לטייסים מעמד מיוחד הם יכולים להגיד שמבחינה פוליטית זה לא מתאים להם? למה הם שווים יותר? כשאני הייתי לאחר השחרור בחופשה בלונדון והמ"פ של המילואים שלי התקשר ואמר תבוא דחוף נכנסים לעזה אני שאלתי את עצמי האם נכון לי מבחינת דעות פוליטית לוותר על חצי גמר ליגת אלופות של ברצלונה - צ'לסי בלונדון בשביל להגיע למילואים? האם חייל שעושה פחות ימי מילואים בשנה מהטייסים אבל כשיש מבצעים נכנס לעומק השטח ומסכן את חייו הקול שלו או הדעה שלו שווה פחות מהטייסים? כולנו אחים, כולנו צריכים להיות שווים, הטייס ואיש האחזקה, הלוחם ואותו מסייע תמיכה שדאג לי לכל הציוד שאני צריך כי מהשדה טסתי להתכנסות לפני הכניסה לעזה.

אני מעריך את הטייסים והתנגדתי קשות לאותם פוליטיקאים שזלזלו בהם ובתרומה שלהם למדינה, ובאותה נשימה אני מרגיש חופשי להגיד שהצעד שלהם הוא חציית קו אדום ומסוכן מאוד וכמו שאמרתי אני אישית הייתי עד גם למשרת מילואים פעיל (לא מתנדב) שהודיע ליחידה שהוא לא יגיע לזימונים עתידיים (היום פשוט מאוד לא להגיע למילואים למי שמחפש בכך, בטח ללוחמים, גם למי שלא מתנדב).

ואני שוב כותב, לפעול מתוך פוזיציה זה הכי קל, הייתי עד לרגעים קריטיים בחברה הישראלית שבה חיילים מהצד הימני של המפה והצד השמאלי של המפה הבינו את הסכנות בסרבנות בטח במבט לעתיד ולכן השאירו את הסרבנות מחוץ לצה"ל.
זה המשפט החשוב:
איש צוות אוויר מקריית מלאכי שעבר הסללה בתיכון למגמת חשמל ולאחר מכן כשהלך לצבא נשלח ישר לחייל האוויר.
שיטפלו בזה כדי שיהיה גם טייס מרוקאי או אתיופי מקריית מלאכי במקום להמשיך לטפח בורות ונחשלות.
זה יעלה לש"ס ולליכוד במצביעים עתידיים אז הסבירות שזה יקרה שווה לסבירות שזה קרה מאז שנת 77.

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

אריאל2 כתב:
29 מרץ 2023, 13:35
זה המשפט החשוב:
איש צוות אוויר מקריית מלאכי שעבר הסללה בתיכון למגמת חשמל ולאחר מכן כשהלך לצבא נשלח ישר לחייל האוויר.
שיטפלו בזה כדי שיהיה גם טייס מרוקאי או אתיופי מקריית מלאכי במקום להמשיך לטפח בורות ונחשלות.
זה יעלה לש"ס ולליכוד במצביעים עתידיים אז הסבירות שזה יקרה שווה לסבירות שזה קרה מאז שנת 77.
חייבים לטפל בזה בהחלט ושמעתי כבר שטויות מהצד שחנולגבי האיך וחבל
ועדיין סרבנות זה קו אדום וככל שהסרבן מחזיק בתפקיד יותר בכיר ורגיש ככה זה אסור שבעתיים

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

אריאל2 כתב:
29 מרץ 2023, 13:26
המשטרה צריכה להתנהג באותה צורה לכולם.
כדאי שתבדיל בין אמירות (חלקן מיותרות לגמרי) לבין אנשים שמכים אנשים אחרים ופוליטיקאים שאחר כך מצטלמים איתם.
איך תרגיש עם רוביק או ברדה יצטלמו עם לה פמיליה אחרי שאלו פירקו אותך במכות ואז ירקו לאמא שלך בפנים וקראו לה שרמוטה וזונה של ערבים?
רגב המתועבת מצטלמת עם כהניסטים. אנשים שבמדינות אחרות היו יושבים בכלא.

אני יודע מה היה מבחינת אלימות כי הייתי שם.
יש גם מספיק סרטונים מתל אביב, ירושלים, אזור בית שאן, מאיפה שתרצה. תנסה לפתוח את העיניים.
יש גם אנשים שהשב"כ עצר עם נשק בדרך להפגנה. הם רק התלוצצו כמובן.
יש גם ערבים שקיבלו מכות בירושלים סתם כי הם ערבים. לגטימי בסך הכל.
כל ההתפרעויות בהפגנות נגד הרפורמה (למעט מקרים מועטים ומאוד חריגים) קשורות לרכוש.
כשיחפשו ימנים ברחוב, ירקו להם בפנים, יקללו אותם, ירססו אותם בגז מדמיע, ירביצו ויזרקו עליהם אבנים דבר איתי.
ברור שלא נעים להיות חלק ממחנה שיש בו אנשים אלימים אבל לא צריך לעצום עיניים.
בהפגנה בב"ש צד אחד מקלל ומתפרע והצד השני לא מגיב ומפגין באותה צורה. אלו עובדות. תתמודד עם זה.

אני בעד שיעצרו את ההפגנות. כתבתי שלצערי הדיונים אצל הנשיא נועדו לכשלון.
הכל מחושב = קמפיין אזרחים סוג ב. ביבי יודע איך לשלהב את הבייס שלו. ומסתבר שגם השביתה במשק.
חוקים נגד ערבים = שלילת זכות הצבעה, פסילת מפלגות, השתלטות על קרקעות פרטיות של פלסטינים.
אין שום קשר למלחמה בטרור. רק גזענות קלאסית.
תקרא על חוק החמץ, הדרת נשים, הפרדה במקומות ציבוריים ונמשיך משם.
אני נגד אלימות והסתה ובזה אשמים שני הצדדים ובעיקר התקשורת וגם עבירות רכוש חייבים לעקור והאכיפה חייבת להיות זהה

אני לא מאמין שאני מוצא את עצמי בויכוחים פוליטיים כי אני שונא פוליטיקה ושונא פוליטיקאים ולאמאמין להם בכלל אבל השנאה לצד הימני משכה אותי להגיב( נראה לי שזה מספיק זה סתם עושה לי רע)

לסיום רק לגבי החוקים
אתה חושש באמת שישללו מפלגות ערביות שתומכות בטרור? הלוואי ויקרה אבל אין סיכוי

השתלטות על קרקעות? איפה? בנתיים בנגב זה בסדר

חוק החמץ להבנתי מיותר כי עד עכשיו הכניסו חמץ למקומות מסויימים ולא היה איסור ובחדרים עצמם כיבדו את העניין הזה ומי שלא שומר לא הכניס דווקא ואז בג"ץ חייב משהו ואז הילדים הקונים של הימין עשו דווקא וחוקקו חוק( הכל פוליטיקה מפגרת ולא מדינת הלכה ולא כלום , נטו דווקא אחד לשני)- אולי אני טועה ככה הבנתי ממה ששמעתי

וכן אולי ביבי ידע איך להוציא את האנשיםצשלו החוצה כמו שמארגני המחאה ידעו איך להוציא את שלהם זה משחק שאין בו מנצחים וגם אני וגם אתה פיונים במשחק הזה

זהו מיציתי באמת

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

אריאל2 כתב:
29 מרץ 2023, 13:35
זה המשפט החשוב:
אה אתה אומר שאנשים שמשכילים יותר בוחרים במפלגות גוש השמאל?

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

שיש כתב:
29 מרץ 2023, 15:42
אני נגד אלימות והסתה ובזה אשמים שני הצדדים ובעיקר התקשורת וגם עבירות רכוש חייבים לעקור והאכיפה חייבת להיות זהה

אני לא מאמין שאני מוצא את עצמי בויכוחים פוליטיים כי אני שונא פוליטיקה ושונא פוליטיקאים ולאמאמין להם בכלל אבל השנאה לצד הימני משכה אותי להגיב( נראה לי שזה מספיק זה סתם עושה לי רע)

לסיום רק לגבי החוקים
אתה חושש באמת שישללו מפלגות ערביות שתומכות בטרור? הלוואי ויקרה אבל אין סיכוי

השתלטות על קרקעות? איפה? בנתיים בנגב זה בסדר

חוק החמץ להבנתי מיותר כי עד עכשיו הכניסו חמץ למקומות מסויימים ולא היה איסור ובחדרים עצמם כיבדו את העניין הזה ומי שלא שומר לא הכניס דווקא ואז בג"ץ חייב משהו ואז הילדים הקונים של הימין עשו דווקא וחוקקו חוק( הכל פוליטיקה מפגרת ולא מדינת הלכה ולא כלום , נטו דווקא אחד לשני)- אולי אני טועה ככה הבנתי ממה ששמעתי

וכן אולי ביבי ידע איך להוציא את האנשיםצשלו החוצה כמו שמארגני המחאה ידעו איך להוציא את שלהם זה משחק שאין בו מנצחים וגם אני וגם אתה פיונים במשחק הזה

זהו מיציתי באמת
האמת והשלום אהבו

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

CrazyRed7 כתב:
29 מרץ 2023, 17:00
אה אתה אומר שאנשים שמשכילים יותר בוחרים במפלגות גוש השמאל?
אמרו וחקרו את זה הרבה לפני.
משכילים מעורבים יותר פוליטית, מצביעים יותר, ויותר ליברליים (ננסח את זה ככה) דבר שמאפיין יותר מפלגות שמאל.
*יש שטוענים שבישראל השיוך העדתי והדתי משפיעים יותר מהשכלה על ההצבעה.
אם יש לך זמן תקרא
https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=16864
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001300913
https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 52,00.html

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

אריאל2 כתב:
29 מרץ 2023, 20:51
משכילים מעורבים יותר פוליטית, מצביעים יותר, ויותר ליברליים (ננסח את זה ככה) דבר שמאפיין יותר מפלגות שמאל.
אם יש לך זמן תקרא
אריאל2 כתב:
אם יש לך זמן תקרא
הקשר בין השכלה והכנסה הוא חזק, יכול להיות שהקשר בין השניים להצבעה למחנה השמאל היא חזקה ומוכחת.
הקשר בין השכלה וגם גיוס לצבא לבין אחוז הצבעה הוא חלש אז אתה צריך לדייק במה שאתה אומר.
סתם לדוגמה במודיעין עלית הצביעו 80% וברמת השרון/הרצליה/הוד השרון גג עמד על 70%. תא 60% ובש שניהם 60%. ישנם לא מעט אנשים שהצטרפו למחאה הנוכחית שלא הפגינו/פעילים פוליטית יום אחד לפני ושייכים למחנה השמאל.

לשיוך העדתי, וגם הדירוג של העיר במדד הפריפיראלי והדירוג הכלכלי/חברתי שלה ביחד - מעצב חזק מאוד בהצבעות של העיר.
אם היה ניתן לעשות על ערים עם 80k תושבים ומעלה גם חתך לפי שכונות (שבכל עיר יש שכונה עשירה ומושקעת יותר ושכונה וותיקה יותר) זה היה אפילו בולט עוד יותר כמו בתא.
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

גם לאחוז ההצבעה לרוב יש קשר מובהק להשכלה ולגיוס.
המקרה החרדי הוא היוצא דופן שבו קבוצה דתית שמשיגה הישגים סקטוריאליים מקבלת מוטיבציה גדולה להצביע, בייחוד כשההישג הכי חשוב הוא השתמטות מגיוס.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

בפעם האלף, לנתונים שאתם מדברים עליהם אין רלוונטיות במדינה כמו ישראל. בעוד כמה עשרות שנים הם יקבלו משמעות וכנראה שיראו אחרת.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

shovalb9 כתב:
29 מרץ 2023, 22:30
הקשר בין השכלה והכנסה הוא חזק, יכול להיות שהקשר בין השניים להצבעה למחנה השמאל היא חזקה ומוכחת.
הקשר בין השכלה וגם גיוס לצבא לבין אחוז הצבעה הוא חלש אז אתה צריך לדייק במה שאתה אומר.
סתם לדוגמה במודיעין עלית הצביעו 80% וברמת השרון/הרצליה/הוד השרון גג עמד על 70%. תא 60% ובש שניהם 60%. ישנם לא מעט אנשים שהצטרפו למחאה הנוכחית שלא הפגינו/פעילים פוליטית יום אחד לפני ושייכים למחנה השמאל.

לשיוך העדתי, וגם הדירוג של העיר במדד הפריפיראלי והדירוג הכלכלי/חברתי שלה ביחד - מעצב חזק מאוד בהצבעות של העיר.
אם היה ניתן לעשות על ערים עם 80k תושבים ומעלה גם חתך לפי שכונות (שבכל עיר יש שכונה עשירה ומושקעת יותר ושכונה וותיקה יותר) זה היה אפילו בולט עוד יותר כמו בתא.
לא דיברתי על הקשר בין גיוס לצבא להצבעה.
אתה צודק שבארץ דתיים מצביעים הרבה למרות שההשכלה הפורמלית שלהם לא גבוהה.

חמש הערים עם אחוז הגיוס הגבוה ביותר (גברים):
מודיעין-מכבים-רעות, הרצליה, רעננה, כפר סבא, ראשל"צ
חמש הערים עם אחוז הגיוס הגבוה ביותר (נשים):
מודיעין-מכבים-רעות, כפר סבא, רמת גן, הרצליה, ראשל"צ
*לא התייחסתי למועצות אזוריות וישובים קטנים כי יש לי עוד כמה דברים לעשות.

אחוזי הצבעה: אחוז הצבעה ארצי 70.63%
מודיעין- מכבים רעות 74.96% (מפלגות הקואליציה בערך 35% מסך הקולות)
הרצליה-65.64% (מפלגות הקואליציה בערך 31% מסך הקולות)
רעננה- 66.61% (מפלגות הקואליציה בערך 37% מסך הקולות)
כפר סבא 69.89% (מפלגות הקואליציה בערך 34% מסך הקולות)
ראשל"צ 66.20% (מפלגות הקואליציה בערך 48% מסך הקולות)

מהנתונים האלו הממשלה הנוכחית לא מקבלת חצי מהקולות בחמש הערים שאחוז הגיוס בהן הוא הגבוה ביותר.
עוד עולה שיש הצבעה גבוהה מאוד בישובים דתיים שהם עם אחוז גיוס נמוך
לדו': בני ברק (76.53%) אלעד (84.36), ביתר עילית (81.34%). (16% גיוס בשלושתן).

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

gooner כתב:
30 מרץ 2023, 01:39
גם לאחוז ההצבעה לרוב יש קשר מובהק להשכלה ולגיוס.
המקרה החרדי הוא היוצא דופן שבו קבוצה דתית שמשיגה הישגים סקטוריאליים מקבלת מוטיבציה גדולה להצביע, בייחוד כשההישג הכי חשוב הוא השתמטות מגיוס.
לא ראיתי נתון שקושר את זה קשר חזק. כשאראה, אגיב בשמחה כי זה נשמע נכון על פניו. כשמסתכלים על מפת ההצבעות, קשה לראות נתון שמראה זאת מובהקות. גם מה שאריאל רשם, מדבר על אחוזי הצבעה בודדים, שאפשר לסתור עם ערי ימין יותר פריפראליות שעולים/שווים לכך. אין קשר. גם השאלה האם נותנים ערך לגודל היישוב כחלק מאחוז ההצבעה הוא גם נתון חשוב.
אריאל2 כתב:
30 מרץ 2023, 11:52
לא דיברתי על הקשר בין גיוס לצבא להצבעה.
אתה צודק שבארץ דתיים מצביעים הרבה למרות שההשכלה הפורמלית שלהם לא גבוהה.

חמש הערים עם אחוז הגיוס הגבוה ביותר (גברים):
מודיעין-מכבים-רעות, הרצליה, רעננה, כפר סבא, ראשל"צ
חמש הערים עם אחוז הגיוס הגבוה ביותר (נשים):
מודיעין-מכבים-רעות, כפר סבא, רמת גן, הרצליה, ראשל"צ
*לא התייחסתי למועצות אזוריות וישובים קטנים כי יש לי עוד כמה דברים לעשות.

אחוזי הצבעה: אחוז הצבעה ארצי 70.63%
מודיעין- מכבים רעות 74.96% (מפלגות הקואליציה בערך 35% מסך הקולות)
הרצליה-65.64% (מפלגות הקואליציה בערך 31% מסך הקולות)
רעננה- 66.61% (מפלגות הקואליציה בערך 37% מסך הקולות)
כפר סבא 69.89% (מפלגות הקואליציה בערך 34% מסך הקולות)
ראשל"צ 66.20% (מפלגות הקואליציה בערך 48% מסך הקולות)

מהנתונים האלו הממשלה הנוכחית לא מקבלת חצי מהקולות בחמש הערים שאחוז הגיוס בהן הוא הגבוה ביותר.
עוד עולה שיש הצבעה גבוהה מאוד בישובים דתיים שהם עם אחוז גיוס נמוך
לדו': בני ברק (76.53%) אלעד (84.36), ביתר עילית (81.34%). (16% גיוס בשלושתן).
כתבת יפה. בציטוט מלמטה, מה שסימנתי בבולד הנתונים שלך עדיין סותרים את הטענה הראשונה שנתת שמשכילים מצביעים יותר, או שההערה שלך על כך שהחרדים היא אוכלוסייה מיוחדת מורידה את החוזק של הטענה שלך.
אריאל2 כתב:
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

shovalb9 כתב:
30 מרץ 2023, 15:28
לא ראיתי נתון שקושר את זה קשר חזק. כשאראה, אגיב בשמחה כי זה נשמע נכון על פניו. כשמסתכלים על מפת ההצבעות, קשה לראות נתון שמראה זאת מובהקות. גם מה שאריאל רשם, מדבר על אחוזי הצבעה בודדים, שאפשר לסתור עם ערי ימין יותר פריפראליות שעולים/שווים לכך. אין קשר. גם השאלה האם נותנים ערך לגודל היישוב כחלק מאחוז ההצבעה הוא גם נתון חשוב.
אני די מחבב סטטיסטיקות, ואני די בטוח, שבניטרול הקול החרדי, התופעה די מובהקת, אם כי אין לי נתונים מוכנים לתת לך.
אגב, בערי הימין הפריפריאליות שציינת, יש גם לרוב אחוז חרדים לא מבוטל. אם תנסה לנטרל את הנתון שלהם, כפי שמשתקף מערים כל-חרדיות, לדעתי תקבל פער ממוצע די מובהק באחוז ההצבעה.

לא שזה משנה כל כך, בסוף כל ההצבעות הן שוות משקל, לפחות בינתיים.

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

יש לי פתרון לשמאל- תעשו עוד ילדים כדי לנצח את החרדים והערבים

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

שיש כתב:
30 מרץ 2023, 16:00
יש לי פתרון לשמאל- תעשו עוד ילדים כדי לנצח את החרדים והערבים

פחחחחחח

ככה לא יספיק להם הכסף לחו''ל כל חצי שנה והרבה ילדים זה בזבוז זמן ואנרגיה שאפשר לתעל לחדרי כושר ויוגה
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

יש ממשלה

שלח תגובה