בחירות 2019

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: בחירות 2019

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

CrazyRed7 כתב:מדובר באדם די קיצוני בנושאים מסוימים.
די ברור למה מתכוון המשורר, אז יש לי בשורות בשבילך - כל אדם שומר תורה ומצוות יהיה נגד כל מה שקשור לקהילה הלהט''בית. זו לא קיצוניות, זה התורה שקיבלנו במעמד הר סיני לפני 3,331 שנים, הבסיס להימצאותנו כאן, ומאז היא מלווה את עם ישראל עד היום.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

CrazyRed7 כתב: חח תן להם לחיות בסרט. אל תפריע

בתור התחלה שהמתמודד לראשות הממשלה יגיד מה הדעות שלו. חודש לפני הבחירות ולאף אחד אין מושג מה הדעות שלו. הזוי!
כרגע המצע היחיד שלהם זה ״אנחנו לא ביבי. רק לא ביבי. אנחנו לא נשב עם ביבי. ביבי, ביבי, ביבי״
מי זה להם? כבר קיטלגת אותי? מה אתה יודע בכלל?

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

שיש כתב: מי זה להם? כבר קיטלגת אותי? מה אתה יודע בכלל?
נראה לי שאתה קיטלגת את עצמך.

הם=אלה שחיים בסרט שה״רק לא ביבי״ שיגיע יהפוך אותנו למדינה זולה עם דיור זול וכל סיפורי הסבתא שמנסים למכור.

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

המומחים אומרים שבסוף מצביעים מהבטן ולא מהראש... וכן, גם אנשי השמאל, לא רק הימניים הפרימיטיבים...
אבל כרגע כשאנחנו צריכים להפעיל את הראש, הבחירה היא בין:

המצב הקיים, שלטון הליכוד בראשות ביבי, שלפי כל הקריטריונים העולמיים, שעדיין לא עובדים אצל אברמוביץ והמשובטים שלו, מצבנו מעולה אנחנו מעצמה ובמקומות ראשונים (כן גם בבריאות, למרות שאני לא מבין איך), לבין:

מפלגה שרובה ככולה בפעם הראשונה בכנסת, אוסף של אנשים טובים אבל מנוגדיי דעות ועמדות, הם תוך מספר שנים בונים בתי חולים, פותרים את בעיות התחבורה, הופכים את העניים והזקנים לעשירים, ועוד סיפורי אלף לילה ולילה.
כן מצרפים את הערבים לקואליצייה, ואולי לא? תלוי את מי שואלים באיזו שעה. היום שמעתי את ביטון אומר שהם יצרפו את הדתיים, את הליכוד ואת הערבים שיתמכו במדינה יהודית וציונית. נו באמת, שבו 4 שנים באופוזיצייה, תלמדו, תנסו לא לריב ולהפרד ונפגש בבחירות הבאות כשאתם מגובשים.

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

MikiRed כתב:המומחים אומרים שבסוף מצביעים מהבטן ולא מהראש... וכן, גם אנשי השמאל, לא רק הימניים הפרימיטיבים...
אבל כרגע כשאנחנו צריכים להפעיל את הראש, הבחירה היא בין:

המצב הקיים, שלטון הליכוד בראשות ביבי, שלפי כל הקריטריונים העולמיים, שעדיין לא עובדים אצל אברמוביץ והמשובטים שלו, מצבנו מעולה אנחנו מעצמה ובמקומות ראשונים (כן גם בבריאות, למרות שאני לא מבין איך), לבין:

מפלגה שרובה ככולה בפעם הראשונה בכנסת, אוסף של אנשים טובים אבל מנוגדיי דעות ועמדות, הם תוך מספר שנים בונים בתי חולים, פותרים את בעיות התחבורה, הופכים את העניים והזקנים לעשירים, ועוד סיפורי אלף לילה ולילה.
כן מצרפים את הערבים לקואליצייה, ואולי לא? תלוי את מי שואלים באיזו שעה. היום שמעתי את ביטון אומר שהם יצרפו את הדתיים, את הליכוד ואת הערבים שיתמכו במדינה יהודית וציונית. נו באמת, שבו 4 שנים באופוזיצייה, תלמדו, תנסו לא לריב ולהפרד ונפגש בבחירות הבאות כשאתם מגובשים.
או שאפשר פשוט להתמקד בעובדות

https://www.health.gov.il/PublicationsF ... D_2016.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

אפשר להראות אותו דבר גם לגבי חינוך, תשתיות וכו׳ אבל חבל על המאמץ, גם ככה מדובר על ה OECD, הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה ועוד כל מיני ארגונים שנשלטים על ידי השמאל

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

לגבי הבריאות, כתבתי שאני לא מבין את העובדה שאנחנו במקום העשירי בעולם, הרבה מעל מדינות, כולל ב ocd, באורך החיים...

אין ספק שצריך להשקיע יותר בבריאות...
אבל ההצהרות של לפתור את כל הבעיות ,(מהיכן התקציב??), ודרך אגב מבלי להוציא את הגז, במקרה הטוב מעיד על חובבנות ושרלטנות.

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

CrazyRed7 כתב: נראה לי שאתה קיטלגת את עצמך.

הם=אלה שחיים בסרט שה״רק לא ביבי״ שיגיע יהפוך אותנו למדינה זולה עם דיור זול וכל סיפורי הסבתא שמנסים למכור.
מצחיק אתה
אני כעקרוון ימני מאוד בדעותיי והייתי מצביע ביבי אבל מאסתי בפוליטיקאים ולא מצביע לא ביבי ולא הליצנים מהצד השני.
חבל שאתה שבוי בזה שזול לא יהיה פה אף פעם( לא אומר מי יעשה ולא יודע מי יעשה ) .
הבעיה היא שמתעסקים במי לא יותר מאשר למה הם כן . אף אחד לא משכנע שהוא יעשה שינוי ושינוי זה לא לשבת בכסא של ביבי.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

yossi כתב: כלכלית אין ספק. המפלגה הכי ליברלית ביי פאר.
מדינית לדעתי הם יהיו יותר גמישים מהימין החדש נניח. הם יתנו להם לממש כמה נקודות מהמצע שלהם אני כן רואה אותם יושבים בממשלת מרכז בראשות גנץ נניח (מבחינה רעיונית, ברור שממדלה שנוטה לשמאל כלכלי והם פשוט לא הולכים ביחד).

מה שאני בא להגיד שפילוג המצביעים שלהם לא מורכב מימין בלבד. במדגם פנימי שנערך בין המצביעים שלהם החלוקה בין ימין ושמאל הייתה קרובה.
לכן גם כל הקריאות לפייגלין להתאחד עם עוצמה ושאר מפלגות הימין היה מנותק מהמציאות. הם פשוט לא דרים תחת אותם רעיונות. גם אם היחס שלהם בנוגע למדינה פלסטינית קרוב יחסית.
כל אדם שמצביע לימין,צריך להצביע ליכוד בבחירות הקרובות.
אחרת,השלטון בסכנה.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

MikiRed כתב:לגבי הבריאות, כתבתי שאני לא מבין את העובדה שאנחנו במקום העשירי בעולם, הרבה מעל מדינות, כולל ב ocd, באורך החיים...

אין ספק שצריך להשקיע יותר בבריאות...
אבל ההצהרות של לפתור את כל הבעיות ,(מהיכן התקציב??), ודרך אגב מבלי להוציא את הגז, במקרה הטוב מעיד על חובבנות ושרלטנות.
יש דווקא מחקר מעניין על התופעה:
https://taubcenter.org.il/wp-content/fi ... ncyheb.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

מסתבר שבישראל תוחלת החיים גבוהה בהרבה מהצפוי לאור עושרה של המדינה ומצב מערכת הבריאות שלה.
הסיבות שנראות וודאיות מדעית הן: קרבה לים, דת (נתון ידוע שמשפיע על דתות בכל העולם), ובמפתיע שירות צבאי,
כנראה בשל כניסה לכושר בשנים קריטיות.
מחקרים אחרים מדברים על תזונה ים תיכונית.

סמל אישי של משתמש
nir767676

שליחה על ידי nir767676 »

מישהו קרא את מסמך עיקרי החשדות של היועץ?
מסמך רציני מאוד ומפורט מאוד.
קצת שינה לי את הדעה לגבי כל הנושא.

בגדול המסמך מפרט בכל תיק מהן החשדות ומדוע הוא שוקל להעמיד לדין את ביבי.
המסמך לא מחדש הרבה בתיק 1000, שבעייני היה ונשאר חילופי טובות בין אנשים אמידים, לא הייתה שום פעולה של ביבי שעמדה בניגוד לאינטרס הציבורי.
אותו כנ"ל בתיק 2000, שהיה ונשאר יחסי פוליטיקאים-תקשורת, וגם מנדלבליט הבין זאת. למעשה בקריאה של המסמך מצטיירת תמונה בה ביבי בעצם טמן למוזס מלכודת די מתוחכמת, שבעצם הבטיח לו הבטחות גדולות ולא עשה כמעט כלום בפועל, אלא רק פעולות למראית עין שדאגו לכך שבמשך תקופה ידיעות אחרונות לא תקפו את ביבי ומשפחתו, ובסופו של יום מוזס כן עומד בפני אישום לשוחד וביבי כמובן שלא, כי הוא לא באמת התכוון לעמוד באף אחת מהבטחותיו.

עכשיו מה שמעניין באמת ומה ששינה לי את הגישה לגבי כל העניין הזה, הוא עיקרי החשדות בתיק 4000.
עד היום בעיקר דובר על עסקת בזק-יס, שהתקשורת והפרקליטות טענו שמדובר בעסקה שביבי קידם בשביל אלוביץ, וביבי ועיתונאים שונים טענו שמדובר בעסקה שאושרה על ידי כל הגורמים המקצועיים וביבי רק חתם עליה כי זו הייתה עבודתו כשר התקשורת, מה שעד היום נשמע לי הגיוני ולא שיכנע אותי שמדובר בשוחד.

אך, עיקרי החשדות מעלים תמונה שונה לגמרי.
אתן כמה נק':
1. קודם כל, הקשר הישיר בין בני הזוג נתניהו לבין בני הזוג אלוביץ בכל הנוגע לסיקור של מפשחת נתניהו בוואלה איננו מוטל בספק, הקשר מתועד ופרוש לאורך לא מעט נק', וניתן לראות כי אלוביץ פעל לא מעט פעמים כדי לשנות כותרות של כתבות ולדרדר כתבות לתחתית האתר.

אבל זה לא מעניין, מה שמעניין זה מה נתניהו עשה בתמורה, ופה המסמך נהיה מעניין:
2. מכירת אתר "יד2 - "בחודש מאי 2014 חתם מר נתניהו על היתר העברת שליטה בחברה בת
של "וואלה", שהפעילה את אתר המכירות האינטרנטי "יד2 ."החתימה אפשרה את השלמתה
של עסקת מכירת יד2 מקבוצת בזק לתאגיד תקשורת גרמני, בתמורה לסך של כ-800 מיליון
ש"ח שהוזרמו לקופתה של קבוצת בזק בשליטת מר אלוביץ'. לפני חתימת מר נתניהו על היתר
העברת השליטה ביד2 ,עמד מר אלוביץ' בקשר עמו ועם גורמים בסביבתו על מנת להאיץ את
חתימתו ואת חתימת שר התקשורת באותה עת, השר ארדן, על ההיתר הנדרש
. אישור העסקה
באופן מואץ היה בעל חשיבות רבה למר אלוביץ' ולקבוצת בזק, שכן עיכוב במתן האישור
הרגולטורי עלול היה להביא לכך שהרוכש הגרמני ייסוג מן העסקה
.

3.עסקת בזק-יס:
באותה עת, עמדת הגורמים המקצועיים במשרד התקשורת, בהם מנכ"ל המשרד אבי ברגר,
וסמנכ"ל הכלכלה, הרן לבאות, היתה כי יש להתנות את אישור העסקה בהסכמתה של קבוצת
בזק לקידום רפורמה תחרותית בשוק התקשורת ("רפורמת השוק הסיטונאי",
אותה הוביל
השר ארדן בתקופתו במשרד בממשלת נתניהו). התנייה זו, שהיתה משמעותית מאד מבחינת
הגורמים המקצועיים, לא היתה מקובלת על מר אלוביץ' ובזק. עמדה זאת הביאה לתרעומת
רבה אצל מר אלוביץ', ותלונותיו בעניין זה וביחס לברגר הועברו למר נתניהו.

מיד עם כינון הממשלה החדשה בראשותו של מר נתניהו במאי 2015 ,בה המשיך לכהן כשר
תקשורת, פיטר מר נתניהו את מנכ"ל המשרד, ברגר, שהתנגד לדרישות מר אלוביץ', בשיחה
טלפונית. כן החליט מר נתניהו למנות במקומו את איש אמונו שלמה פילבר, שהיה נטול ידע
מקצועי בתחום התקשורת, למנכ"ל משרד התקשורת

בסמוך לאחר מינויו, בפגישה ביניהם, הנחה מר נתניהו את פילבר כי עליו לפעול לקידום שורה
של סוגיות שונות במשרד התקשורת, באופן שיהיה לשביעות רצונו של מר אלוביץ'. במסגרת
זו הנחה נתניהו, בין היתר, את פילבר לפעול לקידום עסקת בזק יס בהקדם, ולמתן את הורדת
המחירים במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי באופן שייטיב עם בזק. כל זאת בניגוד לעמדת
הדרג המקצועי אותה עת

4. בעקבות הנחייתו של מר נתניהו החל פילבר לפעול באופן מיידי על מנת להביא לאישור עסקת
בזק יס בהקדם האפשרי, ואכן הביא לאישורה על ידי מר נתניהו בתוך פרק זמן של 16 יום
בלבד, באופן שתאם את לוח הזמנים ואת האינטרסים הכלכליים של מר אלוביץ'
. פילבר פעל
בצורה נחרצת לשינוי עמדתם של הגורמים המקצועיים במשרד, שעד כשבוע לפני אישור
העסקה, החזיקו בעמדה לפיה יש להתנות את האישור בקידום רפורמת השוק הסיטונאי. בשל
הנחיית מר נתניהו, פעל מולם פילבר באופן נמרץ ונחרץ והציג בפניהם שבכוונתו לשנות את
מדיניות המשרד ביחס לאישור העסקה, מבלי שגילה להם שהוא פועל במטרה להיטיב עם מר
אלוביץ' בהתאם להנחיית מר נתניהו, ולא בשל עמדה מקצועית שלו.

5. פילבר פעל בהתאם לדרישות אנשי בזק, ואף הביא, לדרישתם של אנשי בזק, לכך שמנוסח אישור העסקה יושמט תנאי משפטי
חשוב שנדרש לעמדת הגורמים המקצועיים במשרד ובראשם היועצת המשפטית של המשרד.
השמטת התנאי היתה חשובה למר אלוביץ' שסבר שהסעיף מסכן את קיום העסקה

6. ביום 2015.6.23 נמסרו למר נתניהו המלצת מועצת הכבלים הלוויין והמסמכים לאישור
העסקה, ועוד באותו יום חתם מר נתניהו על אישור עסקת בזק יס מתוך ידיעה שאישור
העסקה קודם על ידי פילבר, על פי הנחייתו, על מנת להיטיב עם מר אלוביץ' ובהתאם
לציפיותיו של מר אלוביץ'.

7. קביעת אופן היישום של רפורמת השוק הסיטונאי בשוק הטלפוניה בהתאם להעדפת
בזק, אף שפיתרון זה נדחה בעבר על ידי הגורמים המקצועיים במשרד התקשורת.
בנוסף, סיכם פילבר עם מר אלוביץ' על דחיית הרפורמה בשנה נוספת, בהתאם
לאינטרס של בזק שהמשיכה להחזיק במעמד מונופוליסטי בשוק הטלפוניה.

8. ברוח ההנחיה פעל פילבר גם לקדם את ביטול ההפרדה המבנית בקבוצת בזק,
לשביעות רצונו של מר אלוביץ'. תהליך זה קודם על ידי פילבר בחשאיות, תוך שיתוף
פעולה עם אנשי בזק, בניגוד לעמדת הגורמים המקצועיים במשרד ומבלי להתייעץ
עמם או עם הייעוץ המשפטי במשרד.

9. במהלך התקופה שבה כיהן פילבר כמנכ"ל משרד התקשורת, ופעל לקדם את ענייניו של מר
אלוביץ', דאג מר נתניהו מספר פעמים לוודא מול פילבר שענייני בזק מטופלים על ידי פילבר
בהתאם להנחייתו. בין היתר, במהלך אותה תקופה התקשר מר נתניהו לפילבר על מנת לנזוף
בו על כך שאינו מפטר את אחד הפקידים הבכירים במשרד
, סמנכ"ל הכלכלה, הרן לבאות,
שעמד בחזית המחלוקת של המשרד עם בזק בנושא מחירי רפורמת הטלפוניה.

בקיצור, אם עד היום התייחסתי בביטול לכל התיקים של נתניהו, הנק' לעיל שינו לי לחלוטין את המחשבה ונתניהו צריך לתת פה הרבה הסברים כי מדובר באימ-אימא של השוחד אם יש אמת בהאשמות.
עיכוב של משהו כמו רפורמת השוק הסיטונאי בטלפונייה זה משהו שפגע בכיס של כל אחד מאיתנו וזה א' ב' של כלכלה קפיטליסטית חופשית, שבשבילה מצביעים לליכוד. לחלוטין בניגוד לאינטרס הציבורי ובניגוד לעמדות המפלגה עצמה.

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

gooner כתב: יש דווקא מחקר מעניין על התופעה:
https://taubcenter.org.il/wp-content/fi ... ncyheb.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

מסתבר שבישראל תוחלת החיים גבוהה בהרבה מהצפוי לאור עושרה של המדינה ומצב מערכת הבריאות שלה.
הסיבות שנראות וודאיות מדעית הן: קרבה לים, דת (נתון ידוע שמשפיע על דתות בכל העולם), ובמפתיע שירות צבאי,
כנראה בשל כניסה לכושר בשנים קריטיות.
מחקרים אחרים מדברים על תזונה ים תיכונית.
תוחלת חיים גבוהה כתוצאה ממערכת בריאות טובה.

הנתון הכי משמעותי,שמשום מה לא מתייחסים אליו בחישובים, הוא אחוז הצעירים בישראל לעומת מדינות אחרות. האוכלוסיה פה הרבה יותר צעירה. סטטיסטית, ככל שאתה מתבגר יותר, יש צורך להיות יותר בבתי חולים, ולמשך זמן ממושך יותר.

אז כן, יש לנו פחות מיטות אשפוז, ,פחות ימי אשפוז ממוצע לאדם, פחות מכונות, פחות הוצאה לתושב בממוצע וכו' בגלל שהאוכלוסייה שלנו צריכה פחות.

אז כן, תמיד יש מה להשתפר, והייתי שישפרו עוד את מערכת הבריאות, אבל כן- הנתונים על תוחלת החיים המקסימלאית וכאלה באות בגלל שיש לנו מערכת בריאות לא רעה בכלל. כמובן עם אילוצים של מגזר ערבי גדול, שאינו ממושמע לתרבות הרפואית הישראלית.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

תודה על ההמלצה לקרוא ישירות את המלצות היועץ המשפטי לממשלה.
לא ארוך מדי, כתוב בשפה לא משפטית, והכל ברור אחרי הקריאה.
הפרטים בפרשת 1000 גם כן נראים לי כמו שוחד ברור, ניגודי העניינים וההתערבויות מפורטים. נראה שקיבל הנחת חבר.
אבל בתיק 4000 יש כל כך הרבה עובדות מרשיעות שגם החברות לא עזרה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

אין ספק שיש פה דברים מטרידים, אבל הרף פה גבוה פי כמה ממה שהיה עד היום במדינה.
אם זאת שחיתות, איך תגדירו שר אוצר שבזמן התפקיד שותף פוליטי של יו"ר ההסתדרות ותומך פה (עם סיעה רשמית) במירוץ להסתדרות?

בכלל, אני לא מבין למה צריך אישור למכור את אתר יד2. תשחררו כבר את כל הרגולציות המטומטמות האלה ולא יהיה מי לשחד

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

yedidel כתב:אין ספק שיש פה דברים מטרידים, אבל הרף פה גבוה פי כמה ממה שהיה עד היום במדינה.
אם זאת שחיתות, איך תגדירו שר אוצר שבזמן התפקיד שותף פוליטי של יו"ר ההסתדרות ותומך פה (עם סיעה רשמית) במירוץ להסתדרות?

בכלל, אני לא מבין למה צריך אישור למכור את אתר יד2. תשחררו כבר את כל הרגולציות המטומטמות האלה ולא יהיה מי לשחד
לא רואה איפה הרף גבוה, יש פירוט של ההחלטות שעברו בניגוד לדעת אנשי המקצוע תוך פיטורין של חלק מהם.
מעילה של מליארדים בכספי ציבור לטובת חבר או סוג של חבר, לכאורה.

בעניין ההסתדרות, לא הבנתי למי כוונתך, אבל ההסתדרות היא גוף פוליטי, רוב המפלגות מיוצגות שם, לפעמים בשמות אחרים.
את מכירת יד 2 צריך לאשר כיוון שהם מונופול בתחומם, זה כך בכל המדינות, כולל ארה"ב.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

gooner כתב: לא רואה איפה הרף גבוה, יש פירוט של ההחלטות שעברו בניגוד לדעת אנשי המקצוע תוך פיטורין של חלק מהם.
מעילה של מליארדים בכספי ציבור לטובת חבר או סוג של חבר.

בעניין ההסתדרות, לא הבנתי למי כוונתך, אבל ההסתדרות היא גוף פוליטי, רוב המפלגות מיוצגות שם, לפעמים בשמות אחרים.
את מכירת יד 2 צריך לאשר כיוון שהם מונופול בתחומם, זה כך בכל המדינות, כולל ארה"ב.
ההסתדרות היא סחטנית הכספים הכי גדולה במדינת ישראל, התפקיד הראשון של שר אוצר זה להוריד את ההוצאה שהיא גורמת. איך בדיוק הוא יכול לעשות את זה שהוא שותף פוליטי של היו"ר?

שלח תגובה