בחירות 2019

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
bs war

Re: בחירות 2019

שליחה על ידי bs war »

ForeverRed כתב:כנראה שפספסתי את קריעת ים סוף המדוברת.

מי שיש לו בעיה עם האמירות של ביבי על גנץ, שילך לבדוק מה גנץ אמר על ביבי, זה הרבה יותר מביך.
אנחנו בעיצומה של מערכת בחירות, בוקר טוב לכם.
מותר לי לצפות לקצת יותר קלאס מנבחרי הציבור שלי.
לא חושב שיש עוד מפלגה עם קמפיין כל כך מכוער ורדוד כמו של הליכוד, אולי כחול לבן אבל גם מהם אני לא מצפה לכלום.
עוד לא ראיתי סרטון אחד, אחד! של הליכוד שמדבר לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, שמדבר על עצמם, קצת להתגאות במה שעשיתם, דווקא יש על מה.
יש את גבולות הטעם הטוב גם בקמפיינים פוליטיים.

אני אישית מרגיש שכל הקמפיין הזה מזלזל בי, דוחפים לי סיסמאות של ילדים בני 5 ("שמאל חלש, ימין חזק") במקום לדבר לפחות קצת על אידאולוגיה ומדיניות, ויש על מה לדבר. זה גם ממש אבל ממש לא תורם לסתירת הסטיגמה על מצביעי הליכוד.

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

bs war כתב:
לא חושב שיש עוד מפלגה עם קמפיין כל כך מכוער ורדוד כמו של הליכוד, אולי כחול לבן אבל גם מהם אני לא מצפה לכלום.
עוד לא ראיתי סרטון אחד, אחד! של הליכוד שמדבר לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, שמדבר על עצמם, קצת להתגאות במה שעשיתם, דווקא יש על מה.

אני אישית מרגיש שכל הקמפיין הזה מזלזל בי, דוחפים לי סיסמאות של ילדים בני 5 ("שמאל חלש, ימין חזק") במקום לדבר לפחות קצת על אידאולוגיה ומדיניות, ויש על מה לדבר. זה גם ממש אבל ממש לא תורם לסתירת הסטיגמה על מצביעי הליכוד.
אתה לא קורא בין השורות, מדובר בקמפיין איכותי

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אחלה קרדיט נותנים לביבי, הרבה מעבר למה שהוא "זכאי" לו.
מאז שאני ילד השיח הוא אותו שיח והדעות אותן דעות.
דבר לא השתנה.
ההבדל היחיד הוא ביכולת של שני הצדדים להשמיע את קולם בצורה שווה.
אותם אנשי ימין שבעבר הושתקו וצונזרו, היום מככבים בכל מיני פורומים שבעבר לא היו קיימים.
בפייסבוק ובטוקבקים כולם שווים.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

bs war כתב:

מסכים עם חלק מהדברים.
כנראה שהפער בין שנינו הוא בציפיות.
עברתי מספיק מערכות בחירות כדי להבין איך העסק עובד. לא מצפה שהפעם זה יהיה אחרת.
חבל שכך, אבל זה המצב.
לגבי הסרטונים, דווקא ראיתי גם כמה ענייניים.
הרוב באמת לא.

סמל אישי של משתמש
MikiRed
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי MikiRed »

Ns75, אתה לא מכיר אותי וניראה לי שאתה וחבריך בלחץ על פי תגובתך.
כשאני אומר שמאלנים, אני מתכוון לאנשים שבצד האחר של המפה כעובדה, ובשום פנים ואופן לא כשם גנאי.
הכעס שלי על האברמוביצ'ים והמשובטים שלו שמזמן שכחו מה זה עיתונות ושהם מוטים לצד אחד, מש**** מהמקפצה ללא בושה.

היחיד שמאתגר אותם ומתגלה כעיתונאי אמיץ (נכון שכנראה ימני, אבל מקצועי והגון, תקף הרבה פעמים את ביבי) הוא עמית סגל, שלא במקרה הביא שתי ידיעות זהב על אשכנזי ועל גנץ. לא במקרה ההדלפות הלכו אליו. אם המידעים היו מגיעים לאברמוביץ' (ואולי הגיעו קודם) לא היה מפרסם אותם.
לסיכום, אני מקווה שאנשי המרכז/שמאל יקבלו הפעם את תוצאות הבחירות, דמוקרטיה או לא דמוקרטיה.

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

MikiRed כתב:Ns75, אתה לא מכיר אותי וניראה לי שאתה וחבריך בלחץ על פי תגובתך.
כשאני אומר שמאלנים, אני מתכוון לאנשים שבצד האחר של המפה כעובדה, ובשום פנים ואופן לא כשם גנאי.
הכעס שלי על האברמוביצ'ים והמשובטים שלו שמזמן שכחו מה זה עיתונות ושהם מוטים לצד אחד, מש**** מהמקפצה ללא בושה.

היחיד שמאתגר אותם ומתגלה כעיתונאי אמיץ (נכון שכנראה ימני, אבל מקצועי והגון, תקף הרבה פעמים את ביבי) הוא עמית סגל, שלא במקרה הביא שתי ידיעות זהב על אשכנזי ועל גנץ. לא במקרה ההדלפות הלכו אליו. אם המידעים היו מגיעים לאברמוביץ' (ואולי הגיעו קודם) לא היה מפרסם אותם.
לסיכום, אני מקווה שאנשי המרכז/שמאל יקבלו הפעם את תוצאות הבחירות, דמוקרטיה או לא דמוקרטיה.
לא יודע מי זה ״חבריך״, אני בד״כ משתדל לחשוב לבד ואין בי שום לחץ, כבר אמרתי שביבי ימשיך להיות ראש הממשלה גם אחרי הבחירות, אין לי שום צפייה אחרת

גם לא ברורה לי האמירה ״יקבלו את תוצאות הבחירות״, יש לך ספק שתוצאות הבחירות התקבלו ונתניהו היה ראש הממשלה בשנים האחרונות? עדיין מותר לאנשים לא לאהוב את זה אתה יודע

אבל לגופו של עניין, חאלס עם ההיתממות, גם אתה וגם חלק גדול מהמשתמשים פה בפורום, שלא לדבר על מה שקורה ברשתות החברתיות וברחוב, משתמשים במילה שמאל כמילת גנאי, זה מה שלימד אתכם ראש הממשלה, בעקביות ובנחישות יום יום שעה שעה, אתם רק פיונים בלוח השחמט של הגאון המניפולטיבי הזה

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

למה להגיד שביבי יצר קרע בעם?

למה לא להגיד שפעילי השמאל בראשות סורוס הביאו את זה על עצמם??
במחסומים, בתקשורת הארצית/זרה, בארגונים, בכנסת, בהאג בדוח גולדסטון ועודד מאות דוגמאות שאני יכול לשלוף מהמותן.

השמאל הפך מילת גנאי כי הוא בעצמו הכשיר את הקיצוניים ללכלך על החיילים והמדינה שלנו בעולם ואירופה בפרט.
ליצר משוואה שכל מה שהוא יהודי זה רע.

בתקופת אובמה היה כאן מתח מטורף!!! פחד בלתי נשלט וביבי עמד איתן מול הלחצים.

זיכרון קצר מאוד לאנשים. ביבי יצר את הקרע.. מצחיק מאוד.
השמאל יצר את הקרע במו ידיו!!!! חוצפה.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

ns75 כתב: תקשיב טוב, אתה וכל אלא שמשתמשים פה במילה שמאלני כאילו זה קללה

מיטב האנשים במדינה הזאת, טייסים, לוחמים ביחידות מובחרות, בכירים בתעשייה, סטארטאפיסים ובכלל חלק גדול מהאנשים שמחזיקים את המדינה הזאת על הכתפיים הם ״שמאלניים״

חטאם היחיד הוא שהם חושבים קצת אחרת מראש הממשלה, שבאומנות רבה הצליח לייצר משוואה פשוטה- כל מי שהוא לא אני זה שמאל ושמאל שווה בוגד

אז בוא אני אחדש לך, זה שאתה מצביע ביבי לא הופך אותך ליותר פטריוט או יותר אוהב את המדינה מאלו שלא

מותר לאנשים במדינה דמוקרטית לחשוב קצת אחרת, תפסיקו כבר לקרקר ״שמאל״ ״שמאל״ כמו להקת מעודדות שטופת מוח

קצת צניעות לא תזיק לך, תלמד להבין שכדאי וגם מותר לאנשים להחזיק בדעות קצת שונות משלך
תן לי ציטוט אחד שלו שהוא אמר שהשמאל בוגד כהצהרה,אחד!
אם תיתן לי אני מבטיח להצביע למי שאתה רוצה.
מי ששטוף שנאה זה אתה.
זכותך להצביע למי שאתה רוצה,זו גם חובתך.
אבל נראה לי שהשטיפת מח היחידה שנעשתה כאן זה שנתניהו מפלג.
הוא אומר חד משמעי "זה או אני או הם" נקודה.

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

אלדר כתב:למה להגיד שביבי יצר קרע בעם?

למה לא להגיד שפעילי השמאל בראשות סורוס הביאו את זה על עצמם??
במחסומים, בתקשורת הארצית/זרה, בארגונים, בכנסת, בהאג בדוח גולדסטון ועודד מאות דוגמאות שאני יכול לשלוף מהמותן.

השמאל הפך מילת גנאי כי הוא בעצמו הכשיר את הקיצוניים ללכלך על החיילים והמדינה שלנו בעולם ואירופה בפרט.
ליצר משוואה שכל מה שהוא יהודי זה רע.

בתקופת אובמה היה כאן מתח מטורף!!! פחד בלתי נשלט וביבי עמד איתן מול הלחצים.

זיכרון קצר מאוד לאנשים. ביבי יצר את הקרע.. מצחיק מאוד.
השמאל יצר את הקרע במו ידיו!!!! חוצפה.
בני גנץ, בוגי יעלון וגבי אשכנזי עמדו במחסומים והצטרפו ל BDS או שלא שמעת את ביבי אומר שהם שמאל?

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

אדום זקן כתב: תן לי ציטוט אחד שלו שהוא אמר שהשמאל בוגד כהצהרה,אחד!
אם תיתן לי אני מבטיח להצביע למי שאתה רוצה.
מי ששטוף שנאה זה אתה.
זכותך להצביע למי שאתה רוצה,זו גם חובתך.
אבל נראה לי שהשטיפת מח היחידה שנעשתה כאן זה שנתניהו מפלג.
הוא אומר חד משמעי "זה או אני או הם" נקודה.
ברור שלא תמצא ציטוט שלו אומר את זה, הבנאדם רחוק מלהיות טיפש

אבל באמת לא ברור לך שזאת המשוואה שהוא יצר?

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

bs war כתב:קמפיין פשוט מביך של הליכוד. מעליב אותי בתור פקוד ומצביע פוטנציאלי שלהם שזו הדרך שבה הם מנסים לשכנע אותנו, פשוט זלזול באינטליגנציה.
מאחורי כל קמפיין כזה עומדת מחשבה עמוקה וסקרי עומק שהוכיחו את עצמם בעבר כשוברי שוויון.
ביבי ומנהלי הקמפיין מודעים מצוין להשלכות של הסגנון שבו הם בחרו והם עדיין בחרו בו כי זה הכי נכון להם לקמפיין.

תשאל אותי למה?
כי הם יודעים שהם יאבדו מצביעים בגלל הבחירה הזאת אבל לא הרבה כי יש לליכוד גרעין מאוד חזק וקשה והם גם יודעים שכל מנדט שהם יאבדו יישאר בגוש.

לעומת זאת המתקפה על כחול לבן והגרירה שלהם למלחמת בוץ מול הליכוד מביאה את נתניהו בדיוק לאן שהוא רצה להגיע -
ירידה בסקרים לשני המפלגות כשהירידה של כחול לבן משמעותית הרבה יותר ולעומת הליכוד אצלם לא כל המנדטים נשארים בגוש (חלק עוברים לעבודה/מרצ אבל חלק גם לכולנו/זהות).

ביבי צריך את כל המפלגות המתנדנדות בפנים וגם אם זה יגרום לו לאבד 2-3 מנדטים אבל יחד עם צמצום פערים מול כחול-לבן הוא ימשיך לעשות זאת עד שהוא ימצה את המהלך.

אגב אני בטוח שבשבוע האחרון הוא ישלוף עוד איזה שפן מהכובע וייצליח להחזיר חלק נכבד מהמצביעים שהתרחקו בגלל הגישה התוקפנית.

שורה תחתונה -
לא רואה סיכוי לכחול לבן להרכיב את הממשלה, אני אופתע מאוד אם זה יקרה.
הם מפלגה אקראית שהתאחדה על בסיס שנאה לאחר ולא על סמך אידיאולוגיה אמיתית ומשותפת, הם חסרי ניסיון, הם בלחץ וביבי תמיד חושב צעד אחד לפניהם.

לדעתי אם לא קורה משהו ממש קיצוני ביבי מרכיב פה ממשלת ימין הכי קיצונית שהייתה עם קואליציה קצרה של 64-66 מנדטים.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

ns75 כתב: תקשיב טוב, אתה וכל אלא שמשתמשים פה במילה שמאלני כאילו זה קללה

מיטב האנשים במדינה הזאת, טייסים, לוחמים ביחידות מובחרות, בכירים בתעשייה, סטארטאפיסים ובכלל חלק גדול מהאנשים שמחזיקים את המדינה הזאת על הכתפיים הם ״שמאלניים״

חטאם היחיד הוא שהם חושבים קצת אחרת מראש הממשלה, שבאומנות רבה הצליח לייצר משוואה פשוטה- כל מי שהוא לא אני זה שמאל ושמאל שווה בוגד

אז בוא אני אחדש לך, זה שאתה מצביע ביבי לא הופך אותך ליותר פטריוט או יותר אוהב את המדינה מאלו שלא

מותר לאנשים במדינה דמוקרטית לחשוב קצת אחרת, תפסיקו כבר לקרקר ״שמאל״ ״שמאל״ כמו להקת מעודדות שטופת מוח

קצת צניעות לא תזיק לך, תלמד להבין שכדאי וגם מותר לאנשים להחזיק בדעות קצת שונות משלך
קצת הגזמת עם רמת התקיפות לדעתי כי הוא לא רשם התקשורת השמאלנית הבוגדנית ועוכרת ישראל.
הוא רשם, התקשורת השמאלנית וזה לא משהו לא נכון.
את הטקסט הזה היית צריך לשמור למישהו שבאמת מגדיר שמאלני כבוגד ולתת לו בראש, היית גם מקבל ממני +1.

אין מקום לשיח שמי שמאלני בוגד ומי שימני הוא טיפש וחלק מעדר.
אגב שים לב שיש נימה של התנשאות בפוסט שלך ואתה בעצמך קראת לו "חלק מלהקת מעודדות שטופות מוח"

לא כל מי שרושם התקשורת השמאלנית מתכוון שהיא עוכרת ישראל והיא בוגדת.
מותר גם לרשום התקשורת השמאלנית בכוונה מאוד ברורה שהיא באמת שמאלנית והאג'ינדה של הערוצים המובילים בטלוויזיה, באינטרנט ובעיתון נוטים שמאלה באופן מובהק ולא מנסים להסתיר את זה.

אני לגמרי מסכים עם המסר המרכזי של התגובה שלך שלא תטעה, אני חושב שטעית בגדול בבן אדם שאליו כוונה ההודעה כי הוא כותב פה בצורה מכבדת (על סמך הודעות שלו שקראתי) ושטעית לא פחות בניסוח ובסגנון.

התחלת חזק מדי, המשכת סבבה לגמרי ורציונלי ואז סיימת בהתנשאות והכללה לא במקום, חבל כי ככה המסר לא עובר.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

ns75 כתב:
ברור שלא תמצא ציטוט שלו אומר את זה, הבנאדם רחוק מלהיות טיפש

אבל באמת לא ברור לך שזאת המשוואה שהוא יצר?
חלאס עם החרטה הזאת די אחי באמת, ביבי לא אשם יותר מגבאי, הרצוג, לבני או זנדברג.
כל אחד מהם עושה מה שצריך לעשות ונכנס בצד השני בוקר ולילה די לעבוד על עצמך.

אני אתחיל עם מה שאמרת לידידאל שיגיד לך איזה ראש ממשלה שיסע כמו ביבי, אז סתם דוגמא שאני זוכר:
בן גוריון קרא לזבוטינסקי נאצי ולא חזר בו מהאמרה הזו אפילו.
הוא ניסה למנוע את מילוי צוואתו (להביא את עצמותיו לקבורה במדינה יהודית בארץ הקודש, נפטר ב 1940) מרוב שנאה אליו.
בגין פורסם כ"מבוקש" והוצג כ"מסוכן לציבור" בכרזות בשנות ה 70 וה 80.
אותו בגין שהוא היום קונצנזוס בעיני כולם.

אני אגלה לך סוד - כשהשלטון בסכנה אלו הנמצאים בשלטון יעשו הכל כדי לשמור אותו ויציגו את המאתגרים אותם כמסוכנים למדינה וכו וכו. זה היה מאז ומתמיד בכל מערכת בחירות וביבי לא חידש שום דבר, גם לא כחול לבן, מרצ, עבודה וכו'.
כולם מטנפים על כולם מימין ומשמאל וכל צד מסתכל רק על החרא בצד השני.

לגבי המושג שמאלני, אני מסכים עם העניין שהקונטציה שעולה עם המושג היא בלתי נסבלת וחייב,להוקיע את התופעה.
אבל,בשיא הכנות אני מאמין בלב שלם שהמושג הזה הפך להיות עם משמעות של "בוגד" בקרב חלק גדול מהאוכלוסייה אך ורק בגללנו (כולנו כחברה, פוליטיקאים ואזרחים כאחד) ובעיקר בגלל הטכנולוגיה והרשתות החברתיות.

אם בעבר מי שכתב והכתיב את סדר היום זה המדיה המסורתיים, הממלכתיים וכו' עם התפתחות הטכנולוגיה והפלטפורמות השיח כבר שייך לכולם.
כל וולוגר הפך להיות מוביל דעת קהל.
כוכבי אינסטגרם, אושיות פייסבוק, כל יוזר מגיב ומגיב למגיבים והשיח מהרחוב עבר לרשת ויחד איתו השפה והביטויים וכל הגועל נפש.

השמאל מוצג כבוגדני גם הרבה בגלל עצמו, יותר מדי פעמים בכירי השמאל לא מגנים ולא פועלים כמצופה מאנשים ציוניים.
ראשי מפלגת מרצ לדורותיהם, מירב מיכאלי וסתיו שפיר ועוד המון דוגמאות שאין לי כח להביא תרמו המון למצב הנוכחי.

יחד עם זאת גם בימין הרוויחו ביושר את הכינויים שהודבקו להם, אורן חזן ומירי רגב לא תורמים לסטיגמה שנוצרה עלינו בימין עם ההתלהמות והגישה שלהם גם אם הם צודקים לטעמם (ולטעמי) במהות, בגישה ובדרך הם טעו וטועים יותר מדי וזה חבל.

בשורה התחתונה -
שמאלני הוא "בוגד עוכר ישראל" בדיוק כפי שימני הוא "פרימיטיב חשוך וטיפש שלא מסוגל להבין מה קורה ומצביע כמו עדר".

הסטיגמות האלה נוצרו בגלל השוליים של החברה הישראלית משמאל ומימין ובגלל הרשת החברתית שנתנה במה מאוד גדולה לכל אותם קיצוניים ודווקא אמרות ופוסטים שלהם מקבלים הרבה יותר חשיפה מהמתונים משני הצדדים, לא ביבי ולא אף פוליטיקאי אחר יצרו את המצב הזה.
מאז ומעולם מאבק הגושים היה קיים והיה מלוכלך ומכוער, משנות ה 70 ועד היום ללא יוצא מן הכלל ואתה מוזמן לבדוק כל מערכת בחירות שהייתה בדרך, הנוכחית לא שברה שום תקרה זכוכית, זה אנחנו.
דוגמאות של שיסוע משמאל השבוע האחרון?
יעל אבקסיס.
מבחירות קודמות? גרבוז.
כן, יש גם דוגמאות של אנשי ימין ואינני מתכחש לכך, אבל,מההודעה שלך אתה משליך הכל על אדם אחד כשהוא לא האשם המרכזי ואפילו לא קרוב.

הוא לא עשה שום דבר שקודמיו מימין ומשמאל לא עשו והוא לא אשם שאנחנו כחברה נותנים במה לקיצוניים משני הצדדים.
הסטיגמות והקונטציות של קללות לא קיימות רק לשמאל, גם לימין

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

oranu כתב: קצת הגזמת עם רמת התקיפות לדעתי כי הוא לא רשם התקשורת השמאלנית הבוגדנית ועוכרת ישראל.
הוא רשם, התקשורת השמאלנית וזה לא משהו לא נכון.
את הטקסט הזה היית צריך לשמור למישהו שבאמת מגדיר שמאלני כבוגד ולתת לו בראש, היית גם מקבל ממני +1.

אין מקום לשיח שמי שמאלני בוגד ומי שימני הוא טיפש וחלק מעדר.
אגב שים לב שיש נימה של התנשאות בפוסט שלך ואתה בעצמך קראת לו "חלק מלהקת מעודדות שטופות מוח"

לא כל מי שרושם התקשורת השמאלנית מתכוון שהיא עוכרת ישראל והיא בוגדת.
מותר גם לרשום התקשורת השמאלנית בכוונה מאוד ברורה שהיא באמת שמאלנית והאג'ינדה של הערוצים המובילים בטלוויזיה, באינטרנט ובעיתון נוטים שמאלה באופן מובהק ולא מנסים להסתיר את זה.

אני לגמרי מסכים עם המסר המרכזי של התגובה שלך שלא תטעה, אני חושב שטעית בגדול בבן אדם שאליו כוונה ההודעה כי הוא כותב פה בצורה מכבדת (על סמך הודעות שלו שקראתי) ושטעית לא פחות בניסוח ובסגנון.

התחלת חזק מדי, המשכת סבבה לגמרי ורציונלי ואז סיימת בהתנשאות והכללה לא במקום, חבל כי ככה המסר לא עובר.
מסכים עם הביקורת, לא התכוונתי לתקוף אותו אישית אלא את התופעה

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

oranu כתב: חלאס עם החרטה הזאת די אחי באמת, ביבי לא אשם יותר מגבאי, הרצוג, לבני או זנדברג.
כל אחד מהם עושה מה שצריך לעשות ונכנס בצד השני בוקר ולילה די לעבוד על עצמך.

אני אתחיל עם מה שאמרת לידידאל שיגיד לך איזה ראש ממשלה שיסע כמו ביבי, אז סתם דוגמא שאני זוכר:
בן גוריון קרא לזבוטינסקי נאצי ולא חזר בו מהאמרה הזו אפילו.
הוא ניסה למנוע את מילוי צוואתו (להביא את עצמותיו לקבורה במדינה יהודית בארץ הקודש, נפטר ב 1940) מרוב שנאה אליו.
בגין פורסם כ"מבוקש" והוצג כ"מסוכן לציבור" בכרזות בשנות ה 70 וה 80.
אותו בגין שהוא היום קונצנזוס בעיני כולם.

אני אגלה לך סוד - כשהשלטון בסכנה אלו הנמצאים בשלטון יעשו הכל כדי לשמור אותו ויציגו את המאתגרים אותם כמסוכנים למדינה וכו וכו. זה היה מאז ומתמיד בכל מערכת בחירות וביבי לא חידש שום דבר, גם לא כחול לבן, מרצ, עבודה וכו'.
כולם מטנפים על כולם מימין ומשמאל וכל צד מסתכל רק על החרא בצד השני.

לגבי המושג שמאלני, אני מסכים עם העניין שהקונטציה שעולה עם המושג היא בלתי נסבלת וחייב,להוקיע את התופעה.
אבל,בשיא הכנות אני מאמין בלב שלם שהמושג הזה הפך להיות עם משמעות של "בוגד" בקרב חלק גדול מהאוכלוסייה אך ורק בגללנו (כולנו כחברה, פוליטיקאים ואזרחים כאחד) ובעיקר בגלל הטכנולוגיה והרשתות החברתיות.

אם בעבר מי שכתב והכתיב את סדר היום זה המדיה המסורתיים, הממלכתיים וכו' עם התפתחות הטכנולוגיה והפלטפורמות השיח כבר שייך לכולם.
כל וולוגר הפך להיות מוביל דעת קהל.
כוכבי אינסטגרם, אושיות פייסבוק, כל יוזר מגיב ומגיב למגיבים והשיח מהרחוב עבר לרשת ויחד איתו השפה והביטויים וכל הגועל נפש.

השמאל מוצג כבוגדני גם הרבה בגלל עצמו, יותר מדי פעמים בכירי השמאל לא מגנים ולא פועלים כמצופה מאנשים ציוניים.
ראשי מפלגת מרצ לדורותיהם, מירב מיכאלי וסתיו שפיר ועוד המון דוגמאות שאין לי כח להביא תרמו המון למצב הנוכחי.

יחד עם זאת גם בימין הרוויחו ביושר את הכינויים שהודבקו להם, אורן חזן ומירי רגב לא תורמים לסטיגמה שנוצרה עלינו בימין עם ההתלהמות והגישה שלהם גם אם הם צודקים לטעמם (ולטעמי) במהות, בגישה ובדרך הם טעו וטועים יותר מדי וזה חבל.

בשורה התחתונה -
שמאלני הוא "בוגד עוכר ישראל" בדיוק כפי שימני הוא "פרימיטיב חשוך וטיפש שלא מסוגל להבין מה קורה ומצביע כמו עדר".

הסטיגמות האלה נוצרו בגלל השוליים של החברה הישראלית משמאל ומימין ובגלל הרשת החברתית שנתנה במה מאוד גדולה לכל אותם קיצוניים ודווקא אמרות ופוסטים שלהם מקבלים הרבה יותר חשיפה מהמתונים משני הצדדים, לא ביבי ולא אף פוליטיקאי אחר יצרו את המצב הזה.
מאז ומעולם מאבק הגושים היה קיים והיה מלוכלך ומכוער, משנות ה 70 ועד היום ללא יוצא מן הכלל ואתה מוזמן לבדוק כל מערכת בחירות שהייתה בדרך, הנוכחית לא שברה שום תקרה זכוכית, זה אנחנו.
דוגמאות של שיסוע משמאל השבוע האחרון?
יעל אבקסיס.
מבחירות קודמות? גרבוז.
כן, יש גם דוגמאות של אנשי ימין ואינני מתכחש לכך, אבל,מההודעה שלך אתה משליך הכל על אדם אחד כשהוא לא האשם המרכזי ואפילו לא קרוב.

הוא לא עשה שום דבר שקודמיו מימין ומשמאל לא עשו והוא לא אשם שאנחנו כחברה נותנים במה לקיצוניים משני הצדדים.
הסטיגמות והקונטציות של קללות לא קיימות רק לשמאל, גם לימין
1+

שלח תגובה