קלטת וידיאו של גלעד שליט+החוט המקשר בין גלעד לנחשון וקסמן
- אימפריה באדום
- Title: crazyred
קלטת וידיאו של גלעד שליט+החוט המקשר בין גלעד לנחשון וקסמן
https://news.walla.co.il/?w=/1/1582785&m=1&mid=75612" onclick="window.open(this.href);return false;
כשהוא לבוש מדי צבא, יושב גלעד שליט על כיסא בחדר עם רקע לבן ומחזיק עיתון בידו, פנה גלעד שליט אל משפחתו וסיפר "אני מרגיש טוב"
קטע הידיאו :
https://www.mako.co.il/news-military/se ... =978777604" onclick="window.open(this.href);return false;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
החייל החטוף גלעד שליט תועד בקלטת הוידאו מתוך בשבי חמאס בתאריך 14.9. שליט נראה מחזיק עיתון שהודפס באותו היום כשהוא חי ובריא. בצירוף מקרים מצמרר, לפני 15 שנה פורסמה קלטת בה תועד החייל החטוף נחשון וקסמן, ועליה את אותו התאריך בדיוק. וקסמן צולם לאחר שנחטף גם הוא על ידי פעילי חמאס שדרשו שחרור אסירים
https://www.mako.co.il/news-israel/loca ... =978777604" onclick="window.open(this.href);return false;
כשהוא לבוש מדי צבא, יושב גלעד שליט על כיסא בחדר עם רקע לבן ומחזיק עיתון בידו, פנה גלעד שליט אל משפחתו וסיפר "אני מרגיש טוב"
קטע הידיאו :
https://www.mako.co.il/news-military/se ... =978777604" onclick="window.open(this.href);return false;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
החייל החטוף גלעד שליט תועד בקלטת הוידאו מתוך בשבי חמאס בתאריך 14.9. שליט נראה מחזיק עיתון שהודפס באותו היום כשהוא חי ובריא. בצירוף מקרים מצמרר, לפני 15 שנה פורסמה קלטת בה תועד החייל החטוף נחשון וקסמן, ועליה את אותו התאריך בדיוק. וקסמן צולם לאחר שנחטף גם הוא על ידי פעילי חמאס שדרשו שחרור אסירים
https://www.mako.co.il/news-israel/loca ... =978777604" onclick="window.open(this.href);return false;
נערך לאחרונה על ידי אימפריה באדום ב 02 אוקטובר 2009, 17:04, נערך 4 פעמים בסך הכל.
http://up201.נא להחליף שרת לתמונה- שרת זה מכיל וירוסים/up2/zjqnmkj2wrjy.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
Re: וידיאו של גלעד שליט..
מניפולציה רגשית עצומה של חמאס (שאף עלתה במחיר מופקע), הזוכה לרוח גבית מהתקשורת הישראלית.
המטרה? ברורה כשמש.
המטרה? ברורה כשמש.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
Re: קלטת וידיאו של גלעד שליט !
עברה בי צמרמורת !
לפחות הוא נראה בריא והוא מגיב טוב לאחד שישב למעלה מ-3 שנים בשבי.
שיחזור במהרה , הלוואי אמן !!
פשוט בכל מחיר להחזיר אותו !
לפחות הוא נראה בריא והוא מגיב טוב לאחד שישב למעלה מ-3 שנים בשבי.
שיחזור במהרה , הלוואי אמן !!
פשוט בכל מחיר להחזיר אותו !

מצד שני, סימן ואות חיים למשפחה ולכולנו שמחכים יותר מ3 שנים לחזרתו.אורי אדום בנשמה כתב:מניפולציה רגשית עצומה של חמאס (שאף עלתה במחיר מופקע), הזוכה לרוח גבית מהתקשורת הישראלית.
המטרה? ברורה כשמש.
גלעד נראה לפחות בריא, צלול, יודע מה קורה סביבו. משאיר סיבה לאופטימיות למשפחה והאמת שגם לכולנו, גלעד כבר הפך לילד של כולם. בואו נקווה שהעסקה תמשיך לזוז קדימה והוא יוחזר במהרה לטריטוריה שלנו.
אמן ואמן. חג שמח.

מה זה חשוב מניפולציה או לא מניפולציה, וגם לא חשובה המטרה של חמאס.אורי אדום בנשמה כתב:מניפולציה רגשית עצומה של חמאס (שאף עלתה במחיר מופקע), הזוכה לרוח גבית מהתקשורת הישראלית.
המטרה? ברורה כשמש.
לנו יש אינטרס יותר גדול מהם לראות אותו במצב טוב יחסית.
עכשיו צריך להחזיר אותו ומהר, כל עוד זה לא מאוחר.
רק אהבה תנצח...
לדעתי האישית מטרת הוידאו היא לא לייצר לחץ ציבורי מכיוון העם. לטעמי מדובר בהצבת תנאי שלאורי אדום בנשמה כתב:מניפולציה רגשית עצומה של חמאס (שאף עלתה במחיר מופקע), הזוכה לרוח גבית מהתקשורת הישראלית.
המטרה? ברורה כשמש.
מנהלי המו"מ שלנו והוא לראות שגלעד שליט חי ובריא רגע לפני הבשלת המו"מ לידי הסכם ממשי.
גם הצד השני לא ניסה להעביר מסרים מיוחדים אלא להראות שגלעד חי בניגוד לפעמים קודמות בהן
ניסו לשדר שגלעד במצוקה. מעבר לכך, דווקא ממשלת ישראל היתה הראשונה שביקשה לפרסם את
הוידאו, דבר שמעיד על כך שהיא לא חוששת מלחץ ציבורי כבד אלא יודעת בחדרי חדרים שהמו"מ
מתקדם ביותר ועומד להסתיים בע"ה.
- אורי אדום בנשמה
nitsande כתב:לנו יש אינטרס יותר גדול מהם לראות אותו במצב טוב יחסית.
ברור שהאינטרס שלנו גדול (למרות שברור לכולם שהוא חי גם ללא הקלטת), אבל יותר משלהם כאשר התמורה היא שחרור 20 מחבלות? לא נראה לי..
nitsande כתב:עכשיו צריך להחזיר אותו ומהר, כל עוד זה לא מאוחר.
מאז אותו יום בו נשבה גלעד שליט, שאלת השאלות הנושא היא המחיר.
אנחנו מדברים פה על חייל יקר שלנו הנמק בשבי מזה למעלה משלוש שנים בשל פעילותו להגנת המולדת והרגישות מחוייבת, אבל חייו של גלעד שליט לא יקרים מחייו של אף חייל/אזרח ישראלי אחר, שישלם בחייו בשל ביצוע עסקת הרת אסון של שחרור מאות מחבלים עם דם על הידיים. ואני מאוד עדין ותמציתי..
- אורי אדום בנשמה
אריק כתב:
לדעתי האישית מטרת הוידאו היא לא לייצר לחץ ציבורי מכיוון העם. לטעמי מדובר בהצבת תנאי של
מנהלי המו"מ שלנו והוא לראות שגלעד שליט חי ובריא רגע לפני הבשלת המו"מ לידי הסכם ממשי.
גם הצד השני לא ניסה להעביר מסרים מיוחדים אלא להראות שגלעד חי בניגוד לפעמים קודמות בהן
ניסו לשדר שגלעד במצוקה. מעבר לכך, דווקא ממשלת ישראל היתה הראשונה שביקשה לפרסם את
הוידאו, דבר שמעיד על כך שהיא לא חוששת מלחץ ציבורי כבד אלא יודעת בחדרי חדרים שהמו"מ
מתקדם ביותר ועומד להסתיים בע"ה.
מסכים איתך במהות (ומה עוד שחמאס סירב לתת זאת בחינם, ודרש וקיבל תשלום יקר), אבל עדיין לא סותר...הסיבה העיקרית שהמו"מ האחרון פוצץ רגע לפני חתימת העסקה, היא ההערכה השגוייה של חמאס בעניין מידת השפעת הלחץ הציבורי בישראל (שהיה אז בשיאו) על מקבלי ההחלטות, וניסיון לגזור עליו קופונים "בשעת הנעילה"..
ועדין אני חושב שרובנו כאזרחים נסכים לעסקה, למרות שזה כרוח בדברים שאתה טוען ולפי דעתי גם צודק.אורי אדום בנשמה כתב: מאז אותו יום בו נשבה גלעד שליט, שאלת השאלות הנושא היא המחיר.
אנחנו מדברים פה על חייל יקר שלנו הנמק בשבי מזה למעלה משלוש שנים בשל פעילותו להגנת המולדת והרגישות מחוייבת, אבל חייו של גלעד שליט לא יקרים מחייו של אף חייל/אזרח ישראלי אחר, שישלם בחייו בשל ביצוע עסקת הרת אסון של שחרור מאות מחבלים עם דם על הידיים. ואני מאוד עדין ותמציתי..

- אורי אדום בנשמה
danielys כתב:ועדין אני חושב שרובנו כאזרחים נסכים לעסקה
ברור.
אחרי שילוב הזרועות של אמצעי התקשורת ושטיפת מוח שיטתית מזה שלוש שנים, איך לא?
ברור שהוא חי, השאלה היא איך ובאיזה מצב, עכשיו ברור שכשתצא העיסקה לפועל הדרישה הבסיסית היא שהוא יחזור במצב שבו הוא נראה בקלטת.אורי אדום בנשמה כתב:
ברור שהאינטרס שלנו גדול (למרות שברור לכולם שהוא חי גם ללא הקלטת), אבל יותר משלהם כאשר התמורה היא שחרור 20 מחבלות? לא נראה לי..
מאז אותו יום בו נשבה גלעד שליט, שאלת השאלות הנושא היא המחיר.
בקשר לפיסקה השנייה שהוספת אני לא כל כך מסכים איתך (אולי הויכוח הכי גדול בעניין גלעד מאז שנחטף), ואני בהחלט מסכים שלא בכל מחיר.
אבל להגיד משפט כמו "אבל חייו של גלעד שליט לא יקרים מחייו של אף חייל/אזרח ישראלי אחר" זה קצת שערורייתי ואני אסביר לך למה.
גלעד אומנם הוא נפש אחת כמו כל נפש בישראל, ובהחלט שכאדם הוא שווה לכל אדם אחר, אבל גלעד נמצא במצב שבו הוא נמצא בגלל שעמד בחזית כדי להגן על שאר אזרחי ישראל. אז גם אם המחיר יהיה יקר צריך לשלם אותו, אבל כמו שאמרתי לא בכל מחיר.
רק אהבה תנצח...
- אורי אדום בנשמה
nitsande כתב:אבל להגיד משפט כמו "אבל חייו של גלעד שליט לא יקרים מחייו של אף חייל/אזרח ישראלי אחר" זה קצת שערורייתי ואני אסביר לך למה.
גלעד אומנם הוא נפש אחת כמו כל נפש בישראל, ובהחלט שכאדם הוא שווה לכל אדם אחר, אבל גלעד נמצא במצב שבו הוא נמצא בגלל שעמד בחזית כדי להגן על שאר אזרחי ישראל. אז גם אם המחיר יהיה יקר צריך לשלם אותו, אבל כמו שאמרתי לא בכל מחיר.
חוזר ואומר שמדובר בנושא טעון מאין כמותו המחייב את מלוא הרגישות, אבל לעיתים בחיים נדרשת גישה שכלתנית קרת רוח ונטולת רגשות. סוגיות מעין אלו - בעלי השלכות מדיניות ביטחוניות עצומות על כל אזרחי המדינה - הן כאלה המחייבות אותה גישה. כשאתה אומר "גם אם המחיר יהיה יקר", מה זה בשבילך "יקר"? (ואני לא מתכוון לחוסר היחסיות של 1 תמורת 1000..) וכשאתה אומר "אבל לא בכל מחיר מחיר", איפה בדיוק עובר הגבול בעיניך בין המחיר שנכון או לא נכון לשלם?
Re: קלטת וידיאו של גלעד שליט+החוט המקשר בין גלעד לנחשון וקסמן
קשה מאוד להגדיר את זה....
אני לא הייתי רוצה לשחרר בשום אופן אסירים עם דם על הידיים, אבל באנחה שזה תנאי יסוד יכול להיות שהייתי מוכן לשחרר מדגמית גם אסירים עם דם אבל לא מהבולטים.
זה נשמע קצת דפוק לדבר על זה במונחים כאלה, אבל כמו שאמרת המצב רגיש וקצת קשה לקבל פרופורציות במצב כזה.
אני בהחלט חושב שצריך לעשות מאמצים מקסימליים, ולהקדיש את כל תשומת הלב לנושא עד שייצא עשן לבן.
לשבת במשא ומתן יום ולילה ולהחזיר את גלעד הביתה בשלום בהקדם האפשרי.
אני לא הייתי רוצה לשחרר בשום אופן אסירים עם דם על הידיים, אבל באנחה שזה תנאי יסוד יכול להיות שהייתי מוכן לשחרר מדגמית גם אסירים עם דם אבל לא מהבולטים.
זה נשמע קצת דפוק לדבר על זה במונחים כאלה, אבל כמו שאמרת המצב רגיש וקצת קשה לקבל פרופורציות במצב כזה.
אני בהחלט חושב שצריך לעשות מאמצים מקסימליים, ולהקדיש את כל תשומת הלב לנושא עד שייצא עשן לבן.
לשבת במשא ומתן יום ולילה ולהחזיר את גלעד הביתה בשלום בהקדם האפשרי.
רק אהבה תנצח...
Re: קלטת וידיאו של גלעד שליט+החוט המקשר בין גלעד לנחשון וקסמן
אני חושב שיותר קריטים לחמאס אלה עם הדם על הידיים.
כמו שהם החזירו לנו את שני הגוויות אלדד רגב ואודי גלודוסר ז''ל בעד סמיר קונטר, אחד שאין לו דם על הידיים , יש לו מיכל.
כמו שהם החזירו לנו את שני הגוויות אלדד רגב ואודי גלודוסר ז''ל בעד סמיר קונטר, אחד שאין לו דם על הידיים , יש לו מיכל.