ברוכה הבאה לליגה

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

ברוכה הבאה לליגה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

המחזור מס' 4 של ליגה ב' יעמוד מחר בצל הבכורה הביתית של הקבוצה החדשה בליגה ב' - הפועל ערד.
אחרי ההפסד לאליצור באר שבע בשבוע הבא המשחק של ערד בבית מחר מול הפועל מיתר (כרגע ראשונה בליגה) יהיה הבכורר הרשמית של המגרש בערד במסגרת ליגה ב' וסוג של הצהרת כוונת מצד הפועל ערד לקראת העונה הקרובה.

במשחק המרכזי השני של המחזור תארח הפועל בני שמעון (עדיין ללא הפסד העונה) בביתה את מכבי דימונה ( יום רביעי שעה 19:00 בחצרים).
הרבה נאמר על מכבי דימונה בקיץ - המועמדת הבכירה להילחם עם הפועל באר שבע על העלייה, הקבוצה עם השחקן הטוב בליגה (שחקן אמריקאי 2.04 שהובא לארץ בעקבות הפרויקט המיוחד בדימונה כדי להעלות את הקבוצה), הקבוצה עם המגרש הביתי ביותר בליגה.
אבל בינתיים, אולי בגלל העובדה ששיחקה 2 מתוך 3 המשחקים בחוץ, מכבי דימונה חורקת ומאכזבת עם 2 הפסדים.
מהצד השני, הקבוצה שלי, הפועל בני שמעון, שבינתיים מפתיעה לא מעט אנשים השנה כשהצליחה לנצח את אליצור באר שבע (שעלתה ליגה בשנה שעברה) והפועל מיתר החזקה.

פרט פיקנטי בקשר למשחק - מחזור אחרון של העונה שעברה, מכבי דימונה מוליכה את הטבלה על פני אליצור באר שבע. דימונה יוצאת למשחק חוץ מול הפועל בני שמעון. ניצחון ודימונה עולה ליגה, הפסד ודימונה תלויה במשחקה של אליצור באר שבע.
המשחק צמוד לאורך כל הדרך. 50 שניות לסוף המשחק דימונה מובילה ב4 נקודות, הפועל בני שמעון יוצאת להתפקה ו40 שניות לסוף קולעת שלשה, רק נקודה לדימונה.
דימונה יוצאת להתקפה, מחטיאה את הכדור ומשאירה זמן לבני שמעון שיוצאת להתקפה. דורון ענבר (בן ה16) סוחט עבירה והולך לקו. הוא קולע את הזריקה הראשונה, קולע את הזריקה השנייה ומנצח את המשחק לבני שמעון. דימונה מפסידה את המשחק ושומעת שאליצור באר שבע ניצחה את משחקה.
או במילים אחרות, הפועל בני שמעון מונעת מדימונה את העלייה. מחר המפגש הראשון בין השניים מאז המפגש.

יתר המשחקים (שלפחות על הנייר אמורים להיות חד צדדים):
הפועל רמת נגב - הפועל עומר
הפועל מבועים/מרחבים - אליצור עזתה אשקלון
אליצור אופקים - הפועל גבולות מצפה
* הפועל באר שבע חופשית מחר ולא תקח חלק במשחקים.

שיהיה מחזור נעים לכולם...

תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

Re: ברוכה הבאה לליגה

שאלה ששאלו אותי במקום אחר וראוי להבהיר גם כאן, איך יתכן שאליצור באר שבע עלתה בשנה שעברה מליגה ב' לליגה א' אך היא עדיין משחקת בליגה ב' השנה -
אליצור באר שבע כללה בשנה שעברה סגל של כמעט 20 שחקנים לפי מה שהבנתי.
חלק מבוגר יותר (שמשחק גם בליגה למקומות עבודה) וחלק צעיר שכלל הרבה מאוד סטודנטים.
אחרי העלייה הם החליטו לפתוח קבוצה נוספת של אליצור באר שבע בגלל המספר הרב של שחקני הסגל.
חצי נשארו בקבוצה החדשה בליגה ב' וחצי עלו לליגה א'.
גם הפועל ערד דרך אגב בגלל העומס בשחקנים החליטה לפתוח קבוצה נוספת השנה כשהקבוצה הראשונה של הפועל ערד משחקת בליגה א' (ומוליכה את הטבלה בליגה א') כשהחצי השני ירד לקבוצה החדשה בליגה ב'.
הסיבה היא בעיקר מספר הסטודנטים העצום שמשחק בקבוצות (בערד שמשחקת בליגה א' יש בנוסף לכל שחקני הסגל 10 סטודנטים, באליצור באר שבע שמשחקת בליגה א' יש בנוסף לשחקני הסגל 13 סטודנטים).

נ.ב
למקרה שלא אמרתי, למשחק שלנו היום מול מכבי דימונה בקיבוץ חצרים (שעה 19:00) הסמוך לבאר שבע - כולם מוזמנים, במקום יערך הפנינג לקראת המשחק והמגרש צפוי להיות מלא עם לא מעט ילדים ביציע ככה שגם האווירה תהיה בהתאם.
נשמח לראותכם...

סמל אישי של משתמש
אימפריה באדום
Title: crazyred

שליחה על ידי אימפריה באדום »

יש משחק של באר שבע היום?

סמל אישי של משתמש
אריק
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אימפריה באדום כתב:יש משחק של באר שבע היום?
לא, יום רביעי הבא ב-20.00 מארחים את אופקים.

סמל אישי של משתמש
אימפריה באדום
Title: crazyred

שליחה על ידי אימפריה באדום »

אה תודה אריק :)

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אז מה היה לנו אתמול?

יש מקום לשיפור -
זה הכותרת למשחק הניצחון של הפועל בני שמעון מול מכבי דימונה (57:68).

החדשות הטובות מהמשחק הם קודם כל שהשגנו ניצחון שלישי רצוף מול יריבה שלפני המשחק נחשבה לאחת מהטובות בליגה. בנוסף, אם מישהו מהפועל באר שבע דאג שמכבי דימונה מסוגלת לאיים על העלייה השנה, הוא טעה ובגדול. אחרי שנתיים הפרויקט של אולסי פרי בדימונה הופסק משום מה, ובמקום הקבוצה הלוחמת והמאורגנת של השנתיים הקודמות, שחוזקה בגבוהה אמריקאי עם ממוצעים של 30 ו40 נקודות למשחק, הגיעה קבוצה של חברה נחמדים אבל לא יותר.

החדשות הרעות הם שדווקא אחרי 3 שבועות שאנחנו משחקים יחד הצגנו את המשחק החלש ביותר שלנו השנה. יתכן שזה היה קשור לדימונה ששיחקה בצורה שכונתית ובעיקר הרביצה בהגנה ורצה בהתקפה בלי לחשוב (כאן החיסרון של פרי והגבוהה שלו בלט), מה שגרם למשחק להיות לא מסודר. יתכן שזה היה קשור אלינו ואל העובדה שאיבדנו יותר מידי כדורים במהלך המשחק.
רגע השיא היה כשהובלנו ב18 נקודות ברבע השלישי ודימונה הצליחו לחזור למשחק וגם להפוך את התוצאה ליתרון של 2 נקודות לזכותם.
אולם בסוף, ברגעי האמת של המשחק, מצאנו את הריכוז לפתוח את הפער הדרוש ולשמור עליו עד לסיום.

אם לדבר באופן אישי יצאתי מאוכזב. קודם כל מעצמי. במקום לקחת את הזריקות שאני אוהב לקחת, העדפתי לפרגן לאחרים ולעשות את שלי בהגנה. כפועל יוצא מזה כשאותם שחקנים החטיאו והקבוצה לא קלעה מספר דקות, חזרתי לספסל. במשחק הבא אני יעלה לגמרי אחרת. חד יותר, מפוקס יותר ובעיקר יעיל יותר מבחינה אישית. לא יכול להיות שב2 המשחקים האחרונים אני נותן את הכל בהגנה, מפרגן לאחרים ואז ברגע הראשון שיש חילוף, בגלל שאני לא קולע (למרות שלא זרקתי אתמול אפילו זריקה אחת) אני יורד לספסל.
האכזבה השנייה הייתה מהקהל הביתי. אומנם באו בסביבות ה80 איש למשחק, אבל בניגוד למשחק הקודם האולם לא היה מלא כשבעיקר הילדים היו חסרים. אולי זה קשור לעובדה שלא הופעלה אתמול מוזיקה באולם, אולי העובדה שהמשחק נדחה והתחיל מאוחר יותר, אבל כולנו היינו בטוחים שהאולם יהיה מלא.

יתר המשחקים בליגה :
הפועל ערד 79 : 90 הפועל מיתר
הפועל מבועים/מרחבים 78 : 73 אליצור עזתה/אשקלון
הפועל גבולות מצפה 70 : 37 אליצור אופקים

טבלת הליגה -
ONE - Israel's Sports Portal
כפי שאתם רואים, הפועל מיתר והפועל מבועים/מרחבים מובילות את הטבלה עם 7 נקודות לאחר 4 משחקים.
את מקומות 3-4 חולקות הפועל גבולות מצפה והפועל בני שמעון שלהם 6 נקודות לאחר 3 משחקים (הקבוצות היחידות בליגה ללא הפסד השנה).
הפועל באר שבע חמישית עם 5 נקודות לאחר 3 משחקים.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

משה אוחיון כתב:שאלה ששאלו אותי במקום אחר וראוי להבהיר גם כאן, איך יתכן שאליצור באר שבע עלתה בשנה שעברה מליגה ב' לליגה א' אך היא עדיין משחקת בליגה ב' השנה -
אליצור באר שבע כללה בשנה שעברה סגל של כמעט 20 שחקנים לפי מה שהבנתי.
חלק מבוגר יותר (שמשחק גם בליגה למקומות עבודה) וחלק צעיר שכלל הרבה מאוד סטודנטים.
אחרי העלייה הם החליטו לפתוח קבוצה נוספת של אליצור באר שבע בגלל המספר הרב של שחקני הסגל.
חצי נשארו בקבוצה החדשה בליגה ב' וחצי עלו לליגה א'.
גם הפועל ערד דרך אגב בגלל העומס בשחקנים החליטה לפתוח קבוצה נוספת השנה כשהקבוצה הראשונה של הפועל ערד משחקת בליגה א' (ומוליכה את הטבלה בליגה א') כשהחצי השני ירד לקבוצה החדשה בליגה ב'.
הסיבה היא בעיקר מספר הסטודנטים העצום שמשחק בקבוצות (בערד שמשחקת בליגה א' יש בנוסף לכל שחקני הסגל 10 סטודנטים, באליצור באר שבע שמשחקת בליגה א' יש בנוסף לשחקני הסגל 13 סטודנטים).

נ.ב
למקרה שלא אמרתי, למשחק שלנו היום מול מכבי דימונה בקיבוץ חצרים (שעה 19:00) הסמוך לבאר שבע - כולם מוזמנים, במקום יערך הפנינג לקראת המשחק והמגרש צפוי להיות מלא עם לא מעט ילדים ביציע ככה שגם האווירה תהיה בהתאם.
נשמח לראותכם...

יא אללה, משלשום אני משתגע איך אני רואה אליצור באר שבע בכתבה בידיעות על תוצאות ליגה א'...כעת הכל ברור :מעשן:

ואגב, אם השנה נעלה (או אליצור השנייה..), יהיו לעיר באר שבע 4 (!!) נציגות בליגה א', דבר חסר תקדים בהיסטוריה של הכדורסל הישראלי, 4 קבוצות מאותה עיר בליגה אחת!!
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

שלח תגובה