ערב של כיף אצל לילו הגדול
ערב של כיף אצל לילו הגדול | הפועל באר-שבע כדורסל - אוהדים. חברים. שותפים
הפועל באר-שבע סיכמה את עונתה הראשונה כקבוצת אוהדים במסעדה החדשה של כדורגלן העבר אליהו עופר. מנכ"ל חברת כיוונים נסים סספורטס בירך: "לא בכל יום קמים חבר'ה אוהדים ומכלום בונים דבר שהתפרק". לחצו כאן לגלריית התמונות מהערב המרגש.
בערב מרגש ומיוחד, באווירה משפחתית ואוהבת, סיכמה הפועל באר-שבע כדורסל את עונתה הראשונה כקבוצת אוהדים שיתופית.
להצלחת האירוע נרתם כדורגלן ומאמן העבר האגדי של הפועל באר-שבע, אליהו ("לילו") עופר שאירח כיד המלך במסעדת הבשרים החדשה שלו (מול הזיגי-בר) את אנשי הקבוצה וחברי הוועד המנהל של עמותת אוהדי הפועל באר-שבע (ע"ר).
עם מלצריות לבושות בחולצות אדומות נושאות הספרה 7, עם מפות שולחן שעליהן כתבות נוסטלגיה מההיסטוריה המפוארת של עופר כשחקן, היתה האווירה מושלמת עבור הפועל באר-שבע. כי בכדורסל, כמו בכדורגל, הפועל באר-שבע יש רק אחת.
אורח הכבוד של הערב היה מנכ"ל חברת כיוונים נסים סספורטס. גםהמאמן ישראל ברוך, שהיה בקיץ 2009 מיוזמי רעיון החייאת הפועל באר-שבע במתכונת קבוצת אוהדים, כיבד את האירוע בנוכחותו. ראשי מחלקת הנוער מריו לוי ואבי ברמי נכחו אף הם.
כל אחד מהנוכחים קיבל לידיו את "האדומים", עלון מספר 2 של עמותת אוהדי הפועל באר-שבע (ע"ר). לרגל סיום העונה קיבלו השחקנים מארז מהודר ובו סט תלבושת המשחק האישית שלהם, וכן תעודת קלף מיוחדת שבה נכתב:
"תודה והערכה
על היותך שותף של אמת,
על התנדבותך והשקעתך,
על התמדתך ומסירותך".
כמו כן קיבל המאמן גידי שב שעון קיר גדול כשי הוקרה על תרומתו למועדון. המאמן הקודם, מתן גל, שלא הגיע לאירוע, קיבל אף הוא מתנה מטעם עמותת אוהדי הפועל באר-שבע (ע"ר) לאות הערכה על תרומתו בתחילת הדרך.
והיו גם כאלה שבחרו להעניק, בראש ובראשונה נאמני העמותה היקרים עדנה ואמנון אלתר שרכשו לחברי הוועד המנהל מגן שמש הנושא את סמלי הפועל באר-שבע כדורסל. המאמן גידי שב חילק מטעמו תעודות הוקרה לכל אחד מהאנשים שתרמו העונה למועדון.
סספורטס היה הראשון שנשא דברים: "זה ערב שמח ומצד שני באיזשהו מקום גם עצוב, מבחינתי. זה ערב שמח כי לא בכל יום קמים חבר'ה אוהדים ועושים קבוצה, מכלום בונים דבר שהתפרק. מצד שני, השם של הפועל באר-שבע זה לא עוד שם. נולדתי על זה, חייתי על זה, אני מתחום הכדורגל אבל מי שאוהב אגודה אוהב אותה גם בדוקים, בכל תחום, ולדעתי בעיר כמו באר-שבע זו תעודת עניות לכולנו שהגענו למצב הזה".
סספורטס הוסיף: "קרה מה שקרה עם הפועל באר-שבע כדורסל לפני שנתיים, ולצערנו זה התמסמס. אני ממש שמח שהקבוצה קיימת היום, ושהאוהדים לקחו יוזמה ועשו את זה. איש חכם אמר לי פעם, תישאר על הגלגל כי מתישהו הוא יעלה בחזרה למעלה. כל מה שלא נעשה, בסופו של דבר האגודה המרכזית בעיר הזו היא הפועל באר-שבע. אז זה יקח אולי עוד שנה, אולי עוד חמש, אבל אם תהיה סבלנות הגלגל עוד יסתובב".
אחריו עלה לבמה המאמן גיד שב, שסיכם את העונה מנקודת מבטו וסיפר על תחילת דרכו העונה במועדון: "אנחנו בערב שכולו חג, כי כל אירוע שקשור לספורט ולקהילה הוא חגיגי בעיני. אני הצטרפתי לקבוצה לקראת תחילת הסיבוב השני וראיתי דברים יפים. חבר'ה צעירים עם נתונים טובים שרוצים לשחק כדורסל, כשמאחוריהם עומדת קבוצה של אנשים מאוד מכובדת ובעיקר שהעניין של הנתינה חשוב להם. לכן הסכמתי להתגייס למאמץ הזה".
אחרי הפסקה קלה למנה עיקרית המשיך שלב נשיאת הדברים. הרכז בועז בקר, אחד משחקני המפתח העונה של הקבוצה, סיפר: "אפילו אלה שכותבים טלנובלות לא היו חושבים על עונה כזו. בסופו של דבר, למרות כל מה שעברנו, הצלחנו להגיע למצב שהכל תלוי בנו ועשינו את זה בשני משחקים מאוד גדולים, שמה שאיפיין אותם זו הרוח הקבוצתית. במשחקים האלה ממש הרגישו ששיחקנו אחד בשביל השני וגם בשביל המועדון הזה שנותן לנו כל-כך הרבה".
ישראל ברוך: "השנה הכרתי את האנשים החמים שניהלו את המועדון ואין לי ספק שאפשר להרים בחזרה את הפועל באר-שבע. בעוד 20-25 שנה אני בטוח שכל אחד מכם יוכל להגיד הייתי שם, אני זה שהייתי שותף לרעיון הזה של קבוצת האוהדים".
הקפטן בני רווה, ששיחק וניהל את הפועל באר-שבע בגילגולה הקודם, הוסיף: "אחרי כל הדברים המדהימים שאמרו כאן על המועדון בדרכו החדשה אני רוצה להוסיף שלדעתי לקחו כאן את כל הדברים הטובים שאנחנו עשינו בזמנו, הורידו את הדברים הרעים שעשינו, את הטעויות, הוסיפו גם דברים משלהם, וקיבלנו דבר איכותי וטוב. דבר אחד רק חסר פה, אני לא יודע איך אבל איכשהו צריך לגייס אנשי עסקים ולהזרים כסף, כי עם הדרך והאהבה של האנשים האלה אני בטוח שאפשר להצליח אפילו יותר מאיתנו".
יו"ר עמותת אוהדי הפועל באר-שבע אייל חטב פנה לשחקנים: "חשוב שתבינו איפה, איך ועד כמה הצלחתם כבודדים וכקבוצה לגעת העונה באנשים. אז אולי לא סיימנו במקום הראשון, אבל עשינו פה משהו חברתי-קהילתי חדש בעיר באר-שבע, וזה הודות לכם. אני מאמין שזה הסיפוק הכי גדול של כולנו העונה, השותפות בקבוצת האוהדים הראשונה בנגב. תודה רבה!".
את הערב סיים מנהל הקבוצה רן אלתר בנימה אישית נוגעת ללב: "מהרגע הראשון, עוד בקיץ שעבר, הרגשתי שנדלק בי מחדש משהו וברגע שנחשפתי לרעיון אמרתי שאני הולך לעשות בהפועל באר-שבע את מה שהקבוצה ההיא לא הצליחה החלום שלי הוא להביא תואר להפועל באר-שבע כדורסל. זה נשמע קצת נאיבי, חלום של ילד קטן, אבל זה בוער בי ואני נחוש לעשות את זה. מעבר לזה, בפן האישי-הבריאותי עברתי שנה מאוד מאוד קשה עם בעיות לא פשוטות בגב. התברכתי במשפחה נפלאה אבל בשבילי הפועל באר-שבע כדורסל היתה המשפחה השניה שלי. עשינו פה משהו מדהים ואני גאה להיות חלק מזה".
צפיה בגלריית התמונות מהערב המרגש אצל לילו הגדול.
גלרית תמונות הפועל באר-שבע - 09/05/10 - ערב של כיף וסיום עונה אצל "לילו הגדול"
כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה, ההנהלה והאוהדים הנפלאים שלנו שאירגנו את הערב וגרמו לנו להרגיש באמת כמו שחקנים שמשחקים במועדון גדול.