הפינה הטקטית

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

הפינה הטקטית

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

והפעם - הפועל חיפה.

ההרכב הצפוי של הפועל חיפה למשחק:
דרשלר קאלה,
גיא ליפקה, דושאן ברקוביץ', אושרי רואש, אייל טרטצקי,
יוסי דורה, רן אבוקרט, אעהד עזאם, הישאם כיוואן,
מהראן ללה וולדימיר גלושצ'ביץ'.

גם נמצאים בסגל אבל לא צפוים לפתוח:
גל אראל, פביאן סטולר, גיא צרפתי, סטפן דנקוביץ ויובל אבידור.

הפועל חיפה במקום הלפני אחרון בטבלה עם 2 נקודות מ6 משחקים.
הפועל חיפה כבשה הכי פחות שערים בליגת העל (3 שערים בלבד) כשגם מבחינת הגנתית היא מציגה יכולת ירודה (ספגה 11 שערים, רק סכנין ספגה יותר).

ועכשיו בואו בואו נדבר קצת כדורגל...
באיזה מערך וסגנון משחק הייתם עולים למשחק מול הפועל חיפה?
עם איזה הרכב אתם הייתם עולים למשחק?
על מה אתם הייתם שמים דגש ואיזה נקודות תורפה הייתם מחפשים לנצל אצל הפועל חיפה?

תמונה

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

Re: הפינה הטקטית

שליחה על ידי yedidel »

בעקרון ההרכב מהמשחק מול מכבי ת"א הוא הרכב טוב עם כמה וריאציות:

בעמדת המגן הימני - אילוז נתן משחק טוב אבל אני עדיין חושב שסבן מראה יותר ממנו העונה (גם הגנתית וגם התקפית), למרות זאת אם אילוז ימשיך ככה תהיה לנו תחרות מעניינת ובריאה.

אבירם ברוכיאן - נשאר לראות אם ישמור על יציבות, במידה ולא יש את וויליאם נג'ובו שצריך להתחרות על העמדה שלו (אמצע מאחורי החלוצים) ולא לשחק קשר אחורי או ימני.

דובב גבאי - פתיחת עונה רעה. לדעתי אם פלצ'וק כשיר צריך לפתוח במקומו ולהזיז את סוויסה לחוד (ואז בעצם עוברים ל4-5-1 קלאסי, למרות שגם ה4-4-2 המדומה שלנו הוא די קרוב לזה). כנראה שאלישע מאמין שעם עוד ביטחון הוא יפרע שטרות, בכל מקרה גם סבע יכול להחליף אותו במערך של 4-5-1.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yedidel כתב:בעקרון ההרכב מהמשחק מול מכבי ת"א הוא הרכב טוב עם כמה וריאציות:

בעמדת המגן הימני - אילוז נתן משחק טוב אבל אני עדיין חושב שסבן מראה יותר ממנו העונה (גם הגנתית וגם התקפית), למרות זאת אם אילוז ימשיך ככה תהיה לנו תחרות מעניינת ובריאה.

אבירם ברוכיאן - נשאר לראות אם ישמור על יציבות, במידה ולא יש את וויליאם נג'ובו שצריך להתחרות על העמדה שלו (אמצע מאחורי החלוצים) ולא לשחק קשר אחורי או ימני.

דובב גבאי - פתיחת עונה רעה. לדעתי אם פלצ'וק כשיר צריך לפתוח במקומו ולהזיז את סוויסה לחוד (ואז בעצם עוברים ל4-5-1 קלאסי, למרות שגם ה4-4-2 המדומה שלנו הוא די קרוב לזה). כנראה שאלישע מאמין שעם עוד ביטחון הוא יפרע שטרות, בכל מקרה גם סבע יכול להחליף אותו במערך של 4-5-1.
גם אני מעדיף את סבן אבל אלישע כניראה ימשיך לתת את הקרדיט לאילוז מחר.
מסכים גם עם הדעה לגבי פלצ'וק, אבל גם כאן, לצערנו, הוא לא התגבר על הפציעה ולכן לא יהיה בסגל מחר (כניראה גם קהת לא יכלל בסגל).
באופן אישי, הייתי מוריד את גבאי לספסל מחר ופותח עם סבע במקומו (אחרי שאמרתי את זה, די בטוח שגבאי יפתח מחר וגם יכבוש (: ).
כל עוד פלצ'וק פצוע אנחנו צריכים להמשיך לשחק 4-5-1 (כשפלצ'וק יחזור צריכים לדעתי לשקול מעבר ל4-4-2 עם פלצוק וסוויסה בחוד).

אם להסתכל על החולשות של הפועל חיפה, הם במשבר מאוד עמוק, הם חסרי ביטחון, כשקלינגר בנה (שוב) קבוצה עם הגנה מאוד חלשה. אני הייתי מנסה לנצל את חוסר הביטחון של הפועל חיפה ולוחץ אותם מפתיחת המשחק. נותן הוראה לחלק הקידמי לא לתת להגנה של הפועל חיפה להניע כדור, נותן הוראה לסוארס ואוסיאקו ללחוץ באמצע ולשחק אגרסיבי כדי ששחקני הקישור של הפועל חיפה לא יכנסו למשחק.
אמורה להיות לנו שליטה באמצע המגרש כי הפועל חיפה ישחקו עם שני שחקני אמצע מול השלושה שלנו (אוסיאקו, סוארס ובורכיאן). שחקני האמצע שלנו (במיוחד ברוכיאן) צריכים לנצל את המרווח שיהיה כדי לבוא מאחור לעמדה שבין הבלמים לקישור וליצור משם מצבים לעצמם ולשאר שחקני הקבוצה. גם נאסר והקשר שישחק בצד השני (עוד יתרון שיש לסבע על גבאי) יכולים לנצל את החלל שיהיה בין הקישור להגנה של הפועל חיפה כדי לחתוך לאמצע ולנסות לבעוט מרחוק או כדי לשלוח כדור עומק פנימה.
מול ההגנה החלשה של הפועל חיפה אנחנו חייבים להשתמש בכל הכלים ההתקפים שלנו מה שאומר שחשוב מאוד מחר שגם אילוז וגם דוידזאדה יתמכו בהתקפה. גם אם הם לא יבשלו או יכבשו בעצמם, הם יכולים עם תנועה נכונה להטעות את ההגנה או לקחת איתם שחקן או אפילו ליצור שטח לשחקן אחר, וכשההגנה היא כל כך חלשה כמו זאת של הפועל חיפה, התמיכה הזאת תייצר לאחרים מצבים.

ואם להסתכל על הדברים מהם צריכים להיזהר זה בלי ספק החלק ההתקפי של הפועל חיפה. על פניו הם כבשו רק שלושה שערים אבל מהדקות שאני ראיתי אותם מדובר בקבוצה שמגיעה להרבה מצבים אבל עדין לא הצליחה למצוא יציבות התקפית ולכן לא כובשת מספיק - פעם אבידור פותח בהרכב ופעם ללה, פעם דנקוביץ פותח בחוד ופעם גלושצ'ביץ', פעם צרפתי משחק ופעם כיוואן. מבחינת חומר השחקנים הם מסוגלים להרבה יותר.
גם ללה וגם גלושצ'ביץ' מסוכנים מאוד ברגע שהכדור ברגל שלהם. ההגנה שלנו תהיה חייבת להיות ראשונה לכדורים שישלחו לעברם ולא לאפשר להם להשתלט על כדור בקלות, לתקוף את הכדור לפני שהוא מגיע לשחקן (בניגוד למשל לצורה שבה דוידזאדה שמר על עטר מול מכבי כשהוא תקף את הכדור רק אחרי שהגיע לעטר).

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

יש להם חומר שחקנים דווקא טוב להפועל חיפה אני רק מפחד שהוא יתלכד דווקא מולנו.
בלי שום קשר אני חושב שגבאי המשחק הזה הולך לפרוע שטרות!
תמונה

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

נקודת החולשה שלנו במידה ואילוז יפתח ללא ספק תהיה צד ימין.
מעבר לזה שאילוז מגן בינוני עד חלש ,קלינגר מכיר את חולשותיו באופן יותר טוב מכל מאמן אחר......סביר להניח שהשחקנים של חיפה יתודרכו איך לנצל זאת.

אני פותח עם סבן ללא היסוס, זה השינוי היחיד.

מעבר לזה אני מתחיל במשחק מבוקר ברבע שעה עשרים דקות כדי שחיפה יתחילו להכנס לקצת לחץ ובמקביל מריץ את גבאי את סויסה למתפרצות.

לאחר 20 דקות אני משחק יותר התקפי.

שלח תגובה