קיבלתם פה הסבר מנומק ומפורט מה למה ואיך, יש עוד מישהו שמתעקש לחשוב שזו העתקה?Sir Alex Ferguson כתב:קצת סדר בבלאגן -
1. השיר של מאור בוזגלו בבאר שבע מבוסס על השיר של אייל גולן "בלעדייך" -
רק פתחי ליבך לאהבה, אני עלייך רק חושב.
לך כתבתי את המנגינה בקצב פעימות הלב.
כי לא אוכל לחיות יותר מיום, את כמו חלום.
מאור בוזגלו נה נה נה נה נה נה נה
אולה אולה
מאור בוזגלו נה נה נה נה נה נה
מאור בוזגלו עולה עולה עולה.
השיר של מאור בוזגלו במכבי ת"א היה מבוסס על השיר של "ריקדי" של ישי לוי (היום זה השיר של ערן זהבי) -
מה יפות הן שתי עיניה, אש הלהבה
מבטים שלחו אליה, אש בתוך ליבה
"לי נגנו", ביקשה היא, "לי נגנו בקול"
"לא נפסיק", אמרה היא, "עד יעלה האור".
מאור
מאור בוזגלו
מאור בוזגלו
מאור בוזגלו
מאור מאור מאור
להגיד שמדובר באותו השיר? רחוק מאוד מהמציאות.
2. השיר של מכבי ת"א ומכבי נתניה מבוסס על שיר של ארגון האוהדים HELALA BOYS.
השיר שלנו מבוסס על ארגון האוהדים ULTRAS BLACK ARMY 27.
להגיד שמדובר באותו הלחן רק כי בשני השירים מופיעה הצירוף "אלא אוו"? רחוק מאוד מהמציאות.
3. אני חושב שהשנה נכנסו לא מעט שירים איכותיים ליציע אחרי שנים של יובש יחסי.
יתכן שנכנסו יותר מידי שירים, אבל אחרי שנים שלא נכנסו שירים בגלל המצב של הקבוצה, אז השנה יש הצלחה, ויש כמויות גדולות יותר של קהל שמגיע, ויש התלהבות גדולה יותר, ולכן טבעי שיכנסו כמות גדולה יחסית של שירים.
מה צריך לעשות? ללמוד את השירים. לא מדובר בנוסחאות מסובכות במתמטיקה, סך הכל בשירים שאם קצת מאמץ אפשר ללמוד אותם בעל פה תוך זמן קצר.
אנחנו צריכים מגוון של שירים ביציע, אחרת אנחנו גומרים את כל השירים שיש לנו תוך 20 דקות, ואז כשחוזרים לשיר שכבר שרנו ישר מתחילים לצעוק מהיציע "הוא כבר היה", "נמאס לשיר אותו עוד פעם" וכדומה.
4. קשה מאוד לכתוב שירים מקורים, ולכן הרבה מאוד קבוצות אוהדים (לא רק שלנו, בכל העולם) לוקחים לחנים שהצליחו בקבוצות אחרות בחו"ל.
לצערנו בשנה האחרונה איבדנו את חיים לוי ז"ל, החיים נחמן ביאליק שלנו, האדם שהיה גאון מוזיקלי אמיתי והאדם שהיה אחראי לרוב אם לא לכל השירים המקורים שלנו (עוף גוזל, היום הזה ממש ועוד ועוד ועוד).
כרגע לפחות, אנחנו לוקחים לחנים מחו"ל, עד שנוציא שיר מקורי משלנו, ומבחינתי, כל עוד לא מדובר בשיר שכבר שרים אותו בקבוצה אחרת בארץ, אין עם זה שום בעיה.
5. השיר החדש אדיר.
ברגע שכל הקהל ילמד אותו וישיר אותו הוא יהפוך ללהיט. לא כל שיר חייב להיות קצבי. לפעמים דווקא השירים השקטים הם החזקים ביותר. לחשוב על אלפי אוהדים שלנו שרים את השיר הזה במגרש עם אקוסטיקה. צמרמורת.
https://www.facebook.com/photo.php?v=36 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
אפילו אחי שהוא אוהד מכבי ומשתייך לפאנטיקס,טוען שזו לא העתקה ומקור השיר בקבוצה ממרוקו.