עם הקמת הארגון - The South Side HBS, הוחלט להפסיק עם הלחנים המוכרים והחרושים, אלה שעוברים בין שחקנים ולפעמים משמשים כלחן ליותר משחקן אחד (לדוגמא אוו אוסטין אג'ידה, אוו ויליאים סוארס וכדומה) ולהשקיע בכל שיר שחקן מחשבה ולחן מקורי.
הרבה אוהדים לא התחברו לזה בהתחלה עם השיר של מאור בוזגלו שהתחיל את הכל, אבל ברגע שאנשים למדו את השיר, זה הפך ללהיט. אחר כך הגיעו גם השירים של אביתר אילוז ולוטם זינו, ועכשיו יצאו שירים לשלומי ארבייטמן ואופיר דוידזאדה.
כחלק מהתהליך, השירים הפכו לארוכים יותר במטרה להוסיף עוצמה לשיר, לייחד אותו וגם כדי להגיע למצב שהקהל כבר לא צריך לקרוא לשחקן מסוים לבוא במיוחד לגדר אלא להתחיל את השיר ואז כשנגיע לפזמון השחקן כבר מכיר את השיר בגלל הייחודיות שלו.
דרך אגב, השחקנים עצמם היו חלק חשוב מההחלטה הזאת שכן אחרי השיר של בוזגלו השחקנים בעצמם פנו לגוש המעודד בקהל (אילוז, זינו) ושאלו אם אפשר שגם להם יהיה שיר מקורי וייחודי ולא מנגינה חרושה וקצרה.
לא מבין מה הקשר לארבייטמן? אם לא דוחפים את השם שלו בשיר איך בדיוק זה שיר בישבלו? איך הוא אמור להרגיש ששרים לו? לי זה יותר הגיוני שזה לקבוצה.. אפשר סתם לדחוף את השם שלו בשיר כמו הלהיט (לדעתי) של מכבי: רק אל תשברי לי ת׳לב כי מושיקו לוגסי מושיקו לוגסי( על הלחן של עומר אדם)
red guy כתב:לא מבין מה הקשר לארבייטמן? אם לא דוחפים את השם שלו בשיר איך בדיוק זה שיר בישבלו? איך הוא אמור להרגיש ששרים לו? לי זה יותר הגיוני שזה לקבוצה.. אפשר סתם לדחוף את השם שלו בשיר כמו הלהיט (לדעתי) של מכבי: רק אל תשברי לי ת׳לב כי מושיקו לוגסי מושיקו לוגסי( על הלחן של עומר אדם)
זה בדיוק אותו רעיון.
לקחת שיר מוכר וקצבי ולהכניס את שיר השחקן בפזמון.
במכבי זה באמת מאוד נפוץ. רקדי- ערן זהבי, מכת חשמל- ברק יצחקי, נכון היום- דור מיכה וכו'.