נותנים לגיטימציה למשתמטים...

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
גדי

Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...

שליחה על ידי גדי »

אורי אדום בנשמה כתב:

האזנת לקטע בלינק?
טרם. אני בעבודה עדיין.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

גדי כתב:
טרם. אני בעבודה עדיין.
איזה אושר, אני לא היחיד שבעבודה...

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

גדי כתב:אני לגמרי נגנב מכל הסיטואציה. כל שדרת הפיקוד טוענת שאלאור עבר על הפקודות וגם על טוהר הנשק. אז או שיש לנו צבא שמפקדיו לא ראויים וצריך להחליף את כולם או שאולי אבל אולי יש סיכוי קטן מאוד שאלאור באמת לא התנהג כמצופה מחייל בצה"ל.
כל השיח הציבורי שכל מי שלא מצדיק אותו הוא סמולני בוגד שם אותי בשאלה האם אני גדי בכלל רצוי פה?

אגב הנושא מאוד פשוט לפתרון. שר הביטחון הוא ליברמן. זה שנושא את הדגל של עונש מוות למחבלים. הוא גם טוען שהוא מבצע את מה שהוא אומר.
מדוע שלא יישמה את הפקודות לכך שהורגים מחבלים בכך מצב?
אפשר גם להעביר את זה בחוק. יש לנו את הממשלה הימנית ביותר בהיסטוריה. זה בידיים שלה.
ממשלת הימין טובה בדיבורים לפני הבחירות. במעשים היא ממשלת שמאל שלא מדברת בגלוי עם הפלסטינים.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריאל2 כתב: ממשלת הימין טובה בדיבורים לפני הבחירות. במעשים היא ממשלת שמאל שלא מדברת בגלוי עם הפלסטינים.

!!!!!!!!!
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

זה הרבה יותר פשוט ממה שעושים מזה.

כל משתמש פה שמשרת כרגע ביחידה קרבית מכיר את הפקודות. הן די ברורות. וזה גם ברור שהוא הפר אותן.

אפשר להתווכח על הפקודות עצמן, אבל כרגע זה המצב הקיים וההפרה שלהן לא משתמעת לשתי פנים.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

bs war כתב:זה הרבה יותר פשוט ממה שעושים מזה.

כל משתמש פה שמשרת כרגע ביחידה קרבית מכיר את הפקודות. הן די ברורות. וזה גם ברור שהוא הפר אותן.

אפשר להתווכח על הפקודות עצמן, אבל כרגע זה המצב הקיים וההפרה שלהן לא משתמעת לשתי פנים.

אכן פשוט.
לא מבין מדוע ישר הולכים לקונספירציות כאילו שאסור שדברים יהיו ברורים.
ושוב אין כאן עניין של שמאל וימין.
גם חייל שמסרב לבצע פקודות בגלל ענייני מצפון צריך ללכת לכלא.
ככה זה בצבא. צריך למלא אחר פקודות
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

אריאל2 כתב: ממשלת הימין טובה בדיבורים לפני הבחירות. במעשים היא ממשלת שמאל שלא מדברת בגלוי עם הפלסטינים.
אז מי בשלטון עכשיו? יוסי שריד או אורי אריאל?

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

גדי כתב:
אז מי בשלטון עכשיו? יוסי שריד או אורי אריאל?
אורי אריאל יורק כל יום דם כדי לא לפרק את הקואליציה. לא בונים ביו"ש ולא בירושלים והנייה וזועבי עדיין איתנו ותיכף אנחנו סוגרים שנה של טרור ובג"ץ עדיין מתערב בחקיקה. מצד שני לא לומדים שירים של מוחמד דרוויש. אז נראה שהמטוטלת נוטה שמאלה ואני מניח שמצביעי הימין ציפו למשוואה אחרת.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

אורי אדום בנשמה כתב:

ואולי כולם סביב היו רגועים כי לא הבחינו שהוא זז? או שכחלק ממגמת הקוקסינליות המכה שורשים בקרב כוחותינו באדיבות חוקי הסדום השערורייתיים הם חששו לירות כי בניגוד לעזריה הם ראו את הנולד?

והגרסה שלו בשטח ממש לא סותרת את גרסתו לאחר מכן. לומר שהגיע לו למות, ממש לא סותר את זה שהיווה איום בעיניו באותו זמן נתון.
ממש לא מבין את האובססיה שלך להגן על הבחור.
אני רק יכול לנחש שהיא מגיעה מסוג של פאנטיות שגורמת לך להתכחש לעובדות.
המחבל לא זז ולא נעליים,אולי מצמצץ עם העין וגם זה במקרה הטוב.
טובי מפקדינו ובחורינו יושבים על דוכן העדים ואומרים את אותם דברים.
אנשים שעברו איזה מבצע או שתיים בחיים.
אבל למה שלא נאמין לחובש בחפק שכל טירון מתחיל יודע שאילו שמגיעים לשם הם נפלי הפלוגות הלוחמות ובמקרה של החובש זה איזשהו בחור שהמגד הצמיד לו מהתאג"ד הגדודי שעדיין נחשבים תומכי לחימה.
ולמה שלא לעשות קצת רושם על הח'ברה ולהחזיר את כבודך אל מול חבריך למסלול שנמצאים בפלוגות הלוחמות ולהגיד "וואלה,הרגתי מחבל".
גם אתה וגם אני יודעים שלא נשקפה סכנת חיים לאף אחד ואל תנסה לייפה את העיניינים.
אף אחד מאיתנו לא אוהב ערבים,אבל יש לנו החובה לשמור על צלם אנוש ולא להפוך כמוהם,כי כאן בדיוק יהיה האבדון שלנו.
אין כאן עניין של שמאל וימין ומי שהופך את זה לשמאל וימין הוא טיפש גמור.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אדום זקן כתב:ממש לא מבין את האובססיה שלך להגן על הבחור.
אני רק יכול לנחש שהיא מגיעה מסוג של פאנטיות שגורמת לך להתכחש לעובדות.
המחבל לא זז ולא נעליים,אולי מצמצץ עם העין וגם זה במקרה הטוב.

אה?!?!?!?!?!?!
בסרטון רואים בבירור שהמחבל מזיז את ידו, ככה שאתה זה שמתכחש לעובדות או כלל לא מודע להן!!
אדום זקן כתב:טובי מפקדינו ובחורינו יושבים על דוכן העדים ואומרים את אותם דברים.
אנשים שעברו איזה מבצע או שתיים בחיים.

תתעורר!! המ"פ, המג"ד והמח"ט של החייל רק מציירים עיגול סביב החץ ששר הביטחון והרמטכ"ל תקעו... תאזין לקטע בלינק עמוד קודם, תשמע את אלוף במיל' דני ביטון מותח ביקורת חריפה ביותר על בוגי ואייזנקוט אשר זיהמו את כל העסק מראשיתו!!
אדום זקן כתב:אבל למה שלא נאמין לחובש בחפק שכל טירון מתחיל יודע שאילו שמגיעים לשם הם נפלי הפלוגות הלוחמות ובמקרה של החובש זה איזשהו בחור שהמגד הצמיד לו מהתאג"ד הגדודי שעדיין נחשבים תומכי לחימה.
ולמה שלא לעשות קצת רושם על הח'ברה ולהחזיר את כבודך אל מול חבריך למסלול שנמצאים בפלוגות הלוחמות ולהגיד "וואלה,הרגתי מחבל".

אלאור עזריה היה מצטיין גדודי... אאוצ' :מיצמוץ:
אדום זקן כתב:גם אתה וגם אני יודעים שלא נשקפה סכנת חיים לאף אחד ואל תנסה לייפה את העיניינים.
אף אחד מאיתנו לא אוהב ערבים,אבל יש לנו החובה לשמור על צלם אנוש ולא להפוך כמוהם,כי כאן בדיוק יהיה האבדון שלנו.
אין כאן עניין של שמאל וימין ומי שהופך את זה לשמאל וימין הוא טיפש גמור.

תרשום לעצמך: אני בעד חיסול מחבלים גם כאשר הם נוטרלו. חושב שאני חסר צלם אנוש? אז המוסר שלך מעוות.

מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

"אה?!?!?!?!?!?!
בסרטון רואים בבירור שהמחבל מזיז את ידו, ככה שאתה זה שמתכחש לעובדות או כלל לא מודע להן!!"

חוות הדעת המקצועית של כל שדרת הפיקוד היא שהמחבל נוטרל.

"תתעורר!! המ"פ, המג"ד והמח"ט של החייל רק מציירים עיגול סביב החץ ששר הביטחון והרמטכ"ל תקעו... תאז** לקטע בלינק עמוד קודם, תשמע את אלוף במיל' דני ביטון מותח ביקורת חריפה ביותר על בוגי ואייזנקוט אשר זיהמו את כל העסק מראשיתו!!"

מה האינטרס של שר הבטחון וברמטכ"ל לצייר עיגול ? בכלל עכשיו יש שר ביטחון שלא בטוח שהוא אוהב את המגמה של המפקדים כך שלא ברור מה האינטרס שלהם ליישר קו. זה עלול לפגוע בקידום שלהם.

מכיר את המג"ד דוד שפירא ? יודע על מה הוא קיבל צל"ש לפני 7 שנים ? גם הוא בוגד בחייליו ? מה המשמעות של עדותו שהוא לא מאמין לגירסת החייל ?

האלוף דן ביטון. אכן זה כבד מישקל מה שהוא אומר. ייתכן שהוא אפילו צודק כאשר הוא מבקר את יעלון ואייזנקוט אבל לעומותו אני יכול למנות מעל לעשרה מפקדים בכירים שמה שהחייל עשה זה אי מילוי פקודה וגם פגיעה בטוהר הנשק.

תרשום לעצמך: אני בעד חיסול מחבלים גם כאשר הם נוטרלו. חושב שאני חסר צלם אנוש? אז המוסר שלך מעוות.

מוסר זה דבר יחסי. ביצוע פקודות וציות לחוק זה דבר מוחלט.

אלאור עזריה היה מצטיין גדודי... אאוצ'

אכן טיעון טוב להקלה בעונש

"תרשום לעצמך: אני בעד חיסול מחבלים גם כאשר הם נוטרלו. חושב שאני חסר צלם אנוש? אז המוסר שלך מעוות"

מוסר זה דבר יחסי. ביצוע פקודות וציות לחוק זה דבר מוחלט.

מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים[/quote]

עובד לשני הכיוונים.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

גדי כתב:חוות הדעת המקצועית של כל שדרת הפיקוד היא שהמחבל נוטרל.
חוות דעתם היתה לאור זה שהמחבל עבר "נוהל זיכוי". אממה? עזריה הגיע לזירה לאחר "נוהל הזיכוי", כאשר הוא רואה את המחבל מזיז את ידו וברקע הוא שומע את אחד החובשים צועק "הוא חי שלא יתפוצץ לנו" וכהנה אמירות בסגנון...

ובכנות - אתה באמת חושב שיש סרט שחוות הדעת שלהם תהיה שונה אחרי משפט השדה שבוגי ודובר צה"ל עשו לחייל בתקשורת?
גדי כתב:מה האינטרס של שר הבטחון וברמטכ"ל לצייר עיגול ? בכלל עכשיו יש שר ביטחון שלא בטוח שהוא אוהב את המגמה של המפקדים כך שלא ברור מה האינטרס שלהם ליישר קו. זה עלול לפגוע בקידום שלהם.

מכיר את המג"ד דוד שפירא ? יודע על מה הוא קיבל צל"ש לפני 7 שנים ? גם הוא בוגד בחייליו ? מה המשמעות של עדותו שהוא לא מאמין לגירסת החייל ?

נשגב מבינתי עניין האינטרס. הערכה: פרשנות לקויה של האירוע יצרה פה אפקט דומינו.

ובכלל - מה הרלוונטיות של יש או אין אינטרס? הרי כל בר דעת סבור שגם אם החייל טעה בגדול, אסור היה לשר הביטחון ולרמטכ"ל להתבטאות כמו שהתבטאו!!
גדי כתב:האלוף דן ביטון. אכן זה כבד מישקל מה שהוא אומר. ייתכן שהוא אפילו צודק כאשר הוא מבקר את יעלון ואייזנקוט אבל לעומותו אני יכול למנות מעל לעשרה מפקדים בכירים שמה שהחייל עשה זה אי מילוי פקודה וגם פגיעה בטוהר הנשק.

אל תערבב מין בשאינו מינו...
אין קשר בין ביקורת על בוגי ואייזנקוט לבין הבעת דעה על תפקוד החייל. האלוף דן ביטון אפילו לא נכנס לשאלה האם החייל פעל כשורה או לא, הוא דיבר נטו על משפט השדה וזיהום מזעזע של ההליך השיפוטי. וזה למעשה שומט את הקרקע מבעד לטיעון של "עשרה מפקדים בכירים" שאומרים שהחייל פגע בטוהר הנשק. ברור שכולם יישרו קו עם ראשי המערכת.
גדי כתב:מוסר זה דבר יחסי. ביצוע פקודות וציות לחוק זה דבר מוחלט.

נכון, רק שבלא מעט מקרים זה עניין של פרשנות...

כמו במקרה הנוכחי - אתה טוען שעזריה כן עבר על הפקודות, אני טוען שלא.
גדי כתב:אכן טיעון טוב להקלה בעונש

כבר הרשעת אותו?

או שבעצם אפשר להבין... אחרי שעקרון הסוביודיצה נרמס עד עפר, כל בר דעת מבין שההליך השיפוטי מכור באופן מביך.
גדי כתב:עובד לשני הכיוונים.

עזריה אכזר שלא ראוי לרחמים בעיניך?

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אורי אדום בנשמה כתב: נכון, רק שבלא מעט מקרים זה עניין של פרשנות...

אם אתה מכיר את הפקודות הקיימות כיום אתה אמור לדעת שהוא עבר עליהן פר-אקסלנס.
אפילו אם חשב שהמחבל עדיין חי, ובמיוחד אם חשב שיש עליו מטען- כדור בראש זה לא המענה לפי הפקודות למקרים כאלה. אם היה עליו מטען זה גם היה פתרון מאוד מטומטם לסיטואציה.

לגבי מה שטענת על משפט השדה שעבר ע"י הצמרת המדינית והצבאית- מסכים לחלוטין. זה היה ביזיון. ועדיין, זה לא הופך את המקרה לתקין או מוסרי.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

אורי אדום בנשמה כתב:
חוות דעתם היתה לאור זה שהמחבל עבר "נוהל זיכוי". אממה? עזריה הגיע לזירה לאחר "נוהל הזיכוי", כאשר הוא רואה את המחבל מזיז את ידו וברקע הוא שומע את אחד החובשים צועק "הוא חי שלא יתפוצץ לנו" וכהנה אמירות בסגנון...

ובכנות - אתה באמת חושב שיש סרט שחוות הדעת שלהם תהיה שונה אחרי משפט השדה שבוגי ודובר צה"ל עשו לחייל בתקשורת?

נחזור לעובדות הבסיסיות - המקרה הועבר לטיפול מצ"ל דרך שרשרת הפיקוד תוך שעתיים מהמקרה. עוד לפני פרסום הסרט. כך שהעניין נראה לכל המפקדים חמור עוד לפני ששר הבטחון ודובר צה"ל דיברו ביום חמישי בערב.
בנוסף לזאת אני מאמין ויודע ומצפה מקצינים להיות בעלי חוט שידרה יותר גדול ממה שאתה נותן להם. אחרת אפשר לסגור את הבסטה.

נשגב מבינתי עניין האינטרס. הערכה: פרשנות לקויה של האירוע יצרה פה אפקט דומינו.

ובכלל - מה הרלוונטיות של יש או אין אינטרס? הרי כל בר דעת סבור שגם אם החייל טעה בגדול, אסור היה לשר הביטחון ולרמטכ"ל להתבטאות כמו שהתבטאו!!

אז מבחינתך הבעייה היא ההתנהלות התקשורתית של שר הבטחון או עצם העמדת החייל לדין ?

אל תערבב מין בשאינו מינו...
אין קשר בין ביקורת על בוגי ואייזנקוט לבין הבעת דעה על תפקוד החייל. האלוף דן ביטון אפילו לא נכנס לשאלה האם החייל פעל כשורה או לא, הוא דיבר נטו על משפט השדה וזיהום מזעזע של ההליך השיפוטי. וזה למעשה שומט את הקרקע מבעד לטיעון של "עשרה מפקדים בכירים" שאומרים שהחייל פגע בטוהר הנשק. ברור שכולם יישרו קו עם ראשי המערכת.

למה שאלעזר שטרן יישר קו ? יעקב פרי ? אייל בן ראובן ? יואב גלנט ?

נכון, רק שבלא מעט מקרים זה עניין של פרשנות...

אם כל הכבוד לי אז אני לא קובע כלום. בשביל זה יש מפקדים. אם אתה חושב שהפרשנות שלך טובה יותר משל המפקדים אז באמת לבריאות

כבר הרשעת אותו?

או שבעצם אפשר להבין... אחרי שעקרון הסוביודיצה נרמס עד עפר, כל בר דעת מבין שההליך השיפוטי מכור באופן מביך.

אני לא מרשיע ולא מזכה. יש בית משפט בשביל זה. אני גם הרבה פחות מתעניין בעזריה עצמו. חייל אחד מיני רבים. אותי מטרידה האווירה הציבורית שבה כל מי שחושב שנעשה מעשה מאוד לא ראוי ולא מוסרי (דעה לגיטימית) נחשב בהכרח לבוגד וללא ראוי גם אם זה אומר להוקיע גיבורי ישראל אמיתיים לא פחות מעזריה.
אגב אני די בטוח שאני מיעוט והרוב חושבים אחרת ממני. בנתיים כל אלו ששלחו אותי לעזה (גם איחלו שילדיי יהרגו בפיגועים) רק מדברים כך שאני מניח שאגיע ליום המילואים שלי ב31 לחודש.

עזריה אכזר שלא ראוי לרחמים בעיניך?
אכזריים הם אלו שמייחסים כוונות זדון למפקדי צה"ל. אלאור עזריה הוא בסך הכל חייל אחד מתוך צבא שלם.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

דיון ארוך מדי עבור נושא די פשוט שלצערי התקשורת מפמפמת כדי להטות לאן שהיא רוצה.

אלאור עזריה לא היה צריך לירות במחבל, לפחות לא במסגרת החוקים הקיימים היום. זה די ברור לטעמי.
אלאור עזריה ירה ב-מ-ח-ב-ל. מחבל! פאקינג טרוריסט שניסה לרצוח יהודים באשר הם על היותם יהודים.
זאת גולת הכותרת. זה הלב העניין ומכאן צריך להתחיל לדון במקרה.

האם הוא צריך להיענש? כנראה שכן. במשפט צבאי סטנדרטי, בלי משפטי ראווה בתקשורת ובלי התייחסות בכלל לתקשורת מטעם צה"ל או גורמים הקשורים בו.
האם הצבא צריך להפקיר אותו באופן מוחלט כאילו היה זה הוא המחבל? בטוח שלא.

מחבל לא ראוי להיקרא בן אנוש, אינו ראוי לטיפת רחמים, בטח לא מהעם ממנו ניסה לחסל והסתכלות על המקרה כאילו החייל הרג בן אדם היא מעוותת.

ובנושא אחר עם אותו הקשר - כבר מזמן הגיע הרגע לעונש מוות למחבלים. יחסוך לנו גם עשרות עסקאות חטופים מפוקפקות וכואבות.

שלח תגובה