South Boy כתב:
אם כולם מסכימים שהייתה בעיה עם אמינות היצרן והחומרים שנמצאים בתוך אותו תוסף זה משנה אם שיר לקח אותו באופן פרטני או כחלק מהרוטינה של המועדון? חוסר היכולת להיות מודע לעבירה זהה בשני המקרים.
אני מסתכל על זה בצורה עובדתית כמו אופ"א, אם הוא היחיד שיצא מלוכלך בבדיקה זה לא יכול להיות מחדל מערכתי.
מבחינה משפטית, יש הבדל גדול בין אם שיר לקח את התוסף באופן פרטי או באמצעות המועדון.
במידה והוא לקח את התוסף באופן פרטי, חובת ההוכחה עליו היא גדולה יותר, וטוב להביא לכאן את הדברים שכתב עו"ד בועז סיטי בנושא:
"ספורטאי צריך להוכיח שעשה כל שלאל ידו על מנת להימנע מלצרוך את החומר האסור. לדוגמה, במקרים קודמים של תוספים "מזוהמים", נדרשו ספורטאים לערוך חיפוש באינטרנט על תוסף המזון, להתייעץ עם אנשי מקצוע טרם נטילתו, לרכוש את התוסף ממקום מסודר ואמין, ואפילו לפנות ישירות ליצרן ולקבל ממנו ערובות לכך שהתוסף בטוח לשימוש על ידי ספורטאי מקצועני".
ns75 כתב:
לא מאמין שלקח את התוסף במסגרת המועדון ושילם על העו״ד מכיסו הפרטי
או שלקח את התוסף באופן עצמאי ושילם לעו״ד עצמאית
או שלקח במסגרת המועדון והמועדון שילם על העו״ד
לא חושב שיש בהכרח קשר בין האופן שבו שיר לקח את התוסף (באופן פרטי או במסגרת המועדון) לאופן שבו הוא בחר מי ייצג אותו.
כפי שכבר כתבתי כאן, היה נכון לשיר צדק, בכל מקרה, לקח עו"ד מטעמו, ולשלם לו מכיסו שלו. שיר היה צריך עו"ד שידאג קודם כל לאינטרסים שלו, גם אם הם היו מתנגשים בשלב מסוים עם האינטרסים של המועדון (שיתכן וזה מה שקורה עכשיו, כשעו"ד של שיר כניראה ייעץ לו לערער למרות שיכול להיות שבמועדון מעדיפים לא לערער).
חשוב גם לציין, שמלבד עו"ד ששיר לקח משוויץ, התלווה אליו לדיון סמנכ"ל המועדון עידו בר-נתן, או יותר נכון לומר, עו"ד עידו בר-נתן, כלומר בדיון בשוויץ נכחו גם עו"ד פרטי וגם עו"ד מטעם המועדון.
oranu כתב:
אם לא תצא אמרה ברורה שהכל בסדר בין שיר למועדון אזי שהכל לא בסדר בין שיר למועדון. ככה אני מבין את הדברים וכנראה שגם אתה וגם פורבר וגם אחרים.
בסופו של יום שחקן איבד פה עונה מהקריירה והשם שלו הוכתם לכל החיים ואתה בעצמך אמרת דבר נכון - לכאורה הוא לא לקח את התוסף על דעת עצמו אחרת היה מקבל עונש הרבה יותר חמור.
אם לא על דעת עצמו? אז מה שנשאר לכאורה זה במסגרת המועדון.
אם זה במסגרת המועדון ואני שיר צדק אני לא מוותר על השם שלי והקריירה שלי ונשכב על הגדר בשביל הפועל באר שבע ואלונה עם כל הכבוד והאהבה ויש הרבה משניהם.
שיעשו מה שצריך לעשות בכדי להוריד את הפרשייה לחלוטין מסדר היום ולהמשיך הלאה.
אגב - שילם את העורך דין מכספו האישי ממה שאני הבנתי.
ההודעה הרשמית של הפועל באר שבע בנושא העונש של שיר -
"החלטה בעניינו של שיר צדק התקבלה לפני דקות אחדות. ועדת המשמעת של אופ״א פסקה לשיר הרחקה של 8 חודשים מהמגרשים החל מ- 19.10.17. טרם התקבלו הנימוקים להחלטה. על אף שמדובר בענישה על הצד הנמוך בתיקים מסוג זה, אנו ממתינים לנימוקי ההחלטה כדי לבחון ערעור על התוצאה, שניתנה על יד הערכאה הראשונה והנמוכה בתיק.
ה
מועדון עומד לצד שיר, מאמין בצדקתו וימשיך לעשות הכל על מנת שיעשה עמו צדק ושלא ידבק רבב בשמו הטוב."
יש אימרה יותר חזקה מזאת כדי ללמד שהכל בסדר בין המועדון לשיר ושהמועדון מאחוריו לאורך כל הדרך?
ForeverRed כתב:לא צריך להתמם.
עם כל הגועל נפש זה לא תסריט בידיוני.
הרי אם הקבוצה הזמינה תוסף נגוע, הגיוני ששחקנים נוספים צרכו אותו.
זאת לא אשמת הקבוצה ואין כל כוונת זדון. אני בטוח שהלקחים יופקו ולהבא תוספים מהסוג הזה ישלחו לבדיקות מעבדה בטרם השימוש.
בינתיים צריך להתרכז בשיר ובחזרה כמה שיותר מהירה שלו למגרשים. אני בכלל לא בטוח שלא קיימת מתיחות כפי שחלק כתבו כאן. הלוואי.
תוסף נגוע יכול להיות באריזה או קופסא ספציפית של כדורים.
כלומר יכול להיות שבמועדון קיבלו מהיצרן 100 אריזות של אותו תוסף, ורק אריזה אחת הייתה מזוהמת, וזה פשוט נפל במקרה על שיר.
יכול להיות ששחקנים נוספים צרכו את התוסף אבל החומר המזהם לא היה בו.