אורן ביטון
- simply-red
Re: אורן ביטון
לא יודע, אני יותר רגוע שגולדברג בהרכב. קבוצות אלופות זה קודם כל הגנה חזקה.
יש נתון של כמה התקפות מוצלחות נעשו לפי אגף ימין, שמאל ומרכז. בואו נפרק את זה רגע:
מחזור 2, חדרה בטרנר:
אגף שמאל (האגף של בן ביטון, כיוון נגדי) - 1 מ-21.
אמצע - 1 מ-13.
אגף ימין (האגף של אורן) - 1 מ-21.
מחזור 3, אשדוד בחוץ:
אגף שמאל - 2 מ-23 (9%).
אמצע - 3 מ-18 (17%).
ימין - 4 מ-20 (20%).
מחזור 4, הפועל בטרנר:
שמאל - 2 מ-28 (7%).
אמצע - 4 מ-14 (29%).
ימין - 2 מ-28 (7%).
מחזור 5, רעננה בטרנר:
שמאל - 6 מ-30 (20%).
אמצע - 0 מ-12 (0%).
ימין - 2 מ-18 (11%).
מחזור 6, הפועל חיפה בחוץ:
שמאל - 3 מ-27 (11%).
מרכז - 2 מ-20 (10%).
ימין - 6 מ-25 (24%).
מחזור 7, ק"ש בטרנר:
שמאל - 2 מ-24 (8%).
מרכז - 1 מ-16 (6%).
ימין - 4 מ-43 (9%).
מחזור 8, מכבי בחוץ:
שמאל - 5 מ-23 (22%).
מרכז - 2 מ-15 (13%).
ימין - 4 מ-43 (12%).
מחזור 9, נתניה בטרנר:
שמאל - 3 מ-31 (10%).
מרכז - 4 מ-22 (18%).
ימין - 2 מ-20 (10%).
הבולט זה האזור במגרש שהיה פרוץ יותר במשחק הנתון. סה"כ 2 משמאל, 3 מהאמצע ן-3 מימין.
* מחזור ראשון מול טדי ששיחק שון, היה שיוויון בין האגפים, מרכז המגרש היה האזור דרכו הצליחו יותר התקפות.
* מול חדרה זה היה קלטינס מגן ימני.
* מרין פתח במחזורים 4,5,6. אלה היו המחזורים בהם נעשה המספר הגבוהה ביותר של ניסיונות התקפה מאגף ימין (שמאל של היריב). זריהן פתח מול אשדוד וחדרה, במשחקים אלה נעשו הכי פחות ניסיונות התקפה מהאגף הזה.
את המשחק מול נתניה לא אחשיב, שיחקו שם באגף 4 שחקנים שונים ומעט דקות לשחקן בודד כדי להסיק משהו.
לא בא לטעון שאורן לא חור הגנתית, לא בא לטעון שמרין זורק וזריהן משקיע את הנשמה. לא.
כן טוען שהסטיגמות פה לפעמים חזקות מהמציאות. אורן לא כ-זה נורא, ואת התרומה ההתקפית שלנו אנחנו יודעים. מוביל את הליגה בבישולים, מוביל במסירות מפתח. לא טריוויאלי בכלל למגן.
אז וואלה, לדעתי התועלת עולה על הנזק. לא סותר את זה שבמשחקים מסוימים ארצה לראות את שון בהרכב.
מחזור 2, חדרה בטרנר:
אמצע - 1 מ-13.
מחזור 3, אשדוד בחוץ:
אגף שמאל - 2 מ-23 (9%).
אמצע - 3 מ-18 (17%).
ימין - 4 מ-20 (20%).
מחזור 4, הפועל בטרנר:
שמאל - 2 מ-28 (7%).
אמצע - 4 מ-14 (29%).
ימין - 2 מ-28 (7%).
מחזור 5, רעננה בטרנר:
שמאל - 6 מ-30 (20%).
אמצע - 0 מ-12 (0%).
ימין - 2 מ-18 (11%).
שמאל - 3 מ-27 (11%).
מרכז - 2 מ-20 (10%).
ימין - 6 מ-25 (24%).
מחזור 7, ק"ש בטרנר:
שמאל - 2 מ-24 (8%).
מרכז - 1 מ-16 (6%).
ימין - 4 מ-43 (9%).
מחזור 8, מכבי בחוץ:
שמאל - 5 מ-23 (22%).
מרכז - 2 מ-15 (13%).
ימין - 4 מ-43 (12%).
מחזור 9, נתניה בטרנר:
שמאל - 3 מ-31 (10%).
מרכז - 4 מ-22 (18%).
ימין - 2 מ-20 (10%).
הבולט זה האזור במגרש שהיה פרוץ יותר במשחק הנתון. סה"כ 2 משמאל, 3 מהאמצע ן-3 מימין.
* מחזור ראשון מול טדי ששיחק שון, היה שיוויון בין האגפים, מרכז המגרש היה האזור דרכו הצליחו יותר התקפות.
* מרין פתח במחזורים 4,5,6. אלה היו המחזורים בהם נעשה המספר הגבוהה ביותר של ניסיונות התקפה מאגף ימין (שמאל של היריב). זריהן פתח מול אשדוד וחדרה, במשחקים אלה נעשו הכי פחות ניסיונות התקפה מהאגף הזה.
את המשחק מול נתניה לא אחשיב, שיחקו שם באגף 4 שחקנים שונים ומעט דקות לשחקן בודד כדי להסיק משהו.
לא בא לטעון שאורן לא חור הגנתית, לא בא לטעון שמרין זורק וזריהן משקיע את הנשמה. לא.
כן טוען שהסטיגמות פה לפעמים חזקות מהמציאות. אורן לא כ-זה נורא, ואת התרומה ההתקפית שלנו אנחנו יודעים. מוביל את הליגה בבישולים, מוביל במסירות מפתח. לא טריוויאלי בכלל למגן.
אז וואלה, לדעתי התועלת עולה על הנזק. לא סותר את זה שבמשחקים מסוימים ארצה לראות את שון בהרכב.
נתונים זה אחלה כלי עזר אבל בסופו של דבר המדד הכי אמיתי זה העיניים שלנו.
יש לאורן יותר מדי משחקים שהוא כ-זה נורא ויותר. היכולת שלו במשחקי חוץ בעייתית מאוד.
ברגע שגולדברג חוזר לכשירות הוא צריך לחזור להרכב. למרות שספגנו 5 שערים ב-9 משחקים ההגנה שלנו עדיין שייקית ויש יותר מדי חורים, לרוב באגף של אורן.
יש לאורן יותר מדי משחקים שהוא כ-זה נורא ויותר. היכולת שלו במשחקי חוץ בעייתית מאוד.
ברגע שגולדברג חוזר לכשירות הוא צריך לחזור להרכב. למרות שספגנו 5 שערים ב-9 משחקים ההגנה שלנו עדיין שייקית ויש יותר מדי חורים, לרוב באגף של אורן.
אולי שווה לנסות אותו מעל גולדברג כקשר קו שמאל....
בעייתי הנתונים האלה כי אנחנו לא באמת יודעים איך מחושב. לצורך העניין בתחילת המשחק נגד קש שאורן כמעט בישל להם שער אני די בטוח שהם שמו את זה על התקפה מהמרכז למרות שזה טעות קריטית של אורן..yossi כתב:יש נתון של כמה התקפות מוצלחות נעשו לפי אגף ימין, שמאל ומרכז. בואו נפרק את זה רגע:
מחזור 2, חדרה בטרנר:
אמצע - 1 מ-13.
מחזור 3, אשדוד בחוץ:
אגף שמאל - 2 מ-23 (9%).
אמצע - 3 מ-18 (17%).
ימין - 4 מ-20 (20%).
מחזור 4, הפועל בטרנר:
שמאל - 2 מ-28 (7%).
אמצע - 4 מ-14 (29%).
ימין - 2 מ-28 (7%).
מחזור 5, רעננה בטרנר:
שמאל - 6 מ-30 (20%).
אמצע - 0 מ-12 (0%).
ימין - 2 מ-18 (11%).
שמאל - 3 מ-27 (11%).
מרכז - 2 מ-20 (10%).
ימין - 6 מ-25 (24%).
מחזור 7, ק"ש בטרנר:
שמאל - 2 מ-24 (8%).
מרכז - 1 מ-16 (6%).
ימין - 4 מ-43 (9%).
מחזור 8, מכבי בחוץ:
שמאל - 5 מ-23 (22%).
מרכז - 2 מ-15 (13%).
ימין - 4 מ-43 (12%).
מחזור 9, נתניה בטרנר:
שמאל - 3 מ-31 (10%).
מרכז - 4 מ-22 (18%).
ימין - 2 מ-20 (10%).
כמו שנכתב כאן עיניים זה המדד הכי טוב. אורן פשוט מגן חלש-בינוני ובנוסף גם לא יציב
המדד הכי אמיתי זה העיניים שלנוהפועלעולה כתב:נתונים זה אחלה כלי עזר אבל בסופו של דבר המדד הכי אמיתי זה העיניים שלנו.
אתה תרשה לי לגחך לגבי זה,מצחיק. בסוף מה שמשחק תפקיד במה שהעין רואה, זו הפרשנות למה שהעין ראתה.
העין מעבירה למוח קלט והוא מוציא פלט. בהתאם למה שמה שאותו אחד רואה/חושב בכלליות על העולם. מין שונות נחמדה שכזאת.
אינספור דוגמאות אני יכול לתת בשלוף.
מה שאני מנסה לומר זה שבמרחב הפרשנות, דעות מתקבלות על סמך מקדמים סובייקטיבים. העין שאתה מסתמך עליה כל כך, מה לעשות היא סובייקטיבית לחלוטין.
אנחנו לא מדברים פה לרוב על ערכים מוחלטים של שחור ולבן. מחליפים דעות והכל אבל מה שהעין רואה זה טיעון כל כך שגוי וחסר משמעות, הייתי חייב להגיב (מתנצל מ ר א ש)
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%94% ... 7%95%D7%A8" onclick="window.open(this.href);return false;
ספגנו בסה"כ 5 שערים:
1. קרן מול אשדוד. עלו על בן ביטון.
2. נייג'ל באיבוד שטותי נתן צ'אנס לבעיטה מחוץ לרחבה.
3. הגבהה מהאגף של אורן.
4. עצמי של טאהא.
5. איבוד של טאהא.
אז אוקיי, הוא אשם בשער מול ק"ש, נניח שער וחצי אם אני מחמיר ומכניס לו אחוזים בשער השני באשדוד. התרומה ההתקפית שלו עולה על זה ללא שום ספק, אז הערכה של חלש-בינוני היא קיצונית בכל קנה מידה לדעתי.
3. הגבהה מהאגף של אורן.
4. עצמי של טאהא.
5. איבוד של טאהא.
אז אוקיי, הוא אשם בשער מול ק"ש, נניח שער וחצי אם אני מחמיר ומכניס לו אחוזים בשער השני באשדוד. התרומה ההתקפית שלו עולה על זה ללא שום ספק, אז הערכה של חלש-בינוני היא קיצונית בכל קנה מידה לדעתי.
לא מבין למה אתה מתאמץ כל כך.yossi כתב:ספגנו בסה"כ 5 שערים:
3. הגבהה מהאגף של אורן.
4. עצמי של טאהא.
5. איבוד של טאהא.
כאן זה חלוט שאורן ביטון הוא חור הגנתי,זריהן מעשן סדרתי,ממן עצלן ושהר חלוץ פח.
שום נתון שתביא לא ישנה את הדעה,אז באמת שאין טעם.
השאלה אם נכון לספור רק אשמה בשערים.yossi כתב:ספגנו בסה"כ 5 שערים:
3. הגבהה מהאגף של אורן.
4. עצמי של טאהא.
5. איבוד של טאהא.
לדעתי לא.
1. כולם טועים.
2. איפה מלא מצבים שלא נכנסים לסטטיסטיקה?
3. התחושה היא שמאמנים משחקים בכוונה על הצד שלו.
4. כשהוא מאבד בטחון כתוצאה מאיזו טעות שיכולה לקרות לכל שחקן, זה נהיה כדור שלג.
נגד רוב הליגה זה מספיק, אבל יש 3 קבוצות שפשוט אי אפשר לבנות על זה.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
השאלה היא האם לקבוצה כמו שלנו עדיף מגן שתורם התקפית גם אם לפעמים טועה הגנתית, על פני מגן שטועה פחות הגנתית אבל הוא מוגבל מאוד התקפית.
זה יכול להשתנות בהתאם ליריבה ולכושר נתון כמובן, אבל אסור לשכוח שמי שניצח לנו את המשחק מול חדרה נגיד הוא אורן ביטון, שעד למהלכים שלו מאוד התקשנו לפרוץ את ההגנה שלהם.
אני חושב שבקבוצה כמו שלנו, שרוב היריבות מחפשים להתגונן מולה ולסגור, ושנדרשת ליזום ולתקוף כמעט תמיד הרבה יותר מהיריבה, יש חשיבות גדולה למגן מודרני שמסוגל לתרום התקפית, וגם במשחק האחרון התרומה ההתקפית של אורן מאוד הורגשה.
זה יכול להשתנות בהתאם ליריבה ולכושר נתון כמובן, אבל אסור לשכוח שמי שניצח לנו את המשחק מול חדרה נגיד הוא אורן ביטון, שעד למהלכים שלו מאוד התקשנו לפרוץ את ההגנה שלהם.
אני חושב שבקבוצה כמו שלנו, שרוב היריבות מחפשים להתגונן מולה ולסגור, ושנדרשת ליזום ולתקוף כמעט תמיד הרבה יותר מהיריבה, יש חשיבות גדולה למגן מודרני שמסוגל לתרום התקפית, וגם במשחק האחרון התרומה ההתקפית של אורן מאוד הורגשה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
אני לא רואה בעיה בשימוש גמיש בשניהם לפי הצורך בהתקפה או הגנה.
לדעתי זה רק יגרום לתחרות טובה, אם אורן ביטון ידע שכדי לשחק יותר הוא צריך לשפר את ההגנה שלו,
בעוד גולדברג ידע שכדי לשחק יותר הוא צריך לשפר את ההתקפה שלו.
בנוסף, אני בכלל לא בטוח שהתרומה ההתקפית של גולדברג לא טובה, ראינו אותו כמעט רק במשחקים קשים הגנתית באירופה.
בכל מקרה, לא ייתכן ששחקן אגף שהוא לא מעל הליגה, עובר את המגן שלך.
אם זה לא מקרה נדיר ביותר, השחקן הוא לא מגן שמתאים לרמת הקבוצה.
לדעתי זה רק יגרום לתחרות טובה, אם אורן ביטון ידע שכדי לשחק יותר הוא צריך לשפר את ההגנה שלו,
בעוד גולדברג ידע שכדי לשחק יותר הוא צריך לשפר את ההתקפה שלו.
בנוסף, אני בכלל לא בטוח שהתרומה ההתקפית של גולדברג לא טובה, ראינו אותו כמעט רק במשחקים קשים הגנתית באירופה.
בכל מקרה, לא ייתכן ששחקן אגף שהוא לא מעל הליגה, עובר את המגן שלך.
אם זה לא מקרה נדיר ביותר, השחקן הוא לא מגן שמתאים לרמת הקבוצה.
אי אפשר למדוד את זה רק השערים שספגנו, אלא בכמות מצבים שנוצרו ליריבה בגלל טעויות שלו.yossi כתב:ספגנו בסה"כ 5 שערים:
3. הגבהה מהאגף של אורן.
4. עצמי של טאהא.
5. איבוד של טאהא.
מסכים שהתועלת ההתקפית שלו ברוב המשחקים שווה את החסרונות ההגנתיים שלו, אבל צריך להסכים שיש לו כאלה
סיימתי את ההודעה הקודמת בכך שאני לגמרי מכיר בבעיה, וגם כן הייתי פותח עם שון במשחקים מסוימים.bs war כתב:
אי אפשר למדוד את זה רק השערים שספגנו, אלא בכמות מצבים שנוצרו ליריבה בגלל טעויות שלו.
מסכים שהתועלת ההתקפית שלו ברוב המשחקים שווה את החסרונות ההגנתיים שלו, אבל צריך להסכים שיש לו כאלה
סה"כ יוצא נגד הקריאה שהוא מגן חלש-בינוני. זה קיצוני לטעמי.
אם היום בבוקר סוגרים את העונה לצורך העניין, אין לי ספק שהרוב בוחרים בו בנבחרת העונה שלהם (אנשיים ניטרליים, לא אוהדי מכבי/ב"ש).
מקפיץ, מישהו באמת חושב שעם האימפוטנטיות ההתקפית שלנו הוא לא צריך להילקח בחשבון?
ועוד כשאנחנו משחקים עם 3 בלמים ומשום מה ספורי משחק כשחקן קו. פשוט לא מובן בעיניי.
הוא לא מבריק, אבל את הנתון שכל משחק כמעט סיפק כדור לגול, את הנתון של מקום ראשון במסירות מפתח, את האיכות של הנייחים - פשוט קשה לקחת לו.
ועוד כשאנחנו משחקים עם 3 בלמים ומשום מה ספורי משחק כשחקן קו. פשוט לא מובן בעיניי.
הוא לא מבריק, אבל את הנתון שכל משחק כמעט סיפק כדור לגול, את הנתון של מקום ראשון במסירות מפתח, את האיכות של הנייחים - פשוט קשה לקחת לו.
גם אני חושב שהיה עדיף לראות היום אותו על חשבון ספורי .
ספורי היה מוגבל במערך הזה ושקוף מדי עם החיתוך לאמצע ובגלל זה בא הגול השני .
ספורי היה מוגבל במערך הזה ושקוף מדי עם החיתוך לאמצע ובגלל זה בא הגול השני .