שבת של כדורגל?
Re: שבת של כדורגל?
כדורגל, לפני שהוא מקום עבודה, הוא show.
כמו הצגה וכמו קולנוע הכדורגל מושתת בראש ובראשונה על הקהל.
בלי קהל אין לדבר הזה זכות קיום, בטח ובטח בישראל כשהמוצר דפוק מהיסוד, והקהל המכור הוא הסיבה היחידה לכך שהוא עוד חי ובועט.
מאז ומעולם שיחקו פה בשבת ואין שום סיבה לשנות את זה.
מי שבחר לשמור שבת כבודו במקומו מונח אבל אין שום סיבה שכל הסובבים אותו יאנסו את מציאות חייהם כדי שתתאים לבחירות שלו.
כמו הצגה וכמו קולנוע הכדורגל מושתת בראש ובראשונה על הקהל.
בלי קהל אין לדבר הזה זכות קיום, בטח ובטח בישראל כשהמוצר דפוק מהיסוד, והקהל המכור הוא הסיבה היחידה לכך שהוא עוד חי ובועט.
מאז ומעולם שיחקו פה בשבת ואין שום סיבה לשנות את זה.
מי שבחר לשמור שבת כבודו במקומו מונח אבל אין שום סיבה שכל הסובבים אותו יאנסו את מציאות חייהם כדי שתתאים לבחירות שלו.
- ForeverRed
באמת משתדל שלא להתערב בדיון הזה ולכן אומר רק דבר אחד,
בתור אדם שמאוד מחובר לדת ולמסורת ושמר שבת במשך מרבית חייו, עדיין לא בשלו התנאים להעברת משחקים לימי חול.
לבי לבי עם כל אותם שומרי מסורת שהכדורגל הוא לא מנת חלקם. זה באמת לא הוגן. אבל כרגע זאת בעיה ללא פתרון במקרה הטוב, ועם פתרון נוראי במקרה הרע.
בתור אדם שמאוד מחובר לדת ולמסורת ושמר שבת במשך מרבית חייו, עדיין לא בשלו התנאים להעברת משחקים לימי חול.
לבי לבי עם כל אותם שומרי מסורת שהכדורגל הוא לא מנת חלקם. זה באמת לא הוגן. אבל כרגע זאת בעיה ללא פתרון במקרה הטוב, ועם פתרון נוראי במקרה הרע.
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
אדום זקן כתב:ח'ברה באמת שאני לא מבין את התמימות כאן.
למישהו כאן יש ספק שכל המהלך לא תוכנן מראש?
פתאוםםםםם אדון אבי אבגי אחרי 3 שנים שהוא חוזר בתשובה מחליט ביחד עם חבריו לפנות לבית דין לעבודה שבמקרה רק במקרה מי שאמור לחתום על ההיתר הוא יו"ר ש"ס.
איפה הוא או חבריו היו עד היום?
ברגע שנתנו לו את ההרגשה שהם איתו עד הסןף הוא הלך על המהלך.
ואדון אורי יש לי דבר אחד להגיד לך אחרי כל הניפוחי שכל על ביאליק וקן לציפור בין העצים.
הכופים האמיתיים אילו אתה והחברים שלך,שכופים עלינו ביום חופש שלנו לא לבחור מה בא לנו לעשות ועשה לי טובה עם הדמגוגייה הזאת בשקל ורבע של ה"גם להם מותר,הם לא אשמים שהם שומרים שבת".
לאאאאאא הם לא אשמים אתם בחרתם לשמור שבת והבנתם את כל ההשלכות!!! לא סתם כתבתי כאן שלשמור שבת זה לקחת עליך אחריות כבדה.
מה הלאה? גם תגידו לנו לסגור את מרכז שרונה כי זה לא פייר ואתם לא נהנים??
מה עם כל הילדים הללו שיכןלים לשחק רק בשבת כי בכל שאר הימים הם לומדים??
למה??
אולי גם אנחנו נמנה מועצת השורא,נעמיד איזה אייטוללה שיחליט בשבילנו מה מותר ומה אסור.
אני מאמין בדרכי וזה לא עושה אותי "כלי ריק",משפט שחצני שבא מבית מדרשו של הכוכב הראשי שלך אני מניח אמנון יצחק.
1. הפנייה לבית הדין נעשתה בתגובה לניסיון המנהלת לשנות סדרי עולם. לא מתוכנן ולא בטיח. לא היתה המנהלת מנסה להעביר המשחקים לשבת - לא היו פונים לבית הדין!
2. המניע של רובכם הוא נטו אגו ושנאת דתיים. בשנתיים האחרונות רוב המשחקים שלנו לא בשבת, ומעולם לא הזדעקתם!!
3. התובנה מדברי ביאליק חד משמעית. תתמודד. וכמו שאמר יעקב חזן, מהאבות הרוחניים של השמאל הרדיקלי: ''רצינו לגדל דור של אפיקורסים, גידלנו דור של בורים ועמי הארצות''!!
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- The red one
אורי, באמת, אתה מדבר בלי קשר..
סדרי עולם כבר הוכחתי לך בתחילת האשכול שזה ממש לא. עד לפני מספר חד ספרתי(!) של שנים, הליגה הלאומית הייתה משוחקת בשבת באופן קבוע. שום סדרי ושום עולם. היחידים שמנסים לשנות סדרי העולם אלה השחקנים הדתיים, כי תמיד הליגות המקצועניות היו משוחקות כאן בשבת.
מה הקשר למשחקים שלנו ריבונו של עולם מה? מדובר כאן על להעביר את כל הכדורגל הישראלי מיום שבת. מעולם לא הזדעקנו כי אנחנו יודעים שיש את הטלוויזיה ואת הטוטו ומשחק מרכזי ולכן הגיוני שמשחקים יהיו בימי חול, בידיעה שחלק מהמשחקים יהיו בשבתות. מה שאתה אומר הוא רק הוכחה לטענות שלנו. כשלא היו משחקים של באר שבע בשבת אף אחד לא הזדעק כי כולם קיבלו את המצב וידעו למה אין משחקים בשבת ומה המניע מאחורי זה. ידעו שזה בסופו של דבר מתאזן ואם 3 מתוך 4 משחקי הליגה הקרובים שלנו לא יהיו בשבת, אז אלה שאחריהם כן. ואף חילוני לא ניסה לקחת מהדתיים את המשחק שנקבע לראשון בטענה כי הוא לא יכול להגיע לעבודה וחייב דחוף לשנות!
"אגו ושנאת דתיים"..מה לעזאזל הקשר...אני מכבד כל אחד ואחד כל עוד הוא לא פולש לי למרחב הפרטי. אני גר ברחוב שכולם בו דתיים. הם לא כופים עליי לכבות את האור בכניסה בשבת, אני לא מגיע לבית שלהם ומפעיל להם רמקולים בשבת. אז מה קשור שנאת דתיים?! למי אכפת בכלל מהם? אם אני דוגל בגישת "חיה ותן לחיות", כך אני מצפה מכולם. ואם הם לא דוגלים בזה ורוצים לפגוע בתחביב גדול שלי - אז בוודאי שאצא כנגד זה, זה ממש לא אומר שעכשיו אלך וארק על כל דתי שאראה ברחוב כי הוא גזל ממני את הכדורגל.
סדרי עולם כבר הוכחתי לך בתחילת האשכול שזה ממש לא. עד לפני מספר חד ספרתי(!) של שנים, הליגה הלאומית הייתה משוחקת בשבת באופן קבוע. שום סדרי ושום עולם. היחידים שמנסים לשנות סדרי העולם אלה השחקנים הדתיים, כי תמיד הליגות המקצועניות היו משוחקות כאן בשבת.
מה הקשר למשחקים שלנו ריבונו של עולם מה? מדובר כאן על להעביר את כל הכדורגל הישראלי מיום שבת. מעולם לא הזדעקנו כי אנחנו יודעים שיש את הטלוויזיה ואת הטוטו ומשחק מרכזי ולכן הגיוני שמשחקים יהיו בימי חול, בידיעה שחלק מהמשחקים יהיו בשבתות. מה שאתה אומר הוא רק הוכחה לטענות שלנו. כשלא היו משחקים של באר שבע בשבת אף אחד לא הזדעק כי כולם קיבלו את המצב וידעו למה אין משחקים בשבת ומה המניע מאחורי זה. ידעו שזה בסופו של דבר מתאזן ואם 3 מתוך 4 משחקי הליגה הקרובים שלנו לא יהיו בשבת, אז אלה שאחריהם כן. ואף חילוני לא ניסה לקחת מהדתיים את המשחק שנקבע לראשון בטענה כי הוא לא יכול להגיע לעבודה וחייב דחוף לשנות!
"אגו ושנאת דתיים"..מה לעזאזל הקשר...אני מכבד כל אחד ואחד כל עוד הוא לא פולש לי למרחב הפרטי. אני גר ברחוב שכולם בו דתיים. הם לא כופים עליי לכבות את האור בכניסה בשבת, אני לא מגיע לבית שלהם ומפעיל להם רמקולים בשבת. אז מה קשור שנאת דתיים?! למי אכפת בכלל מהם? אם אני דוגל בגישת "חיה ותן לחיות", כך אני מצפה מכולם. ואם הם לא דוגלים בזה ורוצים לפגוע בתחביב גדול שלי - אז בוודאי שאצא כנגד זה, זה ממש לא אומר שעכשיו אלך וארק על כל דתי שאראה ברחוב כי הוא גזל ממני את הכדורגל.
נערך לאחרונה על ידי The red one ב 08 ספטמבר 2015, 20:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
מחילה מחברי הפורום על הדיון שאינו נגמר.אורי אדום בנשמה כתב:
מה זה משנה מאיזה טעם מחה ביאליק על חילול שבת המוני? ואם היית מסכים עם רובו, היית מסתייג מחילול שבת ממוסד והמוני. הסתירה בין השקפת עולמי להשקפת עולמו של ביאליק רק מחזקת את הדברים, הרי אם הייתי מצטט אישיות תורנית במקום, היית מגחך ומבטל בהינף יד את הדברים, ולכן כעת אתה נאלץ לגייס את כל כישורי הלוליינות הפרשנית שלך וכאשר גם זה לא עוזר אתה פשוט מנסה להגחיך ולבטל את אומרם.
השכלה אקדמאית לא עושה עלי רושם, וביננו, גם אתה הבנת ש''כלי ריק'' זה במובן הערכי לאומי. ''עם שאינו מכבד את עברו, ההווה שלו דל, ועתידו לוט בערפל''
בוודאי שזה משנה. יכולת גם להביא ראיה מכתבי הקודש של הסבוטניקים (פלג בנצרות שמקדש את יום שבת ולא את יום ראשון) או ממצע מפלגת העבודה (ראה סעיף דת ומדינה בלינק המצורף https://www.shelly.org.il/node/7673" onclick="window.open(this.href);return false;). אתה מנסה למצוא חיזוקים לתפיסת עולמך הדתית אצל חוזר בשאלה שחלוק לחלוטין על תפיסת עולמך. ניחא, אם היית מצטט אישיות תורנית שתפיסת עולמך תואמת לשלה. לא היה בכך צורך אך לפחות היה הגיון בהבאת הדברים. הסתמכות על חוזר בשאלה לחיזוק הגישה המסורתית בדיון תיאולוגי היא גול עצמי.
גם אבנרי (שכתב בהארץ על ביאליק) עשה לוליינות פרשנית?
צריך לשמור מצוות כדי להיות כלי מלא במובן הערכי-לאומי?
באופן סמלי גם הציטוט שהבאת בסוף הוא של חבר קיבוץ, חבר כנסת מטעם מפ"ם והעבודה, שזיקתו לדת מועטה עד לא קיימת. (גם אותו הגחכתי עכשיו?)
אתה אדם דתי, תסתמך על רבניך ומוריך, לא על אנשים שמסתבר שאינך יודע דבר על תפיסת עולמם.
1. הצעד של המנהלת היה הכרחי כי הליגה הלאומית גוססת ועשרות שחקנים לא מקבלים שכר כתוצאה מקריסה כלכלית.
2. שום שנאה ושום אגו. פשוט נמאס לנו שגוש דתי-חרדי קובע לנו איך לחיות.
תמיד הדתיים זועקים ו"מבקשים" לכבד אותם אך הם לא מכבדים אף אחד.
אתמול זה איסור תחבורה ציבורית בשבת ופתיחת חנויות/מקומות בילוי בשבת,
היום זה איסור כדורגל בשבת,
מחר זה איסור על יס והוט לשדר טלויזיה בשבת ומחרתיים זה הדרת נשים סטייל איראן.
בעצם מה מחרתיים?איראן זה כבר מזמן כאן. תסתובבו בירושלים ובית שמש ותראו.
ואם היית מבין שבגלל הגחמות של דתיים, מאות חילונים ומאות ילדים לא יוכלו להגיע למשחקים ואני בכלל לא מדבר על הפגיעה הכלכלית הקשה במועדונים.
2. שום שנאה ושום אגו. פשוט נמאס לנו שגוש דתי-חרדי קובע לנו איך לחיות.
תמיד הדתיים זועקים ו"מבקשים" לכבד אותם אך הם לא מכבדים אף אחד.
אתמול זה איסור תחבורה ציבורית בשבת ופתיחת חנויות/מקומות בילוי בשבת,
היום זה איסור כדורגל בשבת,
מחר זה איסור על יס והוט לשדר טלויזיה בשבת ומחרתיים זה הדרת נשים סטייל איראן.
בעצם מה מחרתיים?איראן זה כבר מזמן כאן. תסתובבו בירושלים ובית שמש ותראו.
ואם היית מבין שבגלל הגחמות של דתיים, מאות חילונים ומאות ילדים לא יוכלו להגיע למשחקים ואני בכלל לא מדבר על הפגיעה הכלכלית הקשה במועדונים.
- אורי אדום בנשמה
אריאל2 כתב: מחילה מחברי הפורום על הדיון שאינו נגמר.
בוודאי שזה משנה. יכולת גם להביא ראיה מכתבי הקודש של הסבוטניקים (פלג בנצרות שמקדש את יום שבת ולא את יום ראשון) או ממצע מפלגת העבודה (ראה סעיף דת ומדינה בלינק המצורף https://www.shelly.org.il/node/7673" onclick="window.open(this.href);return false;). אתה מנסה למצוא חיזוקים לתפיסת עולמך הדתית אצל חוזר בשאלה שחלוק לחלוטין על תפיסת עולמך. ניחא, אם היית מצטט אישיות תורנית שתפיסת עולמך תואמת לשלה. לא היה בכך צורך אך לפחות היה הגיון בהבאת הדברים. הסתמכות על חוזר בשאלה לחיזוק הגישה המסורתית בדיון תיאולוגי היא גול עצמי.
גם אבנרי (שכתב בהארץ על ביאליק) עשה לוליינות פרשנית?
צריך לשמור מצוות כדי להיות כלי מלא במובן הערכי-לאומי?
באופן סמלי גם הציטוט שהבאת בסוף הוא של חבר קיבוץ, חבר כנסת מטעם מפ"ם והעבודה, שזיקתו לדת מועטה עד לא קיימת. (גם אותו הגחכתי עכשיו?)
אתה אדם דתי, תסתמך על רבניך ומוריך, לא על אנשים שמסתבר שאינך יודע דבר על תפיסת עולמם.
לא חביבי, זה ממש לא משנה המניע ומהסיבה הפשוטה שהשורה התחתונה של הדברים היא זעקת חמס על זילות השבת וחילולה ההמוני. רוצה לומר שאם ביאליק היה חי היום, הוא היה חד משמעי נגדכם, ואת זה עוד אלף רטוריקנים בחסד עליון כמוך לא יוכלו לשנות. ודווקא בגלל שמדובר בחוזר בשאלה ידוע, זה מחזק את הטיעון. כנ״ל לגבי יגאל אלון.
אורי אני לא מבין מה ביאליק רלוונטי לדיון הזה, באמת שלא...
- אורי אדום בנשמה
dor69 כתב:אורי אני לא מבין מה ביאליק רלוונטי לדיון הזה, באמת שלא...
זה שאתה לא מבין זו בעצם הבעיה ...
אולי אני אבין אם תסביר במקום לזרוק לאוויר סיסמאות ריקות מתוכן כאלו שדרך אגב לא הופכת אותך צודק לא משנה כמה חזק תתמיד ותדבק בהןאורי אדום בנשמה כתב:
זה שאתה לא מבין זו בעצם הבעיה ...
נערך לאחרונה על ידי dor69 ב 08 ספטמבר 2015, 20:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- red and white
- Title: Almog
אורי אני מסכים עם חלק מדעתך אבל ביאליק לא קשור לדיון הזה
לא חושב שיש מישהו בקרב מקבלי ההחלטות שחושב שאת משחקי הכדורגל בליגת העל נדרש לבצע ביום שבתון.
הבעיה הגדולה היא שברגע שהכניסו את הפוליטיקה לעסק, יכול מאוד להיות שההחלטה תתקבל ע"פ נוהל "שמור לי ואשמור לך", כלומר עזרה בנושא קריטי למפלגה מסוימת תגרום תמיכה של אותה מפלגה בעמדת המפלגה המשפיעה על ההחלטה.
למנ שלא ברור - שיראה את הסדרה בית הקלפים או פולישוק.
הבעיה הגדולה היא שברגע שהכניסו את הפוליטיקה לעסק, יכול מאוד להיות שההחלטה תתקבל ע"פ נוהל "שמור לי ואשמור לך", כלומר עזרה בנושא קריטי למפלגה מסוימת תגרום תמיכה של אותה מפלגה בעמדת המפלגה המשפיעה על ההחלטה.
למנ שלא ברור - שיראה את הסדרה בית הקלפים או פולישוק.
היום פורסמה אגב טבלה של כמה שחקנים מכל מועדון תומכים בהזזת המשחקים בשבת (לא יודע מטעם מי) ועל פיה רוב מוחלט מעדיף ימי חול (עדיין לא מעניין)
מה כן מעניין? היחידה שלא הגישה רשימה- מכבי תל אביב. עם כל השנאה והבוז אליהם ולכל מה שהם מייצגים אני מאוד מעריך את העובדה שהם לא נגררים לפסטיבל החובבנות הזה ושומרים על פאסון.
מה כן מעניין? היחידה שלא הגישה רשימה- מכבי תל אביב. עם כל השנאה והבוז אליהם ולכל מה שהם מייצגים אני מאוד מעריך את העובדה שהם לא נגררים לפסטיבל החובבנות הזה ושומרים על פאסון.
גם אני שמתי לב לזה. המועדון היחיד בארץ שעוסק בכדורגל מקצועני ולא כל הבולשיט מסביב.dor69 כתב:היום פורסמה אגב טבלה של כמה שחקנים מכל מועדון תומכים בהזזת המשחקים בשבת (לא יודע מטעם מי) ועל פיה רוב מוחלט מעדיף ימי חול (עדיין לא מעניין)
וכן, גם אני כאחד שעובד בשבת מעדיף להיות בבית עם המשפחה אבל מה לעשות?יש מציאות.
אם לא היה מתאים לי מטעמי דת, הייתי מחפש עבודה אחרת. ככה צריכים לפעול שחקני כדורגל.
עדכון: תוך כדי שוטטות בפייסבוק ראיתי באחד מעמודי האוהדים (לא שלנו) שעוסקים בכדורגל ישראלי פוסט עם הטבלה הזו. בתגובות מצאתי אחת של לא אחר מאשר איתמר ניצן שאומר שאצלם (מכבי פתח תקווה) אף אחד לא הוחתם על כלום והרוב בכלל נגד ההזזה.