הפינה האופטימית מחזור 26

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: הפינה האופטימית מחזור 26

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

doctorslayer כתב:
הכי אמיתי.

תחליף משקפיים לחיים, חבר...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
Noam98
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי Noam98 »

לגבי הקהל, אני חייב לציין שהעידוד המדהים והתומך אתמול הגיע אפילו בלי ששרו הרבה מהשירים החזקים שלנו(שידעו כולם, ברחובות, שלום עליכם, את הקבוצה שלי, בשבילך אהובתי).
והעניין עם הלחץ על השופטים, אני לא יודע אני פחות בעד.
זה לא באמת עובד אלא סתם מתסיס את השופט שגם ככה בא במטרה להרוג אותנו, אם כל אחד ששורק בוז או מקלל את השופט היה מעודד במקום, זה היה הרבה יותר אפקטיבי.

סמל אישי של משתמש
ReDo

שליחה על ידי ReDo »

Noam98 כתב:לגבי הקהל, אני חייב לציין שהעידוד המדהים והתומך אתמול הגיע אפילו בלי ששרו הרבה מהשירים החזקים שלנו(שידעו כולם, ברחובות, שלום עליכם, את הקבוצה שלי, בשבילך אהובתי).
והעניין עם הלחץ על השופטים, אני לא יודע אני פחות בעד.
זה לא באמת עובד אלא סתם מתסיס את השופט שגם ככה בא במטרה להרוג אותנו, אם כל אחד ששורק בוז או מקלל את השופט היה מעודד במקום, זה היה הרבה יותר אפקטיבי.
שטויות.
לפחות 10 צהובים נשלפו בטרנר כתוצאה מלחץ של הקהל.
להפעיל לחץ על השופט זה לא פחות חשוב מעידוד ויהיו שיאמרו שאפילו יותר חשוב.

סמל אישי של משתמש
Noam98

שליחה על ידי Noam98 »

ReDo כתב: שטויות.
לפחות 10 צהובים נשלפו בטרנר כתוצאה מלחץ של הקהל.
להפעיל לחץ על השופט זה לא פחות חשוב מעידוד ויהיו שיאמרו שאפילו יותר חשוב.
אני ממש לא חושב שיש קשר בין הלחץ של הקהל על השופט להחלטות שיפוט שלו לזכותנו

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

"כשמבקשים לנטרל את הרגשות והאמונות, שכל כך מאפיינים את אהדת הספורט, ומתמקדים בעובדות ובנתונים, ניתן להבחין שמכל מכלול הגורמים במגרש, דווקא השופט הוא זה שמטה את המשחק לטובת הקבוצה הביתית. וככל שהקהל גדול יותר, כך ההטיה של השופט לטובתו תהיה גדולה יותר.

מחקרים שונים הצליחו להמחיש את ההשפעה שיש לקהל על השופט, שנוטה לרצות את האוהדים המקומיים (שבאופן פרדוקסלי, דווקא מגדפים אותו חלק מהזמן). מחקר בריטי מרתק שנערך לפני מספר שנים הוכיח כי לרעש של הקהל יש השפעה דרמטית על החלטות השופט. החוקרים ביקשו מ-40 שופטים להביע את דעתם על עשרות מהלכים שצולמו במשחק כדורגל (מבלי שהם רואים את החלטת השופט בפועל במגרש). כל שופט התבקש לציין האם במהלך שצפה הייתה עבירה, לא הייתה עבירה או שהוא אינו בטוח. המחקר נערך במעבדה מיוחדת והשופטים מוקמו, באופן אקראי, באזורי רעש שונים, אשר מדמים את רעש הקהל באצטדיון. השופטים עודכנו מראש מיהי הקבוצה הביתית (כמו במציאות), כך שלרעש ניתנה בעצם משמעות (קהל שמעודד קבוצה ספציפית)."

מתוך כתבה על יתרון הביתיות בוואלה ספורט, המצטטת מחקר בריטי מאוד רציני בנושא (כבר דיברנו עליה כאן בעבר).
https://sports.walla.co.il/item/2686829" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

Noam98 כתב: אני ממש לא חושב שיש קשר בין הלחץ של הקהל על השופט להחלטות שיפוט שלו לזכותנו
יש קשר גדול, ואבוקסיס מסכים איתי.
הלחץ על השופט היה נהדר ואני מקווה שנראה לחץ לפחות במידה כזו ואפילו יותר במהלך הפלייאוף ,כי מול קבוצות גדולות זה אפילו עוד יותר חשוב

סמל אישי של משתמש
OMERREMO33

שליחה על ידי OMERREMO33 »

מילא משיח (הכלב) שופט ותיק, מעז להוציא צהוב דקה רביעית!!!!! עשה את זה גם שופט שאני בספק אם המשפחה שלו מכירה אותו, במשחק הגביע נגד ביתר ת"א..אין חיה כזאת בבלומפילד ולדעתי בעוד מגרשים שנשלף צהוב כל כך מהיר לקבוצה הביתית. צריך ללחוץ את השופטים יותר.

שלח תגובה