MikiRed כתב:גאנר, אני רואה שאתה פטריוט שרק החוק והמוסר עומדים לפניך, לא דעות פוליטיות חס וחלילה.
מבקש ממך הסבר איך אתה כאיש החוק קיבלת ומקבל הפרת חוק מדי שישי במשך לפחות שנתיים מצד אברמוביץ' והמשובטים שלו, שיבוש חקירות ברמה הגבוהה ביותר.
בהתחלה הדלפות מהמשטרה ואחר כך הדלפות מהמשפטנים עובדי המדינה.
לא הדלפות של מילה פה מילה שם, תמלילים מלאים וכמובן חד צדדיים מהחקירות. שטיפת מוח יום יומית ללא שום נסיון לעצור את זה מצב רשויות החוק. למה שיעצרו את זה, הם המדליפים.
איך אתה מסביר שהחוקר הראשי טען טענה קשה ביותר שהנחקר שלו (נתניהו) שלח קצינת משטרה להכשיל אותו, והטענה ההזויה הזו נאמרת על ידי המפכל ללא בושה אבל גם בלי הוכחה, ואין כאן ניגוד עניינים ברמה הכי גבוהה?
פרשות אלו יהיו יום הכיפורים של המשטרה והפרקליטות. הם מבינים את זה ולכן ניסו לפתות את נתניהו "בנדיבות", לוותר על השלטון והם יוותרו בתמורה.
אני אנסה לענות על טענותייך אחת לאחת:
כמובן שיש לי דעות פוליטיות, אני שמאלני וזה כבר ברור, יש לי תחושה שגם לך יש דעה פוליטית.
מרכיב מאוד מרכזי בדעה הפוליטית שלי הוא היחס לשחיתות ודמוקרטיה.
פעם היו גם אנשי ימין שזה היה חשוב להם, למשל מנחם בגין. שרון, אולמרט וביבי אני מתרשם קצת פחות בקטע.
על החשיבות המבורכת של הדלפות מחקירות אנשי ציבור כבר כתבתי קודם לכן בהרחבה, לפני מספר פוסטים.
זה כמובן שקר לומר שלעיתונאים יש אחריות פלילית על הדלפות, יש חוקים מבורכים שמגנים על עיתונאים ועל חסיון עיתונאי.
אבל זה רק הידע המוגבל שלי במשפטים, אולי אני לא מדייק בשמו של החוק.
המדליף הוא לא העיתונאי שעושה עבודה מבורכת, אלא מי שהעביר לו את המידע.
מי העביר לו את המידע? יכולים להיות גורמים רבים. ואגב, לטעמי גם הדלפה מכוונת יכולה להיות
טקטיקת חקירה מצויינת שיכולה להלחיץ נאשמים ולגרום להם לחשוף מידע. אבל אני לא שוטר.
אני מניח שגם ישראל היום השיג הדלפות למרות שלא קראתי שם, אני מקווה שקראת אותם גם בהטייה הנוחה לך.
אפשר היה גם לעשות פוליגרף לכל החוקרים, אבל זה בסמכות השר ארדן, שעד כמה שזכור לי הוא מהליכוד.
אפשר גם לכל פרקליטות המדינה, זה תחת השרה שקד.
ושאלה כללית בשבילך - הרי מה שקובע בסוף (מבחינה חוקית, לא פוליטית) הוא כתב האישומים של היועץ המשפטי לממשלה.
הדלפות לא משנות כהוא זה את המצב המשפטי.
אתה לא חושב שזה ספין, להתמקד בעניינים האלה? אם היית אמא של ביבי הייתי מבין למה אתה כל כך דואג לבן שלך.
ובסופו של דבר, האישומים יצאו דומים לדעתי להדלפות, אז כנראה שעיוות גדול לא היה פה.
לא מכיר עד הסוף את סיפור קצין המשטרה, אבל אם הבנתי נכון הוא חשב שהוא מואשם בהטרדה והסיבה היחידה
לפי דעתו שזה יצא בעיתוי הזה, היא שהוא היה שקוע בחקירות נתניהו.
האם זה הזוי? אני לא כל כך בטוח, לפי הקונספירציות שרצות פה, זה אפילו תאורייה טבעית, אבל בלי הוכחות, לא הייתי מעלה את העניין וקשה להוכיח דבר כזה.
אני מניח שהמפכ"ל התייחס לזה כי התלונה קרתה והייתה פומבית, והקצין כנראה הביע את דעתו בפניו.
האם זה היה חכם להתראיין על זה, כנראה שלא, אבל כבר שמעתי על פליטות פה קשות מאלו בייחוד אצל אנשים שפחות רגילים להתראיין.
לא יודע איזה הצעות קיבל נתניהו, לא יודע עם זה טוב או רע, אבל זה כמובן לא נכון לטעון שרק הוא קיבל כאלה.
קצב קיבל הצעה כזו, סירב ונכלא בסופו של דבר.
רבין בקדנציה הראשונה שלו קיבל הצעה זהה על תיק פעוט, ודווקא התפטר. זה הצעד הממלכתי לעשות.
ועוד מי הציע את ההצעה לרבין? עוכר ישראל אהרון ברק