חשבתי וחשבתי כדי להבין למה אנחנו נראים השנה כמו שאנחנו נראים ובין שלל התוצאות נפלה לי מחשבה שאולי תבליט את מה שכולנו מרגישים השנה.
פתיחת המשחק!
בשנה שעברה פתחנו משחקים בלחץ גבוה על היריב שהוציא אותו מאיזון ומאיזור הנוחות שלו.
אם תיזכרו במשחקים שניצחנו בקלות יחסית ובהפרש גבוה היו המשחקים בהם כבשנו שער מוקדם ב20-30 דקות הראשונות ולאחריהם היריב היה מחויב לצאת קדימה ונעקץ שוב ושוב מהצד השני גם בהתקפות מעבר.
השנה משום מה אנחנו מתחילים משחקים בניסיון קודם כל לשמור על הכדור ולהניע אותו בין השחקנים באיטיות ולנסות בצורה שבלונית ואיטית להגיע לשחקני ההתקפה.
דבר זה גורם לנו לאותה התחושה של שובע ואדישות מתסכלת.
אני רואה משחקים של ביתר השנה והם בדיוק ההפך, מפעילים מכבש בדקות הראשונות ואז שאר המשחק הופך להם לפשוט יותר, העתק של שנה שעברה שלנו רק בצהוב ובלי הגנה.
אם תשימו לב כל משחק השנה התחיל להשתפר אחרי הפסקת המחצית ובדרך כלל רק ל10-20 דקות של יציאה מהשבלונה והרמת הקצב, נתון זה בעייתי כי אפשר לנצח רק 6 או 7 קבוצות ב20 דקות טובות, נגד השאר חייבים להתחיל חזק ולתת לפחות 60 דקות איכותיות על מנת לנצח.
לסיכום, אם נרצה להוציא משהו מהשנה הזאת חייבים להתחיל משחקים חזק כמו בשנה שעברה, ואולי אחרי זה יהיה אפשר להניע באיטיות ולא להיפך.
סליחה על החפירה...
פתיחת המשחקים שלנו
- clark kent
- Title: גם אני רוצה איצטדיון חדש!
- יצירת קשר:
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
Re: פתיחת המשחקים שלנו
שורש העניין הוא שלא מעט שחקני מפתח לא בזון כמו אשתקד... מה שרץ אז במשחק שלנו בקלילות, ובכלל זה כתישת היריב מהפתיחה, תקוע וחורק העונה.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- red ultras
העניין של פתיחת המשחק זה בסך הכל התוצאה של הבעיות בקבוצה ואני אסביר.
1.הבלמים שלנו מאוד לחיצים, קבוצות הבינו וקלטו את זה ולכן הן "מסתכנות" ולוחצות אותנו גבוהה עם 3 ו-4 שחקנים. לעומת שנה שעברה שבה 4 השחקנים האלו היו עסוקים בבונקר מהפתיחה. זה יכול להפתר אם מיגל יחזור בקרוב ואלחמיד ייכנס לעניינים.
2. יש לנו בעיה נוראית בקישור שלטעמי נובעת מטכניקה לקויה. איבודי כדור לא מחוייבים, פחד "לדחוף" מסירות עומק. הכל שבלוני ולרוחב. מקווה שאוחנה יחזור חעיניינים וביחד עם חנן ממן הם יכניסו לקישור מימד של יצירתיות.
3. ניצול מצבים - פחות רלוונטי לעכשיו אבל בתחילת העונה היינו מגיעים למצבים בהתחלה ופשוט לא שמים את הכדור ברשת. מאמנים מכינים את הקבוצות שלהם למשחקים מולנו במשך שבוע שלם, וברגע שאתה כובש שער מהיר אתה מאלץ אותם לעשות שינויים באסטרטגיית המשחק. זה בקושי קרה העונה.
1.הבלמים שלנו מאוד לחיצים, קבוצות הבינו וקלטו את זה ולכן הן "מסתכנות" ולוחצות אותנו גבוהה עם 3 ו-4 שחקנים. לעומת שנה שעברה שבה 4 השחקנים האלו היו עסוקים בבונקר מהפתיחה. זה יכול להפתר אם מיגל יחזור בקרוב ואלחמיד ייכנס לעניינים.
2. יש לנו בעיה נוראית בקישור שלטעמי נובעת מטכניקה לקויה. איבודי כדור לא מחוייבים, פחד "לדחוף" מסירות עומק. הכל שבלוני ולרוחב. מקווה שאוחנה יחזור חעיניינים וביחד עם חנן ממן הם יכניסו לקישור מימד של יצירתיות.
3. ניצול מצבים - פחות רלוונטי לעכשיו אבל בתחילת העונה היינו מגיעים למצבים בהתחלה ופשוט לא שמים את הכדור ברשת. מאמנים מכינים את הקבוצות שלהם למשחקים מולנו במשך שבוע שלם, וברגע שאתה כובש שער מהיר אתה מאלץ אותם לעשות שינויים באסטרטגיית המשחק. זה בקושי קרה העונה.
- The red one
הכל בגלל שמחצית ראשונה תוקפים לצפוני
לטעמי יש סיבה הרבה יותר פשוטה ללמה אנחנו לא נראים קטלניים כבעבר...
קו ההגנה שלנו כל הזמן נשאר תקוע עמוק עמוק בחצי שלנו, אף אפעם לא דוחפים קדימה.
אם קו ההגנה שלנו יתחיל לדחוף גבוה מרגע תחילת ההתקפות שלנו הקבוצה תהיה הרבה יותר קומפקטית ולוחצת.
אפילו כשרוב הקבוצה בהתקפה עדיין קו ההגנה לא מגיע עד האמצע...
כשקו ההגנה ידחוף עד האמצע, והחלק הקידמי יהיה באזור ה16 של היריב יהיה הרבה יותר קשה לפתח מולנו משחק.
אמנם נהיה חשופים יחסית למתפרצות בכדורים ארוכים אבל אם לשמחתנו יש לנו שני בלמים שדווקא מהירות היא הצד החזק שלהם...
לו יהי
קו ההגנה שלנו כל הזמן נשאר תקוע עמוק עמוק בחצי שלנו, אף אפעם לא דוחפים קדימה.
אם קו ההגנה שלנו יתחיל לדחוף גבוה מרגע תחילת ההתקפות שלנו הקבוצה תהיה הרבה יותר קומפקטית ולוחצת.
אפילו כשרוב הקבוצה בהתקפה עדיין קו ההגנה לא מגיע עד האמצע...
כשקו ההגנה ידחוף עד האמצע, והחלק הקידמי יהיה באזור ה16 של היריב יהיה הרבה יותר קשה לפתח מולנו משחק.
אמנם נהיה חשופים יחסית למתפרצות בכדורים ארוכים אבל אם לשמחתנו יש לנו שני בלמים שדווקא מהירות היא הצד החזק שלהם...
לו יהי
רק אהבה תנצח...
פתיחת המשחק נובעת העונה עקב ההרכבים שברק בכר עולה,
כאשר אתה עולה נגד קרית שמונה-עם קבהה+איבנדר+ראדי באותו הרכב אל תצפה לכדורגל התקפי שמסתער.
כאשר אתה עולה נגד מכבי בהרכב הגנתי שלא יוזם עם שלישיה שמרכיבה בתוכה את אוגו+איבנדר+אלחמיד בשלב מאוחר יותר גם ראדי הוכנס,
קדימה אתה לא תצא מהמהלך הזה.
אנחנו סובלים מהרכבים גרועים שברק בכר עולה.
ברור לי שיש אילוצים בהגנה בעיקר ,וזוהי הסיבה הטובה ביותר לעלות התקפי
פשוט להכניס שער אחד יותר ממה שאנו צפויים לספוג.
יש לנו את הסגל הטוב יותר בארץ בפער ,האליפות שלנו תלוייה בברק בכר בלבד.
כאשר אתה עולה נגד קרית שמונה-עם קבהה+איבנדר+ראדי באותו הרכב אל תצפה לכדורגל התקפי שמסתער.
כאשר אתה עולה נגד מכבי בהרכב הגנתי שלא יוזם עם שלישיה שמרכיבה בתוכה את אוגו+איבנדר+אלחמיד בשלב מאוחר יותר גם ראדי הוכנס,
קדימה אתה לא תצא מהמהלך הזה.
אנחנו סובלים מהרכבים גרועים שברק בכר עולה.
ברור לי שיש אילוצים בהגנה בעיקר ,וזוהי הסיבה הטובה ביותר לעלות התקפי
פשוט להכניס שער אחד יותר ממה שאנו צפויים לספוג.
יש לנו את הסגל הטוב יותר בארץ בפער ,האליפות שלנו תלוייה בברק בכר בלבד.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
אחת הסיבות המרכזיות לטעמי.The red one כתב:הכל בגלל שמחצית ראשונה תוקפים לצפוני
מי שיבצע בדיקה בכמות השערים שאנחנו כובשים ילמד שרוב השערים מובקעים לדרומי...
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
אני חושב שאנחנו לא היחידים. אם תבדקו לדוגמא את מכבי עם שער 11 בבלומפילד אני חושב שתגיעו לתוצאה פחות או יותר זההSir Alex Ferguson כתב: אחת הסיבות המרכזיות לטעמי.
מי שיבצע בדיקה בכמות השערים שאנחנו כובשים ילמד שרוב השערים מובקעים לדרומי...