נכון, מדובר באחת מהקבוצות הגדולות בהיסטוריה של הכדורגל, ודווקא בגלל זה אני חושב שאם כבר ללמוד, אז מהטובים ביותר:
דודו כתב: לא חושב שנכון עכשיו להגיד אנחנו צריכים 8 שחקני הרכב תוצרת בית , אבל כן צריכים להגדיר זו כמטרה לעוד איקס שנים כולל תחנות בדרך וכולל הגדרה של העדפה מתקנת לשחקנים מקומיים. כדי ליצור כזה מצב חייבים לקחת סיכונים מושכלים, כאלו שבעונות פחות מוצלחות עולה בכמה נקודות יקרות (מי שזוכר שביחד עם צאבי עלה גם גברי? פעם אחרונה לפני כמה שנים מצאתי אותו באיאקס, אין לי מושג איפה הוא עכשיו).
היתרון של בארסה וזו כן צריכה להיות מטרה שלנו שכולם גדלים לתוך השיטה, אם תראה את בארסה אטלטיק ולא חשוב באיזו תלבושת הם ישחקו (הם משחקים בזהה לראשונה) תבין מיד שמדובר בבארסה.
אח"כ כשפדרו יעלה לשחק הוא ידע בדיוק איזו תנועה הוא צריך לעשות בכדי שמסי ייתן לו כדור.
בשביל ש2 הדברים (שחקנים ושיטה) יתרחשו צריכה להיות מדיניות מקצועית שהיא מעל למאמן.
כזו שכל מאמן ידע שהוא מגיע לתוכה בזמן חתימת ההסכם ושאם ירצה לעבוד בהפועל ב"ש יתחייב לעמוד בה.
היו רעשים על התחלה של משהו כזה במסיבת העיתונאים של השנה שעברה, די ברור שזה נשאר באוויר.
זה עניין לא פשוט זה ברור, אבל כשעובדים ככה הרבה יותר קל לשחקנים לגדול לתוך המערכת.
דודו כתב: אני בהחלט חושב שאפשר להציב יעד של שילוב מאסיבי של לפחות שחקן צעיר אחד בשנה, זו דרך שתוך 6-7 שנים תייצר בסיס נכון של שחקנים מקומיים.
ואגב לא כל שחקן צעיר חייב לגדול להיות אליניב ברדה, אפילו אליניב לא היה מה שהוא היום בהתחלה.
לצד צאבי'ם יש מקום לכל מיני פויולים, ומי שהיה רואה את פויול בתחילת ימיו בראשונה של בארסה היה זורק אותו לאלף עזאזלים. היי אפילו אני חובב הצעירים החלטתי בזמנו על סמך משחק אחד שהייתי באצטדיון שהוא אסון . וזה בסדר אם בדרך גם "נטעה" ויצאו אולגרים במקום פויולים .
וזה בסדר לנסות ולהחזיר הביתה שחקנים שחמקו מאיתנו (פיקה?ויסרבג פברגרס? אלמוג כהן וחן עזרא) על מנת לסייע לעניין הזהות ובעיקר כיוון שמדובר בכשרונות נהדרים.
מי שראה את פיקה עולה לקבל את גביע מלך ספרד עטוף בדגל קטלוניה מבין מהו חיבור ומהי זהות.
אם היו מחליטים שהשנה היא למשל השנה של אלקיים (הוא לא חייב להיות מגה סטאר העונה, או בכלל למרות שהוא מאוד כשרוני לדעתי) , והעונה הבאה היא של מחלוף או אולי של אמזלג שיחזור משופשף יותר ממכבי, ונדע שאנחנו הולכים על העניין, כולל נכונות לשלם מחיר ?יש סיכוי שבעוד עשור אלקיים יהייה הבאר שבעי הוותיק שיוביל עוד שחקני בית.
מי שמחכה שילדים א' יגיע לבוגרת עלול לגלות שעד שזה יקרה לא הרבה ישארו פה, מתוך הבנה שאין להם יותר מידי סיכויים.