לא ממשים את זכות השיבה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: לא ממשים את זכות השיבה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אליק, כדי לפתח את הדברים קצת יותר, ולא לחזור על עצמי, בוא נדבר על המודל שלדעתי צריך לשאוף אליו, מודל ברצלונה.
נכון, מדובר באחת מהקבוצות הגדולות בהיסטוריה של הכדורגל, ודווקא בגלל זה אני חושב שאם כבר ללמוד, אז מהטובים ביותר:
דודו כתב: לא חושב שנכון עכשיו להגיד אנחנו צריכים 8 שחקני הרכב תוצרת בית , אבל כן צריכים להגדיר זו כמטרה לעוד איקס שנים כולל תחנות בדרך וכולל הגדרה של העדפה מתקנת לשחקנים מקומיים. כדי ליצור כזה מצב חייבים לקחת סיכונים מושכלים, כאלו שבעונות פחות מוצלחות עולה בכמה נקודות יקרות (מי שזוכר שביחד עם צאבי עלה גם גברי? פעם אחרונה לפני כמה שנים מצאתי אותו באיאקס, אין לי מושג איפה הוא עכשיו).

היתרון של בארסה וזו כן צריכה להיות מטרה שלנו שכולם גדלים לתוך השיטה, אם תראה את בארסה אטלטיק ולא חשוב באיזו תלבושת הם ישחקו (הם משחקים בזהה לראשונה) תבין מיד שמדובר בבארסה.
אח"כ כשפדרו יעלה לשחק הוא ידע בדיוק איזו תנועה הוא צריך לעשות בכדי שמסי ייתן לו כדור.

בשביל ש2 הדברים (שחקנים ושיטה) יתרחשו צריכה להיות מדיניות מקצועית שהיא מעל למאמן.
כזו שכל מאמן ידע שהוא מגיע לתוכה בזמן חתימת ההסכם ושאם ירצה לעבוד בהפועל ב"ש יתחייב לעמוד בה.
היו רעשים על התחלה של משהו כזה במסיבת העיתונאים של השנה שעברה, די ברור שזה נשאר באוויר.
זה עניין לא פשוט זה ברור, אבל כשעובדים ככה הרבה יותר קל לשחקנים לגדול לתוך המערכת.
דודו כתב: אני בהחלט חושב שאפשר להציב יעד של שילוב מאסיבי של לפחות שחקן צעיר אחד בשנה, זו דרך שתוך 6-7 שנים תייצר בסיס נכון של שחקנים מקומיים.

ואגב לא כל שחקן צעיר חייב לגדול להיות אליניב ברדה, אפילו אליניב לא היה מה שהוא היום בהתחלה.
לצד צאבי'ם יש מקום לכל מיני פויולים, ומי שהיה רואה את פויול בתחילת ימיו בראשונה של בארסה היה זורק אותו לאלף עזאזלים. היי אפילו אני חובב הצעירים החלטתי בזמנו על סמך משחק אחד שהייתי באצטדיון שהוא אסון . וזה בסדר אם בדרך גם "נטעה" ויצאו אולגרים במקום פויולים .
וזה בסדר לנסות ולהחזיר הביתה שחקנים שחמקו מאיתנו (פיקה?ויסרבג פברגרס? אלמוג כהן וחן עזרא) על מנת לסייע לעניין הזהות ובעיקר כיוון שמדובר בכשרונות נהדרים.
מי שראה את פיקה עולה לקבל את גביע מלך ספרד עטוף בדגל קטלוניה מבין מהו חיבור ומהי זהות.

אם היו מחליטים שהשנה היא למשל השנה של אלקיים (הוא לא חייב להיות מגה סטאר העונה, או בכלל למרות שהוא מאוד כשרוני לדעתי) , והעונה הבאה היא של מחלוף או אולי של אמזלג שיחזור משופשף יותר ממכבי, ונדע שאנחנו הולכים על העניין, כולל נכונות לשלם מחיר ?יש סיכוי שבעוד עשור אלקיים יהייה הבאר שבעי הוותיק שיוביל עוד שחקני בית.
מי שמחכה שילדים א' יגיע לבוגרת עלול לגלות שעד שזה יקרה לא הרבה ישארו פה, מתוך הבנה שאין להם יותר מידי סיכויים.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

ועוד דעה אחת בנושא:
ברינדר כתב: מישהו יודע אם לעזורי יש את הפלאפון של מנהל מחלקת הנוער? מישהו יודע מי זה מנהל מחלקת הנוער? מישהו יודע האם עזורי בקשר עם מאמני קבוצות הנוער?
אם עזורי רוצה תוצאות בעתיד, אם הוא בכלל חושב על עתיד, אז המודל של הבוגרת צריך להישרש בקרב קבוצות הנוער. אם שחקנים יגיעו לבוגרת ולא יתאימו לקבוצה אז מה עשינו בזה?

כל עוד ההנהלה תישאר במבנה הזה (ללא חוליה מקשרת בין המאמן והנשיא) ועם האנשים העומדים בראשה, המקסימום שנגיע אליו יהיה אלבסטה.

לכל אלו הטוענים כי יש לנו חרא נוער ואף אחד לא מתאים להרכב בלה בלה בלה, מי דיבר על העונה הנוכחית? הרי שזה גם ככה אבוד. אני חושב שאם נמשיך בגישה של אין שחקנים טובים גם לא יהיו כאלה.

יש לזכור שלאפורטה הגיע למועדון מפורק עם חובות עצומים ע"י הנשיא הקודם גאספארט ובעזרת עוזריו שהם שם דבר בכלכלה ובעולם העסקים העולמי (סנדרו רוסל עם קשריו הענפים בדרום אמריקה, סלה מרטין הכלכלן הענק בעל החולצות המוזרות ופראן סוריאנו, איש כלכלי עם יכולות מו"מ מרשימות שהיום הוא נשיא חברת התעופה בספרד, אגב רובם ירוצו לנשיאות הבאה) הצליח למחוק כמעט כליל את החובות לפי המאזן הכלכלי שפורסם לפני שבוע.

מזכיר לכם מקרה דומה של בעלים שהגיעו לקבוצה מפורקת? אז נכון שאלונה היא לא לאפורטה, אבל יש לציין שבחירת האנשים שנעשתה על ידה לא ראויה לטעמי. אני לא מדבר על עזורי כמובן שלטעמי הוא בחירה שיכולה להוכיח עצמה כנכונה, אלא בבחירה של חבריה להנהלה. בהתחלה זה היה נראה טוב - ויקו חדד על אף כישוריו הוא באר שבעי שמבין טוב מאוד את המנטליות ואייל חטב היה מאסט. נשגב מבינתי איך זה התחלף לאנשים שכל קשר ביניהם לבין המועדון זה החולצה האדומה שהם באים איתם למשחקים.

יש הרבה קווי דימיון בינינו לבין ברצלונה, הנגב הוא ממש קטלוניה. אבל ההבדל הוא שלאפורטה מחזק, דווקא עם סיום כהונתו (אני כותב על זה גם טור) את הקשר בין הקבוצה לקטלוניה ע"י החזרה של שחקנים שעזבו בדיוק בזמן שההנהלה החדשה נכנסה והישנה עזבה (פברגאס יהיה שחקן בארסה שנה הבאה, פיקה הוחזר כבר), השפה הקטלונית היא השפה הרשמית של המועדון וכו' וכו'. בזמן שלאפורטה מחזק את הקשר, ההנהלה של ב"ש קורעת אותו.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריק כתב:אני מכבד כל אדם שיש לו אג'נדה משלו אבל לצערי כל סוגיית שחקני הבית כבר לא
רלוונטית בעידן הכסף. אחרי הכל אתה יכול לגדל שחקן ולטפח אותו שנים ויבוא מועדון
שיפתה אותו ב-20-30 אלף דולר נוספים ואותו שחקן יעזוב (בצדק) כי תם עידן הסמלים.

ואני לתומי תמיד חשבתי שזה לא גורף, אלא ספציפי לדור ההווה...חבל, כי אפילו די הסכמתי איתך.

ולעצם הענין: ברור שבשנים האחרונות, עם כניסת הכסף הגדול, חל פיחות חד במעמד הסמלים ושחקני הבית בכדורגל הישראלי, אבל אני עדיין סבור שישנו ערך מוסף לעובדה שהשחקן הוא בן העיר וגדל וצמח במועדון. כולי תקווה שמחלקת הנוער של המועדון הנמצאת בעיצומו של הליך שיקום ארוך ומעמיק, תצמיח בשנים הקרובות לא מעט כשרונות תוצרת בית שיבססו את מעמד המועדון בצמרת הכדורגל הישראלי.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

משה,
יש שיקראו לי ריאלי ויש כאלה שיגידו שאני קטן אמונה אבל...
ברצלונה לא היינו, אנחנו לא ואנחנו לא נהיה לעולם.
בשביל לנהוג כמו ברצלונה צריך אמצעים מטורפים שאין בנמצא.
הבעיה היא שהתלות בין רמת ההשקעה בנוער לבין כמות שחקני הבית דומה יותר לתלות אקספוננציאלית ולא לליניארית. ככל שתשקיע יותר ההצלחה תגדל בהרבה אז מקסימום - תשווה למכבי חיפה (וגם זה לא פייר כי הם נמצאים בפור של 15 שנה).

קרדיט בלתי מוגבל (או במילים אחרות - 'העדפה מתקנת') כפי שהוצע אולי מקובלת עליך ועל עוד 100 אנשים, אולי על עוד 1000 אבל הקהל שלנו לא ידוע בסבלנותו הרבה וזה רק עלול לגמור שחקן. מה שמוביל למסקנה ששחקן צריך להיות טוב יותר בשביל לשחק.

בנוגע לדברים של ברינדר - יכול להיות שיש מן הצדק בחלק מדבריו (למרות שהוא מדבר על ה'מנטליות' הבארשבעית). אבל לא הבנתי איך זה מתחבר לדיון על כך שהדור הנוכחי חלש חלש חלש (לשם משכת מהרגע הראשון).

חזרה של שחקני בית שאבדו בשדות זרים בלתי אפשרית נכון לעכשיו (הטור של דודו). עם כל הרצון והאהבה, לא הגיוני לשלם את הסכומים אותם דרשו (בעיקר נתניה, כי ליברפול וגנק בכלל לא הביעו נכונות למכור לנו את אליניב ובניון).

סמל אישי של משתמש
אהרוני

שליחה על ידי אהרוני »

אליק קראתי את כל התגובות שלך ואני בשוק
אין לי תשובות, אתה מביא בהפוך על הפוך

מסכים עם כל מילה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אליק כתב:משה,
יש שיקראו לי ריאלי ויש כאלה שיגידו שאני קטן אמונה אבל...
ברצלונה לא היינו, אנחנו לא ואנחנו לא נהיה לעולם.
בשביל לנהוג כמו ברצלונה צריך אמצעים מטורפים שאין בנמצא.
הבעיה היא שהתלות בין רמת ההשקעה בנוער לבין כמות שחקני הבית דומה יותר לתלות אקספוננציאלית ולא לליניארית. ככל שתשקיע יותר ההצלחה תגדל בהרבה אז מקסימום - תשווה למכבי חיפה (וגם זה לא פייר כי הם נמצאים בפור של 15 שנה).

קרדיט בלתי מוגבל (או במילים אחרות - 'העדפה מתקנת') כפי שהוצע אולי מקובלת עליך ועל עוד 100 אנשים, אולי על עוד 1000 אבל הקהל שלנו לא ידוע בסבלנותו הרבה וזה רק עלול לגמור שחקן. מה שמוביל למסקנה ששחקן צריך להיות טוב יותר בשביל לשחק.

בנוגע לדברים של ברינדר - יכול להיות שיש מן הצדק בחלק מדבריו (למרות שהוא מדבר על ה'מנטליות' הבארשבעית). אבל לא הבנתי איך זה מתחבר לדיון על כך שהדור הנוכחי חלש חלש חלש (לשם משכת מהרגע הראשון).

חזרה של שחקני בית שאבדו בשדות זרים בלתי אפשרית נכון לעכשיו (הטור של דודו). עם כל הרצון והאהבה, לא הגיוני לשלם את הסכומים אותם דרשו (בעיקר נתניה, כי ליברפול וגנק בכלל לא הביעו נכונות למכור לנו את אליניב ובניון).
אתה מדבר שטויות. אולי לא נהיה ברצלונה, אבל אם ללמוד, אז מהטובים ביותר.
הפועל באר שבע היא גוף שמשקיע בכל שנה עשרות מיליוני שקלים. אתה מבין בכמה כסף מדובר? יש לך בכלל ספק שאפשר לעשות דברים גדולים עם הכסף הזה?
להקנות שיטת משחק דומה ממחלקת הילדים עד למחלקה הבוגרת זה עולה כסף? זה לא אפשרי? לקבוע דרך למועדון, דרך שדורשת קידום של לפחות שחקן בית אחד מידי שנה במועדון היא בקשה מוגזמת?
מדינת ישראל היא ההוכחה שהכל אפשרי. מישהו האמין שנשרוד 10 שנים לא לדבר על 60 שנה? מישהו האמין שישראל הקטנה תחזיק את הצבא האיכותי בעולם[ יותר ממדינות שמספר התושבים שלהם הוא פי כמה וכמה מישראל, ממדינות שקימות אלפי שנים? מישהו האמין שלישראל יהיה יותר זוכים בפרסי נובל ממדינה כמו ספרד?
אנחנו צריכים תמיד לשאוף להיות הטובים ביותר. נכון, אנחנו לא ברצלונה, אבל גם הקבוצות שאנחנו נאבקים איתם בישראל, כמו מכבי חיפה, הם לא ריאל מדריד.
יוסי בניון צריך להיות המודל שלנו. נער שגדל כאן ועכשיו משחק בהרכב של ליברפול. אז מה אמרת שהוא לא אפשרי?

הכוונה שלי היא כמובן לשחקנים שנחשבו טובים מספיק כדי להיכנס לקבוצה הבוגרת. לא לשחקנים כמו איפרגן למשל, אלא לשחקנים כמו אסולין ואלקיים לדוגמא.
וכן, לא יקרה כלום אם שחקן יקבל צאנס, יאכזב ויעזוב, זה קורה בכדורגל, כפי שדודו רשם, על כל פויול אחד יכול לגדול גם גברי, שלא היה מספיק טוב ועזב, זה קורה לפעמים.

אני שוב אומר לך אליק, שעם תקציב של 35 מיליון, אפשר לקנות את כרטיס השחקן של חן עזרא.
אז אומנם המאמן לא יוכל להחתים זרים ואחרי יומיים לשחרר אותם, ואולי לא יהיה לנו סגל של 30 שחקנים אלא סגל מצומצם יותר, אבל הדבר אפשרי.
הייתי מעדיף שנאסר יושאל והמשכורת שלו הייתה נחסכת, והייתי מוותר על אחד מהקשרים שהובאו לכאן (קל לומר טאצ'י כי הוא כבר שוחרר), כדי לפנות כסף לרכישת הכרטיס של חן עזרא.
ככה אולי גם יוסי אלקיים ומשה אסולין היו מקבלים צאנס אמיתי ולא היו נדחקים לסוף הרוטציה.

שלח תגובה