דר אדום בנשמה כתב:נכון אני לא מבין למה יורדים עליי, תמשיכו להתנהג כמו ילדים קטנים בגנון.
דר נשמה, יש הבדל בין להגיד "אני חושב שאלונה צריכה להחתים את צדק, ביטון, ויטור ובוזגלו על חוזי ארוכי טווח עם עלייה בשכר" מלהגיד בואו נחלק מיליון יורו לעונה לויטור (שחתום אגב ל 3 שנים עם שכר של 400k יורו וצפונה) 600 אלף לבוזגלו (כשהמשתכר הראשי שלנו הוא ויטור עם 400, שהר עם קרוב ל400 והשאר 350 ומטה) שיהיה המשתכר השני וישתכר פי 2 מכל שחקן אחר בקבוצה, ולא זוכר כבר איזה עוד סכומים הזויים רשמת כאן.
קבוצה בריאה ובטח קבוצה קבוצתית כמו שלנו, שאין בה שחקן אחד שבולט מעל כולם ב 10 דרגות (טוני וויטור הבולטים מכולם אבל לא בפער כמו שהיה למשל זהבי במכבי) אלא שהיא בעיקר שלד של 7-8 שחקנים חשובים מאוד שקשה למצוא להם מחליף (ויטור, צדק, טוני, אוגו, בוזגלו, בן ביטון, מליקסון וכו') לא אמורה ולא צריכה לשדרג חוזה לשחקן שהשנה חתם בקבוצה והוא המשתכר הבכיר, אלא לשדרג חוזה לשחקנים שעלולים לעזוב ומסיימים חוזה השנה או בשנה שאחרי (בוזגלו/טוני/שיר אם אני לא טועה) וגם זאת לעשות באופן פרופורציונאלי, מחושב ולחשוב על כל ההשלכות משדרוגים כאלו, גם מבחינה חברתית וגם מבחינה תקציבית והגבול שאלונה מוכנה לשים לעצמה.
להפוך להיות קבוצה עם תקציב של 100 מיליון במקום תקציב של 65 ולא להשתדרג בשום צורה אלא להישאר עם אותם השחקנים זאת טעות וטעות גדולה, ברור שכדי לשמור על הסגל הקיים נצטרך להעלות את התקציב, אבל גם אפשר וצריך לדעת לעשות מהלכים שישמרו על התקציב בסביבות ה 80 מיליון פלוס מינוס ולמצוא תחליפים נקודתיים לשחקנים ספציפיים שאפשר למכור בהרבה כסף ולייצר מהם הכנסה שעליה נתבסס בעתיד, והתקציב שלנו יהיה מאוזן - אלונה תידע כמה היא מכניסה פלוס מינוס בכל עונה (בלי אירופה) וכמה היא צריכה לשים מהכיס, ההכנסות מאירופה יהוו שלד לתוספות ושדרוגים ל 3 שנים שבאות אחרי.
לצורך העניין את ויטור אני לא משדרג לפני סוף השנה אולי אפילו בינואר שאחרי, וגם אז אולי ל 500k וחוזה לעוד שנתיים בנוסף לשנתיים שיישארו לו ושיסיים אצלנו קריירה.
בוזגלו לא מקבל אצלי יותר מ 450k לעונה ובמקסימום מחתים לשנתיים כי הקשר איתו לא יציב, אם מציע לו חוזה ל 3 שנים ומעלה אז השכר גם יצטרך לרדת לסביב ה 400.
שיר מחתים ל 5 שנים עם חוזה של 300 אלף (שדרוג מהחוזה הקיים) עם עלייה של 10% בכל שנה.
בן ביטון כנל מה שכתבתי על שיר אולי קצת פחות.
אסור לנו להתאבד ולהתחייב על חוזים של 3 שנים ומעלה ומנופחים של 500k וצפונה, נפילה עם שחקן אחד כזה או שניים, תקופה לא טובה, סכסוך עם הקהל או וואטאבר יכולים לגזור גזר דין מוות על הקבוצה.
זה בדיוק מה שקורה למכבי עם בן בסט שבזמנו היה החתמה מצויינת, עם יצחקי שנפצע ולא חזר לעצמו, עם אייגיבור שהוא בינוני לרמה שהם שואפים אליה, ולפי דעתי גם עם קיארטנסון ןסקאריונה שפשוט לא שווים את הסכומים שמשלמים עליהם.
צריכים לדעת למצוא את האיזון, אי אפשר לעשות זאת בשליפות אקראיות מהמותן כמו ששלפת כאן ובטוח שלא בחוסר המחשבה וההשפעות החברתיות והתקציביות.
בנושא הזה אני סומך על המועדון - מתנהלים אצלנו כלכלית מצויין, מעלים תקציבים משנה לשנה אך באופן שקול וראוי, לא קיצוני מדי, מגדילים הכנסות, מתמקצעים באירופה, משפרים שירות לקהל, שומרים על קשר מצויין עם הקהל והארגון, ששיפור מטורף בצוות המקצועי, שיפור במחלקת המרצנדייס, התנהלות תקשורתית למופת וניהול משברים, הכל בסדר.
המהלכים הקריטיים ביותר להתפתחות שלנו כמועדון ובראיה לעתיד הם לאו דווקא השארת שחקן כזה או אחר, לטעמי הם צריכים להתמקד בניהול ובצוות המקצועי - החתמת ברק בכר ל 5 שנים בחוזה משודרג ובנייית קבוצה בדמותו ובצלמו, השארת אליניב במערכת בתפקיד מקצועי מכובד שיתאים לו ולמערכת, שמירה על השלד הקיים כאשר לא יותר מ 2 שחקנים מרכזיים יעזבו בעונה, גם אז רק לאחר שיש תחליפים מסומנים.
עד היום זה עבד מצויין, אין סיבה שלא ימשיך לעבוד, גם אם לא נפגע כל פעם בויטור או טוני, נפגע טוב ונתמודד בצמרת הגבוהה באופן קבוע, אליפויות לא ניקח כל עונה, המטרה היא להיות שם באופן קבוע, לקחת תארים, ולהתבסס כמועדון צמרת באופן קבוע ולא בהבלחה של שנתיים-שלוש.
כמו שסוארז (ויטור) ואופיר (קורהוט) עזבו והם היו פשוט מצויינים בתפקיד כשעזבו ומצאנו אחלה תחליפים אפשר גם עם אחרים.
אז לא תמיד התחליף יעלה על המקור, אבל כל עוד הוא יהיה באזור וברמה המועדון ימשיך להצליח.
מה שאנחנו עושים השנה זה לא משהו שאפשר לשמור עליו לאורך שנים וברציפות, אלא אם כן אתה מכבי כדורסל או באזל בשוויץ, פה זה לא יקרה, העיקר שתהיה תחרות בריאה ואנחנו נהיה מהמשתתפות הקבועות, התארים יגיעו לבד.