בחירות 2019S

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

Re: בחירות 2019S

שליחה על ידי אריאל2 »

bs war כתב:
היו גם הצעות (לאו דווקא של שקד) לפצל את תפקיד היועמ"ש והתובע. היו אזהרות מימין לפני המינוי של שי ניצן. היה את חוק היועמ"שים. היה את המאבק בין שקד לדינה זילבר שגם שם לא נתן גיבוי.
הביקורת במקרה נתניהו היא לא על בית המשפט, הביקורת היא על הפרקליטות והמשטרה. אבל כן, הכוח העצום שהצטבר אצל הגופים האלה נובע בין היתר משליחת הזרועות של בג"צ לרשויות המקבילות (למשל הקביעה שחוו"ד היועמ"ש מחייבת בכל מקרה)
מזכיר לי את הסיפור על נעמה יששכר. עושים לה עוול, היא פיון במשחק פוליטי בין מדינות, גזר הדין מוגזם וכו. אבל בסוף היא העבירה סמים דרך רוסיה ומשם הכל התחיל.
אני מתעב את הפרקליטות והמשטרה מאז שנחשפתי מקרוב לפרשת עמוס ברנס לפני יותר מעשרים שנה והאחרון לסנגר עליהן, אבל מה לעשות שאסור להתנהל כמו שנתניהו פעל?
פיצול היועמש היה משנה משהו?
איתמר ניצן במקום שי ניצן היה משנה משהו?
בלי לדבר על הצד הערכי של הדברים, משפטית הוא בבעיה.

סמל אישי של משתמש
gooner
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי gooner »

CrazyRed7 כתב: מכיר מדינות מערביות שבהן שופטים בוחרים שופטים?וכן, אני יודע ששר המשפטים וחכים מעורבים בבחירת שופטים אבל אתה יודע מי באמת בוחר שופטים בישראל.
מכיר מדינות רבות שבהן אין שום גוף שמבקר את הפרקליטות?רק תסתכל על אחוזי ההרשעות של הפרקליטות ותבין שמשהו רקוב כאן.
ההתנהלות של הפרקליטות בתיקים של נתניהו מסריחה מקילומטר.

אף אחד לא בא בטענות למנדלבליט. הוא מרגיש לי כמו קורבן לא קטן בסיפור כאן, תקוע בין הימין לשמאל, לא משנה מה יחליט - הוא לא בסדר.
הבעיה היא בפרקליטות. אותי אישית מפחיד מה שקורה. עושים מה שבא להם ובעיקר לא דופקים חשבון לאף אחד - מאפיה בראשות שי ניצן.
התזמון של ההתקפה שלך על השופטים הוא קצת מוקדם,
החלק הזה אמור להתחיל רק לאחר תחילת המשפט,
בינתיים לפי דף המסרים השופטים הם סבבה.

לגבי ביקורת על הפרקליטות, לפי מה שקראתי כעת בויקיפדיה,
קיים גוף כזה בראשות השופט דוד רוזן מאז חוק שחוקק בנושא ב 2016, זאת בנוסף לגופים נוספים שבסמכותם לבקר את הפרקליטות.
אבל אתה מוזמן לתקן אותי, אני לא מבין כלום בנושא.

ובאופן כללי יותר, מה הטעם לבצע רפורמות או להקים גופי
ביקורת נוספים, כאשר לאנשים שדורשים אותם אין אמון מינימלי במערכת כאשר ההחלטה היא לא לטובתם?

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

ממליץ לך לקרוא קצת מה ההיסטוריה הקצרה של אותו גוף שאמור לבקר את הפרקליטות. אולי זה יגרום לך להבין איזו מאפיה צמחה כאן.
שמח לפחות שמכל הסיפור הזה יצאו אנשים וסיפרו על עלילות הפרקליטות ושי ניצן. בבחירות הבאות אצביע למי שיבטיח לטפל בהם.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

שאתם אומרים שוחד, מציע לקרוא את החלקים של תיק 2000 ו4000 בכתב האישום המלא.
הומצא פה שוחד חדש לגמרי - "סיקור חיובי". לפי העבירה הזאת בערך כל הפוליטיקאים בעולם צריכים לשבת בכלא.

תיק 2000 זה בכלל השיא. ראבק, אשתו של לפיד עבדה בידיעות אחרונות שנים כולל בזמן שהוא היה שר ופירסם שם בתקציבים ממשלתיים במיליונים.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

yedidel כתב:שאתם אומרים שוחד, מציע לקרוא את החלקים של תיק 2000 ו4000 בכתב האישום המלא.
הומצא פה שוחד חדש לגמרי - "סיקור חיובי". לפי העבירה הזאת בערך כל הפוליטיקאים בעולם צריכים לשבת בכלא.

תיק 2000 זה בכלל השיא. ראבק, אשתו של לפיד עבדה בידיעות אחרונות שנים כולל בזמן שהוא היה שר ופירסם שם בתקציבים ממשלתיים במיליונים.
הסיבה ש״סיקור חיובי״ לא מופיע במשפטי שוחד רבים, הוא לא בגלל שזו לא טובת הנאה לגיטימית, אלא בגלל הקושי להוכיח אותה.
אבל במקרה הזה יש עדויות רבות, הקלטות רבות, והתערבות בוטה בהתנהלות משרד התקשורת במצב של ניגוד עניינים,
שמתארים בבירור יחסי משחד ומשוחד.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

CrazyRed7 כתב:ממליץ לך לקרוא קצת מה ההיסטוריה הקצרה של אותו גוף שאמור לבקר את הפרקליטות. אולי זה יגרום לך להבין איזו מאפיה צמחה כאן.
שמח לפחות שמכל הסיפור הזה יצאו אנשים וסיפרו על עלילות הפרקליטות ושי ניצן. בבחירות הבאות אצביע למי שיבטיח לטפל בהם.
גם אני אשמח לכל לפרקליטות כמה שיותר מקצועית וכמה שיותר הוגנת.
לכן, כשאתה אומר ״לטפל בהם״, למה הכוונה בדיוק?

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אריאל2 כתב: מזכיר לי את הסיפור על נעמה יששכר. עושים לה עוול, היא פיון במשחק פוליטי בין מדינות, גזר הדין מוגזם וכו. אבל בסוף היא העבירה סמים דרך רוסיה ומשם הכל התחיל.
אני מתעב את הפרקליטות והמשטרה מאז שנחשפתי מקרוב לפרשת עמוס ברנס לפני יותר מעשרים שנה והאחרון לסנגר עליהן, אבל מה לעשות שאסור להתנהל כמו שנתניהו פעל?
פיצול היועמש היה משנה משהו?
איתמר ניצן במקום שי ניצן היה משנה משהו?
בלי לדבר על הצד הערכי של הדברים, משפטית הוא בבעיה.
אין עוררין על כך שנתניהו עשה דברים לא תקינים. אני גם מעולם לא טענתי שהוא צח כשלג.
השאלה היא האם הדברים הם גם פליליים, האם לא הייתה פה מוטיבציה מוגברת מצד המערכת והאם אין פה אכיפה סלקטיבית.

אבל אתה שוב מתמקד בנתניהו. הוא לא האישיו. הוא רק סמל, הנפגע התורן.
קדמו לו דניאל פרידמן, גל הירש, קהלני, מנדנבליט בעצמו. קדמו לו פרשת רות דוד ואריאל שרון.
יש פה מערכת שכבר הוכיחה שהיא יודעת לתפור תיקים ולמרר את החיים למי שהיא לא אוהבת, ולהגן על מי שהיא כן.
אז לא יודע אם זה המקרה גם עם נתניהו, את זה בית המשפט יחליט. אבל גם אם נתניהו אכן יורשע ויישב בכלא צריך לומר שהיה פה הליך לא תקין. התנהלות עבריינית מול עדים, הדלפות בלי סוף, הסתרת מידע לא מחמיא.

נתניהו לא מעניין אותי, את הדברים האלה חשבתי גם לפני חקירותיו. מרגיז אותי שהוא מדבר על זה רק עכשיו, אחרי שזה פגע בו אישית, אבל אם בסופו של דבר זה יוביל להעלאת המודעות בציבור לריקבון במערכות אכיפת החוק, לשינויים הנדרשים במערכת, ולהחזרת האיזון בין הרשויות- זה הדבר החשוב מבחינתי.

אגב, נעמה יששכר היא ילדה מסכנה מאוד, שלא נעשה לה צדק בשום צורה. מקווה מאוד שזה לא המודל שלך לאיך הליך משפטי צריך להתנהל

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

להמשיך את ידידאל, רק בנקודה הזו, עובדות ולא השמצות:
הבת של מילצ'ן בין מיסדי יש עתיד.
לפיד בהיותו שר האוצר, טיפל בחוק שהיה מייטיב ים מילצ'ן.
טען שזרק אותו מהמדרגות, נפגש אתו מספר פעמים, כמו שנפגש עם מוזס, אבל הפגישות הושחרו ביומן.אפילו לא נחקר...

אין לי בעיה עם מנדלבליט, אני רק בז לו, אין לו ביצים. (יש טיעון שאולי גם יוכח פעם, שהביצים שלו בידיים של ניצן, מחזיק עליו קלטות). אין לי בעייה עם פוליטיקאים שרוצים להפיל את ביבי.
יש לי בעיה ואי אמון מוחלט עם מערכות התקשורת שתופסות צד ולא מדווחות אמת, או לפחות את כל האמת שהם יודעים.
יש לי בעייה וחוסר אמון מוחלט עם מערכות החקירה והפרקליטות שלא בדקו בתום לב את כל העובדות וסימנו מטרה. כל עדות או פיסת מידע שלא מתאימה לקונספירצייה, נזרקה הצידה.
מנדלבליט קיבל רק את העובדות והזווית שרצו שיקבל, לא התאמץ לחטט מעבר, ועל סמך זה היה חייב להפליל.
מקווה שבית המשפט שפוסק לפי ראיות ייתנהל אחרת, אבל גם בזה אני כבר לא בטוח. תקראו מה רות גביזון ועוד כמה בודדים מעיזים להגיד.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

MikiRed כתב:להמשיך את ידידאל, רק בנקודה הזו, עובדות ולא השמצות:
הבת של מילצ'ן בין מיסדי יש עתיד.
לפיד בהיותו שר האוצר, טיפל בחוק שהיה מייטיב ים מילצ'ן.
טען שזרק אותו מהמדרגות, נפגש אתו מספר פעמים, כמו שנפגש עם מוזס, אבל הפגישות הושחרו ביומן.אפילו לא נחקר...

אין לי בעיה עם מנדלבליט, אני רק בז לו, אין לו ביצים. (יש טיעון שאולי גם יוכח פעם, שהביצים שלו בידיים של ניצן, מחזיק עליו קלטות). אין לי בעייה עם פוליטיקאים שרוצים להפיל את ביבי.
יש לי בעיה ואי אמון מוחלט עם מערכות התקשורת שתופסות צד ולא מדווחות אמת, או לפחות את כל האמת שהם יודעים.
יש לי בעייה וחוסר אמון מוחלט עם מערכות החקירה והפרקליטות שלא בדקו בתום לב את כל העובדות וסימנו מטרה. כל עדות או פיסת מידע שלא מתאימה לקונספירצייה, נזרקה הצידה.
מנדלבליט קיבל רק את העובדות והזווית שרצו שיקבל, לא התאמץ לחטט מעבר, ועל סמך זה היה חייב להפליל.
מקווה שבית המשפט שפוסק לפי ראיות ייתנהל אחרת, אבל גם בזה אני כבר לא בטוח. תקראו מה רות גביזון ועוד כמה בודדים מעיזים להגיד.
לא מבין את הבעייה עם לפיד שאתה מציג פה.
ללפיד מסתבר שיש קשרי ידידות עם מילצ׳ן, ונתניהו עצמו
טוען שמותר לקבל מתנות מחברים, אז אי אפשר להפגש איתם?
במהות, אם הבנתי נכון, הוא דחה את ההקלה למילצ׳ן.
הוא גם נחקר במסגרת חקירת נתניהו.
אני מניח ומקווה שאם היו עדויות לקיום קו אספקה של טובות
הנאה כמו במקרה נתניהו, והוא היה מנגד מתערב לטובתו,
הייתה נפתחת חקירה.

קשה להכנס להתייחס לכל הטענות שלך כי הן רבות ומגוונות.
אבל מה הקשר לתקשורת הפעם?
אתה חושב שלי יש אמון במה שכתוב בישראל היום, במה שאומרים
בערוץ 20, בברדוגו -הפרשן הפוליטי הראשי של ערוץ הרדיו הראשי בארץ, בעמית סגל - הפרשן הראשי של מהדורת החדשות הנצפית ביותר? אז כולם כולל כולם צריכים להציג בדיוק את הזווית שאתה טוען שהיא הנכונה?

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

גאנר, מכיוון שאני קורא אותך ומבין שאתה אדם מאד אינטיליגנטי, אני תמהה אם באמת לא הבנת את הטיעון שלי או שאתה מיתמם...
הטיעון שלי בגדול הוא שאם באמת המשטרה והפרקליטות מחפשים, כפי שהוגדרו, צדק, גם לפיד (ואני לא טוען שפשע) וגם כל חברי הכנסת שטיפלו בחוק ישראל (רק כבל תושאל בכאילו, ולמרות התשובות הבזיוניות שלו לא נעשה מאמץ לחקור) , וגם אשכנזי בפרשות השונות, וגם גנץ בפרשת המימד החמישי היו צריכים להיחקר, אפילו בחמישים אחוז מוטיבצייה שבה "נחקר" נתניהו. להגיד שהיה כאן שיוויון בפני החוק, זה שקר גס.
לגבי העיתונות. עמית סגל עומד באומץ בפני חבורת כלבלבי אברמוביץ' כל שבוע, ומנסה קצת לאזן. מאזן בעובדות לא בסיסמאות.
לא נותנים לו כמעט לפתוח את הפה, דנה וויס והאחרים כמעט יורים בו בשידור כשהוא לא הוא בתלם. הוא עיתונאי למופת. תביאו אמירה או גילוי שלו שאינו נכון. אבל הוא אחד מול חמישה.
רק ההיסטוריה תשפוט את התקופה, את המהלכים הפוליטיים של המשטרה והפרקליטות ואת ההתקרנפות של התקשורת הליברלית שבמקום להוקיע תופעות, מעודדת או מסתירה אותם. ואסיים רק בדוגמית.

אשה קשת יום, עולה מרוסיה, עבדה במעון. טענה שהותקפה מינית על ידי הצדיק מני נפתלי. אני כמובן לא נוקט עמדה, לא יודע מה היה בחדרי חדרים, אבל בוא נבחן מה קרה בהמשך:
במשטרה, במקום לחקור אותה באמפטייה, קצין המשטרה מדיח אותה לעדות שקר על מנת שתטען שביבי שלח אותה...
כל צווחניות המי טו שותקות. עוול כזה, לכאורה, והן מהאום.
העיתונות, חוץ מקלמן ליבסקינד, לא עושה מעקב על סיפור כזה גדול, העלימו את זה לחלוטין. לא שווה דיווח של כלבלבנו פלג עם ציטוטים צהובים ביום שישי??
דוגמית אחת בלבד איך המשטרה והפרקליטות, בסיוע אקטיבי של העיתונות ננעלים על המטרה בהתקרנפות מוחלטת ונגד כל הכללים הליברליים שהם מטיפים להם.
גם אתה כאיש מרכז/ שמאל (אני מניח) צריך להיות מאד מודאג היום. כרגע זה משרת אותך, בעתיד זה יפעל גם נגדכם.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

הדבר היחיד שצריך להטריד את כולנו כאן זה לא מעשיו של נתניהו אם הם כשרים כן או לא.
אלה העובדה שהתקשורת בישראל התגייסה ועבדה הרבה שנים על מנת להפיל את נתניהו.
אותו נתניהו שאותה תקשורת לא סלחה לו מאז ירש את יקירם יצחק רבין ז"ל.
יום אחד של חסד לא נתנו לאיש הזה עוד מ96 מפרשת עמדי ועד בראון וכו וכו,זה היה בנפשם.
הוא ייאמר לגנותו במקום להישמר עשה טעויות שחשב שלא יתעסקו איתם והביא גם כן לסופו בהתנהלות האשה הפסיכית שלו והבן חסר המעצורים שלו.
מהיום ידע כל ראש ממשלה שיבוא שאם לא יילך בתלם זה יהיה סופו.
ועכשיו שיהיה בהצלחה לכולם.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

מה שגם מתנגדי נתניהו לא מבינים זה שנוצר לנגד עינינו תקדים מסוכן... מפילים ראש ממשלה דרך פקידים שלא נבחרו על ידי העם וההחלטה האם לחקור נבחר ציבור מגיעה על סמך אג׳נדה פוליטית/אינטרס אישי של אותם פקידים. היו מספיק מקרים של סיכולי מינויים גם בפוליטיקה וגם במערכות הביטחון והמשפטים על ידי חקירות כאלו ואחרות שהתבררו לבסוף כבלבול ביצים אחד גדול
כל אדם צריך לעדות עם עצמו חשבון נפש ולהסתכל על המצב דרך עיניים אובייקטיביות. בסופו של דבר ראש הממשלה לא עבר עבירה חמורה. עכשיו יוצרים תקדים שסיקור אוהד זה שוחד (עזבו שאני סבור שבכלל לא הייתה תמורה והליך המיזוג היה תקין), מחר יגידו שלאכול אפונה ביום שישי זה הפרת אמונים
נערך לאחרונה על ידי dor69 ב 23 נובמבר 2019, 13:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
MikiRed

שליחה על ידי MikiRed »

הכרה אחרונה, בשביל הפרופורציות:

"תיק 1000, נתניהו מקבל מתנות במאות אלפי שקלים ממיליארדר זר, לא מקופת הציבור, לא נותן דבר בתמורה (אלא אם מישהוא יעיז לטעון בבית המשפט שסיוע בוויזה זה השולד ..).

"אין תיק" המימד החמישי. המדינה תורמת למימד החמישי חמישה מליון שח, ועוד חמישים מליון ברקע, מול מסמכי תאגיד שקריים...
מפכ"ל המשטרה בכבודו ובעצמו משפיע על ההחלטה בנוכחותו הלא שגרתית.

מה יותר חמור?????????

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

הכל כאן רקוב מהשורש.

אסתפק בזה.

סמל אישי של משתמש
gooner

שליחה על ידי gooner »

MikiRed כתב:הכרה אחרונה, בשביל הפרופורציות:

"תיק 1000, נתניהו מקבל מתנות במאות אלפי שקלים ממיליארדר זר, לא מקופת הציבור, לא נותן דבר בתמורה (אלא אם מישהוא יעיז לטעון בבית המשפט שסיוע בוויזה זה השולד ..).

"אין תיק" המימד החמישי. המדינה תורמת למימד החמישי חמישה מליון שח, ועוד חמישים מליון ברקע, מול מסמכי תאגיד שקריים...
מפכ"ל המשטרה בכבודו ובעצמו משפיע על ההחלטה בנוכחותו הלא שגרתית.

מה יותר חמור?????????
אני מתקשה לעקוב אחרי כל התירוצים פה,
לא הסתדר עם מילצ׳ן אז עברנו למני נפתלי ולמימד החמישי.
אני פחות מכיר את כל סיפורי הקורבנות באתרי הקונספירציה.

אבל מה שמשותף לכל הטענות, הוא שכל ליכודניק
שלא קרא פסק דין בחייו הוא אינסטנט משפטן,
שהשלים את לימודיו באוניברסיטת יואב יצחק.
המשפטן המצטיין רק שומע על נושא חדש ומיד יודע: מה היה צריך לחקור, מה אמורות להיות המסקנות, ומה גזר הדין הנכון.
ואיך הוא יודע מה צודק? זה קל, מה שמשרת את נתניהו.

שלח תגובה