השינוי הטקטי שהביא לנו את הנקודה
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
השינוי הטקטי שהביא לנו את הנקודה
עד הדקה ה55 ההרגשה הייתה שאנחנו בדרך למשחק נוסף שלא נכבוש בו מה שאומר הפסד במשחק לאור הפיגור באותם דקות.
ההרגשה הזאת נבעה מכך שאלישע לוי התנהל עד לאותה דקה כמו שהוא מתנהל לאורך כל העונה. לא משנה אם משחקים טוב או רע, לא משנה אם מובילים, מפגרים או נמצאים בשוויון, החילופים של אלישע הם חילופים קבועים - חלוץ במקום חלוץ, שחקן כנף במקום שחקן כנף, קשר אמצע במקום קשר אמצע, חילופים של שחקן בשחקן בלי לשנות את המערך או את השיטה.
אבל בדקה ה55 של המחזור התשיעי קרה משהו שלא קרה עד עכשיו השנה. אלישע לוי סוף סוף החליט לצאת מהקיבעון ולחשוב מחוץ לקופסא. אלישע לוי הסיט את סוארס (קשר אמצע אחורי) לעמדת הבלם במקום גביש שפינה את מקומו לדיא סבע (קשר אמצע קדמי). מאותו רגע הפועל באר שבע הפכה לקבוצה אחרת. קבוצה שסוף סוף יש לה מישהו באמצע שמסוגל לכבוש ולייצר מצבים, שחקן צעיר ששורף שטחים, שבועט לשער, שעובר שחקנים בדריבל, שמשחק לעומק, שמשחק מהר.
אוסיאקו, שבמילא לא תורם התקפית, שיחק אחורה יותר (ועשה זאת בצורה מצוינת), ברוכיאן, שנעלם ברוב דקות המשחק קיבל יותר חופש כי סבע משך אליו שחקנים (מה שלא עזר ביכולת הנוכחית של ברוכיאן), וככה קיבלנו קישור שלא פחות משהו מסוגל לייצר מצבים הוא גם דינמי.
כשקהת נכנס הקישור שלנו הפך להיות אפילו יותר דינמי ונמרץ וככה הגענו למצב שבמחצית השנייה שכבנו על השער של עכו אחרי מחצית ראשונה שבה התחבקנו בכל פעם שעברנו את החצי.
עכשיו הזמן של אלישע להראות ממה הוא עשוי. סוארס צריך להמשיך לשחק כבלם (כלומר גביש בספסל), סבע צריך להמשיך לקבל דקות באמצע, ואני גם חושב שצריך לתת לקהת את המקום בהרכב על חשבון נאסר. ככה נקבל קישור דנמי שגם מסוגל לייצר מצבים. בתקווה שזה יספיק עד ינואר שם נצטרך להביא לפחות שחקן התקפה אחד שיבוא עם קבלות ויביא מספרים אחרת אנחנו גם השנה נאבק חזק למטה.
ההרגשה הזאת נבעה מכך שאלישע לוי התנהל עד לאותה דקה כמו שהוא מתנהל לאורך כל העונה. לא משנה אם משחקים טוב או רע, לא משנה אם מובילים, מפגרים או נמצאים בשוויון, החילופים של אלישע הם חילופים קבועים - חלוץ במקום חלוץ, שחקן כנף במקום שחקן כנף, קשר אמצע במקום קשר אמצע, חילופים של שחקן בשחקן בלי לשנות את המערך או את השיטה.
אבל בדקה ה55 של המחזור התשיעי קרה משהו שלא קרה עד עכשיו השנה. אלישע לוי סוף סוף החליט לצאת מהקיבעון ולחשוב מחוץ לקופסא. אלישע לוי הסיט את סוארס (קשר אמצע אחורי) לעמדת הבלם במקום גביש שפינה את מקומו לדיא סבע (קשר אמצע קדמי). מאותו רגע הפועל באר שבע הפכה לקבוצה אחרת. קבוצה שסוף סוף יש לה מישהו באמצע שמסוגל לכבוש ולייצר מצבים, שחקן צעיר ששורף שטחים, שבועט לשער, שעובר שחקנים בדריבל, שמשחק לעומק, שמשחק מהר.
אוסיאקו, שבמילא לא תורם התקפית, שיחק אחורה יותר (ועשה זאת בצורה מצוינת), ברוכיאן, שנעלם ברוב דקות המשחק קיבל יותר חופש כי סבע משך אליו שחקנים (מה שלא עזר ביכולת הנוכחית של ברוכיאן), וככה קיבלנו קישור שלא פחות משהו מסוגל לייצר מצבים הוא גם דינמי.
כשקהת נכנס הקישור שלנו הפך להיות אפילו יותר דינמי ונמרץ וככה הגענו למצב שבמחצית השנייה שכבנו על השער של עכו אחרי מחצית ראשונה שבה התחבקנו בכל פעם שעברנו את החצי.
עכשיו הזמן של אלישע להראות ממה הוא עשוי. סוארס צריך להמשיך לשחק כבלם (כלומר גביש בספסל), סבע צריך להמשיך לקבל דקות באמצע, ואני גם חושב שצריך לתת לקהת את המקום בהרכב על חשבון נאסר. ככה נקבל קישור דנמי שגם מסוגל לייצר מצבים. בתקווה שזה יספיק עד ינואר שם נצטרך להביא לפחות שחקן התקפה אחד שיבוא עם קבלות ויביא מספרים אחרת אנחנו גם השנה נאבק חזק למטה.
Re: השינוי הטקטי שהביא לנו את הנקודה
אני נוטה להסכים איתך באופן מפתיע. כמו גם שקיצרת את הפוסט והוא מתומצת.
המשך כך מושיקו
המשך כך מושיקו

הציוות של סבע-את-ברוכיאן במשחקים הקודמים דווקא פקק את האמצע ותקע את המשחק.
הסיבה שבגללה הציוות הזה עבד אתמול היא העובדה שאלישע לא ויתר על שחקן קו בשביל סבע אלא על קשר אחורי.
ואז יש שני שחקנים יצירתיים שמסוגלים להזין את האגפים/החלוצים, או במילים אחרות, סבע על חשבון אוסיאקו בתפקיד הקשר היצירתי מספר 2.
זה סיכון שמתבקש לקחת במצב של פיגור, לשמחתינו הפעם הוא הצליח.
הסיבה שבגללה הציוות הזה עבד אתמול היא העובדה שאלישע לא ויתר על שחקן קו בשביל סבע אלא על קשר אחורי.
ואז יש שני שחקנים יצירתיים שמסוגלים להזין את האגפים/החלוצים, או במילים אחרות, סבע על חשבון אוסיאקו בתפקיד הקשר היצירתי מספר 2.
זה סיכון שמתבקש לקחת במצב של פיגור, לשמחתינו הפעם הוא הצליח.
הפועל באר שבע ♥
לא פייר לכתוב שזה מהלך נכון אחרי שהקבוצ היריבה יורדת לבונקר. לצערנו, הכדורגל בעולם ובמיוחד בישראל משוחק היום עם שני קשרים אחוריים. לא נראה לי שאלישע יוותר על זה. לגבי אוסיאקו, הוא היחיד ששיחק אתמול כדורגל. כן, אין לו בישולים ושערים, אבל הוא היחיד שמעביר את הכדור מההגנה להתקפה בצורה טובה ובנוסף הוא טוב הגנתית. אין ספק שהמהלך של אלישע הצליח, אבל בואו לא נשכח ששיחקנו נגד בונקר.
זה לא מהלך בטוח, שהרי אם היה בטוח למה שלא נשחק ככה כל הזמן?izguy83 כתב:לא פייר לכתוב שזה מהלך נכון אחרי שהקבוצ היריבה יורדת לבונקר. לצערנו, הכדורגל בעולם ובמיוחד בישראל משוחק היום עם שני קשרים אחוריים. לא נראה לי שאלישע יוותר על זה. לגבי אוסיאקו, הוא היחיד ששיחק אתמול כדורגל. כן, אין לו בישולים ושערים, אבל הוא היחיד שמעביר את הכדור מההגנה להתקפה בצורה טובה ובנוסף הוא טוב הגנתית. אין ספק שהמהלך של אלישע הצליח, אבל בואו לא נשכח ששיחקנו נגד בונקר.
זה סיכון. לוותר על קשר אחורי אחד מתוך שניים שלך ולחשוב רק התקפה זה סיכון.
אבל כשאתה במצב של 2-0 לחובתך, אין לך ברירה אלא לחשוב רק התקפה.. לשמחתינו במשחק הלא מאוזן שהתפתח אנחנו שמנו 2 ולא הם.
הפועל באר שבע ♥
בס״ד
כשאין מה להפסיד שינוי כזה הוא הגיוני וההימור מובן, במצב של תחילת משחק זה הימור גדול מדי לפתוח ככה.
הייתי מעדיף את הצבת קהת/נג׳ובו ע״ח סוארז כקשר 50/50 נוסף או מעבר ל4-4-2 כשברוכיאן יורד לספסל אם רוצים הרכב התקפי יותר מהקיים.
כשאין מה להפסיד שינוי כזה הוא הגיוני וההימור מובן, במצב של תחילת משחק זה הימור גדול מדי לפתוח ככה.
הייתי מעדיף את הצבת קהת/נג׳ובו ע״ח סוארז כקשר 50/50 נוסף או מעבר ל4-4-2 כשברוכיאן יורד לספסל אם רוצים הרכב התקפי יותר מהקיים.
שלא תבין לא נכון...Omer6 כתב:
זה לא מהלך בטוח, שהרי אם היה בטוח למה שלא נשחק ככה כל הזמן?
זה סיכון. לוותר על קשר אחורי אחד מתוך שניים שלך ולחשוב רק התקפה זה סיכון.
אבל כשאתה במצב של 2-0 לחובתך, אין לך ברירה אלא לחשוב רק התקפה.. לשמחתינו במשחק הלא מאוזן שהתפתח אנחנו שמנו 2 ולא הם.
אצמול זה היה הכרחי.
להפוך את זה לשיטה קבועה? מסוכן ולא אחראי.
מסכים לגמריizguy83 כתב:
שלא תבין לא נכון...
אצמול זה היה הכרחי.
להפוך את זה לשיטה קבועה? מסוכן ולא אחראי.
הפועל באר שבע ♥
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
כניראה ששכחתם, כדי לנצח משחק כדורגל צריך לכבוש, כלומר צריך שחקנים שיכבשו או יצרו מצבים לכיבוש. עם קישור של אוסיאקו, סוארס וברוכיאן אנחנו לא כובשים ולא מייצרים מצבים. וכשגם בחוד המצב הוא רע מאוד אז אנחנו משיגים תוצאות של קבוצה בפליאוף תחתון.
אם לא נבצע את השינוי במערך ובגישה אנחנו נמשיך להיות קבוצה שעד לאותו חילוף כבשה 7 שערים נכון לדקה ה55 במחזור התשיעי.
המשחק מול הפועל רמת גן בבית בשבוע הבא הוא משחק קריטי לעונה שלנו. אנחנו חייבים לנצח וכדי לעשות את זה אנחנו צריכים לשחק, לפחות לדעתי, עם שלישית קישור שהיא דינמית ומסוגלת לייצר מצבים. כמו השלישיה שסיימה את המשחק בעכו (אוסיאקו - סבע - ברוכיאן). אני גם מוכן לקבל את סבע, נג'ובו במקום ברוכיאן שנמצא בתקופה חלשה כל עוד הוא ישחק קדימה ושאוסיאקו יהיה האחורי מבין השלושה.
אם לא נכניס קשר התקפי נוסף למרכז המגרש אנחנו נמשיך עם מאזן הכיבושים העלוב שלנו. ההגנה שלנו הייתה מצוינת עד עכשיו העונה אבל להמשיך להסתמך עליה באופן בלעדי בלי יכולת לייצר מצבים זאת ההתאבדות האמיתית.
אם לא נבצע את השינוי במערך ובגישה אנחנו נמשיך להיות קבוצה שעד לאותו חילוף כבשה 7 שערים נכון לדקה ה55 במחזור התשיעי.
המשחק מול הפועל רמת גן בבית בשבוע הבא הוא משחק קריטי לעונה שלנו. אנחנו חייבים לנצח וכדי לעשות את זה אנחנו צריכים לשחק, לפחות לדעתי, עם שלישית קישור שהיא דינמית ומסוגלת לייצר מצבים. כמו השלישיה שסיימה את המשחק בעכו (אוסיאקו - סבע - ברוכיאן). אני גם מוכן לקבל את סבע, נג'ובו במקום ברוכיאן שנמצא בתקופה חלשה כל עוד הוא ישחק קדימה ושאוסיאקו יהיה האחורי מבין השלושה.
אם לא נכניס קשר התקפי נוסף למרכז המגרש אנחנו נמשיך עם מאזן הכיבושים העלוב שלנו. ההגנה שלנו הייתה מצוינת עד עכשיו העונה אבל להמשיך להסתמך עליה באופן בלעדי בלי יכולת לייצר מצבים זאת ההתאבדות האמיתית.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
לגבי הפסקה הראשונה, אני ממש לא מסכים.משה אוחיון כתב:כניראה ששכחתם, כדי לנצח משחק כדורגל צריך לכבוש, כלומר צריך שחקנים שיכבשו או יצרו מצבים לכיבוש. עם קישור של אוסיאקו, סוארס וברוכיאן אנחנו לא כובשים ולא מייצרים מצבים. וכשגם בחוד המצב הוא רע מאוד אז אנחנו משיגים תוצאות של קבוצה בפליאוף תחתון.
ההרכב שלנו מטבעו הוא לא הגנתי (למרות שמשחקים עם חלוץ אחד). מתוך 9 משחקים, אפשר להגיד בדיעבד שבשבעה משחקים מתוכם החמצנו המון מצבים בטוחים לשער.
הרכב שכולל את פלצ'וק, סוויסה, נאסר, ברוכיאן ואוסיאקו הוא לא הגנתי.
בכל העולם כמעט משחקים עם 2 קשרים אחוריים כאשר אחד מהם מעט יותר התקפי והשני יותר הגנתי (אוסיאקו וסוארז במקרה שלנו), 3 קשרים התקפיים וחלוץ אחד.
גם אם לא היינו מגיעים למצבים, עדין הייתי אומר לך שכנראה שהשחקנים בחלק ההתקפי לא טובים מספיק.
אנחנו מגיעים למצבים ומחמיצים המון. זאת הבעיה ואותה צריך לנסות לפתור.
לגבי הפסקה השניה אני מסכים.
לשים את נג'ובו ליד אוסיאקו ולשחק עם סבע ופלצ'וק באגפים, ברוכיאן באמצע וסוויסה חלוץ. זה בהחלט הרכב שאני מסכים איתו.
נגד קרית שמונה (מחצית שנייה) ואשדוד הגענו להמון מצבים עם סוויסה-פלצ'וק-נאסר וברוכיאן-אוסיאקו מאחוריהם..
אז אני לא מסכים שבגלל משחק ספציפי אחד צריך לשנות..
אבל אולי כן צריך לנסות לראות איך המשחק מתפתח נגד ר"ג שלא אמורה להיות קבוצה שתוקפת.
ואם נכתיב את הקצב אפשר לעשות חילוף מוקדם ולהכניס את סבע.
ואגב, רוב השנה סבע לא היה טוב באמצע.. אולי שווה פעם אחת לנסות אותו בכנף ימין כמו בשנה שעברה על חשבון נאסר.
אז אני לא מסכים שבגלל משחק ספציפי אחד צריך לשנות..
אבל אולי כן צריך לנסות לראות איך המשחק מתפתח נגד ר"ג שלא אמורה להיות קבוצה שתוקפת.
ואם נכתיב את הקצב אפשר לעשות חילוף מוקדם ולהכניס את סבע.
ואגב, רוב השנה סבע לא היה טוב באמצע.. אולי שווה פעם אחת לנסות אותו בכנף ימין כמו בשנה שעברה על חשבון נאסר.
הפועל באר שבע ♥
ממליץ לכולם לקרוא את הטור של חמי אוזן בוואלה. כ"כ נכון.
- אביאל
- Title: ברקת - היהלום של הנגב
- יצירת קשר:
izguy83 כתב:ממליץ לכולם לקרוא את הטור של חמי אוזן בוואלה. כ"כ נכון.
Like
לפי יחס של עלות-תועלת, אלישע לוי היה צריך להוציא יותר עד עתה מהכסף ששפך על הפועל באר שבע. כל קבוצה מתוקנת היתה רואה בתואר אלופת התיקו תמרור אזהרה, כל מועדון שמכבד את עצמו היה מכניס את המאמן לחדר ודורש ממנו תשובות.
לא הפועל באר שבע. למרות שהיה אפשר להשיג זאת במחיר זול יותר, עם פחות שחקני רכש כושלים, אלישע לוי עושה בימים אלו צעד חשוב עבור הפועל באר שבע – הוא מקנה לה אופי. הקבוצה לא נשברת. הקבוצה לא מפסידה. הקבוצה לא ממהרת ליפול לקרשים. היא לא מבריקה, היא לא מרשימה, היא לא יוצאת דופן, אבל היא קבוצה.
צריך להיות אדם קר לב כדי לא להכניס את התוצאות האלה של הפועל באר שבע לקונטקסט של השנים האחרונות. שם, קל מאוד להיזכר כיצד הפועל באר שבע מיהרה להישבר וששה להרים ידיים. אלישע לוי יוצק בבאר שבע כעת את היסוד הראשון ליציאת המועדון מהמשבר: אופי. על אופי אפשר להרכיב קבוצה טובה, להחליף שחקנים, לשייף את הסגל. בלי אופי כלום לא יעזור.
לכן, אוהדי הפועל באר שבע, שודאי שוברים את הראש כיצד לאכול את הקבוצה הזו של אלישע לוי, צריכים לדעת להעריך את היסוד הראשון בתקומת המועדון האפשרית. זהו מבחן גדול עבורם: המבחן הפשוט והאנושי מכולם, זה שבין הטוב למצוין, או במקרה של הפועל באר שבע הנוכחית – בין הבינוני לטוב. מי כמוהם זוכר שהמועדון שלהם אפילו לא היה בינוני בשנים האחרונות. כדי לעבור מהרע אליו התרגלו אל הטוב, חייבים לעבור בבינוני. אלישע לוי עובר שם בראש מורם.
חמי אוזן אחד הכותבים הטובים.אביאל כתב:
מצד שני, אפשר גם להסתכל על המשחק בקרית שמונה או נגד מכבי חיפה, איך לא הצלחנו לנצח ואף לספוג מול עשרה שחקנים, זה גם סוג של מבחן אופי שלא צלחנו.
אני כן מסכים שאנחנו קבוצה שמאוד קשה לנצח אותה, ושיחקנו כבר מול שתי המובילות.
אני לא מצליחה למצוא את הטור שאתה מתכוון אליו, רוצה להוסיף קישור?izguy83 כתב:ממליץ לכולם לקרוא את הטור של חמי אוזן בוואלה. כ"כ נכון.

הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)