מעליך יש הודעה של אריק שמסבירה את הכל.dardasmiley כתב:ידידאל מאמנים בארץ לא עיוורים ובטח לא מטומטמים, הם פשוט אגואיסטים! כשמאמן בא לב"ש הוא יודע שבמקרה של ארבעה חמישה הפסדים יתחילו הקללות והבוז (למרות שכבר שלוש שנים זה לא ככה). והוא יודע את זה אך ורק מהתקשורת, הוא לא יודע שהקהל יגלה הרבה יותר סלחנות אם נפסיד במשחק טוב שלנו או רחמנא ליצלן תוך שילוב הנוער.
אז מה עושה אותו אגואיסט שרוצה לשמור על המשרה שלו? מכריז שהוא לא מאמן נוער ופה אין נוער ראוי. ממשיך לעלות עם שכירי החרב שלו ולקוות לטוב. רובנו היינו נוהגים ככה בקבוצה שאין לנו זיקה אליה.
מה עושים? מנערים את בעלת הבית עד שתבין ותשדר שהצלחה משמעה גידול שחקני בית.
מביאים מאמן מקומי שמכיר את הנוער פה (אביטן תבוא לפה, אביטן תבוא לפה!)
וכשמחתימים את המאמן הבא מוסיפים לו סעיף בחוזה שלמועדון יש דרך והוא זה שצריך להכפיף עצמו אליה...
WTF?בן והבה הושאל להפועל באר שבע
Re: WTF?בן והבה הושאל להפועל באר שבע
yedidel כתב:
ואין קשר לזה שהם היו בדור שלקח שתי אליפויות נוער רצופות (ועוד עם מאמן כמו גיא עזורי...)?
למה כל כך קשה לקבל את זה שיש בעיה במחלקת הנוער? לא ייתכן שכל המאמנים בארץ ובעולם עוורים...
זה דווקא מחזק את מה שאני אומר.אני בדעה ששחקן טוב יצליח בכל מצב, אם לא בקבוצת האם, אז בקבוצה אחרת ואם קבוצת האם
לא נותנת צ'אנס אז הוא יחזור מהדלת הקדמית אחרי שהוכיח את עצמו בקבוצות אחרות, יש לא מעט
דוגמאות לכך. אשמח אם תרענן לי את הזכרון ותראה לי רשימת שחקנים שלא קיבלו צ'אנס ב-5 שנים
האחרונות והיום כולנו אוכלים את הכובע. אני זוכר שהשחקנים שהאוהדים קיטרו לגביהם היו זוהר חוגג,
יוסי אלקיים, ינון ברדה, רפי עמוס, גל דהן, יוני אוזן, משה לוגסי, משה אסולין, אלירן אמזלג והרשימה עוד ארוכה.
תקן אותי אם אני טועה אבל אף אחד מהם לא מחורר רשתות/פליימיקר/אימת החלוצים בליגת העל. בעצם לא
נראה לי שמישהו מהם משחק בכלל בליגת העל. לעומת זאת שחקנים כמו ישראל זגורי(מכבי חיפה),יובל שבתאי (קרית שמונה),
עודד גביש (מכבי פ"ת), אורי שטרית (מכבי ת"א) ועוד דוגמאות רבות של שחקנים שקבוצת האם לא האמינה בהם
ובסופו של יום מצאו את עצמם שחקנים לגיטימיים בליגת העל אחרי עבודה קשה. אתה יכול להסיר דאגה מליבך,
בקבוצת הנוער לא מסתתר בלם העתיד וגם לא חלוץ העתיד של המועדון, במקרה הטוב (ואם ימשיך להתמיד) נזכה
לשוער העתיד שמסתמן באמת ככישרון גדול (רז רחמים).
השחקנים הללו לא היו מקבלים הזדמנות אם בית"ר לא היתה נכנסת לבעיות כלכליות.
במקומם, היו מביאים שכירי חרב שהיו מסיימים גם הם במקום 6.
אני לא אומר שהנוער שלנו עילוי. ממש לא.
אבל אם לא תתן להם הזדמנות, מעולם לא תדע מה הם שווים.
זוהר חוגג ודומיו קיבלו הזדמנות ולא הוכיחו את עצמם. תזכיר לי מתי ירדן, לוגסיוגל דהאן קיבלו הזדמנות.
אומר זאת שוב - לא רוצה אותם? שחרר. אם הם בקבוצה, תן להם הזדמנות. בדיוק כמו לכל שחקן סגל אחר.
תזכירו לי איזה שחקן סגל חוץ משחקני הבית לא קיבל הזדמנות ראויה להוכיח את עצמו? אף אחד.
נערך לאחרונה על ידי izguy83 ב 13 ינואר 2013, 14:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני מסכים עם נושא השחרור, אבל אשמח לשתף אותך בנתון מעניין. ל-90 אחוז מרשימת השחקנים שציינתיizguy83 כתב: אומר זאת שוב - לא רוצה אותם? שחרר. אם הם בקבוצה, תן להם הזדמנות
הציעו לעבור לקבוצות אחרות (אומר מידיעה), אבל את רובם לא עניין זה שהם צעירים וחייבים לצבור דקות משחק. הדבר היחיד
שעניין אותם זה הפוזה והדאויין של להסתובב בעיר כמו עבאדיי ולהתגאות בזה שהוא שחקן של הפועל באר-שבע.
היו כאלה שלא שיחקו 4 שנים אבל העדיפו את העאלק "יוקרה" להשתייך לסגל במקום לקבל דקות בליגה נמוכה
יותר. אותם שחקנים זרוקים היום בכל מיני קבוצות ומשלמים ביוקר על ההחלטות הטיפשיות שלהם.
פוזה ודאווין זה דרך אחת להסתכל על זה.אריק כתב:
אני מסכים עם נושא השחרור, אבל אשמח לשתף אותך בנתון מעניין. ל-90 אחוז מרשימת השחקנים שציינתי
הציעו לעבור לקבוצות אחרות (אומר מידיעה), אבל את רובם לא עניין זה שהם צעירים וחייבים לצבור דקות משחק. הדבר היחיד
שעניין אותם זה הפוזה והדאויין של להסתובב בעיר כמו עבאדיי ולהתגאות בזה שהוא שחקן של הפועל באר-שבע.
היו כאלה שלא שיחקו 4 שנים אבל העדיפו את העאלק "יוקרה" להשתייך לסגל במקום לקבל דקות בליגה נמוכה
יותר. אותם שחקנים זרוקים היום בכל מיני קבוצות ומשלמים ביוקר על ההחלטות הטיפשיות שלהם.
דרך שנייה להסתכל על הנושא, זה הרצון לקבל הזדמנות בקבוצה מליגת העל.
באותה מידה אני יכול להגיד לך שאם הם יודעים מראש שהזדמנות הם לא יקבלו בבוגרים, אז למה להם לשחק בנוער של הפועל ב"ש ולא ללכת לקבוצה אחרת שבה כן יש סיכוי לקבל הזדמנות בבוגרים?
שחקני הנוער האלה הם אוהדים של הקבוצה וגדלו עליה כמוני וכמוך.
החלום שלהם הוא לשחק בקבוצה הזו וזה יותר מבסדר שהם מנסים להילחם לקבל את ההזדמנות.
מה גם שכל מאמן שמגיע לפה, מצהיר שהוא ינסה לבנות קבוצה מהשלד המקומי ובפועל לא נותן להם הזדמנות אחת.
- אביאל
- Title: ברקת - היהלום של הנגב
- יצירת קשר:
אני אתן לך זוית נוספת.משה אוחיון כתב: אריק, עם יד על הלב, מה חשבת על איציק ועקנין עד שהוא קיבל את ההזדמנות שלו בשנה שעברה?
איך אפשר לדעת אם הם טובים מספיק או לא לפני שנותנים להם הזדמנות אמיתית?
אחרי השחרור של מר וקנין פורסם שאשדוד ובני יהודה מעוניינות.
כיום הוא "משחק" בסקציית הכדורגל של נס ציונה ויחד איתו משחק אח של אישתי.
בהתחלה כשהגיע התעניינתי לדעת מה קורה איתו ואם הוא טוב כל כך.
אני יכול להגיד לך שבשישי האחרון הוא פתח בהרכב מתוך אילוצי פציעות והיה כמו צל של שחקן עד כדי שהוחלף במחצית.
בעונה שעברה הוא הביא משב רוח רענן בתוך מדבר יבש. וכמו הקלישאה - כל קוץ במדבר הוא פרח.
השאלה אם על שחקנים כאלה אתה שם את תקוותיך.. אני לא!
izguy83 כתב: פוזה ודאווין זה דרך אחת להסתכל על זה.
דרך שנייה להסתכל על הנושא, זה הרצון לקבל הזדמנות בקבוצה מליגת העל.
באותה מידה אני יכול להגיד לך שאם הם יודעים מראש שהזדמנות הם לא יקבלו בבוגרים, אז למה להם לשחק בנוער של הפועל ב"ש ולא ללכת לקבוצה אחרת שבה כן יש סיכוי לקבל הזדמנות בבוגרים?
שחקני הנוער האלה הם אוהדים של הקבוצה וגדלו עליה כמוני וכמוך.
החלום שלהם הוא לשחק בקבוצה הזו וזה יותר מבסדר שהם מנסים להילחם לקבל את ההזדמנות.
מה גם שכל מאמן שמגיע לפה, מצהיר שהוא ינסה לבנות קבוצה מהשלד המקומי ובפועל לא נותן להם הזדמנות אחת.
גם אופיר חיים חלם לרוץ לשער 11 אחרי גול, אך כשהיה צעיר המועדון לא האמין בו.
הוא ירד לליגה השנייה ליפו וחזר לליגת העל כמו גדול ואחרי כמה שנים גם סגר מעגל.
לא צריך להילחם בכוח, לא קיבלת צ'אנס צא החוצה ותחזור מהדלת הקדמית אם אתה באמת
מאמין בעצמך. הם לא מאמינים שהם מסוגלים להצליח, הם מחפשים דרכי קיצור, מפחדים לעבוד
קשה ולא משלימים עם זה שבשלב זה הם לא מתאימים לשחק בקבוצת בוגרים בליגת העל.
מצטער.אביאל כתב: אני אתן לך זוית נוספת.
אחרי השחרור של מר וקנין פורסם שאשדוד ובני יהודה מעוניינות.
כיום הוא "משחק" בסקציית הכדורגל של נס ציונה ויחד איתו משחק אח של אישתי.
בהתחלה כשהגיע התעניינתי לדעת מה קורה איתו ואם הוא טוב כל כך.
אני יכול להגיד לך שבשישי האחרון הוא פתח בהרכב מתוך אילוצי פציעות והיה כמו צל של שחקן עד כדי שהוחלף במחצית.
בעונה שעברה הוא הביא משב רוח רענן בתוך מדבר יבש. וכמו הקלישאה - כל קוץ במדבר הוא פרח.
השאלה אם על שחקנים כאלה אתה שם את תקוותיך.. אני לא!
איציק ועקנין הוא הכל חוץ מהדוגמא במקרה הנ"ל.
רוב הכותבים פה יודעים על מה אני מדבר.
גם דור מיכה, שירן ייני, ומונאס דאבור חלמו לרוץ לשער 11 והם הצליחו.אריק כתב:
גם אופיר חיים חלם לרוץ לשער 11 אחרי גול, אך כשהיה צעיר המועדון לא האמין בו.
הוא ירד לליגה השנייה ליפו וחזר לליגת העל כמו גדול ואחרי כמה שנים גם סגר מעגל.
לא צריך להילחם בכוח, לא קיבלת צ'אנס צא החוצה ותחזור מהדלת הקדמית אם אתה באמת
מאמין בעצמך. הם לא מאמינים שהם מסוגלים להצליח, הם מחפשים דרכי קיצור, מפחדים לעבוד
קשה ולא משלימים עם זה שבשלב זה הם לא מתאימים לשחק בקבוצת בוגרים בליגת העל.
אני לא מתווכח איתך על כך שכולם צריכים או לא צריכים לשחק בלי להוכיח שהם טובים מספיק.
מה שאני מתכוון להגיד זה שלא משנה מה נעשה, לא יכול להיות שמחלקת הנוער מייצרת שחקן אחד לבוגרת ב-10 שנים.
גם את השחקן האחד הזה גילינו בלית ברירה.
מסכים אתכם שיש בעיה במחלקת הנוער. לא מסכים אתכם שכולם לא ראויים להזדמנות להראות את מה שיש להם.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
הציעו להם לעבור לקבוצות אחרות? אתה מתכוון כמו שהציעו לירדן לפני שבוע לעבור להפועל ערד מליגה א'? קבוצה שנמצאת במקום האחרון בליגה א', עם ניצחון אחד מ14 משחקים, שמקיימת שני אימונים בשבוע ושמתנהלת כמו באסטה בשוק? אלה הקבוצות שאתה מתכוון אליהם?אריק כתב:
אני מסכים עם נושא השחרור, אבל אשמח לשתף אותך בנתון מעניין. ל-90 אחוז מרשימת השחקנים שציינתי
או אולי קבוצה כמו הפועל אשקלון של פרוספר, שאותה הציעו לאיציק ועקנין לפני שנתנו לו את השחרור?
צחי מחלוף אגב הלך לבקשת הקבוצה בקיץ בהשאלה להכח עמידר רמת גן, עוד קבוצה מהסטייל של האלה למעלה. ממה שהבנתי הוא כל כך התייאש מהמצב שם (ניהול חובבני, לא משלמים משכורות עד למצב שהשחקנים פתחו בשביתה) שהוא ביקש לעזוב בינואר והסכים לרדת עד לליגה א' ולמכבי ב"ש בשביל להשתחרר מהכח.
ושוב אני שואל אריק, עם יד על הלב, אתה היית עובר לקבוצות כאלה?
- Sir Alex Ferguson
ובהמשך לתשובה שלך למעלה, אתה ציפית מאופיר דוידזאדה כשהוא עלה לבכורה שלו בקריית אליעזר שהוא יהפוך מאותו רגע למגן השמאלי הקבוע שלך?אריק כתב:
האמת שלא היתה לי דעה לגביו, אפשר להגיד שהוא הפתיע.
בנושא הזה אם כבר נגעת זהו תפקידו של מאמן הנוער לקדם ולהמליץ על שחקנים בפני
מאמן הבוגרת. כאחד שתפקידו לייצר שחקנים לבוגרים לא שמעתי את ניסו מתלונן השנה
שיש שחקנים ראויים שלא מקבלים הזדמנות. ניסו הוא לא מאלה שבולעים יותר מדי צפרדעים,
שהוא באמת יחשוב שמקפחים את השחקנים שלו הוא יגיד את זה.
הנה עוד הפתעה. ככה שאולי שווה לתת הזדמנויות לצעירים? אולי הם יפתיעו אותך?
אני לא יודע מתי אתה דיברת עם ניסו לאחרונה, אבל אני דיברתי איתו בשנה שעברה אחרי ההפסד בבלומפילד להפועל ת"א. אחרי המשחק הוא אמר לי שאחרי שנים של יובש סוף סוף יש בסיס טוב של שחקנים צעירים שראוים לקבל צאנס בקבוצה הבוגרת. מניח שמאז לא השתנה הרבה בדעה שלו (כן השתנה המעמד שלו במועדון אחרי העימות עם גיא לוי, אולי בגלל זה הוא השנה בולע יותר צפרדעים).
בליגה כל כך חלשה כמו שיש היום, כששחקני הרכש שמגיעים לכאן הם ברמה כל כך נמוכה, אין שום סיבה למה לא לתת לשחקני הבית הזדמנות להוכיח את עצמם.
יקבלו את ההזדמנות ולא יוכיחו את עצמם? שיהיה להם בהצלחה בהמשך הדרך. אבל להביא בכל שנה רכש ברמה נמוכה או מושאלים לרגע ולא לתת לילדים שלך הזדמנות אמיתית, זאת בדיוק הדרך לאבד את הזהות שלך כמועדון ובעיקר לייצר חוסר יציבות וחלופה גדולה של שחקנים בכל קיץ. קבוצה שצריכה לשלם לגזל כמה עשרות אלפי דולרים כדי להחזיק אותו בספסל במקום ללכת עם אחד כמו ללוטם תצטרך אחרי זה להתפשר בכסף שהיא מוציאה על שחקנים אחרים.
אבל ככה מתנהל הכדורגל בארץ. זה לא שהמצב בליגה הלאומית טוב.
בכל מקרה,
העיניין הוא הדרך.
גם להביא שכירי חרב זה א כזה נורא, אפשר ליצור קשר עם שכירי חרב שהוא יותר משמעותי מאשר אצל שחקני בית (כדוגמא אילוז, שהוא שחקן בית לא יצר שום קשר מיוחד עם הקהל, רק להיפךץ לעומתו הדוגמא הקלאסית של אופיר חיים או מליקסון).
אני לא חושבת שמישהו שגדל בנוער פה ישקיע יותר משחקן אחר כי כבר מזמן כדורגל זה לא ממש עניין של נאמנות, אלי אוחנה יש רק אחד וגם אליה לא חזר בשביל להציל אותנו אחרי שירדנו ליגה (ואני גם לא חושבת שזה לגיטימי לדרוש את זה משחקן כלשהו). זה עניין של בנייה לטווח ארוך. שחקן צעיר (או אפילו לא צעיר, פשוט לא זקן) שחתום לשנה תמיד צריך להיות מועדף על שחקן שמושאל לחצי שנה. והסיבות פשוט ברורות.
אגב, בעיני, גיא לוי היה היחיד שעוד עשוי היה לגדל את החשקנים. הרי מדובר בדיוק בדור שעליו הוא דיבר כל כך הרבה כשהיה מאמן בעונת העליה (אלה שהיו אז נערים א')
בכל מקרה,
העיניין הוא הדרך.
גם להביא שכירי חרב זה א כזה נורא, אפשר ליצור קשר עם שכירי חרב שהוא יותר משמעותי מאשר אצל שחקני בית (כדוגמא אילוז, שהוא שחקן בית לא יצר שום קשר מיוחד עם הקהל, רק להיפךץ לעומתו הדוגמא הקלאסית של אופיר חיים או מליקסון).
אני לא חושבת שמישהו שגדל בנוער פה ישקיע יותר משחקן אחר כי כבר מזמן כדורגל זה לא ממש עניין של נאמנות, אלי אוחנה יש רק אחד וגם אליה לא חזר בשביל להציל אותנו אחרי שירדנו ליגה (ואני גם לא חושבת שזה לגיטימי לדרוש את זה משחקן כלשהו). זה עניין של בנייה לטווח ארוך. שחקן צעיר (או אפילו לא צעיר, פשוט לא זקן) שחתום לשנה תמיד צריך להיות מועדף על שחקן שמושאל לחצי שנה. והסיבות פשוט ברורות.
אגב, בעיני, גיא לוי היה היחיד שעוד עשוי היה לגדל את החשקנים. הרי מדובר בדיוק בדור שעליו הוא דיבר כל כך הרבה כשהיה מאמן בעונת העליה (אלה שהיו אז נערים א')
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
- Sir Alex Ferguson
אם הקבוצה הייתה מודיעה בקיץ שהיא רוצה לקנות את דיא סבע אחרי שהרשים בהשאלה אלינו אז היינו מבינים. יותר מזה, אולי היינו אפילו אומרים שמדובר בצעד מבורך.crazyred כתב:אבל ככה מתנהל הכדורגל בארץ. זה לא שהמצב בליגה הלאומית טוב.
בכל מקרה,
העיניין הוא הדרך.
אם ההנהלה הייתה מודיעה שהיא מאמינה בבן והבה ולכן היא משאילה אותו עם אופצית רכישה, גם כאן, ההחתמה היא מובנת הרבה יותר.
אותו הדבר עם רועי קהת.
אבל כשמביאים מראש שחקנים במטרה שיסתמו חור לעונה אחת, וכשעושים את זה בכמויות (והבה הוא המושאל הרביעי העונה, כלומר בקיץ נאבד לפחות ארבעה שחקני סגל), אז זה מונע ממך להשיג יציבות ומתייג אותך כקבוצה קטנה מה שיפגע בנו בטווח הארוך.
וזה בדיוק מתקשר לעניין המדיניות והפקת הלקחים הלקויה (יותר נכון לומר "לא קיימות") במועדון הכדורגל של הפועל באר שבע.crazyred כתב: אגב, בעיני, גיא לוי היה היחיד שעוד עשוי היה לגדל את החשקנים. הרי מדובר בדיוק בדור שעליו הוא דיבר כל כך הרבה כשהיה מאמן בעונת העליה (אלה שהיו אז נערים א')
הפועל אני כבר משתגע
זה מה שסיפרו לך?משה אוחיון כתב: הציעו להם לעבור לקבוצות אחרות? אתה מתכוון כמו שהציעו לירדן לפני שבוע לעבור להפועל ערד מליגה א'? קבוצה שנמצאת במקום האחרון בליגה א', עם ניצחון אחד מ14 משחקים, שמקיימת שני אימונים בשבוע ושמתנהלת כמו באסטה בשוק? אלה הקבוצות שאתה מתכוון אליהם?
או אולי קבוצה כמו הפועל אשקלון של פרוספר, שאותה הציעו לאיציק ועקנין לפני שנתנו לו את השחרור?
צחי מחלוף אגב הלך לבקשת הקבוצה בקיץ בהשאלה להכח עמידר רמת גן, עוד קבוצה מהסטייל של האלה למעלה. ממה שהבנתי הוא כל כך התייאש מהמצב שם (ניהול חובבני, לא משלמים משכורות עד למצב שהשחקנים פתחו בשביתה) שהוא ביקש לעזוב בינואר והסכים לרדת עד לליגה א' ולמכבי ב"ש בשביל להשתחרר מהכח.
ושוב אני שואל אריק, עם יד על הלב, אתה היית עובר לקבוצות כאלה?
תבדוק את המקורות שלך שוב לגבי צחי מכלוף
ואם הוא כמו שאתה אומר למה לא מצא קבוצה בלאומית?
אני מכיר את הסיפור מעומק הדברים ממקורות ראשונים.
צחי מכלוף שוחרר!