yakov7 כתב:אופיר עושה בשכל, בוא תיהיה רגע במקומו.. אתה נמצא בשיא הכושר שלך,מצטיין כבר 3 משחקים רצופים
אם עכשיו לא תלחץ על חידוש חוזה אז מתי כן??
בדיוק כמו שאתה במקום עבודתך תבקש תוספת בזמן רווחים ולא בזמן הפסדים..
תראה שחקנים אחרים,יוצאים לסיבוב הופעות של חצי שנה/שנה בחו"ל .חוזרים ומקבלים פי 4 שכר ממה שהם שהיו מקבלים לפניי סיבוב הופעות..
והיכולת שלהם רק ירדה!!
ושנינו יודעים בדיוק שבסוף הוא יחתום. הכל שאלה של כסף..
ואז יגיע המשפט" לרגע לא חשבתי לעזוב ב"ש זה הבית שלי"
עושה בשכל או לא - נוכל לשפוט ע"פ תגובת המועדון והתוצאה הסופית בסיפור הזה.
וזה לא האישיו האם הוא נוהג בשכל כמו השאלה האם הצעד שלו ראוי או לא...
העניין הוא אחר, זה שהוא צודק ומגיע לו שכר יותר הוגן - אין ספק! כולם מסכימים בזה!
אבל זה לא העניין, צריך לדעת מתי לעשות דברים כאלו.
למה לא בטרום העונה? ידעת שאתה הולך להשתחרר , מה חיכה לדפוק 3-4 משחקים מצויינים ואז לעשות את זה?
למה בעיתוי כזה גרוע שהקבוצה במומנטום מטורף, הרי בהנחה וההנהלה תעשה שרירים ולא תרשה לו לשחק.
מי יחליף אותו? לא מבין את זה באמת.
שי האדום כתב:העניין הוא אחר, זה שהוא צודק ומגיע לו שכר יותר הוגן - אין ספק! כולם מסכימים בזה!
אבל זה לא העניין, צריך לדעת מתי לעשות דברים כאלו.
למה לא בטרום העונה? ידעת שאתה הולך להשתחרר , מה חיכה לדפוק 3-4 משחקים מצויינים ואז לעשות את זה?
למה בעיתוי כזה גרוע שהקבוצה במומנטום מטורף, הרי בהנחה וההנהלה תעשה שרירים ולא תרשה לו לשחק.
מי יחליף אותו? לא מבין את זה באמת.
מסכים אבל אי אפשר לצפות שהשחקנים היו נחמדים ואילו המועדון ינהג בזלזול ונכון שיש לו חוזה והכל טוב ויפה אבל כולם פה יכולים להסכים שהצעה היא מעליבה וכבר שלושה חודשים דנים על הצעה המעליבה הזאת . (אם אכן הסכומים נכונים).
ע"פ תגובת המועדון שנמסרה לאתר one וגם אחרי ששמעתי את אסי רחמים ברדיו, אני יכול להגיד שעם כל האהבה לאופיר (בלי טיפת ציניות, הלוואי והיה לנו עוד שחקנים כמוהו, בכל ההיבטים - יכולת, צניעות, מקצוענות והתנהלות), אני חושב שהוא ממש לא בסדר.
ואני אסביר :
השחקן תחת חוזה.
השחקן רוצה (ובצדק מוחלט) לשדרג את שכרו לאחר שהשתחרר מצה"ל.
החוזה מסתיים עם תום העונה הבאה.
הקבוצה אומרת, ניתן לשחקן שדרוג משמעותי בשכר ובתמורה לכך נאריך את החוזה למספר עונות.
השחקן מסרב ורוצה העלאה משמעותית ללא הארכת שנות החוזה.
המועדון (גם כן בצדק) אומר שייתן לשחקן שדרוג בשכר, אבל לא משמעותי מכיוון שהשחקן איננו מעוניין להאריך את החוזה.
לא לעניין בכלל ובטח שלא מצופה משחקן בית לסיים חוזה בעונה הבאה וללכת למקום אחר (אחרת, למה הוא לא מעוניין להאריך את החוזה)?
מעניין,
דווקא מזכיר קצת את אירועי נאסר...או שאני טועה? (בלי ציניות)
גם שם האירוע נסוב סביב סכום אחד עבור חוזר קצר מועד וסכומים גבוהים בהרבה עבור חוזה ארוך טווח...
נשמע כמו דרישה סופר לגיטימית...אבל שוב - מוטב שאף אחד מאיתנו לא ייכנס למספרים ולא יסיק מסקנות.
שיסגרו את זה בתוך המועדון וימנעו מהרעש הזה להפריע לקבוצה.
RedRock כתב:מעניין,
דווקא מזכיר קצת את אירועי נאסר...או שאני טועה? (בלי ציניות)
גם שם האירוע נסוב סביב סכום אחד עבור חוזר קצר מועד וסכומים גבוהים בהרבה עבור חוזה ארוך טווח...
נשמע כמו דרישה סופר לגיטימית...אבל שוב - מוטב שאף אחד מאיתנו לא ייכנס למספרים ולא יסיק מסקנות.
שיסגרו את זה בתוך המועדון וימנעו מהרעש הזה להפריע לקבוצה.
כמו שלקבוצה הייתה זכות להושיב את נאסר ביציע (כל עוד היא משלמת לו את החוזה) עד שיחתום על החוזה החדש ככה לנאסר הייתה הזכות לא לחתום על חוזה כי בכל זאת אנחנו לא בתקופת העבדות. גם עם אופיר, זכותה של הקבוצה לנקוט בכל סנקציה שהיא רוצה נגד אופיר, בוודאי אם הוא החרים אימונים. ככה גם זכותו של אופיר לא לחתום על החוזה החדש.
ההבדל בין המקרים, בהארכת החוזה של נאסר המחלוקת העיקרית הייתה סביב סעיף היציאה לאירופה, מכיוון שנאסר רצה כבר בקיץ לעזוב את הקבוצה ולצאת לאירופה. במקרה של אופיר מדובר ככל הנראה במחלוקת כספית.
עוד הבדל בין המקרים, המסר שההנהלה מעבירה לשחקני הבית ולקהל בכך שהיא מציעה לשחקן הבית הכי מוכשר שצמח כאן בשנים האחרונות סכום מעליב לשחקן במעמדו.
ואם כבר לערוך השוואה בין המקרה הנוכחי למקרה אחר אז המקרה הנוכחי מזכיר לי את המקרה של שבחון בקיץ. גם אז ההנהלה התנהלה בצורה לא נכונה וניסתה להסיט את האש אל עבר השחקן...
1. כבר לפני כחודש, פלוס מינוס, אמרו לי שני אנשים שונים שמקורבים למועדון, שהפועל באר שבע הציעה לאופיר בסביבות ה8,000 שקל לחודש. רק כדי שאנשים יבינו, אג'ידה וסוארס מרוויחים 100 ו150 אלף שקל בחודש.
בשיחות פרטיות, חלקם גם עם אנשים שכותבים כאן, ציינתי את האכזבה שלי מהמהלך. העובדה שכבר חודש ההצעה של הקבוצה לא השתנתה מלמדת על הניהול הכושל של הקבוצה.
לאופיר דוידזאדה אני כבר אגיע, אבל הוא לא הסיפור המעניין כאן. הסיפור כאן זה מה הנהלת הקבוצה משדרת לשחקני הבית ולקהל בכך שהיא מציעה לאופיר סכום מעליב. היא מעבירה מסר לשחקני הבית שידעו את מקומם כסוג ב' והיא משדרת לקהל שהזהות המקומית של הקבוצה לא חשובה לה. עד שצומח ילד שפורץ את דרכו להרכב הראשון, שמוזמן לסגל הנבחרת, שהוא כניראה המגן הכי חם היום בישראל, וככה אתם מתייחסים אליו?
הכי קל לבוא ולתקוף את אופיר. אבל אנחנו כבר לא תמימים, ואנחנו יודעים איך הפועל באר שבע מתנהלת, וזה הסיפור האמיתי כאן, ועל זה צריך לשים דגש.
2. אופיר דוידזאדה טעה בהתנהלות שלו. נכון, עד לצעד הקיצוני שהוא עשה בהנהלה לא באמת ספרו אותו, והעובדה שההצעה מלפני חודש לא השתנתה מעידה על כך. אבל הוא היה צריך להתנהג אחרת.
אופיר דוידזאדה לא צריך להחרים אימונים, זה קו אדום שלא עוברים כי הקבוצה עדין משלמת את המשכורת שלו. אופיר דוידזאדה היה צריך לגשת לאסי ולהגיד לו שאם הקבוצה לא משנה את ההצעה שלה, הוא מבקש לשים אותו ברשימת ההעברות. ככה אופיר היה מעביר את המסר בצורה הנכונה. אני רוצה להישאר אבל מי שמציע לי סכום כל כך נמוך כניראה לא רוצה שאשאר.
אני מבין את הכאב של אופיר, מי שרואה את הלחימה שלו בכל משחק ואת השמחה שלו לאחר ניצחונות מבין כמה הוא אוהב את המועדון וכמה זה פוגע שלא מעריכים את התרומה שלך. אבל לפעמים צריך להיות חכם ולא צודק. אתה צודק שנפגעת מהיחס של ההנהלה, אבל ההתנהגות שלך מסיטה את האש אליך במקום להתנהלות הלקויה של הקבוצה וזה לא חכם...
משה אוחיון כתב:1. כבר לפני כחודש, פלוס מינוס, אמרו לי שני אנשים שונים שמקורבים למועדון, שהפועל באר שבע הציעה לאופיר בסביבות ה8,000 שקל לחודש. רק כדי שאנשים יבינו, אג'ידה וסוארס מרוויחים 100 ו150 אלף שקל בחודש.
בשיחות פרטיות, חלקם גם עם אנשים שכותבים כאן, ציינתי את האכזבה שלי מהמהלך. העובדה שכבר חודש ההצעה של הקבוצה לא השתנתה מלמדת על הניהול הכושל של הקבוצה.
לאופיר דוידזאדה אני כבר אגיע, אבל הוא לא הסיפור המעניין כאן. הסיפור כאן זה מה הנהלת הקבוצה משדרת לשחקני הבית ולקהל בכך שהיא מציעה לאופיר סכום מעליב. היא מעבירה מסר לשחקני הבית שידעו את מקומם כסוג ב' והיא משדרת לקהל שהזהות המקומית של הקבוצה לא חשובה לה. עד שצומח ילד שפורץ את דרכו להרכב הראשון, שמוזמן לסגל הנבחרת, שהוא כניראה המגן הכי חם היום בישראל, וככה אתם מתייחסים אליו?
הכי קל לבוא ולתקוף את אופיר. אבל אנחנו כבר לא תמימים, ואנחנו יודעים איך הפועל באר שבע מתנהלת, וזה הסיפור האמיתי כאן, ועל זה צריך לשים דגש.
2. אופיר דוידזאדה טעה בהתנהלות שלו. נכון, עד לצעד הקיצוני שהוא עשה בהנהלה לא באמת ספרו אותו, והעובדה שההצעה מלפני חודש לא השתנתה מעידה על כך. אבל הוא היה צריך להתנהג אחרת.
אופיר דוידזאדה לא צריך להחרים אימונים, זה קו אדום שלא עוברים כי הקבוצה עדין משלמת את המשכורת שלו. אופיר דוידזאדה היה צריך לגשת לאסי ולהגיד לו שאם הקבוצה לא משנה את ההצעה שלה, הוא מבקש לשים אותו ברשימת ההעברות. ככה אופיר היה מעביר את המסר בצורה הנכונה. אני רוצה להישאר אבל מי שמציע לי סכום כל כך נמוך כניראה לא רוצה שאשאר.
אני מבין את הכאב של אופיר, מי שרואה את הלחימה שלו בכל משחק ואת השמחה שלו לאחר ניצחונות מבין כמה הוא אוהב את המועדון וכמה זה פוגע שלא מעריכים את התרומה שלך. אבל לפעמים צריך להיות חכם ולא צודק. אתה צודק שנפגעת מהיחס של ההנהלה, אבל ההתנהגות שלך מסיטה את האש אליך במקום להתנהלות הלקויה של הקבוצה וזה לא חכם...
אוקיי, מצד אחד ההנהלה שגתה בדרך התנהלותה, מצד שני אופיר שגה בדרך התנהלותו.
מאחר ושני הצדדים לא נקיים מאשמה, הרי שלדעתי זה רק יילך ויחריף.
כל אחד בטענתו שלו, יחזק שרירים עוד ועוד..... והמפסידה ?
הקבוצה כולה.
אופיר זה לא הסיפור המרכזי כאן. ברור שההתנהגות של אופיר לא הייתה נכונה ושהוא טעה, אבל אני חושב שצריך להסתכל על התמונה הגדולה, שצריך להסתכל על הניהול של הקבוצה, וככל שהזמן עובר אנחנו נחשפים לעוד ועוד מקרים שמראים לנו שהניהול בקבוצה הוא חובבני ולא מתאים לקבוצה שמגלגלת מידי שנה עשרות מיליוני שקלים.
אם תגובת המועדון נכונה אז אני לא מסכים שההתנהלות חובבנית.
אם השחקן לא מעוניין להאריך את החוזה שלו אז למה לקבוצה לשלם לו סכום מטורף שבשנה הבאה הוא יעזוב?
הקבוצה רוצה אותו לכמה שנים שיתקדם יחד עם הקבוצה ואז יעבור לחו"ל אם הוא כל כך חושק בזה, ושלא יעזוב בגיל 22-23 לאיזו קבוצה קיקיונית בחו"ל.
לכן אם זה המקרה לגיטימי שהקבוצה יציעו לו הצעה פחות טובה עד לתום החוזה ושיחליט במה הוא מעוניין, לשדרג את החוזהו לחתום לכמה עונות עם אופציה יציאה לחו"ל במחיר שהקבוצה מוצאת לנכון או החוזה העכשוי...
מועדון רציני מפסיק להתעסק בשטויות, שם על השולחן חוזה לחמש שנים עם שדרוג אמיתי, ולא מנסה לזלזל באינטליגנציה שלנו כשהוא אומר שהציעו לאופיר שדרוג של 100% בשכר (100% שדרוג מחוזה חייל של 4,500 שקל זה 9,000 שקל, את מי הם מנסים לרמות?), וכשהוא מנסה להפיל הכל על אופיר שאומנם טעה כשעזב את האימון היום אבל צדק כשסירב לחוזה המעליב שהציעו לו.
כמו עם שבחון בקיץ, במקום לחתוך דברים בקבוצה עסוקים בלעשות הכל כדי לשמור על הדימוי שלהם.
גם למליקסון בזמנו הקבוצה הגישה הצעה נמוכה בקיץ שקדם לעזיבה שלו. הוא כאמור סירב להאריך את החוזה, נשאר עם החוזה הישן והנמוך, ואז לך תשכנע אותו כשמגיעה הצעה באמת רצינית מפולין להגיד לה לא ולהישאר.
רק אצלנו מתעסקים בטפל במקום בעיקר. במקום לקרוא לאופיר, להסביר לו שטעה בתגובה שלו, לתת לו הצעה רצינית לכמה שנים טובות ולסגור את הפרשה, הם מחפשים עכשיו להאשים אותו ולהתחיל עם ועדות משמעת ועונשים. אין שכל אין דאגות.
יש רק צד אחד אשם וזו הנהלת הקבוצה, שיפסיקו שם לשחק בקקה ולנסות לגלגל את האשמה על השחקנים כל פעם באמתלה שונה. זה התחיל בשבחון, עבר לנאסר ועכשיו אופיר, וזה בלי לספור עשרות משאים ומתנים כושלים עם מועמדים וזרים. בקבוצה לא יודעים לנהל משא ומתן, הם חושבים שיש להם זמן ושתמיד ירצו לשחק אצלם. במו'"מ צריך להיות חדים, מדויקים ולכבד את הצד השני. 10,000 שקל זה הצעה מעליבה ומגעילה, כל אחד מאיתנו במקום אופיר היה נוהג כמוהו, ואולי אפילו מפוצץ את זה הרבה קודם. וגם התגובה שלא המועדון לא מוסיפה כבוד, אלא משדרת לחץ ויוהרה...
שיטת הניהול של אלונה ואסי מביאה אותנו אל עברי פי פחת... ולאט לאט רואים שביום שהיא תעזוב נצטרך שיקום לא פחות מאסיבי מאשר אחרי זינו. באמת שההנהלה הזו מוציאה את כל החשק מהקבוצה.
ולאופיר יש לי רק משהו אחד להגיד, תהיה חזק אנחנו איתך, בסוף הם יתכופפו ויבינו שלא ככה מתייחסים לשחקן הכי חשוב שלהם!