שיעורי בית לפגרה
שיעורי בית לפגרה
בשוך החגיגות, מגיעה פגרה שבה לדעתי לפחות יש לא מעט עבודה.
עשינו ניצחון אדיר היום, שמרנו על רשת נקייה שני משחקים רצוף אבל אסור להסתנוור. הפועל ת"א הגיעו לרחבה פשוט מתי שרצו וכל החלק האחורי שלנו פשוט רך בצורה מתסכלת.
כמה נקודות:
אג'ידה - צל"ש או טר"ש? מצד אחד נמר על הקרקע, מצד שני כל כדור גובה התקף לב. היום שתי השמטות שבנס לא נגמרו בשער.
חולית ההגנה - אז במרכז השדה יש לנו פחות שחקן, אבל למה האגפים כל כך פרוצים? מתסכל לראות את דמארי מנטרל שלושה שחקנים שבאים לחלץ את הכדור במהלך אחד. אני עוד לא יודע איך לנתח את פאיוביץ'. בכל מקרה בטוטאל זה לא נראה טוב, ולפחות במחצית הראשונה היה נראה לי שסוארס היה תורם הרבה יותר באמצע.
השחקנים מהעונה האחרונה - נראה שסיראז' נאסר עבד קשה בקיץ ובינתיים הוא עם פתיחת עונה נהדרת. דובב גבאי לעומתו לא ממש מצליח להתעלות וכנראה יירד לספסל ברגע שיגיע חלוץ. סוויסה ראה בינתיים מעט מאוד דשא (לדעתי שחקן יותר טוב מגבאי בכל פרמטר), וניקולאס פלצ'וק בינתיים נראה כחולייה הכי חלשה וגם היום לא הצליח לשנות את הרושם.
פיראס עווד מקבל הרבה יותר דקות מהצפוי, לוטם ז'ינו עד כה לא ממש מראה משהו מרענן.
חשוב שיתחילו לעבוד, העונה ארוכה ואנחנו נצטרך ספסל הרבה יותר משמעותי.
עשינו ניצחון אדיר היום, שמרנו על רשת נקייה שני משחקים רצוף אבל אסור להסתנוור. הפועל ת"א הגיעו לרחבה פשוט מתי שרצו וכל החלק האחורי שלנו פשוט רך בצורה מתסכלת.
כמה נקודות:
אג'ידה - צל"ש או טר"ש? מצד אחד נמר על הקרקע, מצד שני כל כדור גובה התקף לב. היום שתי השמטות שבנס לא נגמרו בשער.
חולית ההגנה - אז במרכז השדה יש לנו פחות שחקן, אבל למה האגפים כל כך פרוצים? מתסכל לראות את דמארי מנטרל שלושה שחקנים שבאים לחלץ את הכדור במהלך אחד. אני עוד לא יודע איך לנתח את פאיוביץ'. בכל מקרה בטוטאל זה לא נראה טוב, ולפחות במחצית הראשונה היה נראה לי שסוארס היה תורם הרבה יותר באמצע.
השחקנים מהעונה האחרונה - נראה שסיראז' נאסר עבד קשה בקיץ ובינתיים הוא עם פתיחת עונה נהדרת. דובב גבאי לעומתו לא ממש מצליח להתעלות וכנראה יירד לספסל ברגע שיגיע חלוץ. סוויסה ראה בינתיים מעט מאוד דשא (לדעתי שחקן יותר טוב מגבאי בכל פרמטר), וניקולאס פלצ'וק בינתיים נראה כחולייה הכי חלשה וגם היום לא הצליח לשנות את הרושם.
פיראס עווד מקבל הרבה יותר דקות מהצפוי, לוטם ז'ינו עד כה לא ממש מראה משהו מרענן.
חשוב שיתחילו לעבוד, העונה ארוכה ואנחנו נצטרך ספסל הרבה יותר משמעותי.
Re: שיעורי בית לפגרה
תמיד יש לאן להשתפר.
לדעתי עדיין נתקשה מול בונקרים וזה מה שיקרה רוב העונה כשהפועל סגרו התקשינו לתת פס חכם ולהעמיד חלוץ מוצ שוער. מבחינה הגנתית צריך יותר עזרה של הקשרים למגנים אבל סהכ לחימה ללא פשרות ואגרסיביות מטורפת!
יש בסיס טוב זה תהליך שיתקדם לאט לאט
לדעתי עדיין נתקשה מול בונקרים וזה מה שיקרה רוב העונה כשהפועל סגרו התקשינו לתת פס חכם ולהעמיד חלוץ מוצ שוער. מבחינה הגנתית צריך יותר עזרה של הקשרים למגנים אבל סהכ לחימה ללא פשרות ואגרסיביות מטורפת!
יש בסיס טוב זה תהליך שיתקדם לאט לאט
אי אפשר לבלום קבוצה שלמה על האמצע, סה"כ שחקני ההגנה עמדו יפה מול הפועל ת"א בדגש על עזרה מכל הקבוצה שנתרמה למאמץ ההגנתי שזה דבר מבורך שאלישע מכניס לקבוצה, ת"א היתה מאוד מתוסכלת וניסתה לאיים בכדורים נייחים, אתה לא יכול לשפוט את פלצ'וק על 10 דקות משחק, דוקא גבאי המחמיצן כרוני ממשיך ביכול חלשה, שחקן כמו סוויסה צריך להיות שחקן הרכב.
אנחנו ראינו 90 דקות של טביעת יד של מאמן שנתן בראש לבן שמעון ושות', אלישע בניהול משחק יוצא מן הכלל.
אנחנו ראינו 90 דקות של טביעת יד של מאמן שנתן בראש לבן שמעון ושות', אלישע בניהול משחק יוצא מן הכלל.
אני דווקא חושב שההגנה שלנו היום עמדה יפה מאוד במשחק שהיה בשבילה סוג של מבחן יכולות,פאיוביץ אמנם לא מורגש יותר מדי אבל רואים שהוא נותן הרבה שקט להגנה.
המצבים של הפועל נבעו בעיקר מהתקפות מתפרצות וקצת הפקרות של המגנים,אבל זה סביר שיקרה בזמן שהם עולים כל כך הרבה למעלה,צריכים בהחלט לעבוד על הסגירות בצדדים ברגע שאחד מהם עולה.
אילוז במשחק טוב מאוד היום,אבל יש לי תחושה שהוא ממהר לשחרר את הכדור מתוך כוונה להיפתר ממנו,עוד לא הבנתי כל כך ממה זה נובע,אבל קבלת ההחלטות שלו במסירות לא הייתה חכמה במספר מקרים,מעבר לזה נתן משחק גדול,פתח באגף ימין והיה תמיד פנוי למסירה.
חסר לנו שחקן שיידע להחזיק את הכדור וישחרר אותו במהירות להתקפה,היה בולט לעין ברגע שבוזגלו יצא.
ברדה... כל מילה מיותרת.
דובב גבאי מרגיש טוב מאוד שהרומני נושף לו בעורף,ניסה להראות שמגיעה לו חולצת ההרכב,תאמת.. לא היה משהו היום וחבל.
מעבר לזה,יצטרכו לעבוד על כושר גופני ולהמשיך לייעל את משחק הלחץ המצויין שלנו
המצבים של הפועל נבעו בעיקר מהתקפות מתפרצות וקצת הפקרות של המגנים,אבל זה סביר שיקרה בזמן שהם עולים כל כך הרבה למעלה,צריכים בהחלט לעבוד על הסגירות בצדדים ברגע שאחד מהם עולה.
אילוז במשחק טוב מאוד היום,אבל יש לי תחושה שהוא ממהר לשחרר את הכדור מתוך כוונה להיפתר ממנו,עוד לא הבנתי כל כך ממה זה נובע,אבל קבלת ההחלטות שלו במסירות לא הייתה חכמה במספר מקרים,מעבר לזה נתן משחק גדול,פתח באגף ימין והיה תמיד פנוי למסירה.
חסר לנו שחקן שיידע להחזיק את הכדור וישחרר אותו במהירות להתקפה,היה בולט לעין ברגע שבוזגלו יצא.
ברדה... כל מילה מיותרת.
דובב גבאי מרגיש טוב מאוד שהרומני נושף לו בעורף,ניסה להראות שמגיעה לו חולצת ההרכב,תאמת.. לא היה משהו היום וחבל.
מעבר לזה,יצטרכו לעבוד על כושר גופני ולהמשיך לייעל את משחק הלחץ המצויין שלנו
בס"ד
הפגרה באה לנו בתזמון טוב עם כמה שזה יישמע מוזר.
האופוריה בשיאה וקירור השטח זה דבר שלא יזיק.
לאלישע יש מסקנות חיוביות ושליליות, 3 שבועות זה זמן טוב להמשיך ולעבוד.
זמן מעולה עבור בוזגלו לעבוד על הכושר הגופני במטרה לסיים 90 דקות מול עכו בלי התכווצויות ומתיחות שרירים.
לגבי היום, האשראי לגבאי פשוט לא מובן לי. עוד משחק חלש שלו, סוויסה חייב לראות דשא.
במחצית הראשונה לא התמודדנו טוב מול הלחץ של הפועל במרכז השדה. הם שלטו לחלוטין באמצע ולא הצלחנו ליצור משחק לחץ קבוצתי טוב.
במחצית השנייה זה השתפר וראינו משחק שונה, עדיין טעון שיפור.
הפגרה באה לנו בתזמון טוב עם כמה שזה יישמע מוזר.
האופוריה בשיאה וקירור השטח זה דבר שלא יזיק.
לאלישע יש מסקנות חיוביות ושליליות, 3 שבועות זה זמן טוב להמשיך ולעבוד.
זמן מעולה עבור בוזגלו לעבוד על הכושר הגופני במטרה לסיים 90 דקות מול עכו בלי התכווצויות ומתיחות שרירים.
לגבי היום, האשראי לגבאי פשוט לא מובן לי. עוד משחק חלש שלו, סוויסה חייב לראות דשא.
במחצית הראשונה לא התמודדנו טוב מול הלחץ של הפועל במרכז השדה. הם שלטו לחלוטין באמצע ולא הצלחנו ליצור משחק לחץ קבוצתי טוב.
במחצית השנייה זה השתפר וראינו משחק שונה, עדיין טעון שיפור.
לתשומת לב הגולש Sir Alex Ferguson...דניב כתב:

וכמובן שרצוי להמשיך להרטיב את הדשא לפני המשחק
לא זכור לי שעשו את זה עד עכשיו. אלישע רצה קצב מהיר ודשא רטוב טיפה יכול רק לתרום.

לא זכור לי שעשו את זה עד עכשיו. אלישע רצה קצב מהיר ודשא רטוב טיפה יכול רק לתרום.
כל הכבוד לאלישע, משחק מצויין, ההחלטה לשחק מהר (זועק את זה כבר שנים שבלי שחקנים מהירים אין לנו מה למכור) הייתה קריטית ומנצחת.
יש לנו קבוצה לא הכי מאוזנת אבל היום השתמשנו בכלים שלנו בצורה חכמה.
נקודה לשיפור: שצריך לבעוט הוא מוסר, לרוב הוא לא מוסר וחבל סיראז' נאסר-קבלת החלטות של ליגה שניה, קישורים של ליגת על.
מילה לדובב גבאי: תחשוב שהחודש הוא אפריל ויש מצב שתתחיל להרשית.
יש לנו קבוצה לא הכי מאוזנת אבל היום השתמשנו בכלים שלנו בצורה חכמה.
נקודה לשיפור: שצריך לבעוט הוא מוסר, לרוב הוא לא מוסר וחבל סיראז' נאסר-קבלת החלטות של ליגה שניה, קישורים של ליגת על.
מילה לדובב גבאי: תחשוב שהחודש הוא אפריל ויש מצב שתתחיל להרשית.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
הפועל ת"א הייתה טובה יותר במחצית הראשונה. שלטה יותר בכדור, שיחקה מאורגן יותר, גרמה לנו להעיף כדורים למעלה, ובלי שתי הצלות של אג'ידה גם הייתה מנצלת את זה לכיבוש שערים.דניב כתב: אנחנו ראינו 90 דקות של טביעת יד של מאמן שנתן בראש לבן שמעון ושות', אלישע בניהול משחק יוצא מן הכלל.
במחצית השנייה, כשהפועל ת"א הלכה יותר קדימה והיו לנו יותר שטחים פנויים, יותר מקום למתפרצות מהירות, היינו טובים בהרבה מהפועל ת"א.
עדין לא מזהה טביעת אצבע של אלישע לוי, בניגוד להפועל ת"א שמשחקת כמו קבוצה של בן שמעון (מניעה כדור לא משנה מי היריבה ממול).
הסגל שלנו הוא הכי איכותי שהיה כאן כבר הרבה זמן, הקבוצה עשתה הכנה טובה לליגה (כאן מגיעה מילה טובה לאלישע), וזה כרגע נותן לנו את היתרון מול קבוצות כמו בית"ר י"ם והפועל ת"א שלא התחברו עדין.
אם כבר טביעת אצבע, הייתי מדבר על המחצית הראשונה מול בית"ר י"ם, אז הייתה הנעת כדור, משחק מסודר, והרבה סימנים שאם יתקיימו לאורך זמן יכולים להעיד על טביעת אצבע של מאמן.
ידידאל אני ממש לא מסכים איתך, ההגנה נראתה ממש לא רע ובכלל משחק ההגנה הקבוצתי היה טוב מאוד.
סוארז מתחיל לרענן פה לאנשים את הזיכרון עם תצוגה מרשימה כבלם.
ולעניין פאיוביץ, לפחות שלושה תיקולים קריטיים שלו שעצרו התקפות מסוכנות מאוד, בהכנה ממש לא התלהבתי ממנו אבל ככל שחולף הזמן הוא מראה שהוא SWEEPER אמיתי. תחנה אחרונה.
ולעניין פאיוביץ, לפחות שלושה תיקולים קריטיים שלו שעצרו התקפות מסוכנות מאוד, בהכנה ממש לא התלהבתי ממנו אבל ככל שחולף הזמן הוא מראה שהוא SWEEPER אמיתי. תחנה אחרונה.
רק אהבה תנצח...
אה, אז כאילו לרב"ש יש סגל פחות טוב (פחחחח) והוא עשה הכנה פחות טובה (לא זכור לי שהיה להם בעיות מיוחדות בקיץ, אז מי אשם בזה)?Sir Alex Ferguson כתב: הפועל ת"א הייתה טובה יותר במחצית הראשונה. שלטה יותר בכדור, שיחקה מאורגן יותר, גרמה לנו להעיף כדורים למעלה, ובלי שתי הצלות של אג'ידה גם הייתה מנצלת את זה לכיבוש שערים.
במחצית השנייה, כשהפועל ת"א הלכה יותר קדימה והיו לנו יותר שטחים פנויים, יותר מקום למתפרצות מהירות, היינו טובים בהרבה מהפועל ת"א.
עדין לא מזהה טביעת אצבע של אלישע לוי, בניגוד להפועל ת"א שמשחקת כמו קבוצה של בן שמעון (מניעה כדור לא משנה מי היריבה ממול).
הסגל שלנו הוא הכי איכותי שהיה כאן כבר הרבה זמן, הקבוצה עשתה הכנה טובה לליגה (כאן מגיעה מילה טובה לאלישע), וזה כרגע נותן לנו את היתרון מול קבוצות כמו בית"ר י"ם והפועל ת"א שלא התחברו עדין.
אם כבר טביעת אצבע, הייתי מדבר על המחצית הראשונה מול בית"ר י"ם, אז הייתה הנעת כדור, משחק מסודר, והרבה סימנים שאם יתקיימו לאורך זמן יכולים להעיד על טביעת אצבע של מאמן.
כמובן שזה עוד מוקדם, ורב"ש מאמן טוב. אבל רק להראות לך שהקביעה שלך כאילו רב"ש הוא מאמן כמה רמות מעל אלישע היא מגוחכת בשלב הזה של הקריירה שלו.
מחצית ראשונה הם הגיעו בקלות לרחבה שלנו כל שתי דקות. הלחץ היה מאוד לא אפקטיבי. כל פעם שדמארי קיבל כדור באגף הוא ביטל שלושה שחקנים.nitsande כתב:ידידאל אני ממש לא מסכים איתך, ההגנה נראתה ממש לא רע ובכלל משחק ההגנה הקבוצתי היה טוב מאוד.
אל תשכח שהיה להם שתי החמצות מזעזעות במחצית הראשונה.
אני מבין שאלישע תכנן משחק של מתפרצות וזה אכן עבד, אולי בגלל זה אנחנו איבדנו את הכדור די מהר כל פעם שחילצנו אותו.
- dardasmiley
האמת משה, לרוב מסכים איתך, היום יש לי קצת הרגשה שאתה מתעקש לדבוק בתיזה שלך למרות שהיא לא נכונה.
דווקא אצלנו הרגישו טביעת אצבע של מאמן הרבה יותר, ניטרלנו לחלוטין את הפועל, עם שכטר ודמארי, ניצלנו את החוזקות שלנו, שזה מהירות ואגרסיביות, סגירת האמצע ופתיחה לאגפים. והסתרנו את החולשות בצורה ממש טובה. דווקא בהבועל היה נראה שהשיטה של המאמן היא ראש בקיר.
לא להסתנוור זה נכון, מצד שני, שחררו תנו לשמוח! שיחקנו נכון, ביטלנו יריבה מעולה.
דווקא אצלנו הרגישו טביעת אצבע של מאמן הרבה יותר, ניטרלנו לחלוטין את הפועל, עם שכטר ודמארי, ניצלנו את החוזקות שלנו, שזה מהירות ואגרסיביות, סגירת האמצע ופתיחה לאגפים. והסתרנו את החולשות בצורה ממש טובה. דווקא בהבועל היה נראה שהשיטה של המאמן היא ראש בקיר.
לא להסתנוור זה נכון, מצד שני, שחררו תנו לשמוח! שיחקנו נכון, ביטלנו יריבה מעולה.
ידידאל, לא היה יותר קל לקרוא לטופיק הזה "הפינה הפסימית - מחזור 2"? 

הפועל אני כבר משתגע
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
משה תאמין לי שהשליטה של הפועל תל אביב הייתה אופטית בלבד, הם לא היו יותר טובים מאיתנו והם שלטו בגלל שהם שיחקו עם 4 קשרים אחוריים באמצע, זה לא ממש חוכמה גדולה לשלוט במרכז המגרש שאין לך עוד שחקן התקפה אחד לפחות שישלוט בקצב המשחק, וראינו שברגע שיצא להם שחקן אחד מה4 השליטה שלנו באה לידי ביטוי..
בהפועל תל אביב הכל היה מקרי ולשם שינוי אצלנו ראו טביעת אצבע בבירור...
גם השער שאג'ידה הציל במחצית הראשונה היה כתוצאה מפעולה אישית, לא בגלל שרן בן שמעון הפך את הפועל תל אביב למכונה משומנת, לעומת זאת אצלנו ראו בבירור איך מאור בוזגלו נסאר וכו' פועלים לפי שיטת משחק מסודרת ולא שכל אחד מנסה להציל את המולדת..
אני גם לא חושב שאלישע הוא מאמן השנה אבל יש טביעת אצבע שני משחקים רצוף, בואו נראה מה יהיה הלאה, ולא צריך לצאת חזירים אבל גם לא צריך לטעון שאלישע לא עושה עבודה טובה, כי את הכסף סופרים במדרגות בסופו של דבר, וכרגע נותרו לא מעט מדרגות..
בהפועל תל אביב הכל היה מקרי ולשם שינוי אצלנו ראו טביעת אצבע בבירור...
גם השער שאג'ידה הציל במחצית הראשונה היה כתוצאה מפעולה אישית, לא בגלל שרן בן שמעון הפך את הפועל תל אביב למכונה משומנת, לעומת זאת אצלנו ראו בבירור איך מאור בוזגלו נסאר וכו' פועלים לפי שיטת משחק מסודרת ולא שכל אחד מנסה להציל את המולדת..
אני גם לא חושב שאלישע הוא מאמן השנה אבל יש טביעת אצבע שני משחקים רצוף, בואו נראה מה יהיה הלאה, ולא צריך לצאת חזירים אבל גם לא צריך לטעון שאלישע לא עושה עבודה טובה, כי את הכסף סופרים במדרגות בסופו של דבר, וכרגע נותרו לא מעט מדרגות..
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!